Ο “ΕΡΩΤΑΣ” ΜΕΡΚΕΛ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Η “ΦΡΑΟΥ” ΣΤΑΖΕΙ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΜΟΓΓΟΛΟ” ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

    Κοινοποίηση:
    merkel-erdogan

    Η καγκελάριος στάζει μέλι για τον «σουλτάνο»

    Οι μπίζνες των δισεκατομμυρίων ευρώ είναι αυτές που καθορίζουν την «άβολη» σχέση της Γερμανίας με την Τουρκία, αλλά και τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Αξίζει να θυμηθούμε, πως τον περασμένο Ιανουάριο η καγκελάριος έκανε το τελευταίο ταξίδι της-προ πανδημίας-στην Τουρκία για να εγκαινιάσει
    μαζί με τον Ερντογάν το νέο γερμανοτουρκικό πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη.
    Ο Ερντογάν έκανε δώρο στη Μέρκελ έναν μπρούτζινο καθρέφτη. Εκείνη τον κοίταξε και από τις δύο πλευρές και υπό το χειροκρότημα του Ταγίπ
    και των παρισταμένων τον ξανάβαλε στην ξύλινη θήκη του μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της. Από τότε μέχρι σήμερα, οι κινήσεις του Ερντογάν από το Αιγαίο έως τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, τη Λιβύη, την Αγια-Σοφιά, αλλά και η Συρία προκαλούν. Η καγκελάριος όμως, σωπαίνει, επιβεβαιώνοντας ότι η σχέση της με τον «σουλτάνο», είναι άρρηκτη. Η Μέρκελ επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία τους «στρατηγικούς δεσμούς» με την Τουρκία και δεσμεύεται να ενισχύσει τον διάλογο μαζί της για να βοηθήσει στην επίλυση των συγκρούσεων στη Λιβύη και τη Συρία.

    Η Μέρκελ χρειάζεται τον Ερντογάν και επιθυμεί να τηρήσει τη συμφωνία τους για το προσφυγικό. Ο Ερντογάν τη χρειάζεται για να τηρήσει και αυτός τη δέσμευσή του στον λαό του ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα. Στην Τουρκία, επίσης, η Γερμανία αντικρίζει έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς εταίρους της. Ο όγκος διμερούς εμπορίου ξεπερνά τα 40 δισ. δολάρια κατά προσέγγιση, δηλαδή 1,5% του γερμανικού διεθνούς εμπορίου και το 10% του τουρκικού.

    Η Γερμανία αποτελεί τον πρώτο προορισμό των τουρκικών εισαγωγών. Περίπου 80.000 γερμανοτουρκικές επιχειρήσεις λειτουργούν στη Γερμανία, με ετήσιο τζίρο περί τα 52 δισ. ευρώ, απασχολώντας σχεδόν 500.000 άτομα σε 50 διαφορετικούς κλάδους. Τουλάχιστον 4 εκατομ-
    μύρια πολίτες ή απλώς κάτοικοι της Γερμανίας αποτελούν τη μεγάλη τουρκική κοινότητα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Επίσης, περισσότερες από 7.500 γερμανικές εταιρείες έχουν επενδύσει στην Τουρκία 13 δισ. ευρώ σε εργοστάσια, καταστήματα και γραφεία.

    Ο καλύτερος «πολεμοχαρής» πελάτης

    Μέσα σε ένα από τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των υποβρυχίων της Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (που ανήκει στην ThyssenKrupp Marine Systems) για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Η Τουρκία καλύπτει το 1/3 των εξαγωγών της Γερμανίας σε στρατιωτικό υλικό. Οι γερμανικές εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία το 2019 ήταν διπλάσιες σε σχέση με το 2018 και ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Οι άμεσες επενδύσεις από τη Γερμανία προς την Τουρκία αντιπροσωπεύουν το 7%-
    8% των συνολικών προς τη χώρα και η ροή συνεχίζεται.

    Σημαντικός είναι και ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που επισκέπτεται την Τουρκία, ο οποίος άγγιζε τα 4 εκατ. σε ετήσια βάση, προ πανδημίας, προσφέροντας έσοδα πολλών δισ. στον προϋπολογισμό της.

    Από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Πέμπτης 13-8-2020

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Επομενως το χαντακομα της Ελλαδος απο την Γερμανια ειναι σιγουροτατο.
      Στειλτε ολους τους λαθρο που εστειλε ο Εντοργκαν στην Τουρκια πισω
      να το διαχειριστει οπως εκεινος ξερει ,αφου στηριζεται για το μεταναστευτικο απ τη Μερκελ
      η Ελλαδα τη παριστανει τη δουλη αμφοτερων.
      Εξ αλλου οι προσφυγες και λαθρομεταναστες παραγοντε απο τα πολεμικα οπλα που εξαγει η Γερμανια στον Εντοργκαν και απο τον πολεμοχαρη Εντοργκαν.
      Η Ελλαδα δεν εχει καμια υποχρεωση να μαζεψει τους λαθροεισβολεις που υποχρεουται να φορτωθει η Γερμανια και ο Εντοργκαν.
      Οσο γαι τα δανεαι που μας χορηγουν αυτα ειναι εκατονταπλα επιτοκισμενα
      επομενως η Ελλαδα δεν χρωσταει τιποτε στη Γερμανια για να μαζεψες
      τα αποβλητα των λαθρομεταναστων του Εντοργκαν και της Μερκελ
      Αρκετα μας κανανε τον εξυπνο και οι δυο ,πολυ αξια τους δωσαμε
      τους εγκληματιες της ανθρωποτητος, ολοι οι πολεμοι απ αυτους ξεκινησαν
      δεν τους οφειλουμε τιποτε.

      1. Να ανοίξουν δρόμοι και να φύγουν ΟΛΟΙ οι ψευτοπρόσφυγες στην αγαπημένη τους Γερμανία! Να δούμε αν θα συνεχίσει να κάνει αγαπίτσες με την Τουρκία. Αντί για αυτό, εδώ, άμα δούμε καμιά βάρκα με πέντε έξι λαθραίους να φεύγει από περιοχές του Ιονίου, ξαμολιέται το λιμενικό και τους φέρνει πίσω, μη χάσουμε τα κελεπούρια.

    2. Να δείτε πως η εε ειναι ένα ψέμα. Η μερκελ διατείνεται συνεχώς ότι είναι υπέρ της δημοκρατίας, πως την ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πως έχει οράματα αξίες και ιδανικά όταν αναφέρεται στην Ευρώπη.! Και μόλις σβήσουν οι κάμερες, πουλάει όπλα στον μεγαλύτερο φασίστα εισβολέα που δίνει λεφτά σε τζιχαντιστες μισθοφόρους να σφάζουν παιδιά γυναίκες και να καταστρέφουν λαούς όπως στην Συρία στην Λιβύη στο Κουρδιστάν. Αυτή είναι η Γερμανία και ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το ναζιστικό της υπόβαθρο. Γουστάρει τον ερντογαν η μερκελ γιατί εισβάλει σφάζει αμάχους και της φέρνει συγκίνηση γιατί της θυμίζει τα ένδοξα γερμανικά εσεσ και την γερμανική ιστορία.

    3. δάνεια από την Ευρώπη για να αγοράσουμε γερμανικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα στην Τουρκία!

    4. Αναρωτιέμαι ξανά και ξανά τι σόι Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή όταν δίνει σε ασιατικά κράτη όλες τις δουλειές και τα μέλη της πεινάνε και πρέπει και να ταιζουν κάθε λαθρο που εισέρχεται στη χώρα μας η και σε άλλες ακόμα όπως Ιταλία Ισπανία αλλά αυτές τουλάχιστον έχουν εργοστάσια απασχολούν κόσμο. Εμείς τι στα κομμάτια έχουμε και πρέπει να τους περιθαλπτουμε συνεχώς.
      Όσο για την υπεράσπιση τους σε θέματα που τους αφορούν κι αυτούς όλοι γίνονται πόντιοι πιλατοι μη τυχόν και ενοχλήσουν το δικτάτορα και τους βρίσει.

    5. Οπότε καταλαβαίνουμε πόσο αυστηρές κυρώσεις θα τους επιβληθούν. Τούτων ένεκα και το τρέξιμο του κόντε αριστερά και δεξιά για να βρει στηρίγματα όχι για κυρώσεις βέβαια αλλά για να μας λυπηθεί η Τουρκιά. Προφανώς μεταξύ των άλλων θα τονίσουν ότι ο σανοχάφτης λαός αρχίζει και εκνευρίζεται (αυτοί που έχουν γυρίσει από διακοπές). Θα τα βρούμε μπρε καρντάς αλλά αν γίνεται μην κόβεται βόλτες όξω από την Ψυττάλεια γιατί σας παίρνουν χαμπάρ γιαβρούμ και ρόμπες μας κάνετε γιά. Κοιτάξτε να τους φτιάξετε την φρεγάτα γιατί αλλοίμονο μας.

    6. ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Μ@@ΚΑΣ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΡΚΕΛ. ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!

    Comments are closed.