ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛ@ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ! ΠΟΙΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ – ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ!

    Κοινοποίηση:
    xrima vouli

    Ποσοστό της τάξης του 45% των συνολικών βουλευτικών αποδοχών παραμένει εκτός εφοριακής τσιμπίδας
    Ζεστό και αφορολόγητο ποσό ύψους 30 – 40 χιλ ευρώ ενισχύει κάθε χρόνο τα εισοδήματα των βουλευτών.

    Όπως προκύπτει από τα πόθεν έσχες των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας για το 2018, ποσοστό της τάξης του 45% των συνολικών βουλευτικών αποδοχών παραμένει εκτός εφοριακής τσιμπίδας.

    Μάλιστα μετά απο οδηγίες της οικονομικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου οι περισσότεροι δήλωσαν στα “πόθεν έσχες” μόνο το φορολογητέο μέρος των συνολικών βουλευτών εσόδων τους με αποτέλεσμα να εμφανίσουν ποσά των 35 εως 38 χιλ ευρώ ενώ όσοι προτίμησαν τον παλαιότερο τρόπο καταγραφής εμφάνισαν σχεδόν διπλάσια εισοδήματα.

    Για παράδειγμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε εισόδημα περίπου 31.500 ευρώ ενώ ο επίσης βουλευτής εκείνη την περίοδο Αδωνης Γεωργιάδης περίπου 69.000 ευρώ. Η διαφορά οφείλεται στο αφορολόγητο ποσό που ο βουλευτής της ΝΔ έσπευσε να καταγράψει στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

    Επίσης, ο κ. Γιώργος Αμυράς, βουλευτής με το Ποτάμι το 2018 και σήμερα με την ΝΔ, δήλωσε το ελεγκτέο έτος συνολικό βουλευτικό εισόδημα ύψους 71.543 ευρώ. Στις παρατηρήσεις ωστόσο επισημαίνει μόνο τα 39.587 ευρώ φορολογούνται καθώς τα υπόλοιπα 31.955 ευρώ δεν θεωρούνται εισόδημα.

    Αντίστοιχα ο κ. Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) δήλωσε 43.569 ευρώ φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση και 35.032 ευρώ αφορολόγητα.

    Στην περίπτωση δε του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, πάνω απο το 50% των αποδοχών ήταν αφορολόγητα. Συγκεκριμένα δήλωσε περίπου 23 χιλ ευρώ καθαρό εισόδημα και περίπου 36 χιλ ευρώ που όπως σημειώνει “δεν θεωρείται εισόδημα και αφορά ποσό για κάλυψη εξόδων απο την Βουλή των Ελλήνων”.

    Να σημειωθεί ότι το σύνολο των βουλευτών λαμβάνει μηνιαίως:

    – 5.135 ευρώ ως ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση
    – επίδομα γραφείου που κυμαίνεται απο 664 ευρώ εως 831 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια
    – ταχυδρομική ατέλεια ύψους 909 ευρώ
    – έξοδα κίνησης που κυμαίνονται απο 291 ευρώ εως 648 ευρω ανάλογα με την απόστασης της εκλογικής περιφέρειας
    – αποζημίωση ύψους 75 ευρώ για κάθε συμμετοχή σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Τρίτης:

    exofillo12-5

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Τώρα το μάθατε αυτό ρε πρόβατα; Τόσο καιρό που τους ψηφίζετε και τους γλείφετε μπας και φάτε και σεις κανένα κοκκαλάκι ήταν καλά ε; Α ρε μαλακέλληνες ζώα, συνεχίστε να ψηφίζετε τους καταστρεφείς σας, ηλίθιοι.

    2. Κύριε Πρόεδρε,
      Τα 38.000€ είναι αφορολογητα και δεν τα δηλώνουμε διότι δεν είναι λεφτα(!) Δηλ. λεφτά είναι, αλλά μας τα δίνει το κρατος (δηλ. εμεις τα ψηφίσαμε αναμεταξύ μας στην βουλη) για τα έκτακτα εξοδακια μας. Ε, να, να πάει η γυναικούλα μου στα spa να κάνει ένα μποτοξακι στην μούρη της γιατί αλλιώς δεν κοιτιεται η ρουφιανα, να πηγαίνουν τα παιδάκια μου σε prive club, να αγοράζουν ακριβά ρουχαλάκια στην παρκ αβενιου, να κάνουν διακοπουλες στο λοντινο με τους φιλους τους, να τρώμε και σε ακριβά εστιατόρια γιατί η λεγαμενη είναι ανεπροκοπη και ούτε μια μακαρονάδα τής προκοπής δεν ξερει να φτιάχνει και κάθε φορά που μας καλούν στα γκαλά και στις δεξιώσεις θέλει καινούργια φορεματακια…., ξέρετε πόσο κοστίζουν κύριε προεδρε; 300αρες και 500αρες την φορά.. Που να βγούμε με 4.000 € τον μηνα; Άσε τα ιδιωτικά σχολεια των παιδιών, τα ιδιαιτερα, τα πιανο τους, τα γαλλικα τους, τα γερμανικα τους, τα γυμναστηρια τους, τα χαρτζιλικια τους, να τρωνε και εξω, τα καθημερινα τους εξοδα… Καθε φορα που βγαινει το νεο αιφον τα μοσχοαναθρεμένα μου ειναι τα πρωτα που θα το παρουν. Τι θελετε, να εχουν ψυχολογικουλια που το αγορασαν οι φιλοι τους και αυτα δεν το εχουν; Πώς να συντηρηθουν τόσα αμαξια, τόσα σπιτια… Θελουμε και τα εξτρα μας καθε ΣΚ… Καλά, κυριε πρόεδρε, ειστε τόσο αφελής ή ζείτε σε αλλη πραγματικότητα; Ουτε τα 8000 € που παιρνουμε δεν μας φτανουν εμας για να ζησουμε. Γι αυτό δεν τα δηλώνουμε. Αν είναι να παίρνουμε 8000€ και να πληρώνουμε εφορία 2000€ τι μισθό παίρνουμε τελικά? Αφου το ιδιο το οικονομικο φορολογικο συστημα ειναι ανισορροπο και ανωμαλο σαν εμας. Οτι μας λενε οι φιλοι μας οι μεγαλοεφοπλισταδες και επιχειριματικς, εμεις το ψηφιζουμε. Σιγα που θα νοιαστουμε για το καλο της Ελλαδας και των πολιτων της. Η πείνα μας ειναι πνευματική και ηθική. Και οσα λεφτα και αν δινουμε για να την αγορασουμε την μπαμπέσα, αυτή δεν μας ερχεται.
      .Α, και κύριε Πρόεδρε,
      Τα λεφτά που έχουμε κλέψει και μας λαδωσαν οι ξενοι ζαμπλουτοι φίλοι μας για να τους δίνουμε τα δημόσια έργα υπερκοστολογημενα..κλπ..κλπ…, κορόιδα είμαστε να τα έχουμε σε ευρωπαϊκές τράπεζες? Τόσο χαζος είστε πια! Ξέρετε πόσες χώρες υπάρχουν στον κόσμο που είναι ουδέτερες και στέλνουμε εκει τα εμβάσματα? Καλά, μια αμερικανική κινηματογραφική ταινία δεν έχετε δει ποτέ στην ζωή σας? Πού νομίζετε τα έχουν τα λεφτά τους όλοι οι κλέφτες του κόσμου? Σε χώρες που δεν σου πάει το μυαλό! Άνοιξε εσυ τις ευρωπαϊκές τράπεζες και αν τα βρεις εκεί τρύπα μου την μύτη! Σιγά, θα ζητήσεις μεσιέ εισαγγελέα τής διαφθορας άνοιγμα λογαριασμών σε όλες της χώρες της γης? Ούτε προξενεία τους δεν έχουμε εδώ πέρα. Εμ, είμαστε και έξυπνοι και ας μας λέτε χαζούς. Άσε που τα περισσότερα τα έχουμε φάει να κάνουμε ζωάρα!!
      Μια φιλενάδα μου πούλησε τριώροφο στην γκυμπρον 3.000.000€ και τα έχει καταθέσει σε τράπεζα των Ενωμένων αραβικών Εμιράτων! Και εδώ παίρνει επίδομα πολυτέκνων, βοηθηματα οικονομικα καθοτι ειτο φτωχη γκυμπρια που οφειλουμε ως λαος να τους βοηθαμε, μισή ΔΕΗ και νερό και θα παρει και αμαξι τζαμπε. Γιατι να σου φερει εδω τα λεφτα Ελληνα? Εσυ μονο να δουλευεις για να πληρωνεις τους προδοτες κλεφταρους ολων των ειδικοτητων για να ζουνε αυτοι και τα κωλοπαιδα τους ζωη χαρισαμενη κι εσυ να τρως καταψυγμενα μακαρονια με σουπιες που σου ειχαν περισεψει απ τα Χριστουγεννα και τα ειχες στην καταψυξη για να μην τα πεταξεις.
      .
      Και μετά περιμένετε κύριε Πρόεδρε και κυριε Εισαγγελεα, να βρει ο Ελληνικός Λαός το δίκιο του στα δικά σας γήινα δικαστήρια? – ας γελασω καλαβριωτικα, που ελεγε και μια Ψυχη…. … Ή, να πάρει μια ρουκέτα και να παει να τους ανατινάξει το σπιτι με ολη τους την πουστρα οικογενεια μαζι, για να τον πείτε μετά και μέγα τρομοκράτη και να Τον κυνηγάει όλη η “καλή” αντιτρομοκρατική για να τον συλλάβει και να Ττον κλείσει 17 χρόνια μέσα στην φυλακή χωρίς ούτε μία μέρα άδεια να βγει εξω, έτσι ώστε να προστατευτεί το.. κοινωνικό σύνολο απο αυτον που σκοτωσε εναν προδοτη πολιτικο που ετοιμαζοταν να χαρισει Ελληνικη Γη σε ξενους(????). Ευτυχώς κύριε Πρόεδρε που πιάσατε την 17 Νοέμβρη, και από τότε κοιμόμαστε όλοι οι Έλληνες ήσυχοι και ζούμε με ευδαιμονία, τάξη και ασφάλεια στην χώρα(!) Να είστε καλά(!)
      .
      Πού θα πάει, λοπον, ο Ελληνικος λαος να βρει το δίκιο του κύριε Δικαστα, κυριε Εισαγγελευς, κύριοι Ένορκοι…;
      Στον Χριστό θα απευθυνθεί!
      Στην Παναγία θα απευθυνθεί!
      Και Στον Δημιουργό Τού Σύμπαντος Κόσμου θα φτάσει για να ζητήσει ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Γιατί από εσάς δεν βλέπει…φως
      Και ποιός μπορεί να το κάνει αυτό; Ένας Αντιπρόσωπος Τού Θεού. Αφού λοιπόν, οι επισκοπαδες και οι μητροπολιταδες δεν έβλεπαν τόσα χρόνια τι περνάει ο Ελληνικός Λαός και η χώρα και τα έβλεπαν πως ήταν όλα ορθά και δίκαια, σημαίνει πως δεν επικοινωνούσαν πραγματικά με τα προβλήματα τού λαού. Δεν ήταν ικανοί, άξιοι και ηθικοί για να συναισθανθουν τι βίωναν εδώ στην Ελλάδα οι αθώοι πολίτες της. Άρα, δεν ήταν ποτέ αντιπρόσωποι Τού Θεού, αυτα τα μαύρα κορακια. Με… αλλον τεο μιλαγαν.
      .
      Μόνο η Αληθινή Βασίλισσα μια Χώρας μπορεί να επικοινωνήσει με Τον Θεο.
      .
      .
      …Στείλε τους Θεέ Μου κι άλλα αφού μπορείς
      να αράξω να τα βλέπω!

      1. Ρε αλάνι καλά τα γράφεις αλλά ένα πράγμα με προβλημάτισε…Η γυναίκα σου λες ότι δε βλέπετε.. κατάλαβες;

    3. λαθος τιτλος κυριοι γιατι στο μπουρδελο υπαρχει ταξη ενω εκει ειναι αστα να πανε για αυτο ειχαν λυσαξει το 1967 -1973 ειχαν χασει το μπαγιοκο και τις απαλλαγες και τα μοσχαρια συνεχιζουν και ψηφιζουν σαν ζομπι τα αλλα κλεφτοαρπακτικα γερακια ειμαστε αξιοι της καταντιας μας θεραπεια δεν υπαρχει οποτε χερετισματα αντε γεια

    4. Ταχυδρομική ατέλεια 909 ευρώ στην εποχή των mail πόσο κορόιδα ήμαστε πια!!! Πίστευα ότι είχαν την τσιπα να το καταργήσουν. Πόσο αφελής είμαι!!!

      1. Και πηγες και ψηφισες σαν τον μαλακα τον Κουλη εε; τι κλαις τωρα αφου και αυριο να κανουν εκλογες παλι κουλη θα ψηφισεις κοροιδο…πληρωνε τωρα να ξεχρεωσεις τα γαμησιατικα του μπουμπουκου!

    Comments are closed.