ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ “ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ” ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

    Κοινοποίηση:
    maxresdefault

    Τη χρήση του εναέριου χώρου της Τυνησίας και αεροδρομίων φέρεται να ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν από τον Τυνήσιο πρόεδρο Κάις Σαϊέντ και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε θετική απάντηση.

    Η διπλωματική κίνηση ματ του Ερντογάν αποσκοπεί στην αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα αυτή, προκειμένου να πραγματοποιούν αποστολές βομβαρδισμού στη Λιβύη κατά του «Εθνικού Λιβυκού Στρατού» εάν τα πράγματα φτάσουν έως εκεί.

    Το αίτημα αυτό του Τούρκου προέδρου έρχεται ως απάντηση στις αποστολές μαχητικών F-16 της αιγυπτιακής Αεροπορίας στην Λιβύη και τα οποία βομβάρδισαν στόχους του GNA.

    Ο Ερντογάν θέλει τα αεροσκάφη του να βρίσκονται σε «ουδέτερο» έδαφος και όχι στη Λιβύη, όπου μπορούν να καταστραφούν από επίθεση αεροσκαφών της λιβυκής ή της αιγυπτιακής Αεροπορίας.

    Έτσι το σενάριο αιγυπτιακά μαχητικά (ίσως και από τα ΗΑΕ) αεροσκάφη να βομβαρδίζουν στόχους του GNΑ απογειούμενα από την Αίγυπτο και τουρκικά από την Τυνησία, φαντάζει πλέον όχι ως απλό σενάριο, αλλά ως μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

    Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Ερντογάν μας έχει ήδη κερδίσει στην διπλωματία. Η ανύπαρκτη εδώ και χρόνια ελληνική εξωτερική πολιτική όπως πάντα ακολουθεί τις εξελίξεις…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Ο Ελληνας δεν έχει θάρρος .Το ξέρουν οι μογγόλοι.Ο στρατός θέλει φονιάδες όχι καθαρίστριες χριστιανουληδες του δημοσίου.

    2. Μεμετης με αρχιδια .,.,.vs .,.,.αρχιδια ελληνων πολιτικων

      Τα δικα μας ζωντανα κλαψουριζουν δεξια και αριστερα ψαχνοντας συμμαχιες την ωρα που ο σουλτανος εξοπλιζεται και γιγαντωνεται
      Την ιδια ωρα το κυριο μελημα των ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτικων ειναι η στεγαση και η σιτιση των επενδυτων λαθρογυφτων

      ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕ ΖΩΑ .,.,.,.ο κλοιος σφιγγει

    3. Ότι εχει ο σκυλος διπλωματικες ικανότητες το παραδέχομαι. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πώς εν προκειμένω ” μας κέρδισε” στη διπλωματία. Δηλαδή τι επρεπε ή τι μπορούσαμε να κάνουμε? Να πάμε στο Τυνησιο πριν παει ο σκύλος και να ζητήσουμε να μη κάνει συμφωνία μαζί του? Από την άλλη, γιατί να είναι κακό για εμάς να εμπλακεί ο σκύλος στρατιωτικά στη Λιβύη. Με τους Αιγύπτιους, και τους Ρώσους απέναντί του δε θα προλαβαίνει να μετράει φέρετρα. Το κοστος που θα έχει για να σώσει μια ήδη καμένη συμφωνία με τη Λιβύη ( μιας και ο Χαφταρ θεωρω βέβαιο ότι θα τη καταργήσει) θα ειναι τεράστιο. Κόστος στρατιωτκό, οικονομικο, διπλωματικο, μιας και αυτό τον φερνει απέναντι στους Ρωσους. Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνετε είναι ότι εμάς μας συμφέρει να ανοίγει μετωπα ο σκύλος, πρωτον γιατί αυτό τον φερνει αντιμέτωπο με δυνάμεις που έχουν αντίθετα συμφεροντα βλεπε Ρωσία και δευτερον γιατί όσο περισσότερο ανοίγεται ο σκύλος τοσο πιο δύσκολα θα μπορει να τραβηχτει όταν το θελήσει. Τελειώνω με μια ευχή λόγω των εορτων. Το χρόνο που μας έρχεται ο κόσμος να απαλλαγεί από τη μποχα του σκύλου, να τον παρει ο Αλλάχ δίπλα του, να κάνει παρεα με τους μογγολους προγονους του.

      1. Το ότι οι Ελλάδα ούτε να φανταστεί μπορεί όλα αυτά δεν σε ενοχλεί το ότι κουμαντάρει Μεσόγειο και Βαλκάνια σε λίγο και Ευρώπη επίσης δεν σε ενοχλεί… για ποια Αίγυπτο και ηαε γράφεις Αίγυπτος διαλυμένο από μέσα, ηαε έχουν στρατό μήπως για ψάξου, Ρωσία τα συμφέροντα του πουτιν πολλά στην Τουρκία με αγωγούς και στρατιωτικό εξοπλισμό,,, εγκεφαλικά σε θεωρώ καμένο,,.

    4. Τό κούλη πάει στό βουνό νά σκεφτεί ποιόν θά προτείνει γιά πρόεδρο.
      Ή σύγκριση δικιά σας.

    Comments are closed.