ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ! ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΦΩΤΙΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΝΙΚΟ ΣΥΨΑ…ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΟΝ Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗ – Ό,ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ

    Κοινοποίηση:
    strabelakis_sipsas

    Για τον κ. Στραβελάκη και λοιπούς ανησυχούντες ….


    Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

    “Ή Εκκλησία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως έκανε και στην περίοδο της κρίσης”, αυτό δήλωσε αναφορικά με την πανδημία, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας κ. Σύψας, μετά απο τις συνεχείς και σε επίπεδο ενοχλητικό , ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Στραβελάκη.

    Ωστόσο, ο κ. Στραβελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ως άνω σταθμού, θεωρώντας ίσως τον εαυτό του υπεράνω όλων και προφανώς και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, άρχισε να επιπλήττει και να κεραυνοβολεί τους Μητροπολίτες που επιμένουν να πράττουν το ιερό καθήκον τους και να θέλουν οι …αθεόφοβοι να κάνουν λιτανείες στην εικόνα της Παναγίας ανήμερα του εορτασμού της , όπως συνηθίζεται αιώνες τώρα.
    Ακούς εκεί λιτανείες!!!!Τι τις θέλουν;
    Αυτό είναι τώρα το πρόβλημα του κάθε κ. Στραβελάκη! Και ας μην έχει πατήσει το πόδι του σε λιτανεία ! Έλυσαν όλα τα προβλήματα της χώρας και αναζητούν λύση στο “μέγα πρόβλημα” της λιτανείας!
    Αλιβάνιστοι και άπιστοι δικαιολογούνται, αλλά ανιστόρητοι γιατί; Όταν μάλιστα είναι κεντρικοί παρουσιαστές ειδήσεων!
    Δεν γνωρίζουν,άραγε, πως η θρησκευτική αυτή τελετή υπάρχει από την αρχαιότητα;Δεν αποτελεί μια εμμονή του ιερατείου αλλά έναν τρόπο μαζικής προσευχής. Ήταν η λεγόμενη πομπή, που γινόταν με την ευκαιρία της εορτής των διαφόρων Μυστηρίων. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν θεοσεβής λαός!
    “Εύροις δ’ αν επί ων πόλεις ατειχίστους, αγγραμμάτους, αβασιλεύτους, αοίκους, αχρημάτους… Ανιέρου δε πόλεως και αθέου… ουδ’ έσται γεγονώς θεατής” μας πληροφορεί ο Πλούταρχος.
    Δηλαδή μπορεί να έβρισκε κανείς στην αρχαιότητα πόλεις χωρίς τείχη, χωρίς σχολεία, χωρίς σπίτια κ.α., αλλ’ όχι χωρίς θρησκεία και Θεό!
    Εμείς; Μεταλλαχθήκαμε; Δεν έχουμε το ίδιο DNA; Γιατί αυτή η κατάντια στο γένος μας;
    Κι όμως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων παρά τις περί του αντιθέτου επιδιώξεις των διαφόρων κέντρων, είμαστε λαός που αγαπά την Εκκλησία του ακόμη και όταν τον απογοητεύει. Γιαυτό οι Έλληνες όπου και αν πάμε σε όλο τον κόσμο το κέντρο που μας ενώνει είναι η μια και αληθινή πίστη.

    Στον χριστιανισμό τελείται η τακτική λιτανεία, όπως η περιφορά του Επιταφίου ή της εικόνας πολιούχων Αγίων και εκτάκτως σε καιρό ανάγκης ή θεομηνίας.
    Πόσα θαύματα δεν έγιναν χάρη στην μετ’ ευλαβείας και πίστεως συμμετοχή του λαού σε μία τέτοια λιτανεία εικόνων ή Ιερών λειψάνων, κατά την οποία γίνεται επίκληση της χάριτος του Θεού και ο Θεός επεμβαίνει σωτήρια.
    Κάθε τόπος έχει να διηγηθεί και ένα θαύμα. Λύτρωση από ανομβρία, από φωτιά, από ασθένεια,από πανδημία, από πόλεμο.
    Γιατί τα απεμπολούμε όλα αυτά; Γιατί τα ξεχάσαμε όλα αυτά; Τί νομίζουμε ότι θα μας σώσει από τον κορονοϊό, οι μάσκες και τα… πακέτα της Μέρκελ;
    Μα θα περάσουν όλα αυτά και πάλι η πίστη θα μας έχει κρατήσει όρθιους!
    Ας παρακαλέσουμε την Παναγία μας, την προστάτιδα όλων μας, να γίνει για μία ακόμη φορά η Μεσίτρια προς τον Υιό της, ώστε να μας φωτίσει και να μας δείξει τον δρόμο τον καλό.

    πηγή: exapsalmos.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. ειχαμε τον μπολεκ και λολεκ και τωρα εχουμε και τον ποκοπικο να λεει το μαθημα του παπαγαλια

    2. Ποδιτσες vs Ορθοδοξια
      Πρωτο ημιχρονο
      1-1 με το γκολ(αφορισμος του Αμβροσιου)στο τελευταιο λεπτο.

    3. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΥΤΑ Κ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΔΙΚΑ

    4. Στραβελακης και οι ομοιοι του,θα βογγηξουν πολυ ασχημα για την επιθεση και το μισος τους στην ορθοδοξια.

    5. Ο ίδιος που έλεγε ότι οι μάσκες είναι επικίνδυνες. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα απαγόρευαν τον εορτασμό της Παναγίας,μετά την «μεγάλη επιτυχία» τους να απαγορεύσουν τον εορτασμό της Αναστάσεως.Για διαολοκυβέρνηση καλά τα πάνε.

    6. Δεν μας πειραζει ο τουρισμός, οι λάθρο, η Μύκονος που είναι ξέφραγο αμπέλι και κανείς δεν τηρεί τα δέοντα, η εκκλησία μας πειραξε. Όπως είχε προβλεφθει από τους χριστιανούς, ουτε 15Αυγουστο, ουτε Χριστουγεννα. Λυσσαξανε με την Θεία Μεταληψη και τις Θείες λειτουργίες. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Πάλι θα σκυψουμε το κεφάλι και σαν καλά στρατιωτάκια θα υπακουσουμε;όσο για τα νοσοκομεία, εχω μία απορία, αφού απαγορεύεται η είσοδος και καλά για να μας προφυλαξουν, ποιος μου εγγυάται ότι οι κλίνες είναι γεμάτες με συνανθρώπους μας που πασχουν από τον ιό και ότι δεν είναι άδειες;

    7. Στα ΑΤΜ κολανε όλοι και μετά πάνε παντού και μεταδίδουν τον ιό. Εκεί και πουθενά αλλού είναι η μεγαλύτερη διασπορά και μετάδοση. Αλλά μην θιξουμε τους τραπεζίτες. Επίσης στα σούπερ μάρκετ. Δεν πειράζει, μέχρι να περάσει ο ιός να παγώσουν και οι πληρωμές σε τράπεζες και εφορίες για να μην μεταδίδεται ο ιός. Τα χρήματα που πάει από το ένα χέρι στο άλλο είναι ότι ποιο επικίνδυνο. Μακρυά από εφορίες και τράπεζες παιδιά, μακρυά
      Κίνδυνος θάνατος εκεί μέσα και φυσικά ούτε ένα τεστ δεν κάνουν. Πάγωμα πληρωμών προς το δημόσιο και τράπεζες ελέω κορονοιου. Μην τσιμπάτε από τις εισπρακτικές, με πρόσχημα τον κορονοιο και την διασπορά του ιού δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει κανέναν. Στάση πληρωμών μέχρι να φύγει ο ιός.

    8. Καλημέρα γλύκες.Πως μπορεί? Ξεπερασε τον
      Κατα- ΠΛΗΚΤΙΚΟ Γρηγοριο.

    9. ξεσηκωθείτε ζώα επιτέλους βγάλτε τις παρωπίδες και πάρτε της καραμπίνες πόλεμο θέλουν πόλεμο θα έχουν απλώς ξυπνήστε από το ύπνο του δικαίου

    10. Το κλεισιμο των Εκκλησιων και η απαγορευση λειτανιας
      ειναι στερηση εξασκησης της θρησκευτικης μας λατρειας
      και ειναι αντσυνταγματικο.

    11. Ο κόσμος ξύπνησε πλέον, το να είσαι Χριστιανός σήμερα αποτελεί πράξη αντίστασης στο σύστημα. Ούτε στης Παναγίας ούτε τα Χριστούγεννα ( που σχεδιάζεται) θα ξανακλειστούμε όπως έκαναν μερικοί το Πάσχα. Τώρα είναι η ευκαιρία που θα βγούν νέοι μσρτυρες . Μήπως τελικά ο Κλεομένης σε κάποια έχει δίκιο και όπως φαίνεται είναι πολλά..???

    12. Είναι Πστριωτες και Έλληνες.
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ.
      .
      ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    13. Οι χριστιανοί δε δίνουμε κατάρες, όσο και αν μας αγανακτούν και μας προκαλούν και μας αδικούν….. Ας ευχόμαστε να τους φωτίσει ο Θεός…

    14. Στραπατσάδα το λιβάνι σκοτώνει όλα τα μικρόβια και τους ιούς…ο κάθε άσχετος γιατι τα εχει τσεπώσει το κανάλι του με το Μενουμε Σπιτι βγαίνει να μας κάνει κηρυγμα για τα Θεία…δεν ντρέπεστε σαύρες όλοι

    15. Εαν συνεχιστουν αυτα τα κατοσταρια την ημερα!! απο εβδομαδα θα εχουν προβλημα τα νοσοκομεια γιατι
      δεκα με δεκαπεντε απο αυτους την ημερα θα ειναι σε πιο σοβαρη κατασταση και θα χρειαζονται νοσοκομειακη περιθαλψη.
      Οταν ανοιγεις τα συνορα κανεις υποχρεωτικη την μασκα τωρα πια που υπαρχει διασπορα αντε να βρεις την ακρη…. η πολιτικη προστασια τα εχει κανει θαλασσα.

      1. Δεν έχει…γρίππη ακόμα!!!, …κάνε λίγο υπομονή για να βγούν οι προβλέψεις σου, οι οποίες μάλλον συμβαδίζουν με του…κου Σίψα!!!! Εξάλλου η επισήμανση του ΣΚΑΙ για την επιφυλακή…μέχρι τον 15-Αύγουστο, στο κάτω μέρος της οθόνης, μαρτυρά ένα μέρος της Αλήθειας!!!!!!!!!!!!

    Comments are closed.