ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!! ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΕ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΡΕΚΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ

    Κοινοποίηση:
    skrekas

    Σε μια περίοδο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις λυγίζουν από την ενεργειακή ακρίβεια, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρνει νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος, ανεξαρτήτως προμηθευτή. Πώς; Μέσω της αύξησης της χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) κατά 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα!

    Σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα, το ποσό που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνων για να αντιμετωπιστούν ανάλογες καταστάσεις, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, στο μέλλον. Θα αποτελεί δηλαδή τον νέο «κουμπαρά» για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος. Στην ουσία όμως πρόκειται για νέο χαράτσι, το οποίο επιβάλλεται στην πιο ακατάλληλη εποχή. Η σχετική διάταξη συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που ψηφίστηκε πριν από δύο εβδομάδες και πλέον τίθεται σε εφαρμογή. Σύμφωνα με αυτήν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν γνωμοδότησης της ΡΑΕ, μπορεί να αναπροσαρμόζει από την 1η Νοεμβρίου τις χρεώσεις ΥΚΩ εκδίδοντας σχετική απόφαση.

    Οι χρεώσεις ΥΚΩ αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω για την πλειονότητα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, μεταφέροντας συνολικά στους καταναλωτές μια πρόσθετη επιβάρυνση που υπολογίζεται γύρω στα 300.000.000 ευρώ ετησίως. Σημειώνεται βέβαια ότι στους λογαριασμούς ρεύματος που λαμβάνουν οι καταναλωτές κάθε μήνα υπάρχει ήδη η χρέωση ΥΚΩ, μέσω της οποίας συγκεντρώνονταν έως τώρα πόροι για το κοινωνικό τιμολόγιο και το πρόσθετο κόστος των νησιών, στα οποία η παραγωγή ρεύματος γίνεται με την καύση μαζούτ.

    Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κ. Σκρέκας ρωτήθηκε και για τις οφειλές που έχουν οι εταιρίες ενέργειας στους δήμους από την παρακράτηση των δημοτικών τελών μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραδέχθηκε ότι αυτό αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει και ήδη τον τελευταίο χρόνο οι οφειλές αυτές έχουν μειωθεί κατά 70%-80%. Σχολιάζοντας τις διακοπές ρεύματος που σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες ή έχουν ξεκινήσει ήδη, όπως στην Αυστρία για παράδειγμα, διαβεβαίωσε πως στην Ελλάδα έχει ήδη δρομολογηθεί το σχέδιο που θα μας βοηθήσει να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Επανέλαβε, δε, την πάγια δέσμευση της κυβέρνησης πως όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Ρε σεις γιατι χαλιεστε τζαμπα??Ειμαστε σε μνημονιο και αντι να κανουν οριζοντιες περικοπες μισθων και συνταξεων (που θα πεφταν την αλλη μερα) κανουν ολα αυτα που βλεπετε με στημενους πολεμους κτλ….Τι νομιζατε ρε 35 δισ που εδωσε ο κουλης για τον κοβιτν δε θα τα παρει πισω???Δε θα παρουν πισω τα φραγκα που χασανε οι βενζιναδες με τα λοκνταουν?????πατε καλα μωρε?Απλα βρηκαν αφορμη μαζι με ολους τους αλλους και αυτα τα τομαρια οι σουπερμαρκεταδες να ανεβασουν τις τιμες αλλα και οχι μονο αυτοι…Το καθε βλαχαδερο που εχει μια οποιαδηποτε επιχειρηση αυξανει τις τιμες και σου λεει μια λεξη…πολεμος ουκρανια….Καλα κανουν ομως γιατι ο ελληναρας μια ζωη κοιταγε την παρταρα του…Ο,τι αρπαξει ο κωλος του…Οι τιμες θα πεσουν μολις το πει ο Βαρδης και ο χοντροβαγγελας,,,Μεχρι τοτε υπομονη και χαλαρωστε με πισπιριγκου λιγναδη υποκλοπες κοκ

    2. Συριζα ΚΚΕ Πασοκ ψηφιστε ολοι Δεν υπαρχει αλλη επιλογη: Οι βρωμιαρηδςς με τους
      βρωμιαρηδες.Πως θα παρετε επιδομα πως θα διοριστείτε αλλιώς δουλακια; 2
      Απο τημ στιη που οι πολεμιστες του ’21 παρεδωσαν πατριδα οι ελλημες ο “περήφανος”
      λαός, αρχισαν διχως καθυατερηση τα κωλογλειψιματα

    3. Συνεχίστε εκει στο γκουβέρνο να δουμε πόσοι έλληνες θα μείνουν με παροχή ρεύματος

    4. Ντροπή μας που τους ανεχόμαστε, το ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Ηλείας, για πότισμα ίδιων καλλιεργειών έστειλε λογαριασμό με αύξηση 54%. Σήμερα μείναν απούλητα τα κολοκυθάκια, πλήρωσα για να κοπούν για τη χωματερή, ίσως από βδομάδα να υπάρξει ζήτηση. Μην τολμήσει να περάσει προεκλογικά άριστος του Μητσοτάκη, μας κατέστρεψαν όλοι τους.
      Μαύρο στους αλήτες της πολιτικής, η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από τους δυνάστες της.

      1. Δύο λύσεις υπάρχουν.
        ή Συμμαχία Ανατροπής (Καζάκης, Σακκάς κλπ) που φωνάζουν για όσα γίνονται 12 χρόνια τώρα.

        ή Κασιδιάρης.

        Η τρίτη επιλογή είναι η επανάσταση, αλλά γι αυτό έχουν φέρει 4 εκατομμύρια Πάκια στην χώρα για να μας μετατρέψουν σε Συρία και Λιβύη αν αντιδράσουν οι Έλληνες.

        Η αποχή δεν είναι επιλογή.

    5. ΜΑΚΡΙΑ απο επιδοτήσεις και κάθε είδους επιδόματα!!! είναι το τυρί στην φάκα!!

    6. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜ@ΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ

    7. θανατοςστοσκατογοκ.στονμουλομξμουπολλακιςειςθανατον.

    8. Η ΝΔ πούλησε τη ΔΕΗ για 2,3 δις.
      Απελευθέρωσε τις τιμές οι οποίες ανέβηκαν 1000% (9->90 λεπτά)
      Λύση; Χαρίζει σε αυτούς που αγόρασαν την ΔΕΗ 1-1,5 δις ΤΟΝ ΜΗΝΑ ως επιδότηση. Από τους φόρους μας.

      Πρακτικά δλδ, μέσα σε 2 μήνες επέστρεψε τα λεφτά της πώλησης της ΔΕΗ σε αυτούς που την αγόρασαν, και πληρώνουμε και από πάνω καπέλο άλλα 10+ δις.

      Αν αυτό δεν είναι ΑΠΑΤΗ και ωμή ληστεία τί είναι τότε;

    9. ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ πίσω στην ΔΕΗ. Κρατική και μόνον κρατική.
      Μια μετοχή που ανήκει στο Δημόσιο.
      Έξω CVC των Μητσοτάκηδων, που εξαγόρασε το 10% της ΔΕΗ με το βρώμικο χρήμα που διακινεί.

    10. Σκρέκα ο λούτσος στις εκλογές θα σας βγει από το στόμα, ρεμάλια απατεώνες.

    11. Η πολιτική αλητεία βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα, φόρτωσαν στους καταναλωτές ασήκωτα βάρη. Φταίει η λάθος ψήφος μας, εμείς δεν ψηφίσαμε κόμμα, τους ίδιους τους ολιγάρχες κάναμε βουλευτές και υπουργούς, αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετήσαμε.

    Comments are closed.