ΟΛΟΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ “ΒΟΔΙΑ” ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!! Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΣΕ, Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

    Κοινοποίηση:
    d2db63fed7937f40a518cbd113f2c66d_XL

    Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την πανάκριβη ενέργεια καθώς περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δεσμευτεί να μην πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος το φθινόπωρο 2022 όταν οι τιμές εκτιναχθούν ξανά.
    «75.000 άνθρωποι έχουν δεσμευτεί να μην πληρώσουν την 1η Οκτωβρίου! Εάν η κυβέρνηση και οι εταιρείες ενέργειας αρνούνται να το κάνουν, τότε οι απλοί άνθρωποι το κάνουν!

    Μαζί μπορούμε να επιβάλουμε μια δίκαιη τιμή και προσιτή ενέργεια για όλους», έγραψε στο Twitter η σχετική κίνηση, που καθοδηγεί το ρεύμα αντίδρασης.
    «Μην πληρώνεις Ηνωμένο Βασίλειο» τιτλοφορείται το βρετανικό κίνημα «Δεν πληρώνω», (Don’t Pay UK).
    Η αντίδραση έρχεται καθώς η πληθωριστική καταιγίδα των υψηλών τιμών της ενέργειας έχει εξαλείψει τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

    Σε δεινή θέση

    Οι Βρετανοί βρίσκονται στην πιο δεινή θέση των τελευταίων τριών δεκαετιών καθώς ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει στο 13%
    Και ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Andrew Bailey αύξησε τα επιτόκια στο ανώτερο επίπεδο τα τελευταία 27 χρόνια για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, οι κίνδυνοι ύφεσης αυξάνονται.
    Την 1η Οκτωβρίου, το μέσο νοικοκυριό θα πληρώνει σχεδόν 300 λίρες το μήνα για ρεύμα, προειδοποίησε η BoE.

    Όπως με Thatcher

    Το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Glasgow Live ανέφερε ότι η ιδιότυπη αυτή απεργία είναι παρόμοια με τη «δράση στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και του ’90 για την καταπολέμηση του κεφαλικού φόρου που εισήγαγε η πρωθυπουργός Margaret Thatcher.
    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, 17 εκατομμύρια άνθρωποι αρνήθηκαν να πληρώσουν.
    Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem (ρυθμιστής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου) Jonathan Brearley είπε στο BBC Radio 4’s Today ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να συμμετάσχουν στην απεργία για δύο λόγους.
    «Πρώτα από όλα, θα αυξήσει το κόστος για όλους σε όλους τους τομείς. Και δεύτερον, εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην πληρωμή του λογαριασμού σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να έρθετε σε επαφή με την ενεργειακή σας εταιρεία».
    Και πρόσθεσε: «Δεν θα ενθαρρύνω κανέναν να μην προχωρήσει στην πληρωμή του λογαριασμού του γιατί αυτό απλώς βλάπτει τα πράγματα περαιτέρω και θα τον επηρεάσει προσωπικά».

    Η κυβερνητική αντίδραση

    Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επέκρινε το κίνημα, χαρακτηρίζοντάς το «εξαιρετικά ανεύθυνο».
    «Πρόκειται για εξαιρετικά ανεύθυνα μηνύματα, τα οποία τελικά θα ωθήσουν μόνο τις τιμές για όλους τους άλλους και θα επηρεάσουν τις προσωπικές αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας», ανέφερε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εφημερίδα The Independent.
    Το Don’t Pay UK πιστεύει ότι 6,3 εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά θα οδηγηθούν σε ενεργειακή φτώχεια αυτόν τον χειμώνα, με εκατομμύρια ακόμη να αισθάνονται το άγχος ενός πληθωρισμού εκτός ελέγχου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Πληρωστε μαλ@κες τις κυρωσεις εις βαρος της Ρωσιας.Ξυπνιστε βοδια και στειλτε τις Ευρωπαικες κυβερνησεις στον αγυριστο. Κυρωσεις θελατε. τωρα πληρωστε το λογαρισμο

    2. Το πολύ περίεργο ειναι η Αγγλία έχει αναλογικά το ίδιο χρέος με την Ελλάδα οκ? Η απορια είναι πώς δεν θελει σωσιμο??????

    3. Όπως το λες.Γιδια νεοέλληνες.
      Εξάλλου..Μαλακας λαός,Μαλακας πρωθυπουργός

    4. Κατώτατος μισθος στην Αγγλία είναι 1.250 ευρώ.

    5. ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

    6. Αγγλία ο κόσμος θα αντιδράσει ΜΑΖΙΚΑ από μόνος του χωρίς να περιμένει.

      Ήδη άτομα που έχουν καλούς μισθούς θα κάνουν το ίδιο. Τέρμα το νταβατζιλίκι και τα χαράτσια λένε.

      Το ίδιο έκαναν και με την πανδημία που κατέβαιναν κάθε ΣΚ εκατομμύρια κόσμος σε διαδηλώσεις. Γι αυτό Αγγλία (όχι Σκωτία ή Ουαλία) δεν είχε μέτρα σχεδόν καθόλου. Ακόμα και η μάσκα ήταν προαιρετική.

    7. Οταν τα καναμε εμεις αυτα, βλεπε κινημα δεν πληρωνω, οι αγγλοι πεταγαν αετο και μας ελεγαν τεμπεληδες
      Επισης οι δικοι μας “δεν πληρωνω” γλεντοκοπανε και ο απλος κοσμος που τους πιστεψε εχει δικαστηρια και χρηματικα προστιμα
      Ετσι για την ιστορια….

      1. Ανθρωποί τους ήτανε ,βαλτοί,για να ελέγξουν το οποιο πραγματικο κινημα κατα της ληστείας. Σωστα παρατηρείς οτι σημερα τα τσογλαναριά αυτα γλεντοκοπάνε,πολύ σωστα,ευγε. Το 99 ο/ο απο αυτους που δηθεν ηταν κατα Μνημονιων κλπ,κλπ. ητανε δικοι τους βαλτοι.Δεν θελω να πω περισσοτερα,καταλαβαινεις … Μονο κανε μια ακομα παρατηρηση … ή ερωτηση … Γιατι άρα γε οι γνωστοι τυποι (δεν θελω να πω ονοματα,θα τους δωσω αξια που δεν εχουν) που τσιριζαν τοτε και μεχρι προ τινος,εχουν μεινει με πεντε (και πολλους λεω) κολαουζους τους κ καθενας ????? Τι ειδε ο κοσμος που τους ακολουθούσε και τους σιχαθηκε και εκανε πέρα ?

      2. Ακριβως αυτο ηθελα κι εγω να γραψω οτι κι εμεις ειχαμε το κινημα δε πληρωνω δε πληρωνω αλλα στο τελος ολοι πληρωσαν τελικα.
        Η το αλλο με τον παπαδακη φερτε πισω τα κλεμμενα και τελικα καταντησε να κανει λοταριες για αυτοκινητα με σκοπο να κλεψει τα δικα σας λεφτα ο κολογερος

    8. Το ψωμί ψωμακι θα πούμε μ@λ@κες μ αυτους που μπλέξαμε.

    Comments are closed.