ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ, Η ΕΡΤ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ! ΑΙΣΧΡΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΟΥΛΑ – ΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ

    Κοινοποίηση:
    ΕΡΤ

    Το ζήτημα της αύξησης του ανταποδοτικού τέλους κατά 0,50 ευρώ θέτει η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ στην κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση αυτή αποσκοπεί στο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε πρόγραμμα και την επένδυση στην πλατφόρμα ERTFlix.

    Ο πρόεδρος της ΕΡΤ σε βάρους του οποίου υπάρχει πλήθος καταγγελιών για υπόγειες πρακτικές, κατάχρηση εξουσίας και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (σ.σ. όπως είχε καταγγείλει και η ΕΣΗΕΑ) ζητάει από την κυβέρνηση να να αυξηθεί κατά 17% το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος.

    Σήμερα, το ποσό του ανταποδοτικού τέλους ανέρχεται στα 3 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό, ενώ το ανώτερο ποσό στο οποίο είχε φτάσει ήταν τα 4,24 ευρώ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
    Επί κυβέρνησης Σημίτη το ανταποδοτικό είχε αυξηθεί στα 3,24 ευρώ, ενώ αυξήθηκε 1 ευρώ ακόμη επί υπουργίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ΕΡΤ, δεσμεύτηκε πως η νέα ΕΡΤ  θα ήταν φθηνότερη και ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2014 με 3 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, ο Ζούλας ζητάει να πάει από τα 3 ευρώ, στα 3,5 το ανταποδοτικό τέλος, θεωρώντας μάλιστα ότι δεν είναι «σοβαρή» αύξηση που θα προκαλέσει αντιδράσεις.

    Σε περίπτωση που το Μαξίμου κάνει δεκτή την πρότασή του, τότε οι πολίτες θα πληρώνουν 42 ευρώ τον χρόνο για τη δημόσια τηλεόραση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει την πρόθεσή του να αυξήσει το τέλος στα 3,5 ευρώ, όταν επανάφερε σε λειτουργία την ΕΡΤ, αλλά η αντίδραση της ΝΔ τον σταμάτησε και το τέλος έμεινε στα 3 ευρώ, παρά το γεγονός ότι είχε επανέλθει το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Κλείσιμο η ΕΡΤ έτσι και αλλιώς δεν βλέπουμε τηλεόραση.

    2. Λεφτά υπάρχουν, για τους Κρατικούς κηφήνες. 4 Κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί σε μία χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πολλοί και δεν χρειάζονται. Είναι & τα Κρατικά ραδιόφωνα, που τα περισσότερα είναι άχρηστα. Θα μου πει κάποιος πως αν κλείσουν 1-2 τηλεοπτικούς & 1-2 ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα μείνουν άνεργοι δημοσιογράφοι. Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται για “δημοσιογράφους”, αλλά για φερέφωνα της εκάστοτε εξουσίας, άσχετα αν η ΕΣΙΕΑ εδώ και πολλά χρόνια, μας δουλεύει χοντρό γαζί. Συνεπώς, δεν μας χρειάζονται τόσα πολλά φερέφωνα, διότι ούτως ή άλλως υπάρχουν στα Εμπορικά κανάλια. Ας πάνε να γίνουν νταλικέρηδες ή ότι άλλο επιθυμούν.

    Comments are closed.