ΟΙ 38 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ – «ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΝ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑ»

    Κοινοποίηση:
    εγκλημα γλυκα νερα

    Σε αναμονή της απολογίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στις 10 το πρωί της Τρίτης 22/6, με τον 33χρονο να αναμένεται πως θα επιχειρήσει να πείσει τον ανακριτή ότι δεν προσχεδίασε τη δολοφονία της Καρολάιν, έρχεται στο φως το άγνωστο «ημερολόγιο» των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. από τις επαφές τους με τον πιλότο-δράστη της δολοφονίας.

    Το ημερολόγιο μνήμης των αστυνομικών-χειριστών μέσα από καταθέσεις, επαφές και επικοινωνίες τους με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τις 37 ημέρες μέχρι την ομολογία του, αναδεικνύει, πλέον, την επίμονη προσπάθειά του να χτίσει το προφίλ του «καλού παιδιού» που οι «κακοί ληστές» σκότωσαν την γυναίκα του.

    Από τις 11 έως τις 21 Μαΐου είχε τακτικές επικοινωνίες μόνο με έναν αστυνομικό χειριστή της υπόθεσης. Μετά τις πρώτες δηλώσεις του στις κάμερες, ο αστυνομικός τον παρότρυνε να «μην κάνει δηλώσεις», να αποτραβηχτεί από την δημοσιότητα. Ήταν μία αστυνομική κίνηση που είχε ως επιδίωξη τις προσωπικές επαφές μαζί του, προκειμένου να αξιολογήσουν το ψυχολογικό προφίλ του, καθώς φαινόταν «διαβασμένος» και να έχει… προβάρει τι θα έλεγε μπροστά στις κάμερες.

    Τις πρώτες 10 ημέρες έδειχνε υπερβολικά και παράξενα συνεργάσιμος και επιδείκνυε μια αξιομνημόνευτη αυτοκυριαρχία και ψυχραιμία. Κάποια στιγμή αυτών των επαφών με τους αστυνομικούς διαμαρτυρήθηκε για τις υπερβολικές αναφορές προσωπικών του δεδομένων, ενώ εξοργίστηκε με δημοσιεύματα δηλώσεων της ψυχολόγου που άφηναν υπόνοιες εμπλοκής του. Κάποια στιγμή είπε στον αστυνομικό που μιλούσε «θέλω να κάνω μηνύσεις» για αυτά τα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αλλά μετά υπαναχωρούσε και έλεγε πως «ο κόσμος λέει τα δικά του».

    Υπόνοιες για οικονομικά κίνητρα
    Το δεύτερο 10ήμερο μετά την δολοφονία της Καρολάιν, παρουσιαζόταν ως ένας απελπισμένος άνθρωπος που έπρεπε να ορθοποδήσει παρά την απώλειά του, προκειμένου να μεγαλώσει την Λυδία. «Προσπαθώ να επιβιώσω», «δεν νοιώθω καλά», «πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου», έλεγε στον αστυνομικό που συνομιλούσε.

    Όταν κάποια στιγμή σε ζωντανές συνδέσεις των τηλεοπτικών σταθμών άκουγε συνδικαλιστές αστυνομικούς να αναφέρονται στην ασφάλεια ζωής της Καρολάιν, «τσαντίστηκε» και είπε: «Ρε παιδιά πως είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από αστυνομικούς». Τώρα, πλέον, οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος εκτιμούν ότι εκνευρίστηκε με αυτές τις αναφορές, γιατί ήξερε το κίνητρό του και ότι δεν το έκανε για τα λεφτά.

    Το χρονικό διάστημα από 2 έως 12 Ιουνίου έφτιαχνε το σκληρό και αδίστακτο προφίλ των «δολοφόνων» της γυναίκας του. Έλεγε ότι ήταν… φιλόζωος και μίλαγε για τα ζώα, για να δείξει ότι δεν θα μπορούσε να είχε σκοτώσει εκείνος τον σκύλο και έλεγε χαρακτηριστικά: «Όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και την γυναίκα μου».

    Το ίδιο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι αξιωματικοί, όταν δεν εντόπιζαν ευρήματα που να στηρίζουν την εκδοχή της δολοφονικής ληστρικής επιδρομής, ανίχνευαν στοιχεία «σκηνοθεσίας» με πολλά στοιχεία υπερβολής. Για παράδειγμα, η διάρρηξη του παραθύρου ήταν υπερβολική, αλλά ήταν πραγματική, γιατί όντως την είχε κάνει. Τα άλλα σημεία υπερβολής του στην «σκηνοθεσία» για την αγριότητα των δραστών ήταν το κρέμασμα του σκύλου και η αφαίρεση της κάρτας μνήμης της κάμερας.

    «Σας πρόδωσα»
    Στις 17 Ιουνίου, τέλος, μόλις κάθεται στο τραπέζι των ανακρίσεων του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, του λέει ο αστυνομικός: «Έχεις καταλάβει τι έχει γίνει; Δεν σε φέραμε για πλάκα άρον-άρον από την Αλόννησο. Μήπως θες να μας πεις κάτι;». Και, αφού ακολουθεί μια «ιστορική αναδρομή» του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στη σχέση του με τη γυναίκα του και τα προβλήματά της, φτάνει στην ομολογία του  στυγερού εγκλήματος, λέγοντας στους αστυνομικούς: «Μου φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα».

    Αγκαλιάζει τον αστυνομικό με τον οποίο είχε συνδεθεί περισσότερο, αν και, λίγο νωρίτερα, σε σχετική ερώτηση, είχε απαντήσει: «Έβλεπα εφιάλτες, είχα τύψεις, έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά ναι, δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω».

    facebook sharing button
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Η δολοφονία φυσικά είναι απαράδεκτη και δείχνει μοχθηρό άνθρωπο. Αλλά η κοπέλα τι ακριβώς ήθελε; Ωραίο άντρα είχε, πιλότο, χρήμα, δωράκια, ζωάρα, ταξιδάκια… ‘Ελεος με τις μπαρούφες για την ηλικία. Πολύς της έπεφτε. Έπρεπε να την αφήσει να χωρίσουν, να δει πως βγαίνει το ψωμί. Ο Μπάμπης εκτός απο δολοφόνος είναι και ανοήτος αφού παντρεύτηκε μια που δεν έπρεπε να παντρευτεί. Μπορούσε να παντρευτεί μια πραγματικά όμορφη κοπέλα, απο καλή ελληνική οικογένεια, πολύ καλύτερη. Όπως βλέπουμε το πολυπολιτισμικό μοντέλο στα ζευγάρια δεν τραβάει. Οι γυναίκες σήμερα δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, νομίζουν ως είναι κάποιες χωρίς να είναι τίποτα και έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Επίσης, όταν βλέπετε πολλά εφέ και ζωάρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μαγκώνεστε.

    2. Πριν την Καρολάιν δεν είχε άλλη σχέση 27 χρόνων άντρας;Ποιες ήταν οι προηγούμενες σχέσεις του;Πως φερόταν στις κοπέλες αυτές;

    3. Από πότε ο ηλικιακός αποκλειστικά παράγοντας είναι αυτός που προκαθορίζει το ανέφελο μιας σχέσης; Σε αυτή την ηλικία της εφηβείας, τα περισσότερα κοριτσάκια ονειρεύονται τον πρίγκηπα που στην εποχή μας έρχεται πάνω σε ρόδες και όταν έρχεται από τον ουρανό το παραμύθι είναι ακόμα πιο μαγικό. Ποτέ ο πρίγκηπας δεν είναι συνομήλικος ούτε λίγο μεγαλύτερος, διαφορετικά δεν θα αντιπροσώπευε την ιδανική-για τα κοριτσόπουλα αυτής της ηλικίας- εικόνα του άντρα προστάτη που θα προσέφερε στην ‘χιονάτη’ ό,τι αυτή ονειρευόταν και πάνω απ’όλα θα την προστάτευε από τους δράκους της ζωής. Άσχετα αν το παραμύθι μετετράπη σε εφιάλτη και ο δράκος ήταν το πριγκηπόπουλο. Μην τα απομυθοποιούμε όλα και μην τα γειώνουμε. Να βλέπετε τα πράγματα από την οπτική γωνία όχι του ψημένου στη ζωή και προσγειωμένου ενήλικα, αλλά από αυτή της ευαίσθητης και ρομαντικής 14χρονης ψυχής που αγαπούσε τη φύση, τα ζώα κλπ.

    4. Η ευθύνη για το κακό που έγινε ανήκει και στους δύο, κατά 50% στον καθένα

      Αυτή, όντας 15 ετών, δε φρόντισε να κάνει μια ωραία σχέση με κάποιον συνομήλικό της (έστω 2-3 χρόνια μεγαλύτερο). Αντιθέτως, τυφλωμένη από τα Facebook, Instagram κλπ, στόχευσε την πλούσια και άκοπη ζωή, πουλώντας την ψυχή της σε έναν 27χρονο πιλότο με προφανώς καλή οικονομική επιφάνεια και καλές προοπτικές. Εκανε και το τεράστιο λάθος να γεννοβολήσει όντας τόσο μικρή. Εδώ οι γυναίκες φτάνουν στα 35 και 40 έτη για να πήξει το μυαλό και το πορτοφόλι τους τους πριν κάνουν κάτι τέτοιο και αυτή πήγε και αυτοκαταστράφηκε…

      Αυτός, όντας 27 ετών, δεν κοίταξε να κάνει σχέση με μία κοπέλα κοντά στην ηλικία του, ούτε καν ενήλικη. Οντας εντελώς παράνομος, τα φτιάνχει με μια 15χρονη, με σκοπό προφανώς να την υποδουλώσει τοιουτοτρόπως, χωρίς να έχει κριτική σκέψη για να καταλάβει πού θα κατέληγε όλο αυτό το πράγμα…

      Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά σε αυτή τη ζωή…

      1. “Πούλησε” την ψυχή της, σε έναν αντικειμενικά, πολύ ωραίο νεαρό??? Ή έψαχνε τρόπο διαφυγής, απ’ το νησί? Και τέλος, ας εστιάσουμε λίγο, στο ημερολόγιό της, το οποίο δείχνει, ένα εγωκεντρικό κι επιθετικό άτομο. Καλό είναι, οι γονείς, να εστιάζουμε στην ψυχική και πνευματική ισορροπία των παιδιών μας.

        1. Εγωκεντρικό κ επιθετικό άτομο αν εννοείς την κοπέλα είναι το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του δράστη απέναντι της γιατί τα συναισθήματά μας αποτελούν την αντίδρασή μας στα όσα βιώνουμε, η κοπέλα είχε πέσει στα δίχτυα του, όσο για το αν ήθελε να ξεφύγει από το νησί δεν νομίζω να έχει σχέση γιατί δεν ήταν φυλακισμένη εκεί, ζούσε μία ελεύθερη όμορφη ζωή με δραστηριότητες, αλλά ακόμα κ να ήθελε να φύγει είχε περάσει στο πανεπιστήμιο όπως λέγεται οπότε μπορούσε άνετα να φύγει για σπουδές

    Comments are closed.