ΠΙΟ ΑΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! “ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΠΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ;” – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    kyritsis

    Δεν έχει τέλος η θύελλα που προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση «δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ».

     

    Λίγες ώρες μετά το «άδειασμα» από τον Νίκο Φίλη που δήλωσε στο Open ότι «εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin», ο δικηγόρος των διασωθέντων από την τραγωδία αυτή, Θρασύβουλος Κονταξής, τόνισε σε δήλωση του ότι «διαχέει μια αντίληψη ότι η ρίψη μολότοφ συνιστά ήσσονος σημασίας αδίκημα».

    Όπως υπογράμμισε η «άκυρη και ανιστόρητη» δήλωση Κυρίτση «αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας» ενώ, όπως επισήμανε, «δεν ρίπτεται μολότοφ για παιχνίδι αποτελεί μέσο άλλου αδικήματος όπως ανθρωποκτονία ή εμπρησμός ή κάτι άλλο».

    Οργισμένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, ο οποίος αφού επισήμανε «γιατί σας εκπλήσσει η δήλωση του Κυρίτση; Αν την έκανε άλλος θα ήταν έκπληξη. Για τον βιο και την πολιτεία του δεν μου κάνει έκπληξη» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν. Ίσως οι συγγενείς τους να μπορούν να του πουν δύο κουβέντες για το πώς μπορεί να κάψει έναν άνθρωπο μια μολότοφ».

    Ακόμα μεγαλύτερη είναι η οργή των χρηστών του Twitter που, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν «όταν είσαι πάντα απο την πλευρά αυτών που πετάνε τις μολοτοφ, πώς να θυμάσαι πόσους σκότωσαν;»

    Δείτε μερικά από τα αιχμηρά tweets:

     

    Η γυναίκα από το μπαλκόνι της Marfin: “Με προσβάλει αυτό που άκουσα”

    Η κα Μαρία Καραγιάννη, η γυναίκα που είδαμε όλοι στο μπαλκόνι της τράπεζας να καλεί σε βοήθεια μίλησε με οργή στον ANT1 για τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. «Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», είπε η κα Καραγιάννη.

    «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης στην ΕΡΤ.

    «Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν», συνέχισε η κα Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα», είπε η κα Καραγιάννη. «Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε», είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές η κα Καραγιάννη.

    Για τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν: «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα», είπε.

    Και κατέληξε: «Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Που μένει ο παπάρας να ξέρουμε να του στείλουμε σκατουλες από Πακιστάν και σπέρμα από Αφγανιστάν να τρώει κ να πίνει. Και καμιά μολότοφ για πάρτυ.

    2. Όταν η διάμετρος της σουφρ@ς ξεπερνά τα 10 cm, μεταξύ άλλων επέρχεται και α λα καρτ αμνησία…

    3. Άμα του πεις αυτού του υποκειμένου “δε θυμάμαι κανέναν Γρηγορόπουλο ούτε Φύσσα να δολοφονήθηκε ή δε θυμάμαι να έκαψαν κανέναν εβραίο στο Άουσβιτς”, θα σε φάει ζωντανό… Υποχρεούσαι αυτά να τα θυμάσαι…

    4. Δεν θυμάται τους νεκρούς από τις μολότοφ!!!! Προφανώς το σκουλαρικάκι που ποτέ αυτό δεν ξεχνάει να φοράει.. επηρεάζει αρνητικά τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που δέχεται η γκλάβα του.. προκλητικά αχρείο υποκείμενο όπως όλοι του λόγου τους… Από την άλλη τιμούν ως Τσε Γκεβάρες κάθε χρόνο το Γρηγορόπουλο, το Φύσσα, κλπ.. Επιλεκτική μνήμη και σεβασμός στους νεκρούς… Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά ακόμη από αυτά τα εμετικά αποβράσματα…

    5. Νομίζω πως τα δίποδα βοθρολύμματα σαν τον Κυρίτση δεν αξίζουν ούτε μια σφαίρα στο κεφάλι. Εφόσον δεν κάνουν ούτε για κοπριά τα κουφάρια τους η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιηθούνε ως πειραματόζωα σε χημικά. Τα ποντικάκια τα λυπάμαι, τους συριζαίους ΠΟΤΕ!

    6. Πολιτικός λόγος που εκφράζεται σε ένα δημοκρατικό κανάλι, πως κάνετε έτσι δεν σέβεστε την ελευθερία του λόγου. Όλα ίσιωμα.

    7. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΡΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΠΑΛΙΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.
      ΤΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !!!!! ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ.

    8. Ε αφού αγαπάει τόσο πολύ τους μολοτοφόρους και τις μολότοφ και δεν είναι και επικίνδυνες ε ας αρχίσουμε να τους ρίχνουμε μερικές να καυλώσουν περισσότερο. Ρε τι θα δούμε άλλο πια….

    9. Καλά μιλάμε για μπολσεβίκικο ρεμάλι τελικού σταδίου… Αίσχος! Αν έριχνε μολότοφ η Χρυσή Αυγή ο Κυρίτσης θα ζητούσε ως ποινή για τους μολοτοφόρους να τους στέλνουν για τροφή στις τίγρεις της Σιβηρίας ή στα Γκουλάγκ… Αλλά καλά να πάθουμε με τα ρεμάλια αυτά που ψηφίζει αυτός ο αριστερόπληκτος βλαμμένος λαός…

    10. Καλα κανουν και ξεμπροστιαζοντε μονοι τους,εκλογες ερχοντε κι αυτά ακομα τα ανεγκεφαλα που τους ψηφισαν μπορει να ξεστραβωθουν και να δουν την αληθεια.

    11. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το γυφταριο θέλει να φύγουν όσο πιο μακρυά γίνεται.τους περιμένει μεγάλη τιμωρία και το ξέρουν και από τους μέσα και από τους εξω

    12. ΓΙΩΡΓΑΚΗ , ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑ ΣΕΤ ΧΑΛΚΑΔΕΣ ΔΩΡΟ ?? ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΤΗ , ΤΑ ΑΥΤΙΑ , ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ .ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ .

    13. Επειδή το ‘αλήτης’ ενδέχεται, κατά περίπτωση, να έχει και θετική χροιά, ΚΟΥΡΑΔΑ να τον αποκαλείτε (που και πάλι του προσδίδει αξία, αλλά λιγότερη…). Σύντομα θα σας στείλουμε εκεί που πάντα ανήκατε: στο ΒΟΘΡΟ της ιστορίας!

    14. Πριν κανένα τετράμηνο τον πέτυχα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο (χωρίς σκουλαρίκι αλλού το βάζει για να κάνει τον μάγκα). Αριστερός κι αυτός με δεξιές τσέπες.

    15. Εγω αναρωτιέμαι τι σόι ανθρωποι ειναι αυτοι;; Η αν ειναι ανθρωποι;;; Τι ψυχη εχουν μεσα τους;;; Τοοοοσο μαυρη και σκοτεινή;;; Αυτους δεν τους γέννησε μανα;;; Απο σκυλα βγήκαν;;; Αλλα τι κανω;;; Συγκρίνω τα αθώα και γλυκά κουτσαβάκια με αυτα τα τέρατα;;;;; Για τις μάνες τους δεν ξερω. Απο σεβασμό στις μάνες δεν θα πω τιποτα, αλλα τα πλασματα που γέννησαν δεν ηταν ανθρωποι με ανθρωπινα αισθήματα.

    16. δεν είπαμε ότι στην Μαρφίν έφταιγε ο διευθυντής που δεν είχε ανοιχτή την πόρτα στην ταράτσα;;;;;;;;; αυτή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, κανείς δεν κατηγόρησε του μολοτοφόρους και ο πατέρας της νεκρής δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση. Ωστόσο βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος, αυτό σημαίνει ότι πλέον μπορείς να διαδηλώνεις κα να ταράζεις στις μολότοφ την κρατική κομμουνιστική αστυνομία, αλλά τί λέω τώρα, το αδερφάτο της συμφοράς που έκανε συλλαλητήρια για την Μακεδονία δεν είναι τόσο ένδοξο όσο ο Μελάς για να ρίξει μολότοφ, όλα δημοκρατικά, νόμιμα και κοινοβουλευτικά πάνω απ’όλα.

    17. Γιατι δεν βαζει μια μολοτωφ στο κ@λο του να μας αποδειξει οτι δεν τις φοβαται;

    18. Γιώργος Κυρίτσης.
      Έκανε την εξής ανάρτηση στο τουίτερ του:
      «Η ενασχόληση με τα λεγόμενα εθνικά θέματα είναι για την Αριστερά παρεμπίπτουσα και διευκολυντική για την κυρίως ατζέντα, η οποία είναι κατά βάσιν ταξική.
      Το πρόταγμα της Αριστεράς δεν είναι το εθνικό, αλλά το κοινωνικό.».

    19. Ηλίθια Υποκείμενα κυβερνούν την Πατρίδα μας .

    20. Καλά να πάθει ο ελληνόφωνος ψοφο-φόρος που με ελαφρά τη καρδία έστειλε κάτι τέτοιες προσωπικότητες μεγάλου βεληνεκούς στο ελληνικό κυνο-βούλιο. Εγώ όπως βλέπω μερικούς από αυτούς δε τους ξεχωρίζω από το παρουσιαστικό τους από τους χασικλήδες μπαχαλάκιδες. Υπάρχει ένας τομέας της ιατρικής η φυσιογνωμική εξέταση, αυτό που λέει ο λάος, κόψε φάτσα βγάλε συμπέρασμα. Άλλη φορά λοιπόν, σύντομα δηλαδή και στις επόμενες εκλογές, οι επιλογές των προσώπων να είναι πιο συνετές ώστε να μη δίνουμε πολιτικό λόγο και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πολιτικά παρτάλια, που δε σέβονται τη βουλή (όπως πάνε ντυμένοι) προφανώς, αλλά κυρίως δε σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής.

    21. Tα σκουπιδια ειναι ΜΟΝΟ για ανακυκλωση ,..,.,αλλα αυτο το πολιτικο κατακαθι ανηκει στον πατο του πιο βρωμικου βοθρου

    Comments are closed.