ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕ – ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

    Κοινοποίηση:
    covid-thumb-large

    Είναι από τις σπάνιες στιγμές που επικρατεί ανασφάλεια και προβληματισμός για την υγεία των πολιτών. Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και οι επιστημονική κοινότητα δεν μπορούν να εγγυηθούν για την υγεία των πολιτών που θα εμβολιαστούν για τον νέο κορωνοϊό.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η AstraZeneca εξασφάλισε συμφωνία που της προσφέρει την πληρωμή των διεκδικήσεων για ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

    Οι συμφωνίες αντανακλούν τις διαφορετικές στρατηγικές δύο εκ των κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών στον κόσμο για την αυτοπροστασία τους, καθώς μαίνεται η συζήτηση για τις ευθύνες που θα έχουν οι φαρμακοβιομηχανίες για τις παρενέργειες των εμβολίων που έχουν στόχο να δώσουν ένα τέλος στην πανδημία.

    Η AstraZeneca έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια εμπιστευτική συμφωνία, στην οποία οφείλεται η χαμηλή τιμή που ζήτησε για το εμβόλιό της η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    «Αν μια εταιρεία ζητήσει υψηλότερη τιμή, δεν δίνουμε τους ίδιους όρους», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, όμως αρνήθηκε να κατονομασθεί καθώς τα συμβόλαια είναι εμπιστευτικά.

    Η εμφάνιση απροσδόκητων παρενεργειών αφού ένα φάρμακο έχει λάβει κανονιστική έγκριση είναι σπάνια, όμως η ταχύτητα με την οποία επιδιώκεται η παραγωγή ενός εμβολίου αυξάνει τους κινδύνους για απρόβλεπτες καταστάσεις.

    Η συμφωνία με την AstraZeneca, η οποία μεταθέτει στους φορολογουμένους κάποιους από τους κινδύνους που περιλαμβάνουν η ανάπτυξη και η διάθεση ενός εμβολίου, συνήφθη τον Αύγουστο και οι διατάξεις της περί ευθύνης δεν είχαν αναφερθεί μέχρι τώρα.

    Βάσει της συμφωνίας, η AstraZeneca θα πληρώσει τα νομικά κόστη μέχρι ένα ορισμένο όριο, δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να επεκταθεί στο πώς θα μοιραστούν τα κόστη οι μεμονωμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ή στο ποιο θα είναι το όριο αυτό.

    Η οικονομική ασπίδα θα καλύπτει τόσο τα νομικά κόστη όσο και ενδεχόμενες αποζημιώσεις, οι οποίες είναι πιο σπάνιες, όμως θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύ μεγαλύτερη δαπάνη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

    Σε αντάλλαγμα για την υψηλότερη τιμή που ζήτησε για το εμβόλιό της, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, η οποία εργάζεται με εταίρο την GlaxoSmithKline, δεν έλαβε κάποια αποποίηση ευθύνης.

    Εκπρόσωποι της AstraZeneca, της Sanofi και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις προβλέψεις της συμφωνίας.

     

    Όταν ερωτήθηκε για τη σχετικά χαμηλή τιμή που ζητάει η AstraZeneca, εκπρόσωπος επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να διανείμει ευρέως το εμβόλιο και να μην αποκομίσει κέρδη απ’ αυτό στη διάρκεια της πανδημίας.

    Βάσει της συμφωνίας με την AstraZeneca, οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να πληρώσουν 2,5 ευρώ τη δόση, ενώ η Sanofi έχει διαπραγματευθεί μια τιμή γύρω στα 10 ευρώ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Να το κάνουν πρώτα όλοι οι λοιμοξιολωγοι , δημοσιογράφοι βουλευτές, κ μετά η αφεντικά μου….

    2. Να πανε να το κανουν ολοι οι προδοτες της Βουλης να ησυχασουμε.

    3. Να πανε να το κανουν ολοι οι προδοτες της Βουλης να ησυχασουμε

    4. δεν υπάρχει αποζημίωση για κάτι που έχει μπει και κυλάει μέσα στο αίμα σου!! ο δρόμος ύστερα είναι χωρίς επιστροφή!!!

    5. Τό σχόλιο “Τρελό Κουνέλι” τά λεει όλα.Μακρυά τά χέρια από τά θανατηφόρα εμβόλια.
      Γιάννης Λάκων

    6. Ζούμε σε κοινωνία, λέει ! Μήπως να γυρίσουμε στα σπήλαια ; Μη ξεχάσετε να πάρετε τα “ντοκτορά” μαζί !

    7. Spoutnik iv

      Η ελλαδα να προμηθευτει το ρωσικο εμβολιο και να το κανει υποχρεωτικα σε ολους τους λαθρομεταναστες που ηρθαν στην χωρα μας από το1990 και μετά, δλδ και στους αλβανους…, από 18 ετων και πανω..( όποιος αρνηθει να το κανει αμεση απελαση.. και να μην ξαναπατησει το ποδι του σε ελληνικο εδαφος ), να γινει νομος του κρατους οποιος μπαινει ή εχει μπει παρανομα στην χωρα μας ( ειτε γιατι θελει ασυλο ειτε γιατι θελει να παει σε αλλη χωρα και βρισκει ορθανοιχτα συνορα και περναει από εδώ, ))υποχρεωτικα να του κανουν το ρωσικο εμβολιο, για να μειωθει ίσως εξαλειφθει η υπερμεταδοση του κορονοιου και δημιουργηθουν αντισωματα στον πληθυσμό…, και αν. εχει αποτελεσματα να το κανει προαιρετικα και ο γηγενης πληθυσμός

    8. αυτό το έχουν κάνει από το 1980 στις ΗΠΑ με την δημιουργία ειδικού ταμείου και το γράφει και στο φυλλάδιο μέσα στο εμβόλιο, πέθαινε ο κόσμος αβέρτα από τα εμβόλια και πάθαιναν αναπηρίες όποτε πίεσαν οι εταιρίες την κυβέρνηση τότε να κάνει εθνικό ταμείο αποζημιώσεων….

    9. Για κανένα εμβόλιο δε σε καλύπτουν οι φαρμακευτικές, δεν είναι μόνο αυτό. Όλα τα εμβόλια μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, από παράλυση μέχρι θάνατο. Το κατά πόσο αξίζει το κόπο για μια γρίπη που σκοτώνει ένα απειροελάχιστο ποσοστό γέρων με καρδιακά εγκεφαλικά και καρκίνους, να ρισκάρουν οι υγιείς να πάθουν τις παρενέργειες (κι από πάνω να τις πληρώσει κιόλας), ας κάτσει να το σκεφτεί ο καθένας.

    Comments are closed.