ΟΣΟ “ΣΚΥΒΕΙ” Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟΣΟ ΜΑΣ “ΧΤΥΠΑΝΕ” ΑΛΥΠΗΤΑ! ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟ “ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ” – O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΤΡΥΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Κοινοποίηση:
    aksoyswd

    «Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε NAVTEX», σημείωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

    Νέα πρόκληση από την Αγκυρα, στον απόηχο του «πολέμου» των Navtex και της δραστηριότητας του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι κάλεσε την Αθήνα σε άνευ όρων διάλογο με την Αγκυρα.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια προκλητική απάντηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη νέα τουρκική Navtex νότια της Ρόδου.

    Ο Χαμί Ακσόι χαρακτήρισε μάταιη την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιδράσει και να εμποδίσει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Αθήνα σε άνευ όρων διάλογο.

    «Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε Navtex, με βάση τις μαξιμαλιστικές τις διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε.

    «Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Ακσόι.

    Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Αθήνα σε διάλογο «άνευ όρων» για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τα υπόλοιπα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών.

    Σε μια κίνηση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί εν μέρει αιφνιδιαστική -αν αναλογιστεί κανείς πως το προηγούμενο 48ωρο κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασαν στην Αθήνα την αλληλεγγύη για τον φονικό σεισμό σε Σάμο και Σμύρνη- η Άγκυρα εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου Navtex με την οποία παρατείνεται η παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και προαναγγέλλονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου.

    Η Navtex μάλιστα, με διάρκεια μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, αφορά και τα συνοδευτικά του τουρκικού ερευνητικού «Αταμάν» και «Τζένγκις Χαν».

    Σαν να μην έφτανε αυτό -πιστός στην εμπρηστική ρητορική του- ο Ερντογάν έδειξε και πάλι την Κυριακή το γνωστό προκλητικό του πρόσωπο. «Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Fatih η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η «διπλωματία των σεισμών» αποτελεί παρελθόν και ότι οι δηλώσεις αλληλοβοήθειας τούρκων αξιωματούχων αποτελούσαν «κούφια λόγια».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. “Τόν χαμηλό τόν γαιδαρο όλοι τόν καβαλάνε”
      Μανιάτικη παροιμία.
      Η πολιτική τού “κατευνασμού”είναι σάν νά ταίζεις ένα κροκόδειλο μέ τήν ελπίδα νά σέ φάει τελευταίο.Τσώρτσιλ.
      Γιάννης Λάκων

    2. Ο,τι ψηφίζεις παίρνεις Νεοραγιά : Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη για τους κουλο-χέρηδες.

    3. Μήπως κάνει αυτός κουμάντο η μπακογιάννη κάνει ότι του λει αλλά που θα πάνε θα λογοδοτήσουν ολοι

    4. ……………..””ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟ “ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ” “”……………… αυτος μια χαρα πιανει καθε ευκαιρια που του δινεται δωρεαν και οι ελληνοειδης πολιτικοι καθε λιγο του δινουν και απο ενα κιλο “φρυδια” και αυτα δωρεαν…………… και μην ξεχασετε να τους ξαναψηφησετε………. σας λατρευουν και σας αξιζουν………….. φτουυυυυ

    5. Ας φάμε κι ας πιούμε ότι μπορούμε .
      Ας ζήσουμε έστω κι έτσι οσο μπορούμε !!
      Βασιλιάδες είμαστε ακόμα μπροστά σ’ αυτά που μας περιμένουν!!
      CARPE DIEM!!

    6. εδω αμαν κανουμε να μη βγαλουμε και θα βγαλετε εσεις πατε καλα; ΚΑΜΟΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ποσο μαλον οι τουρκοι που αμα θελουνε ειρηνη να δωσουν πισω οτι κλεψαν να πληρωσουν και φορο για το αιμα που εχεισαν και χεινουν και να πανε εκει στην μηλια να τρωνε μηλα αμα θελουνε ειρηνη

    7. Τελικά θα έλθει ο πόλεμος με την Τουρκία, υπαίτιος η υποχωρητικότητα του Μητσοτάκη. Όσο υποχωρεί η κυβέρνηση μας, τόσο αυξάνει τις απαιτήσεις της η Τουρκία, ώσπου, στο τέλος θα προσπαθήσει να κυριεύσει το σύνολο της χώρας.

    8. Πρώτα τους καίμε και μετά ρωτάμε

      Μας δουλεύουν;

      Σκύψε ευλογημενε

    9. Τον Τραμπ-άκουλα σπρώχνει το Μ. Αφεντικό
      Ή με αυτόν ή με ακυβερνησία στην Ούσα , ο σουλτάνος θα κάνει το επόμενο βήμα.

    10. που ειναι κρυμενα τα γνωστα πολιτικα προσωπα της κυβερνησης μητσοτακη… .. ???? εχουν λουφαξει ..και εχουν αφησει την ασκηση της εξωτερικης και εσωτερικης πολιτικης στους καθηγητες πανεπιστημιου… που μεχρι πριν ενα χρονο.. δεν τους ηξερε κανεις.. εκτος απο τους φοιτητες τους,, παρτε το χαμπαρι μας κυβερνουν οι ορθολογιστες.. γεραπετριτης- πετσας-συριγος-κεριδης – παναγιωτοπουλος-. της ιδιας σχολης ειναι ολοι…τα παραχωρουν ολα… αρκει να κυβερνουν και να παιρνουν ι τα κονδυλια απο την ευρωπη για να πασπαλιζουν μερικα ψιχουλα ευρω σε συνταξιουχους κλπ,, για να ξαναβγουν.. στην εξουσια…. ο μητσοτακης και η κυβερνηση του εχουν χαλασμενη πυξιδα… αντι γαι βορειοανατολικα πηγαινουν νοτιοδυτικα,, στο διαγγελμα πηγε να καλυψει τον τσιοδρα… με το φιλοτιμο του ελληνα…που στην αρχη ενεπνεε σεβασμο .. αλλα οταν εβαλε την οικονομια πανω απο την υγεια δλδ εγινε υπηρετης της κυβερνητικης ανεπαρκειας επεσε απο το βαθρο…μονος του….το 1ο εξαμηνο με την πανδημια ειμασταν παραδειγμα προς μιμηση παγκοσμιως και μεσα σε 3 μηνες παμε για συνθηκες ιταλιας… αυτο να αναλογιστει καποιος και θα καταλαβει οτι αυτη η κυβερνηση παει στραβα… ,, δεν αντιλαμβανεται τα προβληματα… και οταν τα αντιληφθει δεν παιρνει αμεσες αποφασεις με αποτελεσμα οταν μας πλακωσει το προβλημα να παθαινουμε συγχυση και να μην ξερουμε τι να κανουμε… το ιδιο εχει γινει και με τα ελληνοτουρκιακα….

    11. Τι να περιμένεις από υπαλλήλους των Γερμανών.. πρέπει να είσαι ηλίθιος αν νομίζεις ότι θα σε σώσει ο Κούλης.

    12. Στη Γερμανία ανακαλύπτουν συνέχεια πράκτορες που παρακολουθούν Τούρκους και ενθαρρύνουν τζιχαντιστες για χτυπήματα.
      Πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει δε μπορεί να μη καταλαβαίνουν ποιο είναι το σχέδιο τους.
      Και όχι μόνο Γερμανία αλλά κι αλλού.

    13. Θάρθει η ώρα που αυτοί οι λαλίστατοι Τουρκομογγόλοι, με τρεμάμενη φωνή θα ζητούν έλεος. Το καλάμι που καβάλησαν θα σπάσει πολύ σύντομα. Εάν είναι καλοί διπλωμάτες, όπως ισχυρίζονται, έπρεπε να είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά για αυτούς και η ρόδα θέλει να αρχίσει να γυρνάει ανάποδα.Αρκεί βέβαια να ξυπνήσει και ο Έλληνας. Συν Αθηνά και χείρα κείνει.

    Comments are closed.