ΟΛΗ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ Κ@ΛΟΣΠΙΤΟ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΟΥ. ΖΗΤΑ 1 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ”! Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕI ΤΟΝ “ΣΥΝΤΕΚΝΟ”

    Κοινοποίηση:
    Image1 (50)

    Αγωγές κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σχέση με τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία του στο Σούνιο.

    Δείτε εδώ ολόκληρη την αγωγή

    Αγωγές κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε σχέση με τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία που ο τελευταίος μισθώνει στο Σούνιο.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά με τις αγωγές του αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ, «για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά», όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Κουμουνδούρου.

    Με εξώδικό του ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ζητώντας να του επιδικάσει ποσό αντίστοιχου ύψους με αυτό που ανάφεραν οι δύο δημοσιογράφοι ότι στοίχισε η ανακαίνιση της ενοικιαζόμενης κατοικίας. Το ποσό αυτό θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης, όπως είχε δεσμευτεί.

    «Αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Αντίθετα συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και “επιτελικώς” συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Την ενημέρωση γνωστοποίησε ο Γιάννης Κουρτάκης δημοσιεύοντας στο twitter φωτογραφίες της αγωγής. Ο Γιάννης Κουρτάκης κάνει λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για λήψη χρηματικής ικανοποίησης με τον ισχυρισμό ότι υπέστη ηθική βλάβη την οποία μάλιστα αποτιμά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

    «Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», σημειώνει ο Γιάννης Κουρτάκης στην ανάρτησή του.

     

     Σε δεύτερη ανάρτηση, ωστόσο, ο Γιάννης Κουρτάκης εντοπίζει ένα λάθος το οποίο υπάρχει στην αγωγή του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το πότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά.

    «Πάντως ούτε στο βιογραφικό δεν λέει την αλήθεια ο @atsipras. Στην πρώτη παράγραφο διαβάζω, στην αγωγή του, ότι είναι βουλευτής από το 2012. Υποθέτω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που είχε εκλεγεί το 2009. Αυτά παθαίνει κανείς όταν βρίσκει τσάμπα δικηγόρο», αναφέρει ο Γιάννης Κουρτάκης.

     «Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς, απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία» σχολίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος με ανάρτησή του στο twitter

    Όπως σημειώνεται: «η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν».

    Ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ:

    To κράτος δικαίου, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη αν κρίνουν ότι κάποιο δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή τους και η προσφυγή αυτή είναι ο τρόπος αποκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς, οι οποίοι επιπλέον έχουν δημόσιο λόγο και μπορούν να απαντούν, άρα καταφεύγουν στη δικαιοσύνη μόνο ως έσχατο μέσο υπεράσπισης.

    Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσφεύγει κατά δύο δημοσιογράφων αξιώνοντας 1 εκατομμύριο από τον καθένα, για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο εναντι 500 ευρώ το μήνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική. Ως κυβέρνηση, επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα, ως αντιπολίτευση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που τον ενοχλούν.

    Καθόλου τυχαίο ότι την κατάθεση των αγωγών, έχει αναλάβει ως δικηγόρος του κ. Τσίπρα ο κ. Μαντζουράνης, νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών και όσων πρωτοφανών αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

    Το μεσημέρι της Τρίτης η ΝΔ επανήλθε στην υπόθεση της αγωγής Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστου και Γ. Κουρτάκη για την υπόθεση της «βίλας στο Σούνιο», μετά από την επιθετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η ΝΔ τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντι να απαντήσει επι της ουσίας για τις πρωτοφανείς εξοντωτικές αξιώσεις κατά δημοσιογράφων, επιδίδεται στον γνωστό σε αυτόν πόλεμο λάσπης.
    Η στάση του άλλωστε απέναντι στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Και να ήθελε να την ξεχάσει κάποιος την υπενθυμίζει ο συνήγορος του κ. Τσίπρα που κατά σύμπτωση είναι ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών. Όσο για τη δήθεν βίλα του κ. Τσίπρα που αναφέρουν στην ανακοίνωση, θα ήταν καλύτερα να μιλήσουν για δήθεν ενοίκιο…»

     

     

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Μπράβο στον Τσίπρα. Και να μην τον υποστηρίζει κάποιος εδώ του δίνει δίκιο. Μακάρι να ξεσκίσει στις αγωγές και τα άλλα κρατικοδίαιτα, αργυρώνητα σκουλήκια της δήθεν δημοσιογραφίας, που απλά είναι πληρωμένα τηλε-πιστόλια ολιγαρχών και του κωλόσογου. Δημοσιογράφοι που πριν λίγα χρόνια δεν είχαν να φάνε τώρα φοράνε κοστούμια 3000 ευρώ ο ένας για να αποκοιμίζουν τους χαζόγερους και να υφαρπάζουν τις ψήφους τους ώστε να ζει ο λαός στη φτώχεια.

    2. Εάν ο Τσίπρας πιστεύει ότι πλήρωσε καλά στα 500 ευρώ για αυτό το σπίτι, προσφέρω να πληρώσω 600 ευρώ για αυτό ή, ένα παρόμοιο σπίτι εκεί.

    3. ΟΛΟΙ οι πολιτικοι θησαυριζουν στις πλατες μας και οι χαχολοι στα σχολια τσακωνονται γιατι ο αλλος εφαγε περισσοτερα, ενω ο δικος μας λιγοτερα. Τι σκατα εχουν κανει στα μυαλα σας?

    4. Αν ο Κουρτάκης έλεγε ψέματα και κατηγορούσε χωρίς αποδείξεις τον Τσίπρα, τότε ναι να πληρώσει. Δεν γίνεται να ξεσκίζεις κάποιον έτσι επειδή νόμιζες ότι παρανόμησε, να είσαι (Κουρτάκη) υπεύθυνος των όσων έγραψες και διέσυρες έναν πολίτη (δεν με νοιάζει αν είναι πολιτικό πρόσωπο). Δεν γίνεται να κατηγορείς ελαφρά τη καρδία και να μην ανοίγει μύτη.

    5. Τον φτύνει ο κόσμος, μάλλον έχασε λεφτά με την φημολογούμενη χρεωκοπία της Βραζιλίας και του φταίει ο
      Παπαχρήστος που έχει φάει πολλά πολιτικά σκατά σαν κι αυτόν και δεν ιδρώνει τ’ αυτί του. Από το 2009 είναι βουλευτής, πού τα έτρωγε τόσα λεφτά; Τέλειωσες σκουπίδι. Ο κύβος ερρίφθη!
      Ο Θεός μάς υπέδειξε άλλον κι αν δεν κάνει κι αυτός το θέλημά του, άλλον, άλλον, άλλον. Νόμιζε ότι θα τον φάμε στη μάπα άλλα τριάντα χρόνια ως δικομματικό δίδυμο με τον γκαντέμη και θα ζουν με τα λεφτά του ελληνικού λαού χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Δεν σφάξανε! Τα ζώα ξύπνησαν!

    6. Στο σωματείο δημοσιογράφων θα τα δώσει ο τσιπρας τα λεφτά. Μακάρι να ξεσκίσει τον παπαγάλο του κουλη και του μαρινακι

    7. Κουράκης ένα λαμ@@@@ της συμμορίας των δημοσιογράφων που χρωστά της μίχαλους κ κολλήταρι του αρχηγού της συμμορίας που διοικούσε τον ποδόσφαιρο

    8. Έχει λαλήσει ο μαλάκας. Αυτός θα έπρεπε να δικάζεται ως προδότης, όχι να εγκαλεί άλλους. Εύχομαι να δικαιωθεί ο Τζένος και να γίνει το αντίθετο, να τον αφήσει στον άσσο!

    9. Το εκατομμύριο το θέλει για να το έχει καβάτζα άμα βγει ξανά και χρειαστεί να δωροδοκήσει για καμιά καινούργια προδοσία της Ελλάδος.
      Η αριστερή πανούκλα……

    10. Από τον μεταλλαγμένο γιαλαντζι αριστερό παλιάτσο τι άλλο περιμένατε;

    11. Κουρτακης! Μέσα σε μια νύχτα έγινε εκδότης ο φίλος της Ντόρας και του Μαρινακη.
      ΚΕΕΛΠΝΟ γύρνα πίσωωωω

    12. Θα τον ξεφτιλίσει τον πετσωμενο παπαγάλο – δημοσιογράφο ο τσιμπλας. Ο κουλης εν τω μεταξύ ακόμα να μας πει πως συντηρεί 30 σπίτια

    13. προχώρα Αλέξη είμαστε μαζί σου, κάνε σωστές κινήσεις στο πολιτικό σκάκι για να αναλάβεις πάλι, με σένα χίλιες φορές παρά με αυτούς τους αχαρακτήριστους, δείξε λιγάκι μεγαλύτερο σεβασμό σε παραδοσιακές αξίες, λίγο με την θρησκεία, λίγο με την οικογένεια, λίγο πιο αυστηρός με την εισροή ανθρώπων από δυστυχισμένες χώρες, χαμήλωσε λίγο με τα αναρχοαυτόνομα και τα συναφή, βάλε σωστούς ανθρώπους και καλούς επιστήμονες στα υπουργεία, όχι αυτά τα ρετάλια που είχες υπουργοποιήσει, κάνε σοβαρές και σωστές επιλογές και θα ξαναβγείς με τα τσαρούχια…

    14. ατσα ο σπαρτιατης Μαθε ευαερε ευαηλιε διαμπερε οτι ολοι εκει μεσα στην βουλη και οι 301 ειναι μια παερα ευχαριστη στο καφενειο της βουλης

    15. Ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει πίσω τα λεφτά που έδωσε για να αγοράσει τη βίλλα. Ο άλλος για να μη το παίρνει πίσω σημαίνει ότι έχει αποδείξεις. Και οι δύο είναι παρ’ τον έναν και χτύπα τ’ αλλού.

      1. Γιατί τώρα τι έχουμε;;; Ζούμε την απόλυτη ελευθερία επειδή κλείνουμε ραντεβού και στελυνουμε δίωρης διάρκειας SMS για να πάμε να αγοράσουμε ένα σώβρακο, επειδή το παλιό τρύπησε;;; Πάρτε το χαμπάρι, αυτά τα οποία στερούμαστε τώρα δεν είναι «προνόμια», αλλά «ελευθερίες»(Der Spiegel) που θα μας δοθούν πίσω , μόνο όταν υπογράψουμε τη σκλαβιά μας κι εμβολιαζόμαστε ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ για κάθε μεταλλαγμένο, νέο, «φονικότερο» και «μεταδοτικότερο» στέλεχος και ίσως και γιά νέους, μελλοντικούς, επιθετικότερους ιούς.

    16. To πιο λυπηρο ειναι οτι πολλοι ακομα παιρνετε πλευρες ειτε με τον Τσιπρα ειτε με την Νουδουλα χωρις να εχετε καταλαβει οτι τα Κομματα οπως η Νουδου το Συριζα το Κιναλ και το μερα 25 φιλοξενουν την Νομενκλατουρα των κουμουνιστων (δικηγοροι,γιατροι,δικαστικοι επιχειρηματιες ) που δεν φαινονται ενω η βιτρινα ειναι το ΚΚΕ

    17. Μακάρι να πάρει ο Τσίπρας το κατομυριο για να ταισει και ν σπουδάσει τα παιδιά του

    18. Καλα του κανει πραγματικα,ο Κουρτακης μεγαλη απατη και παπαγαλι απο τα καλα του Κουλη..

    19. Για να υποστεί κάποιος ηθική βλάβη,πρέπει να έχει ηθική, συνθήκη που δεν πληρούται για τον πατέρα που καλεί σε καταλήψεις πανεπιστημίων κ δημοσιων σχολείων κ επαναστατικούς αγώνες τη χαζονεολαια κ αυτός στέλνει τα βλαστάρια του στο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο για να μορφωθουν σε ένα πειθαρχημένο κ δομημένο περιβάλλον.

    20. Τοτε και εμεις πρεπει να του κανουμε αγωγες για ολα τα ψεμματα του ολα αυτα τα χρονια λεσι κομματοσκυλο.

    21. ..των εκατομμυρίων ευρώ, η αριστερή κ@λ@τρ@@@δα του κερατά.

    22. Χιλια μπραβο στον κ. Τσιπρα. Ετσι πρεπει να κανουν ΟΛΟΙ οσοι γραφονται ψευτιες σε βαρος τους, οποιοι και να ειναι, και παλι μπραβο.

        1. Τι θες να μιλήσει για τον ανέμελο της Πάρνηθας;Όσο για τον κύριο δημοσιογράφο έχει μάλλον τις πλάτες του κυρ Βαγγέλη.

      1. Αν είχε και λίγο χιούμορ, θα μπορούσε να βάλει στην Αγωγή, διεύθυνση κατοικίας στα Λεγραινά…😂😆😅🤣

      2. Να κάνεις μυνηση σε όλους όσους ήταν στην Βουλή.Και σε αυτούς που είπαν ότι θα μπούνε στην Βουλή για να τους δείρουν αλλά τελικά είπαν ψέματα και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας τους πήρε ο ύπνος πάνω στα χιλιάρικα ευρώ .

    Comments are closed.