ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΧΑΚΕΡ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ!

    Κοινοποίηση:
    ΧΑΚΕΡ

    Θύματα παρακολούθησης από χάκερ έπεσαν χιλιάδες ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι και πολιτικοί, χάρη σε κακόβουλο λογισμικό το οποίο ανήκε στον Ισραηλινό όμιλο NSO, σύμφωνα με νέο μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύπτει η «Guardian».

    Βάσει ρεπορτάζ της γνωστής βρετανικής εφημερίδας, αλλά και πολλών ακόμη διεθνών ΜΜΕ, χάρη στο λογισμικό Pegasus, περισσότεροι από 50.000 συσκευές παγκοσμίως παρακολουθούνταν από χάκερ για λογαριασμό ολοκληρωτικών καθεστώτων, με την Ισραηλινή εταιρία, από την πλευρά της, να απορρίπτει τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη πως το λογισμικό χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την παρακολούθηση των κινήσεων εγκληματιών και τρομοκρατών.

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το Pegasus «χτυπά» τις συσκευές με λειτουργικά iPhone και Android και μπορεί να αποσπάσει μηνύματα, φωτογραφίες, emails, να ηχογραφήσει τηλεφωνικές συνομιλίες, ακόμη και να ενεργοποιήσει στα κρυφά τα μικρόφωνα των συσκευών. Περισσότεροι από 50.000 αριθμοί έχουν υποστεί διαρροές, ενώ κάποιοι έχουν ταυτοποιηθεί και ως πελάτες της εταιρίας NSO από το 2016. Ανάμεσα τους είναι δημοσιογράφοι σε μεγάλα πρακτορεία όπως Financial Times, CNN, the New York Times, France 24, the Economist, Associated Press και Reuters.

    Και δολοφονημένος Μεξικανός δημοσιογράφος ανάμεσά τους
    Επιπλέον, εντοπίστηκε και ο αριθμός του Μεξικανού δημοσιογράφου, Cecilio Pineda Birto, ο οποίος είχε δολοφονηθεί. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την έρευνα, οι δολοφόνοι του να τον εντόπισαν μέσα από το κακόβουλο λογισμικό στο κινητό του. Εικάζεται δε ότι, ενδεχομένως, αυτός να ήταν και ο λόγος που δεν βρέθηκε ποτέ το κινητό του τηλέφωνο.

    Θέση για το «καυτό» αυτό ζήτημα πήρε και ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter, «η ισραηλινή εταιρεία πίσω από αυτό -ο όμιλος NSO- θα πρέπει να φέρει άμεση, ποινική ευθύνη για τους θανάτους και τις κρατήσεις όσων στοχεύουν οι φορείς ψηφιακής μόλυνσης που πουλά, οι οποίοι δεν έχουν νόμιμη χρήση».

    Δείτε την ανάρτηση του Σνόουντεν:

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Τελικά εχθές ρουφαγε λεφτά εταιρεία κινητής Σήμερα τράπεζες, εφκα
      Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθεση;

    2. οταν χρησιμοποιείς android, apple και microsoft, τουλάχιστον βάλτε degoogled android και ένα Linux στον υπολογιστή

      1. Καλα μην συγκρίνεις το τρισαθλιο Android με το iOS σε θέματα ασφάλειας. Η google έχει γνωστές πρακτικές ανά τον κόσμο σχετικά με το τι κάνει με τις παρακολουθήσεις της…

        1. άλλο η ασφάλεια και άλλο η ιδιωτικότητα, και η Apple καταγράφει τα πάντα και τα πουλάει στην Palantir και αλλου και φυσικά στις μυστικές υπηρεσίες, η τελικη λύση είναι pinephone ή librem σε κινητά και laptop και σε γραφείου IBM Open9, για παράδειγμα Talus, διότι τα άλλα έχουν πίσω πόρτες στο ίδιο το hardware

    3. Στην ελλαδα να δείτε τι γίνεται και ποσο παρακολουθουνται ΠΑΡΑΝΟΜΑ οι λογαριασμοί μας στα σοσιαλ…

      έχουν γνώσιν ομως οι φύλακες και επαγρυπνουν….

      αρης β.

      1. όταν πατάς “Συμφωνώ” στην δημιουργία λογαριασμού στα σόσιαλ μήντια και στο τηλέφωνό σου όταν το ανοίγεις πρώτη φορά αλλά και αργότερα όταν σε ξαναρωτάει, έχεις διαβάσει ποτέ σε τί “συμφωνείς” ;;;;; η Palantir για παράδειγμα ξέρεις τι είναι;;;;;

        πριν θεωρήσεις κάτι “παράνομο” να διαβάζεις πρώτα το κείμενο πριν πατήσεις “Συμφωνώ”

        1. εχεις δικιο σε αυτό που λες αλλά μιλάω για κάτι άλλο και οχι γιαντην απρόσωπη παρακολούθηση όλων των data που έτσι και αλλιώς την υφίσταται ο οποιοδήποτε στα σοσιαλ .

          Όλοι ας ειναι λίγο παραπάνω προσεκτικοί τι μνμτα ανταλλάσουν inbox!….. διαβάζονται όλα !

    Comments are closed.