ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! ΝΕΑ “ΕΙΣΒΟΛΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ BARBAROS ΚΑΙ NAVTEX [ΧΑΡΤΕΣ]

    Κοινοποίηση:
    ektakto

    Με αποστολή του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ και μπαράζ Navtex απάντησε η Τουρκία στην χτεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ που χαρακτήριζε για πρώτη φορά παράνομες τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Πιο αναλυτικά, η Αγκυρα “έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της” την ανακοίνωση του State Department και απάντησε με την αποστολή του ερευνητικού BARBAROS HAYREDDİN PAŞA για σεισμογραφικές έρευνες εντός της οριοθετημένης Κυπριακής ΑΟΖ και εντός Οικοπέδων που έχουν ήδη παραχωρηθεί σε ξένες εταιρίες με ταυτόχρονη δέσμευση της περιοχής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

    Η τουρκική Navtex “μπλοκάρει” τα Οικόπεδα 2,9 ,13 εκ των οποίων το 13 έχει παραμείνει «ορφανό» ενώ τα αλλα δυο ειχαν παραχωρηθεί αρχικά στην Κοινοπραξία ENI-KOGAS αλλά πλέον ενεργό ρόλο έχει αναλάβει η Γαλλική TOTAL.

    Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 0915/19 που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης το ερευνητικό σκάφος R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα συνοδευτικά σκάφη M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON θα πραγματοποιήσουν σεισμογραφικές έρευνες στο διάστημα 25 Αυγούστου-31 Δεκεμβρίου νότια της Κύπρου σε περιοχή που υπάρχει συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ και με τον Λίβανο επικαλύπτοντας και Οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ(από πρώτη άποψη φαινεται να επηρεάζονται τα Οικόπεδα 2,9 ,13) εκ των οποίων το 13 έχει παραμείνει «ορφανό» ενώ τα αλλα δυο ειχαν παραχωρηθεί αρχικά στην Κοινοπραξία ENI-KOGAS αλλά πλέον ενεργό ρόλο έχει αναλάβει η Γαλλική TOTAL.

    Συγχρόνως η Τουρκία δέσμευσε και μεγάλη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου που αφορά την περιοχή στην οποία αμφισβητεί την ελληνικη υφαλοκρηπίδα και μάλιστα η περιοχή που παράτυπα δέσμευσε φθάνει εως ακριβώς τα οριο των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου για ασκήσεις, σήμερα 21 και αύριο 22 Αυγούστου.

    Οι Κυπριακές Αρχές αντέδρασαν άμεσα και μάλιστα πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί στο σύστημα Αναγγελιών η Τουρκική NAVTEX εξέδωσαν NavWarn(409/19) με την οποία χαρακτηρίζουν μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη την επιχείρηση των τουρκικών σκαφών εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επισημαίνεται ακόμη στην κυπριακή Αναγγελία ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας και επίσης συνιστούν εγκληματική ενέργεια σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία και καλεί τέλος την άμεση διακοπή των παράνομων δραστηριοτήτων του Barbaros.

    Η Τουρκία όπως ηταν αναμενόμενο απέρριψε την Κυπριακή NavWarn δηλώνοντας ότι οι έρευνες του Barbaros διεξάγονται βάσει του «διεθνούς δικαίου» και επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι η Τουρκία διακηρύσσει ότι η χρήση του «όρου Κύπρος δεν αποτελεί καμιά μορφή αναγνώρισης της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ούτε προδικάζει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις της Τουρκίας που εκπηγάζουν από τις Συμφωνίες Εγγύησης και Εγκαθίδρυσης του 1960.

    Η Τουρκική NAVTEX για τις παράνομες έρευνες του Barbaros

    TURNHOS N/W : 0915/19
    MEDITERRANEAN SEA
    SEISMIC SURVEY, BY R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON BETWEEN 25 AUG -31 DEC 19 IN AREA BOUNDED BY;
    34 21.58 N – 034 20.08 E
    34 09.94 N – 034 19.90 E
    33 52.30 N – 033 57.47 E
    33 39.18 N – 033 36.95 E
    33 35.47 N – 033 30.90 E

    65 644

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Να εισαι τουρκος και να χεις ηγετη τον ερντογαν και στρατιωτικους με @ρχιδια μπορεις να σαι περηφανος, αλλα να σαι ελληνας με ηγετη τον κουλη ή τον αλεξη και στρατιωτικους που καθαριζουν και στρωνουν τα κρεββατια των λαθρο…ειναι μπλιαχχχχ…

    2. ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΕΣΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ.
      ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΙΚΟΣ ΜΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ? ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!

      1. Γιώργο τονε λέγανε
        κι όλα τα τουρκάκια κλέγανε

      2. ΟΤΑΝ ΟΙ ραγιαδοψηφοφόροι ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ.
        ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΟΙ ραγιαδοψηφοφόροι ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ παρτάκιας ΜΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ χαρακτήρα.
        ΑΛΗΘΕΙΑ ποιοί ΗΤΑΝ οι ΤΕΛΕΥΤΑΙοι ΓΕΝΝΑΙοι ραγιαδοψηφοφόροι ΠΟΥ ψήφισαν? ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!

      3. Ο/Η οι γραικύλοι είναι συνένοχοι εδώ και 45 χρόνιακι όχι θύματα... λέει:

        Είναι ντροπή να ισχυρίζεσαι ότι 45 χρόνια φταίνε μόνον αυτοί που συνέχεια εναλλάσεις εσύ στην εξουσία …

    3. ειναι ηγετης ο ανθρωπος οχι σαν τους δικους μα που λενε ναι σε ολα πριν τα ζητησουν οι αμερικανοβλακες

    4. Πρώτη φορά είναι? Τους έχουν γραμμένους, τους φοβερίζουν δίνοντας υποψίες ότι συνωμοτούν με τους Ρώσους. Δεν είναι μαλάκες σαν εμάς.

    Comments are closed.