Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ! ΣΤΟ ΣτΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ

    Κοινοποίηση:
    iera-synodos-ambrosios

    H σκληρή κόντρα Εκκλησίας – κυβέρνησης δεν φαίνεται να περιορίζεται στην ανταλλαγή ανακοινώσεων, αλλά αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς -με εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις- η Εκκλησία προαναγγέλλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
    Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 και σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

    «Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.

    »Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών.

    »Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι η Εκκλησία »προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

    Μέχρι αυτή την ώρα, η Εκκλησία δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια.

    Ωστόσο, γνωστοποίησε την πρόθεσή της μέσω της εγκυκλίου σε όλες τις Μητροπόλεις.

    Η στάση αυτή συνιστά κλιμάκωση της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

    Προηγήθηκε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η αντίθεση της Εκκλησίας στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

    Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε εκτάκτως και να αποφάσισε ότι θα κρατήσει ανοικτούς τους ναούς ανήμερα των Θεοφανείων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. Ανοίξτε για λίγο τις εκκλησίες να πάρουν τη δόση τους οι θρησκόληπτοι. Η εκκλησία για έναν θρησκόληπτο είναι ότι και η πρέζα για τον τοξικομανή.

    2. Το Στε ειναι μια κλικα κουμουνιστων οπως αλλωστε η πλειψηφια του δικαστικου σωματος (μουμιες και μασωνοι )
      Αλλα ενιοτε για να μην τους παρει χαμπαρι κανουν τους καλους .Υποψιαζομαι οτι θα κανουν δεκτο το αιτημα της Εκκλησιας(Αλλοι μασωνοι και αυτοι)Και ετσι θα φανουν καλοι και οι μασωνοι της Εκκλησιας και Βρωμερη δικαστικη κλικα

    3. Ποιο Σ.Τ.Ε;;;;;;;;;;;;μας δουλευουν;;;;;;;;τοσα χρονια τοση σαπιλα μνημονια-ρατσισμος εναντιων Ελληνων Χριστιανων-εισοδος ολων των φυλλων στην πατριδα μας και αλλες παρανομιες,το σ.τ.ε δεν μιλησε πουθενα.ειναι ολοι υπακουοι του ισραηλ εκει μεσα.μονο για τους μισθους τους ξερουν να αντιδρουν.

    4. ΡΕ ΑΘΕΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ !!!!ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ.. Η ΧΑΜΕΝΗ… ΠΔ… ΘΕΛΕΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΣΜΑ ..Η ΒΡΩΜΑ.. Ο ΝΑΝΟΣ..Η ΝΥΦΙΤΣΑ..ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΕΜΠΕΚΑ..ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΠΑΡΤΟΝ ΕΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ..ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΜΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΜΠΑΧΟΜΕΔΕΣ!!! ΗΛΙΘΟΙ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Ο ΕΝΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ..ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ..ΡΕ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ 200 ΑΤΟΜΑ ΗΡΘΑΝ Κ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ..Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ Ε ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ!!
      .

    5. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ.

    6. Ο/Η όλα ανακοινώνονται ή γίνονται, "για τα μάτια του κόσμου" ... λέει:

      ΄Αμα βασιζόμαστε στο ΣτΕ, ψωνίσαμε από σβέρκο (!!!) …
      ΄Ολα τα ανθρωπάκια του, πιόνια της εκάστοτε κυβέρνησης είναι, από την οποία διορίζονται, δεν εκλέγονται …
      Απλώς, μόνον για άλλοθι προσφεύγει (εάν, φυσικά, προσφύγει τελικά) η ΔΙΣ στο ΣτΕ, όχι για προστασία και κατοχύρωση των θρησκευτικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών του Λαού … Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την εν γένει συμπεριφορά της, όταν -εδώ και μήνες- επέτρεψε να μην εορταστεί Πάσχα, 15Αύγουστος, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά … Πού ήταν η ΔΙΣ όταν διώκονταν και καταδικάζονταν κάποιοι ευσυνείδητοι ιερείς, επειδή εκτελούσαν το ιερό καθήκον τους (λειτουργίες, θεία μετάληψη, μυστήρια, κλπ.) ; Τώρα -ετεροχρονισμένα- θυμήθηκε η ΔΙΣ τον ρόλο της ; Τώρα, απλά νομιμοποιεί τις παράνομες αποφάσεις *ΚΥΑ, ΠΝΠ, κλπ.) της κυβέρνησης … και όχι μόνον δεν πείθει, αλλά αηδιάζει και εξοργίζει τους πιστούς …
      Ουαί υμίν, υποκριταί Γραμματείς και Φαρισαίοι …

      1. Ο Δεκαπενταύγουστος γιορτάστηκε κανονικά. Εντάξει ψεύτη?

    7. AΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΔΥΟ; ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ….
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ…ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ.

    8. Να πέσει χούντα ΝΔ ΑΕ και να πάει στον Αγύριστο, στον Άδη, στην Κόλαση, στα Τάρταρα.
      Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΜΕΣ!!!
      ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!
      ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

    9. Οι παππάδες ας συμπορευτούν με την κυβέρνηση και τον Κούλη. Εμείς κανονίσαμε να πάμε σε κάποια παραλία της Ανατολικής Αττικής και να ρίξουμε μόνοι το σταυρό για τα παιδιά μας.
      Κάποια παιδιά ήδη δήλωσαν ότι θα πέσουν στη θάλασσα έτσι να τηρήσουμε το έθιμο..
      Σε πια παραλία;;;; Φυσικά δεν θα το πω γιατί παρακολουθούν τα πάντα στο ίντερνετ. Κάντε το ίδιο για τα παιδιά σας για να μην ξεχαστεί η θρησκεία και οι παραδόσεις μας κάτι που θέλουν οι άθεοι – άθλιοι.

    10. Ο Άνθρωπος ο υιός του Θεού νίκησε κατά κράτος και η τεχνολογία ηττήθηκε οικτρα. Οι ραδιουργοι κλέφτες λαών και ανθρώπων προσπάθησαν να αντιγραψουν και να μιμηθουν τον Αλεξανδρινο ανθο που μόνο αυτός ανθιζει τον χειμώνα και ηττηθηκαν οικτρα στέλνοντας στην ανθρωπότητα ότι ποιο σκοτεινό για να σκλαβωσουν τον άνθρωπο που γεννήθηκε ελεύθερος να ζει στην πλάση. Προσπάθησαν να αντικαταστησουν την ανθρώπινη φύση με την τεχνολογία πιστευοντας ότι με την τελευταία ανάπτυξη που είχε ο κόσμος μέσω της τεχνολογίας έχει έρθει η ώρα να ολοκληρώσουν το κρυφό σχέδιο που είχαν κατά νου και να θυσιασουν τον άνθρωπο στο θηρίο αλλά ο Θεός ο πανσοφος και από τον ήλιο ουδέν κρυπτον νίκησε κατά κράτος το σκοτάδι τους.Οι μάσκες που επεβαλαν στους ανθρώπους με την βία και τον φθονό προς όφελος των κερδων των εταιρειών τεχνολογίας από μια εγκληματική παγκόσμια ομάδα ήρθε η ώρα να πέσουν και οι εγκληματίες να καθησουν στα δικαστήρια της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    11. μεχρι και η τουρκια επιτρεπει τον αγιασμο των υδατων στην ιωνια.και αυτα τα τομαρια οι αθεοι μασωνοι το ακυρωσανε.φτου σας ξεφτιλες

    12. Στο τελος θα διαφωνησουν συμφωνοντας! Για τα ματια του κοσμου…

    13. Για το ΣτΕ θα συμφωνήσω με τον Νίκο Αντωνιάδη
      ,τζάμπα θα πάνε το ΣτΕ νομιμοποιεί τίς αποφάσεις της κυβέρνησης…. Ελπίζω να τόν δούμε σύντομα στο Makeleio…κι τα video του να μπένουν στο Brighteon.com …..

    14. Πάντως ο Κωστόπουλος μπορεί να έχει επενδύσει και σε κρυπτονομισμα. Είδατε που εκτοξεύτηκε η τιμή του.Ασχετα αν αυτός το αρνείται και απαίτησε να κατέβει η διαφήμιση Και η Μενεγάκη. Όλοι αυτοί έχουν πληροφόρηση.Τη Μενεγάκη πάντως την έχω δει σε άπειρες ανάλογες διαφημίσεις
      Τώρα βέβαια μπορεί να τη χρησιμοποιούν μόνο για κράχτη, δε το ξέρω. Όλοι αυτοί έχουν τεράστια ποσά και επειδή τα επιτόκια τίνουν να γίνουν αρνητικά τα επενδύουν ή κοινώς παίζουν τζόγο στα χρηματιστήρια στα παράγωγα στα στοιχηματα βάσει πληροφόρησης και οπουδήποτε βρουν ΚΕΡΔΟΣ.

    15. Στημένη είναι η δουλειά η προσφυγή στο ΣτΕ….θα πούνε εμείς το προσπαθήσαμε, αλλά μας αρνήθηκε το ΣτΕ…..μπόλικο το σανό….δυστυχώς οι ιεράρχες είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων….

    16. Στο παρά 5 οι Ιεράρχες θα δείξουν τα δόντια τους.
      Έστω κ στο παρά 5 γιατί οι μασόνοι τους είχαν πάρει φαλάγγι,τους είχαν πασάρει εκείνο τον προβατοσχημο λύκο με τη λιγδιασμενη φανελα κ μασαγαν άβερτα.Ευτυχώς στο παρά 5″.
      Δόξα σοι ο Θεός.

    17. Μακαρι ο Ιερωνυμος να κανει οσα λεει γιατι τον τελευταιο καιρο σιγονταρει την κυβερνηση και τους πιστους τους εχει ξεχασει. Ας μην ξεχναμε οτι καποτε ο Αρχιεπισκοπος (βλεπε Σεραφειμ) ειχε περισσοτερη δυναμη και κυρος ακομα και απο τον αρχηγο κρατους. Ειδωμεν.

    18. Ποιος πολεμος; Συμφωνούν κανονικά ο αγιασμός τον υδάτων εσωτερικά όχι υπαίθρια!! Οι υποκρισία των παπάδων σε όλο της το μεγαλείο!! Πουθεναδες για μια ακόμη φορά!! Τι έκπληξη!!

      1. συμφωνώ όπως τα λες Θεοφάνεια εντός είναι μόνο για κονόμα και για να δείξουν τάχα ότι ενδιαφέρονται για την ορθοδοξία ο σταυρός πρέπει να καθαγιασει τα ύδατα του τόπου από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα λαμόγια δημόσιοι υπάλληλοι φοβιτσιαριδες που το μόνο που σας νοιάζει είναι η τσέπη σας τίποτα δεν πιστεύετε ου να χαθητε από προσώπου της γης καραγκιόζηδες!

    19. Οτιδήποτε λιγότερο από κανονικό αγιασμό των υδάτων σε θάλασσες και ποτάμια είναι εμπαιγμός από την ιεραρχία για να πιστέψουμε ότι έναν χρόνο μετά θυμήθηκαν τον Χριστό και ξαφνικά «κοντράρουν» την κυβέρνηση. Απλά πράγματα.

    20. Ο λαός θα μείνει στην διαδικτυακη επανάσταση ή θα ξεσηκωθεί? Δεν βλέπετε μωρέ πως μας δουλεύει 9 Μητσοτάκης με την καργια του προεδρικου? Εξαπελυσαν επίθεση εναντίον του Ελληνισμου και της πίστης των Ελλήνων. Φτάνει πια.

    21. Τπτ δεν θα γίνει. Με την παλιοπουστα τον Ιερώνυμο κλπ, όλα μέλι γάλα. Όλα είναι ένα θέατρο για τον λαοτζικο. Οι προυχοντες του χωριού, πρόεδρος – δάσκαλος – παππάς είναι στο κόλπο όπως στην Τουρκοκρατία. Ουστ κοπριες. Σας φιλα και το χέρι ο λαός. Σκατα στην ψυχή σας καριολιδες. Αυτά τα λέω εγώ και έτσι θα γίνουν. Που το ξέρω;
      Μου τηλεφώνησε η μερκελ!

    22. Απλά ξεσηκώθηκαν οι κατώτεροι κληρικοί και η εκκλησιαστική ηγεσία για να μη δημιουργήσει ρήξη με αυτούς και με τη κοινή γνώμη έριξε το μπαλάκι στο ΣτΕ. Όλως και οι υπουργοί της κυβέρνησης ρίχνουν το μπαλάκι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμου και στο που θα χρησιμοποιουνται στην ΕΕ.

    23. Mε συγχωρείται, αλλά ενώ η εκκλησία έχει δίκιο 100%, ο αρθογράφος με τον τίτλο του, κρατά ίσες αποστάσεις, λέγοντας για παπάδες που το πάνε στα άκρα. Παρακαλώ ο Στέφανος Χίος να τραβήξει το αυτί του αρθρογράφου που με αυτόν τον τίτλο εμμέσως υποστηρίζει την κυβέρνηση του άθεου Κούλη.

    24. Σε αυτό προσέφυγε και ο Βαλιτσάκιας αν δε κάνω λάθος με στόχο ν’ αποδείξει την υποχρεωτικοτητα των εμβολιασμών. Το οποίο ΣτΕ είναι εγκάθετο και όχι αιρετό. Ο Μητσοτάκης έκανε ανασχηματισμο για να προωθήσει τους κόλακες. Αυτοί προσφεύγουν στο ΣτΕ για να αποποιηθούν τις ευθύνες. Δε χρειάζεται να μαντέψει κανείς τι θ’ αποφασίσει το ΣτΕ.

    Comments are closed.