ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΩΣ ΝΕΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ…

    Κοινοποίηση:
    ΣΚΡΕΚΑΣ

    Μέσα στο γενικό χαμό και με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης επικεντρωμένο -σκόπιμα όπως δείχνουν όλα από ένα σημείο και μετά- στο ζήτημα του κορονοϊού και των υποχρεωτικών εμβολιασμών, η κυβέρνηση του Κούλη Μητσοτάκη διαπράττει το ένα έγκλημα μετά το άλλο, το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Και σε όλα τα μέτωπα. Κι ενώ παρουσιάζεται με τη βοήθεια των καλοπληρωμένων μέσων ενημέρωσης ως μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση -ζηλεύοντας τη δόξα του …Σημίτη- στην πραγματικότητα αποδεικνύεται μία από τις πιο φαύλες και μαυρογιαλούρικες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

    Αυτό ισχύει δε ακόμη και στα θέματα που υποτίθεται ο Κούλης πούλαγε ανέκαθεν αυξημένη …ευαισθησία, τα περιβαλλοντικά και τα πολεοδομικά. Έφεραν -για άλλη μια φορά μέσα στη νύχτα, όπως έκαναν εξάλλου και όλοι προκάτοχοί τους- τροπολογία με την οποία νομιμοποιεί επί της ουσίας τις σκανδαλώδες παρεκκλίσεις στην εκτός σχεδίου δόμηση.

    Είναι τόσο αδίστακτοι μάλιστα που το συγκεκριμένο ανοσιούργημά τους το νομοθέτησαν -στα μουλωχτά φυσικά- παραμονές της τρίτης επετείου από την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι. Μια τραγωδία που συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και στην εκλογική νίκη της ΝΔ η οποία έσκιζε τα ιμάτιά της τότε -από τον Κούλη μέχρι τους τελευταίους παρατρεχάμενούς της- ότι θα διορθώσει τα κακώς κείμενα, θα βάλει τάξη στο πολεοδομικό χάος και θα κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες τομές για να μην χρειαστεί εκτός των άλλων η χώρα να ζήσει τέτοιες καταστάσεις.

    Μέσα στο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση -και κάτω από τον καπνό που άναψαν οι φωτιές και για το θέμα αυτό- έφεραν και ψήφισαν με fast track διαδικασία ειδική ρύθμιση με την οποία, με απλά λόγια, δίνει το δικαίωμα οικοδόμησης στα οικόπεδα εκτός σχεδίου που είναι 750 τμ και άνω αντί των 4.000 τμ που ίσχυαν μέχρι τώρα!

    Αυτό έγινε με τη δικαιολογία ότι έτσι θα ξεμπλοκάρει η έκδοση οικοδομικών αδειών για οικόπεδα εκτός σχεδίου με κατά παρέκκλιση αρτιότητα δόμησης, τα οποία αφορούν σε γήπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων και συγκεκριμένα θα καθορίζεται πλέον με μαθηματικό τύπο η ανώτατη επιτρεπόμενη δόμηση από 86 έως 186 τετραγωνικά κλιμακωτά ενώ επανακαθορίζεται το τέλος εκτός σχεδίου δόμησης, που θα επιβαρύνει τις οικοδομικές άδειες από 250 έως 5.000 ευρώ.

    Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αφορά και ενδιαφέρει πολύ κόσμο ο οποίος δεν διέθετε τα αναγκαία 4.000 τμ για να κτίσει νόμιμα εκτός σχεδίου. Το θέμα όμως εδώ κατ’ αρχάς είναι ότι η ΝΔ και η ηγεσία της έλεγαν μέχρι πρόσφατα τα εντελώς αντίθετα…

    Έχει σημασία μάλιστα να θυμίσουμε τι έλεγε και τι είχε εξαγγείλει ως κυβέρνηση η ΝΔ πριν αλλά και λίγο μετά την άνοδό της στην εξουσία. Τότε ο Μητσοτάκης είχε τοποθετήσει ως αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος τον εξωκοινοβουλευτικό -έναν από τους πολλούς της κυβέρνησής του- τον Δημήτρη Οικονόμου. Λίγες εβδομάδες μετά μιλώντας στην Βουλή ο υφυπουργός αναφερόταν στην αναγκαιότητα της κατάργησης των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση και της επιτάχυνσης του πολεοδομικού σχεδιασμού της χώρας, τονίζοντας ότι οι παρεκκλίσεις αυτές “αποτελούν ελληνική ιδιομορφία, που καταστρέφει το περιβάλλον, το τοπίο, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό”.

    Οι διαπιστώσεις και οι αποκαλύψεις που είχε κάνει τότε ο υφυπουργός του Κούλη αποκτούν εκ νέου, μετά την ψήφιση της προχθεσινής τροπολογίας, σημαντική επικαιρότητα:

    «Προβλέπεται ήδη από το Γενικό Χωροταξικό Πλαίσιο του 2009, στο οποίο κατά τα άλλα ομνύει ένα μέρος της αντιπολίτευσης, ότι η εκτός σχεδίου δόμηση πρέπει να περιοριστεί δραστικά με ορίζοντα μάλιστα τότε 5 ετών. Έχουν περάσει 11 χρόνια. Πόσα δηλαδή πρέπει να περιμένουμε ακόμα;» έλεγε προσθέτοντας

    «Οι παρεκκλίσεις αρτιότητας και η αυθαίρετη δόμηση είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Όπως προκύπτει από μελέτες σε ποσοστό 80% των αδειών που έχουν βγει για μικρά οικόπεδα σε εκτός σχεδίου περιοχές εντοπίζονται μεγάλες αυθαιρεσίες. Καταλαβαίνω από κάποιον απολογητή των αυθαιρέτων να είναι υπέρ της διατήρησης των παρεκκλίσεων, αλλά όχι από εκείνους που ζητούν να σταματήσουμε τις αυθαιρεσίες και να βάλουμε τάξη.»

    Καθώς τότε, καλοκαίρι του 2020, ψηφίστηκε το σχετικό πολεοδομικό νομοσχέδιο ο ίδιος υφυπουργός δήλωνε ότι μετά τη μεταβατική περίοδο δύο ετών που οριζόταν προβλέπεται “η κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των παρεκκλίσεων” ως “μία από τις μεγαλύτερες τομές στην ελληνική πολεοδομία αντιστρέφοντας τη φαύλη ελκυστικότητα της εκτός σχεδίου δόμησης έναντι της οργανωμένης”. Κατά τον ίδιο, “ η εκτός σχεδίου είναι φορέας αυθαίρετης δόμησης, το 80% των αδειών έχει πολύ μεγάλες παραβάσεις. Όσο πιο μικρά τα οικόπεδα τόσο πιο μεγάλη αναλογικά η παράβαση. Οι παρεκκλίσεις οξύνουν τα αρνητικά χαρακτηριστικά της εκτός σχεδίου: όσο πιο μικρά είναι τα οικόπεδα που χτίζονται τόσο δυσκολότερη είναι η οργάνωση του χώρου. Δημιουργούνται άτυποι οικισμοί με μεγάλη πυκνότητα και πολλά πολεοδομικά προβλήματα, που είναι πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν αν και όταν η περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο”.

    Πριν λοιπόν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ψήφιση εκείνου του νομοσχεδίου και τις διαβεβαιώσεις ότι θα μπει πολεοδομική τάξη για να μην έχουμε ξανά νέα “Μάτια”, τι έγινε; Πρώτα απ’ όλα ο εν λόγω υφυπουργός απομακρύνθηκε στον ανασχηματισμό -όχι ότι ένοιαξε και κανέναν- και τώρα έφεραν με υπουργό Περιβάλλοντος τον Κ. Σκρέκα τη ρύθμιση αυτή η οποία θεσπίζει τις …μόνιμες παρεκκλίσεις για κάτω των 4.000 τμ οικόπεδα οι οποίες σύμφωνα με τα δικά τους λόγια αποτελούσαν “φαυλότητα” και αιτία παρανομιών και παραβάσεων.

    ΣΚΡΕΚΑΣ

    Καταγραφή1

    Ως μαυρογιαλούρος ο Κούλης, βλέποντας την κατάρρευσή του αρχίζει τώρα να τάζει στους πάντες ελπίζοντας ότι θα σωθεί στις κάλπες που ετοιμάζεται να στήσει αιφνιδιαστικά το φθινόπωρο…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Θα σταματήσουν καί τα λαδωματα γιά τά αυθαίρετα ! Και φυσικά θα κτίζονται κατάλληλα τά σπίτια μέ τό φως τής ημέρας καί όχι μέ ότι προκύψει από τά καμώματα τής νύκτας !

    2. Σωστή κίνηση γιά νά πάρει μπρος η οικοδομή καί ότι συνδέεται μαζί της .

    3. Φήμες λένε για τον Τρικαλινό κάτοικο Κηφισιάς…..

    4. Όχι , ό νόμος είναι σωστός , γιατί πλέον έχουμε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ στήν χώρα καί δέν έχουν τά χρήματα πού χρειάζονται γιά… ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΖΑΜΙΑ… Έτσι τώρα οί άνθρωποι θά μπορούν νά τά χτίσουν αυτά καί ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ…
      Αλλά μήν πεί κανείς ότι δέν μάς αξίζουν αυτά πού παθαίνουμε…

    5. Μα τι λετε ? ΜΑΚΑΡΙ να το εκανε αυτο , εχουν καταστραφει περιουσιες με την αρτιοτητα στα 4 στρεματα …δεν ξερω ποιος κομπλεξικος γραφειοκρατης σας επεισε οτι αυτο ειναι κατι που δεν θα ωφελησει τους πολιτες

    6. Στέφανο, εδώ παίζει κάτι μεγάλο, ψάξτο.
      Πιστεύω ότι τα καθάρματα της κυβέρνησης αγόρασαν τζάμπα εκτός σχεδίου οικόπεδα κ τώρα θα τα πουλήσουν χρυσά ως οικοδομήσιμα…

    7. ΑΝΤΕ Γ@ΜΗΘΗΤΕ. Εμείς οι μ@λάκες αγοράζαμε μικρά οικοπεδάκια εντός σχεδίου για να είμαστε νόμιμοι…

    8. Ο Μαυρογιαλουρος παραιτηθηκε και μαλιστα εσυρε στα δικαστηρια αυτους που επιναν το αιμα των χωρικων.
      Δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ του ασχετου αλλα εντελει ηθικου Μαυρογιαλουρου με τα λαμογια που κυβερνουν τη χωρα μας.

    9. κάτσε να δεις τώρα πόσες πυρκαγιές θα βλέπουμε

    10. Α ! Γι αυτό καθαρίζουν γύρω από παραθαλάσσια μέρη τα δάση…..κόβοντας και δέντρα…

    11. ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕΡΙΚΟΙ!!!! ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΥΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑ!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΜΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΕΚΤΟΣ ΑΜΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ….

    12. Ολοταχώς για εκλογές για να σωθεί η χώρα
      Επιτέλους να βγει ο Κασιδιάρης πρωθυπουργός να σωθεί η χώρα από τους Ανθελληνες Εβραιομασονους.

      1. Χαχαχαχαχαχα καλό αυτό το χωρατο χαχαχαχα πρωθυπουργός ο αδελφός του Τζιμπουρ εε; αχαχαχαχα

    13. αυτο το προδοταριο που εχετε στη φωτογραφια, ο σκρεκας πηγε και με περηφανεια μπροστα στην καμερα υπεγραψε στα σκοπια την ενεργειακη καλυψη του γυφτοκρατιδιου απο την Ελλαδα….οποιος τρικαλινος υποστηριξει αυτο το πραγμα και το καμμα του στις επομενες εκλογες υποστηριζει το ξεπουλημα της Μακεδονιας…

    14. θα ανακληθεί σε λίγες ημέρες. Όποιος προλάβει

    15. Στέφανε,τα 4 στρέμματα θα πρέπει να καταργηθούν παντελώσ και να επιτραπεί η δόμηση στα 2.
      Αυτό επιβάλλεται ,΄ώστε να τονωθεί η οικονομία.Ο διεστραμμένος,ανθέλληνας και φιλοκίναιδος Μητσοτάκης,δεν θα σωθεί ό,τι και να κάνει.

    Comments are closed.