ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΕΡΣΩΝΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ – Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ! ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Πελώριο υδροηλεκτρικό φράγμα που ανεγέρθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και βρίσκεται στο τμήμα της Χερσώνας (νότια Ουκρανία) που ελέγχεται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «ανατινάχθηκε» σήμερα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει τεράστια ποσότητα νερού, σύμφωνα με τις εμπόλεμες πλευρές, που αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή της υποδομής κρίσιμης σημασίας.

    Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης –δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν προς το παρόν– εικονίζουν πολύ ισχυρές εκρήξεις στο φράγμα στη Νόβα Καχόβκα, πάνω στον Δνείπερο ποταμό. Άλλα βίντεο δείχνουν τεράστιες ποσότητες νερού να βγαίνουν από τα συντρίμμια του φράγματος και σοκαρισμένους διερχόμενους.

    Το φράγμα, με τριάντα μέτρα ύψος και 3,2 χιλιόμετρα μήκος, οικοδομήθηκε το 1956 στον Δνείπερο, στο πλαίσιο της κατασκευής υδροηλεκτρικού εργοστασίου στη Νόβα Καχόβκα.

    Στον ταμιευτήρα του βρίσκονται 18 κυβικά χιλιόμετρα νερού και από αυτό υδροδοτούνται τόσο η χερσόνησος της Κριμαίας –που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014–, όσο και το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, που χρειάζεται αδιάλειπτη παροχή για να ψύχει τους αντιδραστήρες του.

    Οι αντίπαλες πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για την καταστροφή του φράγματος.

    «Το [φράγμα στην] Καχόβκα ανατινάχθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής», ανέφερε η διοίκηση νότιου τομέα του ουκρανικού στρατού μέσω Facebook. Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως «η έκταση της καταστροφής, η ταχύτητα και ο όγκος του νερού και οι περιοχές που είναι πιθανό να πλημμυρίσουν τελούν υπό διευκρίνιση».

    Σύμφωνα με αξιωματούχους προσκείμενους στη Μόσχα που μίλησαν σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το φράγμα βομβαρδίστηκε από τους Ουκρανούς. Αξιωματούχος εγκατεστημένος από τη Μόσχα στην περιοχή μίλησε για «πολύ σοβαρή τρομοκρατική ενέργεια», ορολογία που επίσης παραπέμπει σε ουκρανική επίθεση.

    Η εκκένωση κοινοτήτων στην περιοχή έχει ήδη αρχίσει, ανέφερε ο περιφερειάρχης Χερσώνας Ολεξάντρ Προκούντιν.

    «Εντός πέντε ωρών το νερό θα έχει φθάσει σε κρίσιμο επίπεδο», προειδοποίησε ο κ. Προκούντιν μέσω Telegram στις 06:45 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

    Κατά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, κάπου 80 κοινότητες θα χρειαστεί να εκκενωθούν στην περιοχή.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. εγκληματιες πολεμου οι ουκρανοι ε ? οι ρωσοι τι ειναι ? αγιοι πολεμου ? α φυγετε ρε ..

    2. Tα μπολιασμέναα αμερικανοτρυπημενα ψεκ τρολλακια γράφουν με άλλα ονόματα για να φαίνονται πολλοί και από τις παρενέργειες έχουν σαλέψει, λένε πως οι Ρώσοι ανατιναξαν το δικό τους φράγμα ώστε να καταστρέψουν τις δικές ους υποδομές και γραμμές άμυνας χαχαχαχ αντε και με την 7η δόση με το καλό να λέτε πως οι εξωγήινοι συμμαχισαν με τους Ρώσους για αυτό το ΝΑΤΟ και οι ουκροναζί χάνουν εδώ και μήνες.

    3. Οι ρωσοι βομβαρδιζουν συνεχεια πολυκατοικιες, αλλα το κανεις αβαβα….

      1. Έτσι είναι, οι Ρώσοι όπως και σε Συρία και Τσετσενία, χτυπάνε σε πολυκατοικίες και εναντίων πολιτών. Πάντως η ραδιενέργεια δεν μπορεί να περιοριστεί εύκολα, έχουν και οι δύο να φάνε ραδιενέργεια αν γίνει έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό. Πιο λογικό είναι το χτύπημα να έγινε από κάποιον που θέλει να δημιουργήσει χαμό στην περιοχή και δεν έχει να χάσει τίποτα γιατί δεν ζουν δικοί του υπήκοοι στην περιοχή. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει εύκολα από τις ΗΠΑ και από πολύ μακριά με έναν πύραυλο cruise και ένα F-35 που ούτε θα μπορούσε να το δει η ρωσική αεράμυνα.

      2. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν πολυκατοικίες στις οποίες μέσα βρίσκονται Αμερικανοί Άγγλοι Πολωνοί και άλλοι μισθοφόροι που βίαια μπήκαν στα σπίτια και έδιωξαν τους κατοίκους. Ζητώ η Ρωσία ζήτω η Ορθοδοξία το πουλόβερ ης Νέας Τάξης ξηλωθηκε. 43 υποδουλα κρατη Εβραίων σιωνιστων δε μπορούν να κάνουν κουμάντο τη Ρωσία. ΙCXC NIKA

    4. ΟΙ Ρώσοι δολοφόνοι το ανατίναξαν για να εμποδίσουν την αναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων
      ΑΣΧΕΤΟΙ .

      1. Πόσο ηλίθια άποψη.
        Να καταστρέψεις κάτι δικό σου. Ακριβώς όπως και με τον αγωγό φυσικού αερίου που οι νεοναζί κατηγορίσαν την Ρωσία και μετά αποδείχθηκε ότι τον ανατίναξαν οι ΗΠΑ.

    5. Το φράγμα δεν το κτύπησε η επίσημη Ουκρανία, γιατί είναι έγκλημα πολέμου! Την ανατίναξη την έκαναν Ρώσοι τρομοκράτες (αυτοαποκαλούνται λεγεώνα) με την βοήθεια (ανεπίσημη πάντα) Ουκρανών στρατιωτικών και φυσικά με την υψηλή επιτήρηση ΝΑΤΟικών αποβρασμάτων!!! Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει το Κίεβο και την αμερικανοβρετανική χαβούζα από τις ευθύνες τους…

      1. Το φραγμα το χτυπησε η Ρωσια. Ξερεις τι καταστροφη εχει γινει; Τα πρωτα νερα ειχαν υψος 9 οροφων, πνιγηκαν ανθρωποι, ολα τα ζωα εκτος απο τις παπιες. Στο χαρτη ειδες που ειναι;

        1. Χα χα χα…οι πάπιες και οι χήνες γλύτωσαν. Ευτυχώς
          Εσύ φίλε μου ψηφίζεις ε? Εμ για αυτό πάμε κατά διαόλου

    6. Μας τάραξαν στις συγκεντρώσεις και πορείες για τους φονιάδες των λαών Ρώσους το κκε ο σύριζα καί οι αριστεροί.

    7. Μαζί σου όλος ο “υγιής” κόσμος Πούτιν

    8. ο ζελένσκι είναι master στο ψέμα δεν έγινε τυχαία ηθοποιός ξέρει πως να υποδύεται το θύμα

    9. ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ

    10. Οι Ουκρανοί στο τέλος θα το φάνε το κεφάλι τους, διότι θα αναγκαστούν οι Ρώσοι να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά. Ότι και να κάνουν οι Ρώσοι δεν την αφήνουν την Κριμαία

      1. οι ουκρανοι εχουν μαζι τους ολη τη Δυση, δε γινεται να χασουν. Ο πουτιν θα παει σα το το χιτλερ

    11. μην ανησυχειτε , σε 3 μερες μπαινουμε Κιεβο

    12. Πούτιν,κάψτα τα ναζίδια,μυαλό δεν βάζουν

    13. χαχα,,αυτο και το κρεμλινο ; βλεπω να αγριευει ο πουτινιδης και αν ριχνει κανενα κουφετο στην κεφαλα του τακουνιαρη στο κιεβο

    14. Εγω δεν το ξερω, αλλες σελιδες λεν οτι οι ρωσοι το ανατιναξαν κι αλλες οτι το ανατιναξαν οι ουκρανοι. Μη βγαζουμε συμπερασματα χωρις να εχουμε αποδειξεις ( απλα και μονο επειδη ενας ειναι με την μερια των ρωσων κι αλλος με την μερια των ουκρανων). Παρομοιως εμας δεν μας ψεκαζουν, ομως εγω βλεπω οταν περνανε τα ψεκαστικα χαλαει ο καιρος μετα απο μερικες ωρες. Οι ηγετες αυτου του κοσμου ειναι ΤΡΕΛΟΙ, τελος.
      Κι οι εμβολιασμενοι που προστατευονται με το εμβολιο ( βλεπε Μητσοτακης ), κολησαν 3 φορες, ενω αλλοι ανεμβολιαστοι το περασαν μια φορα και μετα ειχαν ανοσια. Μη ψηφισει κανενας Μητσοτακη, ειναι και παραφρων και αφορισμενος.

    15. Καλά κάνουν. Όχι θα δεχτούν τις ρωσικές ερπύστριες χωρίς απάντηση

    16. Ενας ανόητος πόλεμος επισύρει του κόσμου τα κακά.

    17. Δεν είναι λογικό να θέλουν οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι να φάνε στην μάπα ραδιενέργεια σε περίπτωση έκρηξης του πυρηνικού εργοστασίου. Πιθανότερο είναι να επλήγη από Αμερικάνικα μέσα με πύραυλο cruise

    Comments are closed.