“Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ” – ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ

    Κοινοποίηση:
    Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου

    Για απόπειρα «συγκάλυψης» της αλήθειας για την τραγωδία στα Τέμπη, που περιλαμβάνει την ψήφιση του «ακαταδίωκτου» για την Επιτροπή Ελέγχου που διόρισε η κυβέρνηση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

    Όπως ανέφερε, «η ανάγκη για σεβασμό και ευαισθησία γίνεται εκατό φορές πιο επιτακτική, όταν το πάνδημο πένθος γίνεται πάνδημη οργή και απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη» και αυτήν την απαίτηση έχουν σήμερα «οι οικογένειες που πενθούν», «οι νέες και οι νέοι που διαδήλωναν για μέρες σε όλες τις πόλεις και αντιμετώπιζαν τα χημικά και τα δακρυγόνα», «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

    «Και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα, και κανείς συγκεκριμένα. Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, που άφησαν σε πλήρη απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο. Για να φτάσουμε στο αδιανόητο: Δυο τρένα επί 12 λεπτά να κατευθύνονται στην ίδια γραμμή το ένα απέναντι στο άλλο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «Και στο τέλος της ημέρας, αυτό το χρέος είναι το ύστατο χρέος στους ανθρώπους που άδικα χάθηκαν: Ο έμπρακτος σεβασμός στη μνήμη τους».

    «Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πορευτεί -και σε αυτό το τραγικό συμβάν- στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε για μια τετραετία. Απέναντι στην αλήθεια. Απέναντι στην ευθύνη. Απέναντι στη δικαιοσύνη», σχολίασε.

    Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης και τις ρυθμίσεις ενίσχυσης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, 111 επιπλέον άρθρα που «είναι ετερόκλητες διατάξεις διαφόρων υπουργείων και εξυπηρετήσεις τής τελευταίας στιγμής λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές». «Αυτό είναι ασέβεια στους ανθρώπους που χάσαμε και στους συγγενείς τους», σημείωσε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «καθρεφτίζει σε επίπεδο συμβολισμού, τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης σε μια στιγμή».

    Συγκεκριμένα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι εδώ και τέσσερα χρόνια που η μια κρίση διαδέχεται την άλλη «βαφτίζει τις πληγές στο σώμα της ελληνική κοινωνίας ως αναπότρεπτες και εισαγόμενες» όπως και «τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και πολλών νέων παιδιών, θυσία» και «τις κρίσεις, ως ευκαιρία». «Για ποιον θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι; Και για ποιον ήταν ευκαιρία οι κρίσεις που περάσαμε; Της πανδημίας, της ενέργειας, της ακρίβειας. Ευκαιρία για να αβγατίσουν τον πλούτο τους λίγοι. Και ευκαιρία για περισσότερα ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, και ενίσχυση του κομματικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε πως η «εύκολη δικαιολογία για τον κύριο Μητσοτάκη, σε όλα τα δύσκολα» είναι «ότι δεν έχει την ευθύνη γιατί δεν ήξερε». «Ωραίο επιτελικό κράτος… Ο αρχιεπιτελάρχης δεν γνωρίζει τίποτα», σχολίασε, σημειώνοντας πως «όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι πίσω από τα διαρκή ”δεν ήξερα” κρύβεται ο φόβος απέναντι στην ευθύνη».

    Κάνοντας λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας», ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε σε τι αποσκοπεί ο διορισμός από τον πρωθυπουργό τριμελούς επιτροπής πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα, αφού είχε ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε ακόμα πιο «προσβλητικό» και «προκλητικό» ότι φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το «ακαταδίωκτο» της επιτροπής.

    «Επικαλείστε το απόρρητο σε όσους καλούνται να αποκαλύψουν την αλήθεια. Και το ακαταδίωκτο σε όσους καλείτε να τη συγκαλύψουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «ο δρόμος της συγκάλυψης, όμως, δεν υπάρχει πια. Τελείωσε στα Τέμπη. Δεν ανέχεται άλλη συγκάλυψη η κοινωνία». Υπογράμμισε δε την ανάγκη να «απαντηθούν τα γιατί», που περιλαμβάνουν από την εγκατάλειψη του κέντρου τηλεδιοίκησης μετά την πυρκαγιά του 2019 μέχρι τους «παράνομους» διορισμούς σταθμαρχών. «Αν δεν τα απαντήσουμε θα κρυβόμαστε πίσω από τις διαχρονικές παθογένειες ενός κράτους, όμως, που εσείς φτιάξατε, διατηρήσατε, μοιραστήκατε και εκμεταλλευτήκατε με όλους τους δυνατούς τρόπους», είπε και συμπλήρωσε: «Για να φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι στου κακού τη σκάλα όταν αποφασίσατε να βαφτίσετε επιτελικότητα την αναποτελεσματικότητά του. Και αριστεία την οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι, το βόλεμα, τη διαφθορά. Και προστασία τη διάλυση κάθε δημόσιας δομής στο βωμό κάθε κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας» .

    Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως το μήνυμα όλης της κοινωνίας είναι «ως εδώ!», διαμηνύοντας εν όψει εκλογών πως «όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τη ζωή των ανθρώπων η αλλαγή γίνεται ανάγκη».

    Διαβάστε επίσης:

    Τι θέλουν να κρύψουν και τους προστατεύουν; Ακαταδίωκτο θα ισχύει και για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόμων που διερευνά τη δολοφονία των Τεμπών

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Αυτο το εκτρωμα κάνει αντιπολίτευση αλα καρτ δλδ οταν θυμαται χαιρεται ο πινοκιο γιαυτο και ο μητσοτακουλας τον παιζει στα δαχτυλα στο λεγειν .
      Βεβαια και οι δυο ειναι αστα να πανε αλο δικαιοσυνη και σοβαροτητα.

    2. Να είχα μπροστά μου μωρη κ@ριολ@ εσένα…
      αχ μωρη φραγκοκοτα μη σε δω μπροστά μου..
      τράβα κρύψου ρε θρασιμι…! Ηξερες απ’ τις 7 !!! ότι έχουν καεί..20 άνθρωποι ζωντανοί ..ζωντανοί ρε σκατοψυχε κωλοπ@υστα…και βγήκες στις 11 !!! και δεν είπες κουβέντα ρε κομμουνιστικό μουνοπ@νο… αρχαίας κοπής..σάπιο και σκατομενο ???
      Πούλησες τη Μακεδονία μας ρε τρύπιο ΛΟΑΤΚΙ για να σε πηδάνε οι Γυφτοσκοπιανοι ρε Τουρκοσπορη ?
      Το Δημοψήφισμα ρε Αρκουδιάρη… εσύ δεν το έγραψες στ” @@ της αστεφανωτης.. επειδή εσύ είσαι μουνουχισμενος ..?
      Άντε ρε χα’ι’βανι βαλε στο κ@λο σου καμία μολότοφ.. ψεύτη και Προδότη !! κ@ριολη Ισκαριώτη !!

    3. Ρε σεις δεν μπορείτε να κατεβάσετε ότι το ακαταδιωκτο που ψήφισαν είναι μια λανθασμένη συμβουλή που τους εκθέτει. Αφού δεν καταδιώκεται κανείς ποτέ και για τίποτα. Για να γίνει ντόρος το κάνουν. Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο απ’τα φονικά που έχουν κάνει. Οι εισαγγελείς είναι διορισμένοι και καλά αμειβόμενοι για να μην κουνιέται φύλλο και να θέτουν τις υποθέσεις στο αρχείο. Τέτοιο κουκουλωμα υποθέσεων δεν ξανάγινε. Άντε πιάνουν δυο μαριδες και τους βάζουν φυλακή μετά τέλος. Τα μεγάλα ψάρια πότε τα έπιασε η δικαιοσύνη. Άρα έχουν πάντα το ακαταδιωκτο εμεσα.

    4. Όλοι δολοφόνοι, όποιος τους ψηφίσει είναι συνεργός σε έγκλημα! Τι ψυχή θα παραδώσετε ρε;

    5. ηρθαν και οι μαυροι σωτηρες της αντιπολιτευσης οπου αντιπολιτευση δεν εκαναν ποτε….

    6. Όλα τα γουρούνια που βρίσκονται μέσα στη βουλή την ίδια μούρη έχουν. .Γι αυτό ψηφίζουμε εξωκοινοβουλευτικά πατριωτικά κόμματα .

    7. Τι ακαταδιωκτο ρε @ρχιδια !!!!! Θα φατε μαυρο που θα παει συννεφο λαμογια !!!!

    8. Κώστας, δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

    9. Ποιος μιλάει για σεβασμό, ο μπούτιας που λίγες μέρες μετά το Μάτι κάπνιζε πούρα στο σκάφος της κορδελιάστρας, ο γελοίος που με την πουτάνα του, την ξεβράκωτη βλάχα που λιγδώθηκε τ’ άντερό της, έμπαιναν στις εκκλησίες για να το παίξουν χριστιανοί για να πάρουν ψήφους!

      1. Όλα αυτά που λες αλλά πλέον (δυστυχώς) το Μακελειό και ο Χίος στηρίζουν πλέον τον χοντρομπουτια και τους σιχαμενους Συριζεους!

    10. Ακαταδιωκτο σε πολιτες που φτυνουν πολωτικούς και τους πετανε αυγά ολλανδιας

    11. Τη Δευτερα των εκλογων θα γελανε μαζι , για την επιτυχια της θεατρικης τους παραστασης ,παλι “εμεις κι εμεις “, και βεβαια ουτε θα πειραχτει κανενας αλητης της νδ απο τους κολλητους τους ,τους συριζαιους, ισως περασουν και κανονικο νομο που ολες οι παρανομιες και τα εγκληματα τους απο 2000 μεχρι 2023 θα παραγραφονται. Οπως σβηνουν ολες τις οφειλες των κοντομηναδων καθε τεσσερα-πεντε χρονια,ειτε με νομο ειτε με αποφασεις κυβερνητικες. Ιδια συμμορια ολοι, τσατσαδες του να μπουρδελου οι κουτσουμποβελοπουλοι.Εμετος μου ερχεται μονο και μονο οταν σκεφτομαι τον εαυτο μου να πηγαινω σα μαλακας στο εκλογικο τμημα και να βλεπω την καθε ξεκωλιαρα να μου πασσαρει ψηφοδελτια στο προαυλιο,επειδη αυτη θα διορισει την κορη της με το βολευτη που του παιρνει τσιμπουκια

    12. Σιγά τον αντιπολιτευόμενο Τσίπρα!!!!!! Γιατί τι έκαναν αυτοί με το Μάτι? Ολοι υποκριτές είναι, ξαφνικά τώρα που πλησιάζουν εκλογές θυμήθηκαν την αντιπολίτευση και ξέχασαν και΄΄ολα που έχουν κάνει(ΟΛΟΙ), να ελπίσουμε να μην τα ξεχάσει ο λαός!!!!!!!!!!

    13. H Δημοκρατία, το Σύνταγμα, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, πέθαναν. Τις σκότωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκη. Θάνατος στον προδότη. Μητσοτάκη γαμιέσαι ξανά και ξανά αρχίδι του κερατά, να ψοφήσεις καριολόπουστα.

    14. μετά τις 21.5 θα καταλάβει η μαφίαΝΔ πόση αξία έχουν τα ακαταδίωκτα ! όση και ένα κάλπικο νόμισμα

    15. ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ…ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ…ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΜΠΥΡΕΣ

    16. Στέφανε παραχάιδεμα βλέπω πέφτει στον Συρριζα.Μια με Πολάκη,μια με Αθανασίου,τώρα με τον Αλέξη,πριν με τον Γκλέτσο.Για ορθώστε ανάστημα εκεί στο Μακελειό.Δεν σημαίνει τίποτα για την Ελλάδα ο Σύρριζα.Κασιδιάρη να ξεβρωμίσει ο τόπος είπαμε

      1. Εγώ σίγουρα Ηλία, έχω 28 ψήφους οι 6 μου λένε ΝΔ έχουν αρτηριοσκλήρυνση, ο ένας είναι ΠΑΣΟΚ έχει σωθεί από τον Ανδρέα δεν αλλάζει, οι 2 θέλουν Βελόπουλο, οι 8 μου λένε Κασιδιάρης και οι 10 ΣΥΡΙΖΑ. Σ’αυτό που λες ένας το Σάββατο μου είπε πρέπει να βγουν τα νούμερα του Τσίπρα για να πέσει ο Κούλης την πρώτη Κυριακή και μετά στις δεύτερες κάλπες να ξέρεις ότι το 5+% απ’την ΝΔ θα πάει Κασιδιάρη και ταυτόχρονα θα αρχίσουν τα όργανα κατά του Κούλη.

    17. Κοινη πρακτικη των ξενων δυναμεων για να προχωρανε εκ του ασφαλους τα πλανα τους! Οπως στειλανε καποτε Τονυ και Μπενυ μετα τα πρωτα μνημονια για ….ξεκουραση, φερανε τον Τσιπουρα για να προχωρησει τις “μεταρρυθμισεις” τους με την υποστηριξη των αριστερων, μετα του κανανε ενα “Ματι”, κατι Πρεσπες και τον στειλσνε για…τσαι! Ηρθε η Κουλαρα μας, “μεγαλουργησε” σαν δοσιλογος των δανειστων, κολλησε, του κανανε τη θυσια στα Τεμπη! Μονο ο “λεφτα υπαρχουνε” δικο τους παλληκαρι born in the USA προλαβε να φαει και να την κανει λαμογια!
      Το σανο πολιτικαντηδες στη….γοβα της Ουκρανιας επιστροφη καθοτι…. μουχλιασμενος!

    18. Ακαταδίωκτο λογικά σημαίνει ότι ετοιμάζεται λαμογιά.

    19. Τσίπρα, προδότη της Μακεδονίας σωστά τα λες ότι είναι αδιανόητο το ακαταδίωκτο που δίνει στην Επιτροπή ο κούλης. Που ήσουν όμως πινόκιο τσίπρα να φωνάξεις για το ακαταδίωκτο που έδωσε πάλι ο κούλης στην Επιτροπή των εμβολίων τον …Τσιόδρα την …Παγώνη και τους άλλους υποστηρικτές των μπολιών του μπουρλά; Πως δεν ασχολείστε από τους θανάτους από τα εμβόλια; Που ήσουν προδότη της Μακεδονίας Τσίπρα να ζητήσεις την τιμωρία των ανθελληνικών ματ που έπνιξαν στα δακρυγόνα ηλικιωμένους και μωρά παιδιά στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο κατά των Πρεσπών; Στα εμβόλια τα άρπαξαν όλοι παρέα από τις φαρμακευτικές και δεχτήκατε και τα λοκντάουν και τα βρήκατε συνεταιράκια όπως τα βρήκατε και στα μνημόνια και στα ιδιωτικά που πάτε τα παιδιά σας και στον αποκλεισμό του Ηλία. Δυστυχώς όμως για εσάς ο λαός αποφασίζει. Ηλία δαγκωτό και μαύρο σε όλο το ανθελληνικό τόξο.

    20. τα ιδια σκατα ειστε ολοι εκει στη βουλη. η κουλα βλεποντας πως το παιχνιδι το χανει προσπαθει να δωσει ποντους στην φιλη αντιπολιτευση μπας και σωθουνε μαζι . ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΣΙΧΑΜΑΤΑ

    21. Τι φοβάται η κυβέρνηση και ψήφισε τροπολογία για το ακαταλόγιστο τις επιτροπής που η ίδια διόρισε ώστε να ερευνήσουν την τραγωδία των Τεμπών;
      Ρε τι αδίστακτα τομάρια είναι αυτά.
      Επικοινωνιακά και μόνο τις πρώτες μέρες χύνανε κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς και τώρα προσπαθούν ξεδιάντροπα να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

    22. Με τι μούτρα μιλάς εσύ με το ΜΑΤΙ. Πολιτικοί πάρτε το χαμπάρι……ειστε όλοι λαμόγια και εσείς και οι υπολοιποι τις βουλή!!

    23. To ακαταδίωκτο των τηλεϊατρών δεν τον πείραζε ; Γενικά το “ακαταδίωκτο” δεν τον ενοχλεί ; Να μπορούν κάποιοι να κάνουν και να λένε ότι θέλουν χωρίς καμιά επίπτωση. Ολοι είναι ίδιοι. Και μάλλον το τι θα γίνει με εκλογές το έχουν ήδη συμφωνήσει ή μάλλον τους το έχουν απλά κοινοποιήσει τα αφεντικά τους

    Comments are closed.