Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΦΟΣ ΓΙΑ 4.000 ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ – ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 80 ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 48ΩΡΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    1200x740

    Ρέει το αίμα στον Καύκασο… Μπήκαμε στην τρίτη ημέρα των συγκρούσεων με το Αζερμπαϊτζάν να συνεχίζει την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο με τις «πλάτες» της Τουρκίας.

    Το βράδυ νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μπακού στον αρμενικό ανεξάρτητο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 26 στρατιώτες του θύλακα αυτού σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

    Οι αρμενικές πηγές αναφέρουν ότι κατέστρεψαν 22 άρματα μάχης και 10 οχήματα μεταφοράς προσωπικού των Αζέρων. Οι δύο πλευρές σφυροκοπούσαν η μία την άλλη με πυραύλους και πυροβολικό, στις σφοδρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και πάνω από 25 χρόνια.

     

    Οι Αρμένιοι ισχυρίζονται ότι έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους Αζέρους οι οποίοι υποστηρίζονται και από 4.000 Τουρκμένους τζιχαντιστές της Συρίας.

    Είναι πιθανό τα νούμερα να είναι ακριβοί καθώς οι τουρκικές ή τουρκογενείς δυνάμεις εκμεταλλευόμενες τους μεγάλους αριθμούς τους, πραγματοποιούν μαζικές επιθέσεις κατά των αρμενικών θέσεων.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κάλεσε να τερματιστεί η αρμενική «κατοχή» του Ναγκόρνο Καραμπάχ ώστε να σταματήσουν οι φονικές μάχες μεταξύ των υποστηριζόμενων αυτονομιστών από την Αρμενία και των αζερικών δυνάμεων.

    «Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η κρίση που ξεκίνησε με την κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μόλις η Αρμενία εγκαταλείψει το έδαφος που έχει καταλάβει, η περιοχή θα ξαναβρεί την ειρήνη και την αρμονία», δήλωσε.

    «Οποιοδήποτε άλλο αίτημα ή πρόταση δεν θα ήταν μόνο άδικο και παράνομο, αλλά θα συνέχιζε να είναι ένα κακό μάθημα για την Αρμενία», πρόσθεσε.

    Το κοινοβούλιο της Αρμενίας νωρίτερα καταδίκασε την «στρατιωτική επίθεση με όλα τα μέσα» που λέει ότι εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στον ορεινό θύλακα.

    Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Άννα Ναγνταλιάν είπε ότι Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων και ότι η Τουρκία παρέχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μαχητικά αεροπλάνα στο Αζερμπαϊτζάν.

    Το Μπακού διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς ενώ από την Τουρκία δεν υπήρξε κάποια άμεση αντίδραση. Ωστόσο, πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, έχουν δεσμευτεί ότι θα βοηθήσουν τους Αζέρους.

    Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ένα ορεινό, δασικό κομμάτι γης που βρίσκεται στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

     

    Όμως οι Αρμένιοι που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 150.000 κατοίκων της περιοχής απορρίπτουν την εξουσία του Μπακού. Έχουν αυτόνομη διοίκηση, με την υποστήριξη της Αρμενίας, από τότε που τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν εκδιώχθηκαν κατά τον πόλεμο του 1990.

    Συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός το 1994, αλλά τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις του 2016. Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ επιβιώνει σχεδόν εξ ολοκλήρου με την οικονομική στήριξη του από την Αρμενία και με δωρεές από την παγκόσμια αρμενική διασπορά.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Οι Αρμένιοι ξέρουν να πολεμούν,δεν κάνουν διαβήματα σαν τον Κου-Lee

    2. Ο ενας ηλίθιος εδώ λεει ότι θα τους ισοπεδωσει η ρωσια και ο άλλος φωτια και τσεκουρι κτλ κτλ και μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα….φυσικα δεν γνωρίζετε ότι η ιδια η ρωσια σαν ΕΣΣΔ πηρε αυτην την περιοχη με το ετσι θελω απ το αζερμπα”Ι”τζαν και την εδωσε στην αρμενια, και ότι απ της πρωτες συγκρούσεις μετα το 1991 η ιδια η ρωσια μια εδινε οπλα και πυρομαχικα στον έναν και μια στον αλλον. Οποιοι εχουν κοτσια ας πανε εκει πανω να πολεμησουν στο πλευρο της αρμενιας….τι;;; όχι;;; κανενας;;;αααα είναι πιο καλα εδώ στο σπιτακι σας και στην ασφαλεια να γραφετε της σαχλαμάρες σας εε; Μια και εισαστε ολη μερα στο ιντερνετ κανετε τον κοπο να διαβασετε εστω και απ την βικιπεδια την ιστορια αυτης της σύγκρουσης,πως και γιατι ,ολη μερα στης πορνοσελιδες εισαστε και ο αυνανισμος παει συννεφο.

      1. Σταμάτα να βρίζεις και βάλε όνομα να σε στολίσουμε ξερόλα.

    3. O ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΥΚΑΣΟ!
      ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ!
      ΘΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ !

    4. Πάμε γερά αδέρφια…. Φωτιά και τσεκούρι στους ισλαμοπιθικους

    5. Μόλις τώρα τα μ@υνοπανα οι μογγολοι χτύπησαν λεωφορείο σε αρμένικη πόλη, αμάχους ανθρώπους και παιδιά!! Κάνουν τα ίδια που έκαναν στην Συρία για να τρομοκρατησουν τους πολίτες. Η γ@μηνενη κυβέρνηση στην Ελλάδα, αυτή η γερμανική π@υτανα δεν θα ζητήσει κυρώσεις μεθαύριο. Τους έδωσαν διαταγές οι Γερμανοί και η π@υτανα σαν καλή π@υτανα που είναι θα πουλήσει την χώρα μας άλλη μια φορά και θα βάλει τον μογγολο σε θέση ισχύος στις οποίες διερευνητικες.

    6. παραφράζοντας τον Γέρο του Μωριά…

      ΦΩΤΙΑ και ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους αιμοσταγης ισλαμιστές του Ερντογάν και του Αλίεφ

      Καλό βόλι αδέρφια Αρμένιοι,
      εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές ζητούν δικαίωση
      η Ιστορία ΔΥΣΤΥΧΩΣ γράφεται με ΑΙΜΑ για μια ακόμα φορά για τον πολύπαθο αρμενικό λαό, οι μογγόλοι δαίμονες απο τις στέπες έχουν πάλι ξεσπαθώσει και αιματοκυλούν το χριστιανικό στοιχεία..

      ΒΑΣΤΑΤΕ ΑΦΕΡΔΙΑ

    7. Απίστευτη και χοντροκομμένη διπλωματική απρέπεια. Η υποδοχή του Έλληνα Πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαου Πιπερίγκου από τον ίδιο το Πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίγιεφ ξεπέρασε τα όρια και είναι απορίας άξιο το πως το…δεχτήκαμε!

      Ο Αλίγιεφ αφού καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν δεν κατάφερε να αγοράσει την ΔΕΣΦΑ κι αφού μέμφθηκε Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και Ρωσία, επειδή έχουν σχέσεις με την Αρμενία -ορκισμένο εχθρό του Αζερμπαϊτζάν- έκανε περισσότερο από σαφές σε μια “έκρηξη ειλικρίνειας” ότι το περιβάλλον για τον Έλληνα Πρέσβη είναι απολύτως εχθρικό.

      Ο Αλίγιεφ, αναφερόμενος στην ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά
      «Η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη και συνεταίρος μας, δεν είναι μυστικό πως για μας είναι αδελφική χώρα. Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε σε κάθε περίσταση. Βλέπουμε την ίδια στήριξη και από τους Τούρκους αδερφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα θέματα και εμείς τους υποστηρίζουμε σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να ξέρετε τη στάση μας. Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κατόπιν των οδηγιών μου. Η Τουρκία για μας δεν είναι μόνο μια φιλική αλλά και αδερφική χώρα και οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας. Για το λόγο αυτό θα ταχθούμε στο πλευρό τους σε όλα τα θέματα».
      Για να συνδέσουμε τα άρθρα με το δείπνο στον κ. Αλίεφ

    8. “Ένα δείπνο με νόημα: Ο πρόεδρος του Ατζερμπαϊτζάν έφαγε στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη
      7-Ένα πολύ ενδιαφέρον δείπνο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου στη Γλυφάδα, προς τιμήν του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και της συζύγου του Μεχριμπάν Αλίεβα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ……..
      Παρόντες ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αζέρος υπουργός Αθλητισμού Αζάντ Ραχίμοφ, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος.
      Παρευρέθησαν επίσης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Βαγγέλης Μαρινάκης, Αγγελική Φράγκου και Ευτύχης Βασιλάκης.
      Σημειώνεται ότι η κυρία Αλίεβα θα βραβευθεί απόψε στην Πνύκα για την προσφορά της στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.
      Το μενού ήταν ελληνικό, φάβα με χταπόδι και αχινοσαλάτα και ψάρι με αρμυρίκι και γλυκό πες μελμπά.”
      Δεν σχολιάζω. Αυτό προ μερικών ετών……Οσοι καταλάβουν….. κατάλαβαν,

    9. ΑΥΤΟ, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.
      ☦️

    10. είναι παλικάρια οι Αρμένιοι αληθινοί χριστιανοί!!!

      1. Οι Αρμένιοι είναι μεν ομόπαθοι με τον Ελληνισμο της Μ.ΑΣΙΑ και τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ όμως ΔΕΝ ειναι χριστιανοί Ορθόδοξοι.
        Απο ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥΣ κατά τον Μ, ΦΩΤΙΟ ,εχουν χαρακτηριστει αιρετικοί αφου δεν δέχθηκαν τα πρακτικά της 7ης καιι 8ης συνόδου καθώς επίσης και για πολλά ακόμα…..
        Κατά τα άλλα ο κάθε υγιής και πατριώτης Ελλήνας σίγουρα βρίσκεται πλάι στον αγώνα των ΑΡΜΕΝΙΩΝ….

    11. Οι Αρμένιοι ξέρουν τή σημαίνει Τούρκος καί δέν ξεχνούν τήν φοβερή Γενοκτονία καί τά μακελειά πού τούς έκαναν.Εχουν γενναίους πολιτικούς ηγέτες πού αγωνίζονται γιά τήν χώρα τους καί τήν εθνική τους ανεξαρτησία.
      Δέν είναι κιοτήδες καί λαγοπόδαροι όπως ο Κούλης ο εξόφθαλμος καί ο χάλιας ο Δένδιας πού τά έχουν κάνει πλακάκια μέ τούς τουρκομογγόλους καί ξέχασαν τήν γενοκτονία τού Ελληνισμού στόν Πόντο καί στήν Μικρά Ασία.
      Κάθονται στό ίδιο τραπέζι μέ τούς σφαγείς τών Ελλήνων.Οχι μόνο αυτό αλλά φέρνουν πάλι τούς τουρκομογγόλους στήν Ελλάδα.Προετοιμάζουν τήν δεύτερη Τουρκοκρατία.
      Γιάννης Λάκων

    Comments are closed.