ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ! ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ! ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΜΑΤΑΚΗΔΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΜΑΤΙ

    Σήμερα η «επίσημη πρώτη» της μεγάλης μάχης διαρκείας στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις, καθώς «περνά» από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η τοποθέτηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στο τιμόνι της ΕΥΠ, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται ο πολιτικός τζόγος για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής, που ζητεί η Χαριλάου Τρικούπη.

    Παρά το επιτακτικό αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση στην Επιτροπή Θεσμών όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, η πλειοψηφία επέμεινε η επίμαχη συνεδρίαση να μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σήμερα η συνεδρίαση θα περιοριστεί στην ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ και στη διατύπωση γνώμης των κομμάτων επί του διορισμού του. Η δυσεξήγητη στάση της Ν.Δ. στο θέμα της Επιτροπής Θεσμών σχετίζεται άμεσα με τη σοβούσα εσωκομματική κρίση, η οποία έχει πλέον και δημόσιες εκδηλώσεις, αρχής γενομένης της ηχηρής διάψευσης της Ολγας Κεφαλογιάννη των δημοσιευμάτων περί απομάκρυνσής της από την επιτροπή.

    Υπενθυμίζεται, ταυτοχρόνως, ότι το σενάριο για μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών σε εξεταστική παραμένει πάντοτε ανοικτό. Το μόνο σίγουρο είναι πως την προσεχή Δευτέρα η Ολομέλεια θα ψηφίσει επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Οπως όλα δείχνουν η πρόταση θα εγκριθεί από την Ολομέλεια, ακόμη και χωρίς τις «γαλάζιες» ψήφους. Παρά την προσπάθεια της Ν.Δ. να εκμεταλλευτεί τους… αστερίσκους των μικρότερων κομμάτων, φαίνεται πως οι απαιτούμενες κατά το Σύνταγμα 120 ψήφοι υπάρχουν. Και αυτό διότι το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε πως συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να συμπεριληφθεί και η υπόθεση «συνακροάσεων-υποκλοπών στον Περισσό».

    Μάλιστα, καταγγέλλει προσπάθεια της Ν.Δ. να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», αναφερόμενο στα περί δεκαετούς επέκτασης της έρευνας. Εφόσον το ΚΚΕ υπερψηφίσει, η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη θα περάσει άνετα. Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη κιόλας στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Οσο για την Ελληνική Λύση, δεν είναι μεν αρνητική στη συγκρότηση εξεταστικής, πλην όμως δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της. Φαίνεται, άλλωστε, πως θα επιμείνει μέχρι τέλους πως η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει οπωσδήποτε να διερευνήσει και την υπόθεση των κοριών σε 17 Ελληνες βουλευτές, η οποία φέρεται ότι ξεκίνησε το 2016, θέμα που έφερε στο φως η εφημερίδα «δημοκρατία».

    Οσο για το ΜέΡΑ25, διάκειται κι εκείνο καταρχήν θετικά στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζητώντας πάντως, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη, το σκάνδαλο «να ιδωθεί συνολικά στο πλαίσιο της αυταρχικοποιήσης του μνημονιακού κράτους».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ..ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Μ@Λ@Κ@Σ…Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΣΙΜΗΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΤΑ 18 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ 42 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ …. ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ? ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕΕΕΕ

    2. Τελείωσε τις διακοπές του αυτός ή ακόμα ??????

    3. Δώσανε 50 εκατομμύρια ευρώ για παράνομο κακόβουλο λογισμικό για να παρακολουθήσουν το πουλί του Ανδρουλάκη και να αυνανίζονται όλοι μαζί στην ΝΔ γιατί οι Λιγνάδηδες οι παιδεραστες της τι νομίζετε κάνουν?? ..την ώρα που για την βόρεια Εύβοια δώσανε..40 εκατομμύρια.. μάλιστα

    4. αχολούμαστε με την κάθε μακακία και ο αλλος τριγυρίζει στα νερά μας με απιστευτο θράσος…καλα να τα πάθουμε οι κότες

    5. Μια από τα ίδια. Τα λαμογια οι βουλευτές στήνουν επιτροπές για να ενθυλακωνουν ακόμα περισσότερα φράγκα. Η κάθε συμμετοχή στις επιτροπές +250 ευρουλακια

    6. Τερμα το δουλεμα των Ψωρος λιμοκοντορων! Βουλιαξε η Κουλα, βουλιαξε ο Αλεκθης σωνει και καλα σκανδαλο και Ανδρουλακης αντε ουστ καραγκιοζηδες δοσιλογοι! Γιατι αυτα που γραφω εγω τωρα δεν παρακολουθουνται απο το IP address του ρουτερ που εχω? Αντε μπραβο!

    7. Η καταστροφη του τοπου η ΝΔ , ΠΑΣΟΚ με ΚΚΕ

      1. Ξέχασες τον πινόκιο φιλοσκοπιανό τσίπρα και το λοιπό ανθελληνικό μπλοκ. Παρακαλώ να κληθούν πλεύρης και ρεπούση και να τοποθετηθούν για τη λαθρομετανάστευση! Γιατί έχω καιρό να ακούσω τον πλεύρη να μιλάει για λαθρομετανάστες, γιατί άραγε πρώην βουλευτή του καρατζαφέρη;

      2. Στην Εκάλη οι Ελίτ έχουν πλατεία Κένεντι τι ψάχνεις!
        Όλοι αυτοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα των Αμερικανών και των Δυτικών είναι για να ελέγχουν τα πρόβατα και να αρπάζουν το γάλα!

    Comments are closed.