Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ – ΣΤΟ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    ΕΞ

    Δηλώσεις μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη  έκαναν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για την μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής έκαναν σημαντική δουλειά σε μία μεγάλη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. «Ζήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Κρατώ ως θετικό ότι ως θετικό δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν και αμέσως μόλις η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν. Συνέχισε επίσης σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς θα έχουμε ακόμα μπροστά μας ημέρες καύσωνα κλείνοντας με την ευχή «η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

     

    Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του τόνισε πως η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο σημείωσε πως η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα έφερε καρπούς. Όπως είπε από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα έχει μείνει μόνο ένα τονίζοντας πως αυτή την στιγμή έχει να γίνει πολλή δουλειά στις ρεματιές και τις χαράδρες που βρίσκονται στην περιοχή. Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βοήθησε και το γεγονός πως κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρχε άπνοια ενώ και ανέβηκαν και τα επίπεδα της υγρασίας.

    dilwseis-mitsotaki__2_

    Έκλεισε δε σημειώνοντας πως πλέον τα ενάερια μέσα τα οποία επιχειρούν από το πρωί έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή. «Να κλείσουν τα μέτωπα και να οριοθετηθεί η φωτιά».

     

    Στην σύσκεψη που έγινε στο Συντονιστικό, μετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θόδωρος Λιβάνιος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

    Ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά τη σύσκεψη πήγε στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, είδε από κοντά τις καταστροφές, συνομίλησε με τους ανθρώπους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

    Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και ο συντονισμός τους οικοδομήθηκε στη βάση της κεντρικής απόφασης να απλωθεί ομπρέλα προστασίας των πολιτών που βρίσκονταν στις περιοχές, όπου ξέσπασε ο πύρινος εφιάλτης. «Έγιναν και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθούν σε πλήρη έλεγχο οι 81 δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε ένα 24ωρο, να σωθούν περιουσίες και κυρίως να προστατευτούν από την πύρινη απειλή οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών», λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη θέλοντας να υπογραμμίσουν την κατεύθυνση του συναγερμού και τη βασική προτεραιότητα του σχεδίου.

    dilwseis-mitsotaki__3_

     

    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δια στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου και στη συνέχεια ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, επιχείρησαν χθες να περιγράψουν το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, στην Βαρυμπόμπη της Αττικής και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο Ενιαίο Κέντρο του Χαλανδρίου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πυρκαγιών και έλαβε την διαβεβαίωση ότι όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις είχαν ριχτεί από την πρώτη στιγμή στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Επιστρέφοντας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου παρέμεινε σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, οι οποίοι ανέλαβαν σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στα άλλα υπουργεία να κάνουν τις αναγκαίες κινήσεις στον τομέα ευθύνης τους.

    Εν τω μεταξύ μαίνεται η εκτεταμένη πυρκαγιά στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου-Τατοΐου, σε πολλαπλές διάσπαρτες εστίες και παρά την ολονύκτια μάχη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες. Έως και λίγη ώρα πριν την ανατολή του ηλίου, όταν και θα ενεργοποιηθούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, οι βασικές εστίες της φωτιάς εντοπίζονταν πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφένουν να την συγκρατήσουν.

    Ενεργά μέτωπα εντοπίζονταν σε Βαυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι. Η όλη εικόνα παρέπεμπε σε ύφεση, όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας ελπίδες ότι τα μέτωπα που καίνε ακόμα, θα αντιμετωπιστούν με το που σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

    dilwseis-mitsotaki__1_
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. Εχει τουλαχιστον 20 φρουρους και 6 ακριβως γυρω του..

    2. ο τουρίστας, ο ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ στην φωτιά? Την κοπάνησε από την παραλία?

    3. Πήγε να δει αν οι πυροσβέστες και οι πυρόπληκτοι έχουν κάνει το εμβόλιο.
      Αν δεν το έχουν κάνει κάηκαν…….

    4. το σκουπιδι της χωρας
      ηρθε η ωρα της κρεμαλας για να ξεβρωμισει η χωρα

    5. Ο ΚΌΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΎΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΊΖΟΥΝ
      ΟΤΙ ΒΡΈΧΕΙ…..

    6. Πάλι καλά που δεν έσκασε μύτη με καμία πετσέτα του μπάνιου! Απ’αυτον όλα τα περιμένεις

    7. φωτιες ???ελα μωρε τωρα σιγα !! το σχεδιο μας πρπροχορα προβατακια μπεεεεεεεεε
      μασκουλες εμβολιακια και πασαπόρτι για να ψωνισεις ακόμα και τσιγάρα

    8. Πατρινό καρναβάλι για πάντα, αντε ρίξτε του μια κλωτσιά του μ@λακοκούλη να πέσει μέσα στην φωτιά ο καρνάβαλος να καεί!!

    9. Είναι τόσο ψεύτες που δεν μιλάνε για εμπρησμό αλλά για κλιματική αλλαγή. Καίγεται όλη η χώρα με εμπρησμούς και η μόνη τους έγνοια τα ψέματα και η προπαγάνδα. Α και τα εμβόλια. Και εμφανίστηκαν και με μάσκες την ώρα που δεν μπορούσε να αναπνεύσει κανένας και όταν είναι στην παραλία δεν φοράνε μάσκα!

    10. Να τον χαίρεστε τον μλκ που ψηφίσατε γελοίοι. Αλήθεια ποιοί είναι υπεύθυνοι σήμερα στην πυροσβεστική ; Αυτοί που τα έκαναν μ@@νί στο Μάτι, τους σούταρε ο Τσίπρας υστερα απο υστερίες του Κούλη και μετά το Κούλι τους προσέλαβε εκ νέου και τους αναβάθμισε ;

    11. Χέστηκε η κούλα και για το δάσος και για τις περιουσίες αυτός στο μυαλό του έχει τα εμβόλια. Μόνο που δεν τον έπαιρνε να μιλήσει για αυτά πάνω από τις στάχτες. Το ΣΚ πάλι διακοπές θα πάει κάπου. Και μόλις τελειώσουν οι διακοπές θα έρθει να φέρει μέτρα για να κόψει τη ζωή στους ανεμβολίαστους.

    12. Ελλάδα της ΝΔ: Ματ Παντού, ΜΕΘ πουθενά, Πυροσβέστες πουθενά.
      Λοβοτομημενοι θρασοπουστες που ρίχνουν τις ευθύνες στον λαό γιατι αυτό ξέρουν να κάνουν εδώ κ 60 χρονια διαπλοκης

    13. Υπομονή βόδια άλλα 2 χρονάκια… μέχρι τότε βέβαια δεν θα έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.

    14. Απώτερος σκοπός τους η εξοντωσή μας με κάθε μέσο. Είτε με τα ΦΑΡΜΑΚΙΑ τους, είτε καίγοντας μας ζωντανούς. Και ακόμα, βλακεπίβλακες μαλάκες Έλληνες τον ακούν και τον χειροκροτάνε, τον πιο αδίστακτο δολοφόνο της σύγχρονης Ιστορίας μας.
      Τελικά δεν είναι να απορεί κανείς που είμαστε εδώ που είμαστε. Όμως δε φταίει το 85% του Ελληνικού λαού για μερικούς ΠΑΡΩΠΙΔΙΑΣΜΕΝΟΥΣ που δε βλέπουν καν μπροστά από τη μύτη τους. Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης, θα κάτσουν στο σκαμνί και θα λιώσουν στη φυλακή. Τετέλεσθαι!

    15. ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
      ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ.
      .ΈΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΣΥΜΜΟΡΊΕΣ .
      .
      ΖΗΤΏ Ο ΑΠΛΟΣ ΈΛΛΗΝΑΣ.
      .
      ΖΗΤΉ ΕΛΛΆΔΑ.
      .
      ΖΉΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ ΜΑΣ.

    16. Ο Ισθμός μωρέ είναι ανοικτός ή έχει κλείσει; Κάποιος να το ενημερώσει το ζαβό.

    17. Ζώα νεοέλληνες, ζώα για μια θέση στο δημόσιο των 400 ευρο , ψηφίζεται ξανά και ξανά, τους μασώνους καταστροφείς της Ελλάδας μας, τώρα μείνετε στα παγκάκια.

    18. βγήκε ο αντιδήμαρος αχαρνών χτες στο open μωρή λούγκρα κούλη και σας έκραζε, με δυο αεροπλάνα που θα έσβηνε η φωτιά, δεν αρκούσαν οι δυνάμεις….ψάξτε να δείτε τις δηλώσεις του ανθρώπου που ούρλιαζε από απελπισία

      1. Λες γι’αυτό να βγήκε μαύρο στο open για κανά 10λεπτο?

    19. χειροκροτήστε το ζαβό αντι να τον πάρετε με τις πέτρες….σας δουλεύουν κανονικά, επίτηδες και από κάποιους μπήκαν οι φωτιές, το λένε κάτοικοι της περιοχής…ποιος καύσωνας και παπαριές λες μωρή κούλα και π@υστροχαρδαλιά

    20. Τελικά γι την φωτιά Βαρυμπόμπη απέδειξε μη δύσβατη περιοχή ασυνεννοησία επίγειων δυνάμεων αν τα 400 άλογα έχουν καεί που είπε η κυρία ευθύνη άλλων δυνάμεων αυτών που δεν άφησαν να περάσει κακή κάλυψη γεγονότων δημοσιογραφιας εληψη τοπικού πληθυσμού ιδιωτικής πρωτοβουλίας απέδειξε πολλά

    21. ….με τα φίμωτρα στις εμετικές μουτράκλες τους. Πάρτε τους με τις πέτρες !

    22. Τις μάσκες τις έβαλαν ΟΛΟΙ ακόμα και ο Χαρδαλιάς όταν εμφανίστηκε ο Κούλης με όλα τα κανάλια!!!!!
      Μέχρι τότε και για ώρες ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!

    Comments are closed.