ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ! ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ! ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

    Κοινοποίηση:
    RVSIA

    Χάνουμε τον έλεγχο του Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας, αναγνωρίζουν οι Ουκρανοί και προειδοποιούν την Δύση ότι εάν δεν προσφέρουν πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό… η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο…
    Οι εξελίξεις στο Donbass έρχονται να επιβεβαιώσουν τα καθημερινά ρεπορτάζ του bankingnews για την επιτυχή προέλαση της Ρωσίας κόντρα στις αναφορές των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών ηπηρεσιών ότι δήθεν οι ρώσοι έχουν κολλήσει… και δεν σημειώνουν εδαφική πρόοδο.
    Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ουκρανοί περικυκλώνονται και υποχρεώνονται να υποχωρήσουν.
    Την ίδια στιγμή ο Ramzan Kadyrov ο ηγέτης της Τσετσενίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Lysychansk στις 25 Μαίου και παραλίγο να εισέλθουν στο Severodonetsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR).

    Σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση συμμετέχουν οι καλύτερα εκπαιδευμένοι μαχητές του Υπουργείου Άμυνας, η Ρωσική Φρουρά και η πολιτοφυλακή.
    Σχεδόν μπήκαν στο Severodonetsk και κατέλαβαν το Lysychansk, ανέφερε ο Kadyrov.

    Προειδοποιούν οι Ουκρανοί: Εξαιρετικά άσχημη η κατάσταση στο Donbass, θα επιδεινωθεί περισσότερο 

    Η κατάσταση στο Donbass είναι «εξαιρετικά κακή» για τις ουκρανικές αρχές.
    Αυτό δήλωσε στις 25 Μαίου 2022 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
    «Δεν θέλω να έχει κανείς την εντύπωση ότι όλα είναι λίγο πολύ εντάξει με τον πόλεμο.
    Η κατάσταση στο Donbass είναι εξαιρετικά κακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Τόνισε ότι εάν η Δύση δεν παράσχει στο Κίεβο συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, η κατάσταση «θα γίνει ακόμη χειρότερη από ότι είναι τώρα».
    Ο Kuleba ανέφερε ότι το σύστημα MLRS θα πρέπει να δοθεί «το συντομότερο δυνατό».
    To ΜΛΡΣ είναι π
    υραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης Μ270 ή είναι ερπυστριοφόρος εκτοξευτής ρουκετών
    Σύμφωνα με τον Kuleba, αυτό είναι «το κλειδί για την αλλαγή του παιχνιδιού».
    «Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να μας παραδώσει το MLRS το συντομότερο δυνατό, και θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός, εξηγώντας ότι οι δυτικές χώρες παρακολουθούν τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της προμήθειας αυτών των όπλων.

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, κάλεσε για άλλη μια φορά την Δύση… να εξασφαλίσουν την προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο, ιδίως MLRS, τανκς και πυραύλους κατά των πολεμικών πλοίων.

    Μαχαιριά στην πλάτη

    Κορυφαίοι αξιωματούχοι, της Ουκρανικής κυβέρνησης θεωρούν μαχαιριά στην πλάτη της Ουκρανίας τις προτάσεις κρατών (αναφέρονται σε Γαλλία και Ιταλία) που εισηγούνται κατάπαυση του πυρός και συμφωνία ειρήνης με ταυτόχρονη παραχώρηση Ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία.
    Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει σχεδόν το 30% της Ουκρανίας, ελέγχουν σχεδόν πλήρως το Donbass ειδικά τις περιοχές του Luhansk και Donetsk και νότια την Μαριούπολη και την Kherson…
    Η Ρωσία ελέγχει το 75% της παράκτιας ζώνης της Ουκρανίας και το 100% της Αζοφικής θάλασσας.
    Η Ουκρανία έχει πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα μόνο από την Οδησσό.

    Βασικά σημεία της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία

    Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν προτεραιότητα στην προέλαση ανατολικά και δυτικά της Popasna προκειμένου να κόψουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) νοτιοδυτικά του Severodonetsk και να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες περικύκλωσης της Περιφέρειας του Luhansk.

    Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Lyman και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτό το έρεισμα για να συντονιστούν με τις άλλες ρωσικές δυνάμεις στα νοτιοανατολικά του Izyum για να ξεκινήσουν μια επίθεση στο Siversk.

    Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την Μάχη του Severodonetsk πριν αποκόψουν πλήρως τα ουκρανικά GLOC νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά του Severodonetsk.

    Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Zaporizhzhia σε μια προσπάθεια να διαταράξουν έναν βασικό κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούν στα ανατολικά.

    Ανατολική Ουκρανία

    Ο Επικεφαλής της Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Eduard Basurin επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υιοθέτησαν μια προσέγγιση με επιμερισμό της προέλασης για να στερήσουν στα ουκρανικά στρατεύματα από επιμελητεία και ενισχύσεις, αντί να επιδιώξουν μια ενιαία μεγάλης κλίμακας περικύκλωση στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Donetsk

    Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν προτεραιότητα σε τρεις προελεύσεις ανατολικά και δυτικά της Popasna σε μια προσπάθεια να κόψουν τα ουκρανικά GLOC νοτιοδυτικά του Severodonetsk και να ολοκληρώσουν τον έλεγχο της Περιφέρειας Luhansk.
    Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν ανατολικά της Popasna για να καταλάβουν οικισμούς στον αυτοκινητόδρομο Τ1303 προς Lysyschansk, βορειοανατολικά για να κόψουν την πρόσβαση της Ουκρανίας στον αυτοκινητόδρομο Τ1302 από το Bakhmut προς το Lysyschansk και νοτιοδυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Τ0504 από την Popasna προς το Bakhmut.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς το Bakhmut από το Svitlodarsk, έναν οικισμό ακριβώς βόρεια του Debaltseve, και συνέχισαν τον σφοδρό βομβαρδισμό πιθανότατα στις προετοιμασίες για μια χερσαία επίθεση.

    Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα στις προσπάθειες να κόψουν τους δύο αυτοκινητόδρομους προς το Severodonetsk παρά να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις στο Bakhmut.

    Οι ρωσικές προσπάθειες για την απομόνωση του Severodonetsk και του Lysychansk απέδωσαν και οι ρώσοι σημειώνουν κέρδη.
    Οι Ρώσοι είναι κοντά στον έλεγχο του Severdonetsk και του Lysychansk.
    Η ένταση των βομβαρδισμών από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά στην εκδήλωση επίθεσης στο Severodonetsk.

    Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσουν μια χερσαία επίθεση στο Severdonetsk τις προσεχείς ημέρες.
    Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Severdonetsk και του Lysychansk.
    Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη δεσμεύσει πάνω από 10.000 στρατιώτες – περίπου 25 τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) που αποτελούνταν από 300 έως 500 στρατιώτες η καθεμία – και στρατιωτικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων S-400.

    Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι ουκρανικές μονάδες που αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές του ουκρανικού Επιτελείου και να πολεμήσουν στο Ντόνμπας.

    Αυτήν την φορά είναι ο δεύτερος λόχος του 46ου Τάγματος Τυφεκιοφόρων που είχε σταλεί αρχικά στην Ζαπορίζιε και εν τέλει κατέληξε στο Ντόνμπας.

    Εν τέλει επέλεξαν να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης ώστε να διασωθούν.

    Ο 1ος λόχος αντίθετα, που επέλεξε να μείνει στο μέτωπο Λίμαν-Σεβεροντονέτσκ έχει περικυκλωθεί.

    Κατά την διάρκεια της περικύκλωσης του Σεβεροντονέτσκ, τουλάχιστον τρεις Ταξιαρχίες των Ουκρανών αρνήθηκαν να μείνουν και να πολεμήσουν και επέλεξαν να ανασυνταχθούν προς την ουκρανική ενδοχώρα για να αποφύγουν την περικύκλωση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. RT 26.5.2022 ώρα 9 καί 40.
      Ο πρέσβης τής Λαικής Δημοκρατίας τού Λουγκάνσκ (LVR) στήν Μόσχα Ρόντιον Μιρόσνικ δήλωσε ότι παραδόθηκαν 8.000 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.
      Γιάννης Λάκων

      1. ο ποιος “πρεσβης”;
        της ποιανης “δημοκρατίας”;
        χααχααχαα
        ποιο βλακας πεθαινεις

    2. Το θέμα είναι να μην επεκταθεί ….και αυτό θέλουν ..σιγά μην νοιαστούν για τους Ουκρανούς .

    3. Όπως και να γίνει αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώνει διότι είναι υπολογοι όλοι η ηγέτες που έριξαν λάδι στην φωτιά αν δεν είχαν ανακατευτεί θα είχε λήξει μέσα το πολλή δύο εβδομάδες και θα ήταν διαφορετικά όλα όπως η Ρωσία διεκδικεί πολιτιστική κληρονομιά η Ελλάδα δια στόματος υπουργών λένε είμαστε από τα αρχαία χρόνια εκεί σίγουρα αλλά ότι ήταν Έλληνες εκεί το μάθαμε πριν 8 μήνες εκτός αυτού για τους Έλληνες Ρωσίας κουβέντα εκεί είναι άλλος Θεός

    4. Από άλλες πηγές εγλω τα ξέρω κάπως διαφορετικά τα πράγματα.

    5. Όπως και να γίνει αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώνει διότι είναι υπολογοι όλοι η ηγέτες που έριξαν λάδι στην φωτιά αν δεν είχαν ανακατευτεί θα είχε λήξει μέσα το πολλή δύο εβδομάδες και θα ήταν διαφορετικά όλα

    Comments are closed.