Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟ ΝΑΡΚΟΘΗΡΕΥΤΙΚΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» – ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

    Κοινοποίηση:
    kallisto

    Ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια μετά το άνευ προηγουμένου, ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ».

    Η σφοδρή σύγκρουση με το θηριώδες Maersk Launceston

    Το περιστατικό της σύγκρουσης σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί. Εκείνη την ώρα το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» έπλεε από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ το Maersk Launceston, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 7:11 με προορισμό το λιμάνι του Τσανάκαλε στην Τουρκία.

    Η εικόνα αμέσως μετά τη σύγκρουση

    Στην αριστερή πλευρά της εικόνας διακρίνεται το τμήμα του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» που παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας, στο κέντρο φαίνεται το τεράστιο Maersk Launceston να συνεχίζει την επιβραδυνόμενη πορεία του, ενώ στη δεξιά πλευρά διακρίνεται ακόμα το πρυμναίο τμήμα του πολεμικού πλοίου που έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο και δεν έχει ακόμα βυθιστεί.

    kallistw-ploio-sygkrousi-dyo-kommatia-exw

    kal6 kal5 kal3

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. ΠΟΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕ ?????ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΣΑΙ ???? ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΛΕΦΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΟΛΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΞΕΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ !!!!!!ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΚΑΤΟΜΟΥΤΡΑ !!!!

    2. Προφανώς το ΝΘΗ έτρεχε να του την μπει. Καλά, με τέτοια διαφορά ΕΚΤΟΠΙΣΜΑΤΟΣ το ΝΘΗ περίμενε να κά-νει πιρουέτες το τεράστιο μεγαθήριο; Μόνο για να κόψει ταχύτητα ή να στρίψει θέλει πολύ μεγαλύτερο χρόνο. Το να τρέξει το μικρό πλοίο για μπει μπροστά από το μεγαθήριο, μάλλον για τζάμπα μαγκιά μου ακούγεται. Ακόμα και να μιλούσε το ΝΘΗ με το εμπορικό, όπου το ΝΘΗ δεν έχει την εμπειρία να ξέρει πόσο αργό σε μανούβρες είναι, οπότε μάλλον το ΝΘΗ το «διέταξε» αλλά προτού αρχίσει τα γκάζια, δεν βεβαιώθηκε ότι η «διαταγή» ελήφθη και κατενοήθη !!!!! Και τελικά στα 500 μέτρα πριν την σύγκρουση γιατί δεν έστριψε το ΝΘΗ όλο δεξιά προς αποφυγή του μεγαθηρίου;;;;; Δεν συγκρίνεται η ευελιξία ενός ΠΠ και ενός μεγαθηρίου του εμπορικού. Για να μιλάει το ΝΘΗ στο μεγαθήριο στο VHF και να του λέει να κόψει, είναι προφανές ότι θα πρέπει να το κάνεις μερικά μίλια μακριά, για να περιμένεις εμφανή αντίδραση. Κοινός νους !!!!!

    3. Αν ηταν τουρκος ο καπετανιος,ο εισαγγελεας,αντι να τον συλλαβει,θα του ζητουσε και συγνωμη απο πανω,που τον καθυστερησε.

    4. Αν ήταν καλοι οι καπετάνιοι θα το είχαν αποφύγει. Ο καλος ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται…

    5. Οποιος πιστευει οτι το συμβαν ηταν τυχαιο ειναι…….Με Μ(κεφαλαιο)!!!

    6. Να ερευνηθει τυχον σχεση του καπετανιου του ΚΑΛΛΙΣΤΩ με τον αντιπροσωπο που θα σπευσει να πλασαρει απο αυριο καινουργιο ναρκοθηρευτικο!Αξιας περιπου 1δις με βαση οσα λενε οι παπαγαλοι των καναλιων.Που σημαινει κονομα για τον αντιπροσωπο +150 εκ.

    7. Να ερευνηθει τυχον σχεση του καπετανιου του ΚΑΛΛΙΣΤΩ με τον αντιπροσωπο που θα σπευσει να πλασαρει απο αυριο καινουργιο ναρκοθηρευτικο!Αξιας περιπου 1δις με βαση οσα λενε οι παπαγαλοι των καναλιων.Που σημεινει κονομα για τον αντιπροσωπο +150 εκ.

    8. Μονο βοδια μπορουν να τρακαρουν στην θάλασσα. Και εαν παρω και υπόψη το βιντεο τις πορείας που έγραψε το ΠΝ σιγουρα φταίει. Δλδ παράλληλη πορεία και μετα θελει να περάσει καθετα μπροστα απο το αλλο πλοίο… Δλδ αμα εκανε την ιδια κίνηση πίσω απο το εμπορικο θα γινόταν ατύχημα? NOT!

    9. Έχω την εντύπωση πως έγινε επίτηδες το όλο θέμα. Ο τελικός προορισμός του πλοίου ήταν τουρκικό λιμάνι. Μήπως είχε τίποτα περίεργα εμπορεύματα που προορίζονταν για την τουρκική πολεμική βιομηχανία; Τώρα με το “ατύχημα” μπορεί να κατασχεθεί όλο το πλοίο και το εμπόρευμα! Όσο για το ναρκαλιευτικό, κατά παράξενη σύμπτωση, η Αγγλία πουλάει ένα τέτοιο αυτή τη περίοδο, άρα θα μπορούσαμε να έχουμε αντικαταστάτη μέσα σε λίγες εβδομάδες.

    10. Σ΄ αυτόν τον τόπο έχει χαθεί η κοινή λογική! Ν’ αφήσετε τις ανοησίες και να σκεφτείτε αντικειμενικά. Εκτός αν δεν μπορείτε ή είστε “στρατευμένοι” κάπου αλλού εκτός λογικής!
      Το πολεμικό ήταν εμπρός και δεξιά, σε αρκετή απόσταση. Δεν μπορεί να έγινε το συμβάν “εξ αμελείας”!!! Ο Πολωνός πρέπει να έστριψε απότομα και ν’ ανέπτυξε ταχύτητα!
      Στη δίκη (ελπίζω!) οι ειδήμονες να το αποδείξουν! Μ΄ενδιαφέρει δε, να με αποζημιώσουν, διότι ΕΓΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ το πλοίο!!!

    11. Οι παλιοί καπεταναίοι μεταξύ πολλών άλλων έλεγαν πως καλύτερα να σε πουν μαλάκα παρά φονιά. Ίσως κάτι τα γκάζια των κοντεϊνεράδων, κάτι ο σκοτεινός τομέας ορατότητας στην πλώρη, κάτι η χαρτούρα στη γέφυρα που αποσπά την προσοχή, κάτι το εγώ είμαι πολεμικό και μαμάω και δέρνω και έγινε το κακό. Το ευτύχημα είναι που δεν πήγε κανένα παληκαράκι άκλαφτο. Οι λαμαρίνες φτιάχνονται.

    12. ….Καλά ενας δεν το ειδε απο το πληρωμα του ΠΝ??…Τι ηταν ρε παιδια το αλλο πλοιο?? Ταχυπλοο??.. και δεν προλαβατε να αντιδρασετε???…με την απλη λογικη ή θα ειχατε βαλει τον αυτοματο και θα πηγαινατε καρφι πανω του χωρις να το δει κανεις ή θα ησασταν σταματημενοι και θα κοιμοσασταν και το μεγαθηριο επεσε πανω σας!!!…σε ολες τις περιπτωσεις δεν υπηρχε ένας σε υπηρεσια για να το δει??…..εδω στον δρομο παω με το αμαξι και συνεχεια συμβουλευομαι τους καθρεφτες…εκει δηλαδη εσεις με την ανεση του χωρου της θαλασσας πιστευω οτι την ωρα που σας χτυπησε το πλοιο πρεπει να ριχνατε τρελά ροχαλητα!!!

    13. Εγώ δεν ξέρω ούτε θα κάνω εικασίες για το ποιος φταίει, άλλοι ξέρουν καλύτερα. Εγώ από αυτό που βλέπω είναι ότι αφού με τέτοιο χτύπημα δεν ειχαμε θύματα ας ανάψουν ένα κερί στον Αι Νικόλα και στον Αι Δημήτρη.

    14. ΚΑΛΑ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΕΥΚΙΝΗΤΟ ΜΗΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ….

    15. Ο Εισαγγελεας επρεπε να διαταξει ΚΑΙ!!! την συλληψη του δικου μας καπετανιου? η μαλλον σκυλοπνιχτη που για τους λογους που απλα παραθετουν οι πιο κατω αναγνωστες πηγε και εριξε το ΚΑΛΛΙΣΤΩ πανω σε 100πλασιας!!! μαζας σκαφος και μας ξεφτυλισε τετοια μερα Εθνικης Εορτης!!!

    16. Σίγουρα η ευθύνη είναι του εμπορικού πλοίου, που έτρεχε σαν παλαβό, αλλά δυστυχώς μερίδιο ευθύνης έχει και το Ελληνικό πολεμικό πλοίο.

    17. Αφού δεν σας αρέσουμε εμείς του ΠΝ γιατί δεν έρχεστε όλοι εσείς να υπηρετήσετε που είστε επιστήμονες και τα ξέρετε όλα? Μήπως είστε Ι5?
      Αρκετά με όλες αυτές τις μ@λ@κιες…

    18. Και; Και; Τους δημοσίους υπαλλήλους του ναυτικού θα τους αφήσουν… στο Δημόσιο; Ο καπετάνιος του εμπορικού ήταν μλκας και έτρεχε… (ή είχε δόλο, δεν ξέρω), οι άλλοι δεν είδαν 200 μ καράβι πριν τους πλησιάσει; Είστε επικίνδυνοι κύριοι λοιπόν να πληρώνεστε από το κράτος. Μόνο γα επιδόματα και φαγητό στις λέσχες είναι και ψώνια στα πρατήρια και μπανάκια στα κάαυ…

    19. Ειναι προφανες οτι ο δικος μας καπετανιος(Μαλακιδης?) ειναι τρομπας!`η βαλτος!Και ο πλεον αδαης περι την ναυσιπλοια γνωριζει οτι οταν η πορεια σου συγκλινει με μεγαλυτερο σκαφος κανεις κρατει να περασεις απο πισω!!!
      Τωρα αυτος ο π@π@ρ@ς που ολοι σπευδουν να δικαιολογησουν τι παριστανε?Και να κυβερνουσε καμιια τορπιλακατο η φρεγατα που επιταχυνουν και φευγουν με 32 μιλια θα εδικαιολογειτο…Που και παλι επρεπε να αναπτυξει μεγαλη ταχυτητα και να αποτολμησει ελιγμο αριστερα για να περασει μπροστα απο την πλωρη του θηριου.Μεγαςμ@λ@κ@ς λποιπον ο Μαμ(λ)αμιδης και πρεπει να τημωρηθει παραδειγματικα!!!Γιατι εμεις οι μ@λ@κες θα πληρωσουμε τωρα τα τεραστια σπασμενα!

    20. Θα ζητήσουν αποζημίωση για την αξία του πολεμικού πλοίου; Καλού κακού επειδή δεν βλέπω να πληρώσουν οι Γερμανοί πλοιοκτήτες ,κάντε μια κατάσχεση στο πλοίο και τα εμπορεύματα τού !!!!!!!!

    21. δεν πιστευω οτι το ατυχημα ηταν εξ αμελειας.. ,,αλλα εγινε με δολο να προκαλεσει ατυχημα..,, δλδ ηθελε να κανει εμβολισμο.. ( ηθελε να προσφερει υπηρεσιες στον ερντογαν )…,, το ειδε το καραβι μας… πολυ καλα.. και επεσε επιτηδες πανων του…αναπτυσσοντας ταχυτητα,, αντι να την μειωσει,,, , λογικα οταν βγαινουν τα καραβια απο το λιμανι δεν τρεχουν τοσο πολυ…,,, αλλα βρισκω σφαλμα και στον δικο μας πλοιαρχο…, αφου βλεπεις οτι συγκλινουν οι πορειες …, επρεπε να κανει κρατει τις μηχανες…για να μην συγκρουστει.. δλδ αν ειναι ο αλλος τρελος ή βαλτος.. θα τον αφησεις να σε χτυπησει..??? ////.. βγαινουν κατι εμπειρογνωμονες ιδιωτες στα καναλια…και λενε την εκτιμηση τους για το συμβαν.. στην ουσια δικαιολογουν τον καπετανιο του εμπορικου…, γιατι αν δεν το κανουν … δεν θα εχουν δουλεια αυριο…/// το συστημα θα τους πεταξει εξω,,,, παραδειγμα σε οδικη οδηγηση .χωρις φαναρια…. εισαι με επιβατικο αυτ/το και ενα φορτηγο παει πατημενο…ενω εχεις προτεραιοτητα…, τι θα σκεφτεις… οτι επειδη εχεις προτεραιοτητα… θα τρεχεις να προλαβεις… ή θα πατησεις το φρενο και θα αφησεςι τον ταριφα να σε περασει αφου τον βλεπεις τρεχει σαν τρελος…,,

      1. Μηπως ειχε …φτιαχτει…ο παπαρας ο Μαμμμμαμμμιδης???

    22. Ειναι γνωστοτατο οτι οι καπετανιοι πινουν! Στην Ελληνικη Ναυτιλια, γινεται της πουτανας με τους μεθυσμενους καπετανιους.
      Αλλα η λογικη των εταιρειων,ειναι:Μου κανει εμενα τη δουλεια; Στα αρχιδια μου αν πινει!!!

    Comments are closed.