ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ – Η ΣΟΥΔΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ – ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (BINTEO-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-pompeo-soyda_0

    Οι Αμερικανοί επιθυμούσαν εδώ και δεκαετίες διακαώς να βάλουν «πόδι» στην Κρήτη. Όποτε γινόντουσαν συζητήσεις υπήρχαν σφοδρές αντιδράσεις από τους περήφανους Κρητικούς.

    Πλέον, όμως, ακόμα μια πράξη παράδοσης εθνικής κυριαρχίας συντελείται αυτή τη στιγμή στη βάση της Σούδας. Ο Κούλης Μητσοτάκης παραδίδει τη βάση στους αμερικανούς χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ανταλλάγματα και τα πιθανά οφέλη για την Ελλάδα. Όμως με δεδομένο ότι είμαστε χώρα υπό κατοχή και χρεοκοπία, μάλλον οι όροι δεν θα είναι και τόσο ευνοϊκοί για την πατρίδα μας.

    Τα διαδικαστικά της παράδοσης

    Στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας έφτασε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Στις 11.20 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου εκτός από τον Πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από την πλευρά των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ και δυο σύμβουλοι του κ. Πομπέο.

    Ισχυροποίηση στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

    Τα όσα θα ανακοινωθούν σήμερα στις δηλώσεις που θα γίνουν μετά την κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη Βάση της Σούδας θα ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών και θα αναδείξουν το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

    Η παρουσία Πομπέο στην Ελλάδα, η πρόθεση της Ουάσινγκτον να αναβαθμίσει την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων και όπλων στη Σούδα και το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί ανάλογη επίσκεψη στην Τουρκία αναδεικνύουν, όπως εκτιμάται από την κυβέρνηση, μια στροφή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, που έχει αφήσει πίσω την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία και στέκεται κοντά στις ελληνικές θέσεις.

    pompeo-soyda

    soyda-mitsotakis

    xairetismos-pombeo

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    30 Σχόλια

    1. Μακάρι να γεμίσει όλη η Κρήτη με Αμερικανούς.Όχι όπως τώρα που το νησί είναι γεμάτο με Αλβανούς και Πακιστανούς.Και μακάρι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί να φέρουν στην Κρήτη και τις οικογενειές τους.

    2. Με τις παραχωρησεις αυτες στους Αμερικανους, τι κερδισε η Ελλαδα;;;;;; Λογια παχια, τιποτα αλλο!!!!!!!! Αλεξανδρουπολη και τωρα Σουδα κλπ , δινουν τα παντα στους Αμερικανους και δεν μας λενε, ποια ειναι ειναι τα κερδη για την χωρα;;;;;;; Μας αγαπησαν ξαφνικα….φαινεται, αλλα δεν βλεπω ουτε F35 ουτε τιποτα, ενω το κουβαρντοπαιδο ο Κουλης δινει γη και υδωρ!!!!!!!! Δεν θα αργησουν οι Αμερικανοι να σας προσγειωσουν ανωμαλα, ανοητοι αιθεροβαμονες, θελουν βλεπετε και τους ψηφους των Ελληνοαμερικανων στις εκλογες του Νοεμβριου!!!!!!!!!

      1. 70 ελικόπτερα Kiowa warior. Σιγά μην μας χαρίσουν και F-35!!!Δεν γίνεται και όλα να μας τα χαριζουν επειδή είμαστε μπατίρηδες σαν κράτος.Ο τσάμπας πέθανε μεγάλε αν θέλουμε και Stealth μαχητικά 5ης γενιάς πρέπει να τα πληρώσουμε!!!

        1. Ευεργετες θα ηταν αν ειχαμε Ελληνες Πατριωτες Χριστιανους πολιτικους.
          Στην Ελλαδα ομως εκλεξανε Ανθελληνες Εβραιους Αφορισμενους.
          Αντε γ@μησου

    3. Η καλύτερη ενέργεια του Μητσοτάκη από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός. Μακάρι να βάλει παντού Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Τίποτα δεν ξεπουλάει. Εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και φρέσκο συνάλλαγμα από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Από τότε που ο Παπανδρέου έδιωξε τους Αμερικάνους η Ελλάδα χειρότερα πήγε. Αλλά ας όψονται τα κομούνια με τα συνθήματα. ” έξω οι βάσεις κι οι Αμερικανοι, έξω οι βάσεις του θανάτου κλπ” που καλιέργησαν επί σειρά ετων αντιαμερικανικό κλίμα κι έσπρωξαν τους Αμερικάνους αλλού. Για άλλη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ στον Μητσοτάκη.

      1. που να καταλαβουν οι εθνικισταραδες Ζουν στο μικροκοσμο τους Μπραβο φιλε

      2. μπραβο φιλε Που να καταλαβουν οι εθνικισταραδες

      3. τις ειπες τις μακακιες σου Αρη τοσα χρονια τιποτα δεν προσφεραν στην χωρα οι φονιαδες και ολοι οι υπολοιποι βεβαια. ειδικα οι αμερικανοι μονο να αρπαζουν και να σκοτωνουν ξερουν

        1. Που είχαν κάνει κατοχή επί 70 χρόνια σε όλη την ανατολική Ευρώπη. Με τον κόκκινο στρατό ούτε άρπαξαν ούτε σκότωσαν κανέναν. χαχαχα

        2. Τι σου άρπαξαν δηλαδή. Ξεχνάς το σχέδιο Μάρσαλ που ανέστησε τη χώρα μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο. Ξεχνάς το συνάλλαγμα που έχουν φέρει στη χώρα οι Ελληνοαμερικάνοι, ξεχνάς τις δεκάδες υποτροφίες που προσφέρουν τα Αμερικανικά πανεπιστήμια σε Έλληνες διδακτορικούς, ξεχνάς που από τότε που πήγαμε μαζί τους δεν έχει πέσει ούτε σφαίρα εναντίον Ελλήνων από κανέναν εχθρό. Τι ήθελες να σε ταϊζουν συνέχεια και εσύ να τους βρίζεις φονιάδες των λαών?

          1. Ναι για την Ελλαδα τα κανουν ολα αυτα.
            ~Ακριβως ετσι σκεφτονταν και μιλουσαν οι προδοτες στη κατοχη.
            Μπραβο Κουλι για τον πατριωτισμο που εμπνεεις. Ποσο τον παρεξηγησαμε οι Ελληνες τελικα ..

    4. Εγώ λέω ότι όποιος βγαίνει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος.

    5. αμα το σχολιο δεν ειναι 100 τα 100 στα νερα σου δεν περνας τιποτε
      Οι αλλοι εδω μεσα δεν κανουν ετσι
      Μαθε να ακους και καμμια αλλη αποψη δεν τα ξερεις ολα…
      Ξεπεζεψε και λιγο απο το αλογο η μαλλον το καλαμι και ανοιξε τα αυτια σου κερδος θα χεις
      Στοκος τελειως αδερφε

    6. Ετσι θα μπενει ο τουρκος σε καθε σπιτι ελληνικο.
      Χαλαρα, με τιμες, αγνοωντας σε.
      Θα κανει αυτο που θελει να κανει και θα συνεχιζει τη πορεια του.
      Βλεπω τους Κρητικους με νεους συγκατοικους στα σπιτια τους..

    7. Κοιταχτε τι κοινο εχει ο πομπεο με τον προεδρο μπους που ειχε επισκεφτει παλι την κρητη επι κωνσταντινου μητσοτακη και τι κοινο εχουν και οι δυο με τον μητσοτακη,λοιπον και οι δυο ηταν αρχηγοι για χρονια της CIA,και οι δυο οπως και ο μητσοτακης ανήκουνε στην οργανωση ,ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

    8. Περίεργο πάντως να έχουνε ταμπέλες με σημαίες Κρήτη crete και σημαίες Ελλάδος αμερικης

    9. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ Σ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ? ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜ- ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

    10. η κυβερνηση η εκαστοτε παραδιδει κατι και σε ανταλαγμα παιρνουμε σαν χωρα του καραμπελα τα α…………α

    11. Σε λιγο καιρο θα γινει ανεξαρτητο κρατος η ΚΡΗΤΗ. Σε περιπτωση που δεν το καταλαβατε.

      1. και τα επτανησα και η μακεδονια Το θελουν οι αμερικανοι, και φυσικα οι εδω εντολοδοχοι τους (οπως οι μητσοτακηδες και αλλοι–δεν το λεω με κακη εννοια, μπραβο τους αν ειναι για το καλο), ο λαος δε καιγεται και πολυ σαυτες τις περιοχες, εχει τασεις τοπικισμου, οποτε δε θα ναι και σοβαρες οι αντιδρασεις Θα βολεψει και το νατο και την Αμερικη, τον ηγετη του δυτικου κοσμου για την ειρηνη στο αιγαιο

      2. επισης να ξερετε τα νεα αυτα κρατη (κρητη, επτανησα, μακεδονια) θα εχουν μηδενικο χρεος ~~Μανος, Βοστωνη

    12. Δεν μπορώ να καταλάβω πότε και σε τι μας έχουν βοηθήσει οι Αμερικάνοι και προχωράμε σε νέες παραχωρήσεις.

      Επειδή ο Πομπαίο παγίδευσε την Ελλάδα και έβαλε τον ηλίθιο τον Δένδια με πρόσχημα ότι ακυρώνει το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο, να υπογράψει την έτοιμη συμφωνία με τους Αιγυπτίους με την οποία αναγνωρίζουμε μειωμένη επήρεια στα νησιά και την οποία επικαλείται πλέον η Τουρκία ως απόδειξη και δεδικασμένο για να εξαφανίσει την ΑΟΖ της μεγίστης?

      Ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή είναι η Τουρκία και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και πρέπει κάποιος να είναι εγκεφαλικά νεκρός η πουλημένος για να μην το βλέπει.

      Αντί να κάνουμε αντίστοιχες συμφωνίες με τους Γάλλους που είμαστε και γείτονες, έχουμε κοινούς δεσμούς ιδεολογικούς, πολιτισμικούς, κοινά γεωγραφικά συμφέροντα και έχουν σχέσεις αντιπαλότητας και με πολλούς από τους δικούς μας αντιπάλους τους εγκαταλείπουμε όπως εγκαταλείπουμε και τους Κύπριους και τους Αρμένιους.

      Από θέμα διακρατικών σχέσεων και συμμαχιών διαχρονικά μας έφτασαν στο ναδίρ.

    13. Εγώ θα έλεγα καλύτερα Αμερικάνοι παρά κρητικοί.

    Comments are closed.