“ΞΕΨΥΧΑΕΙ” Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ! ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ – ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ “ΒΑΛΙΤΣΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ ΔΝΤ – “ΤΙΤΛΟΙ” ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ..!

    Κοινοποίηση:
    erdogan-lira

    Ρεκόρ υποτίμησης της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων σημειώθηκε την Τετάρτη. Το τουρκικό νόμισμα έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 2 χρόνια, από τη νομισματική κρίση του 2018, χάνοντας το 17% της αξίας της. Το δολάριο έναντι της λίρας όχι μόνο ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 7 λιρών, αλλά το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασε στο επίπεδο του 7.1958 λιρών.

    Την στιγμή που συνέβαιναν αυτά, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, πραγματοποιούσε τηλεδιάσκεψη με ξένους επενδυτές, προσπαθώντας να τους πείσει για επενδύσεις σε μία χώρα που το νόμισμά της κατρακυλά και –το κυριότερο- τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας έχουν σχεδόν εξαϋλωθεί.

    Όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές η Τουρκία θα πρέπει να προσφύγει σε εξωτερική βοήθεια. Αν αυτή ζητηθεί από το ΔΝΤ θα έχει καταστραφεί όλο το αφήγημα του Τούρκου Προέδρου, μια χώρα ισχυρά οικονομική που θέλει να πρωταγωνιστήσει στον Ευρωασιατικό χώρο καθώς επίσης και σε όλο το ακραίο Ισλάμ.

    Πριν από λίγο ο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η κατάσταση με το τουρκικό νόμισμα είναι εκτός ελέγχου ενώ και η κρατική τράπεζα της χώρας δεν παρεμβαίνει πλέον με “ενέσεις” συναλλάγματος για να συγκρατήσει την λίρα καθώς φαίνεται ότι τελείωσαν και τα τελευταία αποθέματα της.

    Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα και της πανδημίας κορωνοϊού που χτύπησε άγρια την γειτονική χώρα, ανέφερε επίσης το σχετικό ρεπορτάζ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. ερντογάν η γυναίκα σού είναι μαλακισμένη!

    2. Δεν έχουμε ανάγκη εμείς όσο πέφτει ο τουρισμός τόσο θα μοσχοπληρώνεται η εισαγωγή του πίθηκα. Έτσι δεν είναι ορέ πολυπολιτισμικέ;

    Comments are closed.