ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ – ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΟΛΗ “ΚΛΕΙΔΙ” – ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    ragdaies-ekselikseis

    Ένας πόλεμος που μαίνεται κι αν πιστέψει κανείς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα τελειώσει άμεσα. Επτά μέρες «μετρά» ήδη η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» που εξαπέλυσε η Τουρκία στη Βόρεια Συρία και οι τουρκικές δυνάμεις (οι Σύροι αντάρτες που έγιναν σύμμαχοί τους περισσότερο) δέχονται σφοδρές επιθέσεις από τους Κούρδους μαχητές.

    Η Μανμπίτζ, σύμφωνα με τη Daily Sabah που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ (που εδώ και μέρες έχουν συμμαχήσει με τους Κούρδους). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην πόλη αναπτύχθηκαν και Ρώσοι στρατιώτες, που βρίσκονται ήδη σε επαφή με τις τουρκικές δυνάμεις!

    Νωρίτερα και συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συριακός στρατός μπήκε στη Μάνμπιτζ, αν και οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες ισχυρίστηκαν ότι αυτοί που μπήκαν στην πόλη ήταν κυρίως Κούρδοι μαχητές.

    Ο Γιούσεφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, επεσήμανε ότι κάποιες δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν μπει στη Μάνμπιτζ, όμως το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών είναι Κούρδοι που προήλθαν από το Χαλέπι.

    Smoke rises over the Syrian town of Ras al-Ain as seen from the Turkish border town of Ceylanpinar, Sanliurfa province, Turkey, October 15, 2019. REUTERS/Stoyan Nenov
    Smoke rises over the Syrian town of Ras al-Ain as seen from the Turkish border town of Ceylanpinar, Sanliurfa province, Turkey, October 15, 2019. REUTERS/Stoyan Nenov

    Οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ, η διαφαινόμενη απόφαση της Volkswagen να «παγώσει» το εργοστάσιο στην Τουρκία, η απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει η Τουρκία από την περιοχή, δεν «αγγίζουν» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το Αζερμπαϊτζάν, όπου βρίσκεται, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν έως ότου «να επιτευχθούν οι στόχοι» που έχουν τεθεί. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας (…) μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας», είπε ο Ερντογάν.

    manbij_rusians-768x512

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: