Ο ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ; ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΖΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ… ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ

    Κοινοποίηση:
    Δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 104 άτομα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

    Η δίκη για το Μάτι διεξάγεται αυτές τις ημέρες, με όσους έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και ταλαιπωρήθηκαν οι ίδιοι να ανοίγουν τις ψυχές τους και να… κομματιάζουν τις ψυχές τους ενθυμούμενοι τα όσα έζησαν. Παρόλα αυτά, ο Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος υπεράσπισης των 25 κατηγορουμένων, ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου κάνοντας λόγο για μεροληψία.

    Ο άνθρωπος που υπερασπίζεται και το κάθαρμα της Κιβωτού του Κόσμου, τον Παπα – Αντώνη, θα μας πει πόσα του δίνουν για να υπερασπίζεται αυτούς που έχουν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι;

    Για να εξηγήσουμε, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης Θρασύβουλος Κονταξής έλαβε το λόγο και μίλησε για δικονομική εκτροπή επειδή το δικαστήριο επέτρεψε χθες την τοποθέτηση μέσα στην αίθουσα φωτογραφιών θυμάτων της τραγωδίας. Ο συνήγορος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κλονίζεται η αμεροληψία σας έναντι των κατηγορουμένων. Δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας. Το δικαστήριο δεν ήταν ψύχραιμο και απαθές. Θα ενημερώσω την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τα αρμόδια όργανα. Ζήτω να δηλώσετε αυτοεξαίρεση. Έχετε εγγράψει υποθήκη για αγωγή κακοδικίας. Δεν είμαστε στα λαϊκά δικαστήρια της Τεχεράνης. Να δηλώσει το δικαστήριο αποχή και αυτοεξαίρεση» ανέφερε ο Θρασύβουλος Κονταξής.

    Πρόεδρος: Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλο αυτό. Αυτό έγινε εχθές. Σήμερα δεν έγινε κάτι.

    Κονταξής: Και τι με αυτό; Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό χθες.

    Πρόεδρος: Δόθηκε η αίσθηση ότι μεροληπτεί το δικαστήριο;

    Κοντάξης: Ο ορισμός της αίσθησης αυτής.

    Εν τέλει το δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα για αυτοεξαίρεση έπειτα από σύντομη διάσκεψη με τη πρόεδρο να αναφέρει: «Δεν τίθεται για κανένα μέλος της σύνθεσης ζήτημα αποχής ή αυτοεξαίρεσης. Ο καθένας από εμάς μπορεί να ασκήσει αμερόληπτα τα καθήκοντα του».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Κάηκαν ΖΩΝΤΑΝΟΙ άνθρωποι γυναίκες κόρες γιοι πατεράδες παππούδες γιαγιάδες……
      Σε αυτό το σκατοκρατος και ένας ελεεινός δεν μπήκε στην φυλακή ……ΕΝΑΣ!!!
      ΕΝΑΣ δεν δάκρυσε από αυτά τα τομάρια…
      ΣΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ….
      ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    2. Αλεκθη μπορεις να….κοιμασαι ησυχος με τις τοσες ψυχες που φυγανε τζαμπα επι βασιλειας σου! Πρεπει νασαι μεγαλο αρτινο μουλαρι!

    3. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων ετών. Εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν και οι ζωντανοί νεκροί. Δικαίωση για αυτούς τους ανθρώπους είναι το λιγότερο. Μην παίζετε με την ψυχή τους. Επιτέλους ας γίνει κάτι σωστό σε αυτή την χώρα.

    4. ‘Ζίτσα: Για κακούργημα θα δικαστεί ο αντιδήμαρχος που κακοποίησε τον γάιδαρο’ Οι φόνοι στο Μάτι ήταν πλημμέλημα

    Comments are closed.