17/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

    ΟΗΕ: Ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ! ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΧΘΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    united-nations-ohe

    Ο πλήρης αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

    «Η επιβολή αποκλεισμών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων στερώντας τους βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε σήμερα σε ανακοίνωση ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

    Ο ύπατος αρμοστής ανέφερε ότι «κάθε περιορισμός της κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών με στόχο να επιβληθεί πολιορκία πρέπει να αιτιολογείται από στρατιωτική αναγκαιότητα, διαφορετικά συνιστά συλλογική τιμωρία».

    Ο Τουρκ δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από τις καταγγελίες για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες αμάχων και σε ορισμένες περιπτώσεις τρομερών σφαγών που διαπράχθηκαν από μέλη παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων». Κάλεσε τις οργανώσεις αυτές να «απελευθερώσουν άμεσα και χωρίς όρους τους αμάχους που έχουν αιχμαλωτίσει και συνεχίζουν να κρατούν».

    «Η σύλληψη ομήρων απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο», τόνισε.

    Είπε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε το γραφείο του, οι βομβαρδισμοί στη Γάζα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν προκαλέσει «θύματα μεταξύ των αμάχων».

    Οι ισραηλινές αεροπορικές επιχειρήσεις έχουν πλήξει κτίρια με κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων συγκροτημάτων με πύργους, καθώς και σχολεία και κτίρια του ΟΗΕ σε όλη τη Γάζα, με αποτέλεσμα να προκληθούν απώλειες μεταξύ αμάχων, δήλωσε ο ίδιος.

    «Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο είναι σαφές: η υποχρέωση να λαμβάνεται διαρκώς μέριμνα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και μη στρατιωτικών στοιχείων παραμένει σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των επιθέσεων», δήλωσε ο Τουρκ.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ανακοίνωσε χθες την επιβολή «πλήρους πολιορκίας» της Λωρίδας της Γάζας, κατά την τρίτη ημέρα της επίθεσης που εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ από το παλαιστινιακό έδαφος η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», δήλωσε ο Γκάλαντ.

    Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν μέσα στη φτώχεια στη Λωρίδα της Γάζας, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    32 Σχόλια

    1. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030..ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ ! ! ! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. . ΜΟΝΗ ΤΟΥ “ΕΛΠΙΔΑ”, ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. . Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ,ΑΠΟ Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ! ! !

    2. ΑΠΟ ΠΡΟΧΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

    3. Σιγά. Δεν εχουν αναγκη. Ειναι φιδια. Μακαρι να φανε κ το καθεστως του Ιραν. Ο πλανητης θα γινει καλυτερος

    4. Ποιος ΟΗΕ; Πατήστε τις κατσαρίδες, κάντε οικόπεδο την φωλιά τους. Την παροιμία “μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά”, την ξέρετε;

    5. * Για να λεμε: Τα συκα-συκα και την σκαφη-σκαφη! Εαν φυσικα θελουμε να ειμαστε και ειλικρινεις και δικαιοι!

      2014

      ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!

      Δείτε στο βίντεο το μίσος των Εβραίων που θέλουν να βομβαρδιστούν ακόμη και τα σχολεία….

      ΕΒΡΑΙΟΙ: Ο ΠΙΟ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΛΑΟΣ {ΒΙΝΤΕΟ}

      Υ.γ. Προ καιρου ειχα γραψει, γι’ αυτο το γεγονος! Το βιντεο, δεν το βρισκω πια! Συμπτωματικα δε, το σχολιο με τα παραπανω, παλι εγω το ειχα γραψει!

    6. Όσο κυβερνούσε η Φατάχ στην Παλαιστίνη, η κατάσταση ποτέ δεν ήταν σε αυτό το σημείο. Οι ισλαμιστές της Χαμάς είναι αυτοί που όξυναν την κατάσταση. Και δεν υποστηρίζω τις ακρότητες του Ισραήλ σε καμία περίπτωση.

    7. Μια ζωή γενοκτονίες κάνανε οι απόγονοι του Αυνάν,οι περιούσιοι του Σατάν

    8. Ο Η Ε θυμίζει την διαλυμένη ΚΤΕ (κοινωνία των εθνών)….η ιστορία επαναλαμβάνεται……
      Σε τέτοιου μεγέθους κλίμακα εχθροπραξιών δεν υπάρχει σεβασμός στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο από καμία πλευρά….
      Ούτε η Χαμάς ούτε το Ισραήλ με πείθουν αυτή την στιγμή…..
      Ο ένας πάντα όπλιζε το χέρι του άλλου….
      ΠΆΝΤΑ…

      1. Εθρεψαν λυκους τον χειμωνα isil isil και λοιπους μισθοφορους, αλλά έφτασε το καλοκαιρι και ολα ερχονται μπουμερανγκ;;
        Εχουμε απο την μια πλευρα Ρωσια με brics και σχεδον ολα μουσουλμανικα κρατη στο πλευρο τους, εναντια στη βορεια ευρωπη αμερικη αυστραλια(παγκοσμιοποιητες) και μια Κίνα που θυμιζει Τουρκια(σαν να αναμένει να διαλέξει στρατοπεδο και παιζει με παζαρια).
        Όσο και να μην πειθουν, υπαρχει ενταση και την πληρωνει ο κοσμακης οσο οι μεγαλοι προσπαθουν να επιτυχουν τα δικα τους.
        Απο την άλλη, τα περισσοτερα κρατη σε παγκοσμιο επιπεδο(ας ειναι και αντιπαλα εθνη)θελουν να επιβαλουν γρηγορα και δια ροπαλου την ψηφιακη καρτα πολιτη με βιομετρικα στοιχεια κατι που κρυβουν τα μμε με μαεστρια.
        Το ευλογο ερωτημα ειναι, εαν τελικα είναι όλοι μαζι ή οντως ειναι εχθροι;
        Κι αν οντως ειναι εχθροι, πως θέλουν ολοι τους να επιβαλουν το ιδιο πραγμα(καρτα του πολιτη) οσο πιο αμεσα γινεται;
        Σωστα και δε σε πειθουν , υπαρχουν αναπαντητα ερωτηματα.
        Θα έλεγε κανεις, ότι με τοσο σκαρτες κυβερνησεις(δυναστες γνωστων οικογενειων που θελουν να μας πεισουν πως ετσι ειναι η δημοκρατια απο πατερα προς γιο…..) που κυβερνουν ανα τον κοσμο, θελουν να μονοπωλησουν το ενδιαφερον ποτε μεση ανατολη πότε ουκρανια και άλλωτε ισραηλ, για να αποκρυψουν με μαεστρια το τι ερχεται…
        Τρελε ούτε εμενα με πειθουν απολυτα αλλά ένταση υπαρχει

    9. πολυ σωστα τα λες ετσι ειναι αλλα ορισμενοι με παροπιδες δεν δινουν σημασια σε αυτα που γραφεις και για ολα φταινε οι παλαιστινιοι λενε που τους εδιωξαν απο την χωρα τους για να κανουν το ισραηλ οι φονιαδες και μην ξεχναμε οτι κανενα κρατος απο την μεση ανατολη δεν πηγε σε ενα ευρωπαικο κρατος με το ετσι θελω η στην αμερικη απεναντιας οι δυτικοι και οι αμερικανοι εχουν κανει ανω κατω τα κρατη της μεσης ανατολης το ειδαμε και προσφατα που πηγαν να χωσουν την μουσουδα τους και στην ουκρανια και την πατησανε να τα λεμε ολα οχι μονο οτι μας βολευει ποιοι ειναι οι φονιαδες των λαων οι αγγλοι οι αμερικανοι που παντου σκοτωνανε για να αρπαξουν οτι αξιζε σε ολα τα κρατη ξεχασα και τους γαλλους και ιταλους οσο για τους γερμανοναζιστες ακομα και σημερα προσπαθουν να κανουν οτι δεν προλαβε ο προγονος τους ο χιτλερ γιατι και οι σημερινοι τα ιδια με αυτον ειναι

    10. ζήτω το Ισραήλ! να μη μείνει ούτε ένα ισλσμοπιθήκι .

      1. τα ισλαμοπιθήκια τα στέλνει το Ισραήλ στην Ελλάδα, εκεί σκοτώνουν παιδάκια όπως έσφαξαν τους Χαναναίους αλλά τα βρήκαν σκούρα με τους Ρωμαίους

      2. Δεν είμαστε μουσουλμάνοι αλλά δεν αγαπάμε και τα τέκνα του Αυνάν,εβραϊδι της Μοσάντ,οκ;

    11. Σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν μαχητές και άμαχοι. Όλοι είναι εμπόλεμοι και πιάνουν όπλο με στόχο την επιβίωση.
      Και σε τέτοιες περιοχές με δεκαετιες συρράξεων οι περισσοτεροι είναι ετοιμοπόλεμοι και εμπειροπόλεμοι.
      Φωνάζει η Χαμάς και τώρα οι υπόλοιποι συμμέτοχοι και αμέτοχοι θεατές από την άνεση της πολυθρόνας τους ότι σκοτώνονται αθώοι.
      Αυτο το σκέφτεσαι προτού εισβάλει σ και σκότωσεις νέους σε φεστιβάλ και οπουδήποτε αλλου.
      Τώρα τους έπιασε ο πόνος;
      Οι παράπλευρες απώλειες ειναι πάντα αποτέλεσμα εχθροπραξιών. Να τις σκέφτονταν προτού εισβάλουν. Αλλοιμονο στους αθώους.

      1. Κανανε festival με psytrance μουσικη στο διαπασων, χορτο, ναρκωτικα κι αλλα διπλα στην φυλακη του πονου και της πεινας. Φωναζουν μετα οι ζιονιστες επειδη εγινε ανταρσια στο γκετο, βγηκαν και δεν τους φερθηκαν με καλη σθμπεριφορα. Αντε να τα πειτε αυτα καπου αλλου υποκριτες και φαρισαιοι. Κι αν σας φτυσουνε οι εβραιοι, να χετε χαρτομαντηλακι να σκουπιστεiτε.

        1. Na κοιταζεις παντα την ημερομηνιας ληξης σε οτι περνεις . Τα ληγμενα παντοτε σε πειραζουν.Περαστικα σου αν και δεν το βλεπω.

      2. …’Σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν μαχητές και άμαχοι’
        Κοιτα κοιτα τι λενε οι ναζι του 2023…… Οταν οι γερμανοι στην κατοχη μαζευανε και εκτελουσανε 50 αμαχους για καθε στρατιωτη τους που χανανε, δεν σας αρεσε και σκουζετε για 75 χρονια κατα του χιτλερ και των ναζι. Τωρα νομιζεις οτι αυτα που λες ειναι κατι διαφορετικο παλιοβλακα. Εσυ και οι εξυπνοι εβραιοι τα θελετε ολα δικα σας, να φτιαχνετε τους ταχαμου κανονες οπως γουσταρετε, να βαφτιζετε ναζι οποιον γουσταρετε ενω εισατε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απ αυτους.

    12. ΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

    13. Δεν θα μεινει τιποτα ορθιο και αυτη που θα ζησουνε θα πανε ως προσφυγες σε μουσουλμανικες χωρες.
      Χασανε το δικιο τους με αυτα που εκανε η χαμας.

    14. To διεθνες ανθρωπιστικο δικαιο ομως δεν απαγορευει να εισβαλλει ο αλλος με τη μαντηλα στη χωρα σου,να σε σφαζει σαν αρνι και να φευγει κυριος,σωστα??

    15. Πόσες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν εκδοθεί για την Κύπρο?
      Πόσες έχουν εφαρμαστεί? Καμμία!
      Ας το βουλώσει καλύτερα ο ΟΗΕ, διότι η ανεπάρκεια του είναι κολοσσιαία.

    16. Έλα μωρέ λες κ δεν ξέρουμε ότι όλα μπορούν να στηθούν για να βρουν την πρόφαση να ισχωρησουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων και να δικαιολογήσουν τις καταστροφές τους.Ετσι κάνουν για να μπορούν να κυβερνούν τα ζόμπι οι αιμοποτες, προκαλούν το πρόβλημα π.χ κοροδοϊός και μετά φέρνουν τη λύση π.χ μπόλια και πάρε δις οι φαρμακευτικές και πάρε υποχρεωτικότητες και στερηση ελευθεριας και πάρε διαχωρισμό ανάμεσα στους ανθρώπους και πάει λέγοντας.Βαρεθηκαμε το σάπιο πολιτισμό σας και το σύστημα που εξυπηρετείτε ρε ζώα.

    17. Πολυ σωστα ελεγε ο Τραμπ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ πρεπει να καταργηθουνε! Ο αμυντικος οργανισμος εχει γινει οπλο στη διαθεση των ΗΠΑ, ΟΗΕ μπλα μπλα και ουσια μηδεν οπως στη Κυπρο!

    18. Και στην Κύπρο εγκλήματα πολέμου έκανε η τουρκία και μέχρι σήμερα κατέχει παράνομα μέρος ενός κράτους μέλους της Ε.Ε.. Εκεί δεν τα είδε… ο Ο.Η.Ε.; Άντε γαμ/τε ρε. Το ισραήλ δεν κάνει χαβαλέ. Μπούκαρες σε εδάφη του; Τελείωσες… Εμείς μόνο παίζουμε τις κουμπάρες με τον ερντογάν τον βρωμόγυφτα. Σβήστε την γάζα από τον χάρτη μαζί με όλα τα ισλαμοτζιχάντια του ιράν και του κατάρ και τηςτουρκίας.

    19. Δυστυχώς το Ισραήλ από τότε που δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ επισήμως, τον Μάιο του 1948 διαπράττει εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες. Ότι τους έκαναν οι Ναζί το κάνουν αυτοί στους Παλαιστίνιους. Η βία φέρνει βία. Οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Ισραήλ δημιούργησαν τους Ισλαμιστές Τρομοκράτες και τώρα αυτοί δρουν ανεξέλεγκτοι και συναγωνίζονται με το κράτος του Ισραλή ποιος θα κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Θέλουν να γκρεμίσουν το Τέμενος Αλ Ακσά. Αυτό το ήθελε από πέρισυ το Χειμώνα ο άλλος ακροδεξιός συνεργάτης του Νετανιάχου στη κυβέρνηση, αλλά υπήρξε αντίδραση και σταμάτησε. Θέλουν να φτιάξουν μέχρι το Πάσχα τον Γ Ναό με οποιοδήποτε τίμημα.

      1. πολυ σωστα τα λες ετσι ειναι αλλα ορισμενοι με παροπιδες δεν δινουν σημασια σε αυτα που γραφεις και για ολα φταινε οι παλαιστινιοι λενε που τους εδιωξαν απο την χωρα τους για να κανουν το ισραηλ οι φονιαδες και μην ξεχναμε οτι κανενα κρατος απο την μεση ανατολη δεν πηγε σε ενα ευρωπαικο κρατος με το ετσι θελω η στην αμερικη απεναντιας οι δυτικοι και οι αμερικανοι εχουν κανει ανω κατω τα κρατη της μεσης ανατολης το ειδαμε και προσφατα που πηγαν να χωσουν την μουσουδα τους και στην ουκρανια και την πατησανε να τα λεμε ολα οχι μονο οτι μας βολευει ποιοι ειναι οι φονιαδες των λαων οι αγγλοι οι αμερικανοι που παντου σκοτωνανε για να αρπαξουν οτι αξιζε σε ολα τα κρατη ξεχασα και τους γαλλους και ιταλους οσο για τους γερμανοναζιστες ακομα και σημερα προσπαθουν να κανουν οτι δεν προλαβε ο προγονος τους ο χιτλερ γιατι και οι σημερινοι τα ιδια με αυτον ειναι

    Comments are closed.