ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ! ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΠΑΛΙ ΤΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΓΡΙΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΟΝ BILL GATES ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

    Κοινοποίηση:
    mosialos

    Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ή η θεραπεία για τον κορωνοϊό πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα

    Απόφαση υψηλού ρίσκου μεν, αναγκαία δε, χαρακτηρίζει τη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων στην οποία βρίσκεται (και) η Ελλάδα από την περασμένη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς, καθηγητής στο London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος.

    «Δεν μπορούμε να βγούμε από το lockdown χωρίς να πάρουμε ρίσκο. Μέχρι να βρεθεί όμως το εμβόλιο ή η θεραπεία για τον κορωνοϊό πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα», λέει μιλώντας σε εφημερίδα.

    Οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις που έδωσαν το στίγμα των πρώτων ημερών εκτός καραντίνας -τις οποίες παρακολουθεί με ενδιαφέρον από το Λονδίνο όπου ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα 60 ημερών- τον προβλημάτισαν. «Ελπίζω να αλλάξει αυτό. Θα είναι αποκαρδιωτικό για όλους και άδικο για όσους πραγματικά τήρησαν και τηρούν τις οδηγίες να έχουμε πισωγυρίσματα», επισημαίνει.

    Κίνηση υψηλού ρίσκου χαρακτηρίζει ο κ. Μόσιαλος την απόφαση για άμεση ή έμμεση συλλογική ανοσία, όπου αυτή ελήφθη ή συζητείται. Στην Ελλάδα εάν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα των προηγούμενων εβδομάδων, θα είχαν χαθεί 12.000-15.000 άνθρωποι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του.

    «Αυτό δεν θα μπορούσε να το αντέξει η ελληνική κοινωνία», λέει κατηγορηματικά ο κ. Μόσιαλος. Ο ίδιος, πάντως, άντεξε και τη νόσηση της κόρης του στη Βρετανία και την καραντίνα και, κυρίως, άντεξε το βάρος αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για συναισθηματισμούς στη διαχείριση κρίσεων», απάντησε χαρακτηριστικά ερωτηθείς αν υπήρξε στιγμή που φοβήθηκε ή απογοητεύτηκε σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

    – Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη δεύτερη φάση της πανδημίας. Πώς χαρακτηρίζετε την πρώτη εβδομάδα της αποκλιμάκωσης των μέτρων;

    Δεν μπορώ να εκφέρω αντικειμενική γνώμη, μου μεταφέρονται βέβαια, και βλέπω κι εγώ στα ΜΜΕ εικόνες πολυπληθών συγκεντρώσεων. Αυτές οι εικόνες αμέσως μετά τη διακοπή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία, ήταν αναμενόμενες, αλλά ελπίζω αυτό να αλλάξει σύντομα. Θα είναι αποκαρδιωτικό για όλους και άδικο για όσους πραγματικά τήρησαν και τηρούν τις οδηγίες να έχουμε πισωγυρίσματα.

    – Η Ελλάδα είναι κατεξοχήν παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Πώς μπορεί να συνδυάσει τα υγειονομικά μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για την οικονομία;

    Η Ελλάδα θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Για παράδειγμα, στη Γαλλία προχωρούν σε επέκταση των έκτακτων μέτρων μέχρι και τις 23 Ιουλίου, και όποιος μπαίνει στη Γαλλία θα μπαίνει σε καραντίνα για κάποιες εβδομάδες. Πρέπει και οι άλλες χώρες λοιπόν να αποσαφηνίσουν τις πολιτικές τους προτού παρθούν αποφάσεις για τον τουρισμό και την είσοδο στη χώρα μας.

    – Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα οι ηλικιωμένοι είναι μέσα στον πυρήνα της οικογένειας, θεωρείτε πως πρέπει να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα γι’ αυτούς σε αυτή την κρίσιμη φάση;

    Οι ηλικιωμένοι πρέπει να προσέχουν περισσότερο από τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Δεν χρειάζεται να είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι και κανένας δεν τους απαγορεύει να κυκλοφορούν. Θα πρέπει όμως να παρακολουθούν την υγεία τους περισσότερο, και ειδικά αυτοί που παίρνουν φάρμακα λόγω χρόνιων νοσημάτων.

    Ιδανικά, πρέπει να εξασφαλιστεί και για τις ευπαθείς ομάδες και για τους ηλικιωμένους βοήθεια στο σπίτι, φαρμακευτική αγωγή και πρόσβαση σε ασφαλές περιβάλλον μέσα στο σύστημα υγείας. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να εκδοθούν και να ακολουθούνται οδηγίες συγκατοίκησης από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας όταν υπάρχει άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες μέσα στο σπίτι.

    – Αναφέρεστε συχνά στις αβεβαιότητες αυτής της πανδημίας. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που αν τα γνωρίζατε θα μπορούσατε να είχατε άλλη εικόνα, άλλα συμπεράσματα;

    Χρειάζεται να απαντηθούν επιστημονικά ερωτήματα ώστε να έχουμε ποσοτικοποίηση της ασυμπτωματικότητας και καλύτερη διάγνωση της προ-συμπτωματικότητας, και, βέβαια, να επιβεβαιωθούν τα επίπεδα και η διάρκεια της ανοσίας. Επίσης, η πραγματική θνησιμότητα από τη νόσο. Εχοντας αυτά τα δεδομένα, θα κάνουμε ακριβέστερες επιδημιολογικές αναλύσεις, δηλαδή θα έχουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να υπολογίσουμε τα πραγματικά μεγέθη της διασποράς ανά περιφέρεια και σε εθνικό επίπεδο. Ετσι, θα μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά ανοίγματα και στην οικονομία και στις υπόλοιπες δραστηριότητες.

    – Στην Ελλάδα ακούσαμε πολλά όλο αυτό το διάστημα για ό,τι γίνεται σε άλλες χώρες. Αρχικά με το παράδειγμα της Ιταλίας είδαμε τι δεν πρέπει να κάνουμε. Επίσης, συζητήθηκε το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, με τη διενέργεια τεστ χωρίς πολλούς άλλους περιορισμούς. Ιταλία δεν γίναμε, Νότια Κορέα μπορούμε να γίνουμε;

    Ξέρουμε ότι τα πολλά τεστ και η συστηματική ιχνηλάτηση στη Νότια Κορέα και στην Ταϊβάν καρποφόρησαν. Αρα ο καλύτερος συνδυασμός είναι μια χρυσή τομή. Αποκλιμάκωση μεν, με φυσική απόσταση, με μάσκες, με μεγάλη προσοχή στους ηλικιωμένους και στους ευπαθείς, και ταυτόχρονα με αύξηση των τεστ και της πληθυσμιακής ιχνηλάτησης, όπως στις άλλες δύο χώρες.

    – Γιατί απορρίπτετε την οικοδόμηση συλλογικής ανοσίας;

    Γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε για την ανοσία σε αυτό τον ιό. Οσοι επιδιώκουν την ανοσία της αγέλης άμεσα ή έμμεσα παίρνουν ρίσκο. Για να αναπτύξουν ανοσία τα 2/3 του πληθυσμού πρέπει να εκτεθούν στη νόσο πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε ότι η θνησιμότητα κυμαίνεται μεταξύ 0,2%-0,25% και πως αυτοί που εκτίθενται είναι οι νεότεροι και δεν έχουν προβλήματα υγείας. Στην περίπτωση αυτή ο αριθμός των θανάτων θα ήταν μεταξύ 12.000 και 15.000. Δηλαδή 12.000-15.000 συμπολίτες μας θα πέθαιναν – και αυτό δεν θα μπορούσε να το αντέξει η ελληνική κοινωνία.

    – Ως ειδικός, αλλά και ως γονέας, και μάλιστα παιδιού που νόσησε από κορωνοϊό όπως μοιραστήκατε μέσω fb, υπήρξαν στιγμές που φοβηθήκατε τον νέο ιό ή σκεφτήκατε πως δεν θα τα καταφέρετε ως επιστήμονας;

    Βλέποντας ήδη από τον Ιανουάριο το μέγεθος των επιπτώσεων της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην Κίνα, ήταν προφανές ότι θα αντιμετωπίζαμε μια πρωτοφανή για όλους κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό και μίλησα πολύ νωρίς για τους επερχόμενους κίνδυνους, τη στιγμή που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρούσε πως η νόσος δεν μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και η επέκταση στην Ευρώπη δεν ήταν πιθανή.

    Η διαχείριση της κρίσης είναι διαχείριση του ρίσκου, και η διαχείριση του ρίσκου -ενώ αφήνει περιθώρια για αβεβαιότητες- δεν αφήνει περιθώρια για συναισθηματισμούς στη λήψη αποφάσεων. Ολοι όσοι αξιολογούμε τα δεδομένα και προτείνουμε μέτρα ή παίρνουμε αποφάσεις για να διαγραμμιστεί κάθε βήμα πρέπει να συνυπολογίζουμε πάντα τα δυσοίωνα σενάρια και τις αντιξοότητες εφαρμογής. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε όλα τα συνεπακόλουθα αυτής της κρίσης, αλλά μπορούμε να κάνουμε προσεκτικά βήματα. Ως επιστήμονες είμαστε εδώ για να μειώσουμε το ρίσκο της επόμενης μέρας, δηλαδή τον φόβο της αναζωπύρωσης.

    – Εχετε εικόνα του ΕΣΥ. Ακούτε κι εσείς, όπως όλοι, για τις ελλείψεις που είχε, για την ενίσχυση που έλαβε, για τους ήρωες των δημόσιων νοσοκομείων. Θεωρείτε πως μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο κύμα; Ποιες άλλες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν – π.χ. αξιολόγηση νοσοκομείων, αλλαγές στο μισθολογικό;

    Το ΕΣΥ θα μπορούσε να διαχειριστεί ένα αντίστοιχο κύμα, φτάνει να μην είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το τωρινό. Οι προσπάθειες ενίσχυσής του θα πρέπει να συνεχιστούν με έντονους ρυθμούς το επόμενο διάστημα. Αλλά το σημερινό ΕΣΥ χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση γιατί στήθηκε με τις προδιαγραφές του νοσοκομειακού προτύπου και της οργάνωσης υπηρεσιών της δεκαετίας του 1970.

    Παρότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του, παραμένει ένα νοσοκομειοκεντρικό σύστημα χωρίς σοβαρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ανεπαρκείς πολιτικές στον τομέα της πρόληψης και της δημόσιας υγείας. Δεν έχουμε βιομηχανική πολιτική για τον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην ιατροβιολογική έρευνα που διεξάγεται στη χώρα και στη διασύνδεση των πανεπιστημίων με σοβαρές τεχνολογικές υποδομές.

    Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να διοικούνται από άτομα που επιλέγονται και με κομματικά κριτήρια, ενώ η πολιτική αχρωματοψία είναι απαραίτητη για όλες τις προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Η αξιολόγηση είναι σίγουρα σημαντική, αλλά πρέπει να βασίζεται σε ακριβή και αντικειμενικά δεδομένα. Δηλαδή, ένας γιατρός που ζητά να γίνουν περισσότερες εξετάσεις δεν είναι περισσότερο παραγωγικός σε σύγκριση με κάποιον που ζητά να γίνουν λιγότερες, επειδή ο δεύτερος σκέφτεται περισσότερο και προσπαθεί να καταλάβει σε συνομιλία με τον ασθενή του ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα.

    Τα νοσοκομεία χρειάζονται ριζική αναδιοργάνωση, ειδικά στο Λεκανοπέδιο. Δεν νοείται να έχει πέσει το Τείχος του Βερολίνου και να μην έχει πέσει ο τοίχος μεταξύ των δύο Παίδων. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, μετά τη σχετική σύγκλιση στα θέματα διαχείρισης της κρίσης, πρέπει να συμφωνήσουν και για τη σοβαρή αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Από τώρα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τομέα στον χώρο της υγείας.

    – Εχετε πει, όπως και άλλοι συνάδελφοί σας, ότι μόνο η ανάπτυξη του εμβολίου μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη κανονικότητα. Για πόσο χρόνο μπορεί να πορευτεί η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες, μόνο με μέτρα χωρίς εμβόλιο; Και αν υποτεθεί ότι γίνεται έτσι, ποια άλλα μέτρα ενδεχομένως θα μπορούσαν να ληφθούν το επόμενο διάστημα;

    Δεν μπορούμε να βγούμε από το lockdown χωρίς να πάρουμε το παραμικρό ρίσκο. Αν θέλουμε μηδενικό ρίσκο, υπάρχει λύση: εάν όλος ο πλανήτης μείνει σε lockdown για τον επόμενο χρόνο, μείνουν όλοι σπίτι τους και πάνε στα νοσοκομεία όσοι νοσήσουν, θα απαλλαγούμε από τον ιό.

    Αλλά αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει γιατί υπάρχουν και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, για τα οποία επίσης πρέπει να λάβουμε μέτρα: όπως τις ασθένειες που δεν σχετίζονται με τον COVID-19, την αύξηση των ψυχικών νοσημάτων, αλλά και την ανεργία. Ολα αυτά θα διασταλούν ανεξέλεγκτα από την ταυτόχρονη οικονομική κατάρρευση, που θα οδηγήσει σε σοβαρή υποχρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών.

    Μέχρι να βρεθεί το φάρμακο ή το εμβόλιο πρέπει να κινούμαστε με προσεκτικά βήματα και να αποφύγουμε τα λάθη. Αυτή την περίοδο γίνονται 6 προσπάθειες για εμβόλια – στην Ευρώπη, στην Κίνα και στην Αμερική. Θα ξέρουμε όμως μέσα στον Ιούλιο τα πρώτα αποτελέσματα. Το ζήτημα του εμβολίου όμως είναι πέρα από θέμα ανακάλυψης και ζήτημα διαθεσιμότητας. Γι’ αυτό και κατέθεσα την πρόταση να χειριστούμε τις πατέντες ως δημόσια αγαθά, την οποία στήριξε ο πρωθυπουργός, επίσης πρότεινε μετά ο Μπιλ Γκέιτς, ενώ πρόσφατα συμφώνησε και ο πρόεδρος της Γερμανίας. Ελπίζουμε δε πως θα υιοθετηθεί από πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    38 Σχόλια

    1. Επαναληψη κειμενου διοτι δεν εγινα σαφης:
      Οι εβραιοι η καλυτερα να πω χαζαρικη μαφια γιατι περι αυτου προκειται,θεωρουν την φυλη τους ,ανωτατη απο ολες τις φυλες !
      Ειδικα εμας,μας αποκαλουν γκοιμ….(καντε και μια ερευνα για τα πρωτοκολλα των Σ. Της Σ)…μισουν καθε τι χριστιανικο και καθε τι εθνικο.
      Αφεντικο τους ειναι ο ΒΑΑΛ η ο ΜΟΛΩΧ….λατρευουν τις ανθρωποθυσιες,το αιμα και ειδικα λατρευουν στο να βασανιζουν βρεφη παιδακια και οτιδηποτε αλλο δεν θα θελαμε να βαλει ο νους σας!!!
      Ειναι αιμοποτες….σατανιασμενοι…και θα πρεπει να τιμωρηθουν για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας….
      Θελουν να μειωσουν τον παγκοσμιο πληθυσμο,βαζοντας τους υπαλληλους τους που ειναι τα λεγομενα τσιρακια τους!!!!
      Κρατανε τον πλουτο ολου του κοσμου δημιουργωντας τεχνητες οικονομικες κρισεις.
      Δημιουργησαν με το ετσι θελω μετακινηση και εγκατασταση αλλοφυλων για παρα πολλους λογους,που συμφερει μονο τους ιδιους μια τετοια τακτικη.
      Μεγαλο ποσοστο παγκοσμιως των μμε,πληρωνονται απο δαυτους,για να χειραγωγουν τις μαζες.
      Ολα γι αυτους ειναι ενα παιχνιδι.
      Περι αυτου προκειται
      Ηδονιζονται με το να σκορπουν συγχυση και χαος!!!!
      Κουμανταρουν τη μουσικη βιομηχανια για να παιρνουν υποσυνειδητα μηνυματα.
      Κουμανταρουν τα ηγετικα στελεχη του αθλητισμου.
      Κουμανταρουν την κεφαλη της Εκκλησιας,που δουλευει γι αυτους.
      Κουμανταρουν κυβερνησεις και τοποθετουν σε θεσεις εξουσιας,ανθρωποειδη που τους προσκυνανε…με ανταλλαγματα.
      Και για να μην μακρυγορω:οι Ελληνες κατα πλειοψηφια ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Οι ανθελληνες ειναι η χειροτερη μορφη καταπιεσης των πατριωτων.Οι Ελληνες δεν ειναι ρατσιστες.
      Αυτοι που καθονται στον θρονο του ρατσισμου ειναι οι Χαζαροι….απο αρχαιοτατων χρονων….που μετονομαστηκαν ως εβραιοι….αφου στην ουσια αληθινοι εβραιοι στην καταγωγη ηταν κανονικα οι Παλαιστινιοι.Αλλα τους το αρπαξαν και αυτο.Για να λεμε αληθειες εδω μεσα….
      Αλλα ολο το συστημα δυστυχως ειναι σαπιο!!!!!διοτι αυτοι το εφτιαξαν στα μετρα τους!
      Αρα οποιος αντιστεκεται στο οτιδηποτε ειναι :
      Ρατσιστης,ομοφοβικος,συντηρητικος,παλαιολιθικος,αντιδραστικος,τρελος, αλλα και οταν καποιος εναντιωνεται παρα πολυ στο συστημα αυτοματως γινεται αντισημιτης και κυνηγιεται ανελεητα!!!διοτι γινεται επικινδυνος γι αυτους…..και τους χαλαει τα σχεδια!!!ετσι η τον αυτοκτονουν η τον διαπομπευουν η παθαινει καποιο ατυχημα η τον βαζουν στο περιθωριο η μυστηριωδως καποιος δικος του ανθρωπος ακομα και παιδι κατι θα παθει…στην πορεια!!!
      Γιατι?ειναι ψεματα???η μηπως ειναι θεωριες συνομωσιας??????! !! !!
      Αυτα.Και δεν περιγραφω αλλο γιατι πολλα εγραψα….

    2. Νομίζω ότι είναι καιρός να ασχοληθεί κάποιος με το αν είχαν εμβολιασθεί τα θύματα του κοροναϊού.
      Μήπως πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των νεκρών και το ΑΜΚΑ τους και τι ποσοστό από αυτούς είχε κάνει εμβόλιο της γρίπης? Αν και αυτό δεν είναι δυνατό μήπως να κάνετε μια σταυροφορία εσείς σαν έντυπο συλλέγοντας την πληροφορία για το εμβόλιο από τους συγγενείς που θα ήθελαν να γίνει έρευνα και θέλουν να τα δώσουν!

    3. ΣΤΕΦΑΝΕ ΔΕΣ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΠΑ@ΑΡΟ Γ.Σ.Ε.Ε

      “ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ.ΚΑΙ Η Γ.Σ.Ε.Ε ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ”

    4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ .. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝΕ ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝΕ

    5. thn μπουλα με τα μαγουλα μπαλόνια μίλησε πάλι

    6. Με κάτι τέτοιους τύπους “δεξιά και αριστερά” αρχίζω και πιστεύω ότι τελικά κάτι πρέπει να ήξερε ο Άλλος που σάλταρε και τους έκανε σαπούνι….😜

    7. Καλα θα κανει ο εβραιος να δει το βιντεο της dr. Μαικοβιτς,που λεει την αληθεια η γυναικα…..
      Αλλα τι λεω????
      Εβραιος δεν ειναι???εννοειται πως ναι!!!αρα θα πει ακριβως το αντιθετο!!!διοτι ο κυριος…θεωρει οτι οι εβραιοι ειναι η ανωτερη φυλη!!!και οι υπολοιποι ανηκουν στα ρυπαρα εθνη,συμπεριλαμβανομενοι και οι Ελληνες,που μας θεωρουν γκοιμ σε μεγαλο ποσοστο….
      Ψεματα??????!!!!!!!!!!!
      Δεν υπαρχει πιο ψευτης σατανιασμενος που αγαπα τις θυσιες, ρατσιστικος και αιμοποτικος λαος απο δαυτους.
      Οι Ελληνες κατα πλειοψηφια ειναι Πατριωτες.Και οχι ρατσιστες.Οποτε μην τους ακουτε!!ουτε αυτους…αλλα ουτε και τις πληρωμενες μαριονετες τους…..
      Δεν περιγραφω αλλο.

      1. Εγώ δηλαδή που δεν γουστάρω καθόλου (μα καθόλου) τους Τούρκους, τους Πακιστανούς, τους Ινδούς, τους Αφγανούς, τους Ιρακινούς, τους Σομαλούς, τους Κινέζους, τους Εβραίους, τους Άγγλους, τους Γεωργιανούς, τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς, τους Βούλγαρους, τους ρομά (και λοιπούς γύφτους) αλλά και πάρα πολλούς Έλληνες δεν είμαι πατριώτης;;; ή μήπως είμαι ρατσιστής και δεν το ξέρω;;;😜

      2. Οι Εβραίοι είναι μια χαρά άνθρωποι, αυτός και το συνάφι τους είναι ψευτοεβραίοι χαζάροι.

    8. ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΜΒΟΛΙΟ , ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ , ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟΝ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ & ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ & ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ , ΑΛΛΙΩΣ ………………
      ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΞΕΧΙΛΙΣΕΙ Ο ΧΕΙΜΑΡΟΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ ΟΛΩΝ ,
      ΤΟ ΘΕΛΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕ !!

      1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ .. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝΕ ΕΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝΕ

      1. Το σαΐνι ξαναχτύπησε.Κριμα και
        φαίνεται καλό παιδί.

    9. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ & ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ , ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ & ΤΟΝ ΔΙΝΕΤΑΙ & ΑΞΙΑ , ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΡΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ & ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΙ !!

    10. ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ. ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΟΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ. ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΜΑΣΚΑ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.

    11. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕ ΧΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

      Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
      https://www.youtube.com/watch?v=F6ohZ3ceUTM

    12. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥΣ . ΕΒΛΕΠΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Ο ΦΑΟΥΣΤΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ….. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΡΑΜΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ …. ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ .. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΞΑΝΑΕΙΠΩΘΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ , ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝΕ ΒΓΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ … ΕΧΟΥΝΕ ΒΓΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ….. ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ , Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΩΣ ΓΟΝΕΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΓΙΑ , ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ Η ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΝ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΑΝ …. ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΟΝΤΑΣ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ … Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ……

    13. Γεια σας απο Ρεθυμνο.
      Ενα κρούσμα τόσο καιρο απο τον Κορωναιο αξιο απορειας… Απλα δεν ειχαν την ευχερεια εδω να τα φουσκωσουν οι Γιατρουδακιδες γιατι η κοινωνια ειναι μικρη και θα τρωγανε ξυλο.
      Επισης ενα αλλο περιστατικό που εμαθα σήμερα και επιβεβαιωσα τις υποψιες μου, Πρότειναν σε φιλη μου και συγγενείς της οταν πεθανε ο Πατερας της απο καρδιά να αναλάβουν τα έξοδα της κηδειας εξολοκλήρου και να το ρίξουν στον κορωναιο.. Και φυσικα δεν δεχτηκαν!!!
      Ετσι φουσκωνανε τα νουμερα των θυματων απο κορωναιο για την υποτιθεμενη Πανδημια στην Ελλαδα μας!!!

      1. Αν τα έξοδα κηδείας δε τα πλήρωνε η ασφάλεια ίσως και
        να το δεχόντουσαν.

    14. Όταν με το καλό βγει το εμβόλιο του φίλου του του μπιλ να πάρει μια χοντρή βελόνα…να την καρφώσει εκεί που ξέρει και να περιμένουμε 5-6 χρόνια να τον δούμε ζόμπι…
      Με τη φάτσα που κουβαλάει θα του πάει!!!

    15. Τα μαθηματικά μοντέλα τού Τσιοδρα είχαν υπολογίσει τίς απώλειες εάν δέν είχαμε πάρει μέτρα, σέ 2565. Ο Μοσιαλος τά ανεβάζει σέ 12.000-15.000 . Αποφασίστε ρέ μάγκες πόσα θά ήταν ! Καί αποφασίστε εάν μιλάμε γιά τόν ίδιο ιό επειδή αλλαξε όνομα καί βαπτίσθηκε από τόν “ΠΟΥ” SARScov-2 ή δε ασθένεια πού προκαλείται από τόν Κορωνοϊό σε Covid19 ! Οπως καί μέ τον ΗΙV τού οποίου η ασθένεια είναι τό Aids !

    16. Μια σφαιρα στο κεφάλι θέλει το παλιο λαμόγιο

    17. Λογικά θα επρεπε να διαλέξουμε εμεις ενα οποιοδήποτε απο τα εμβολια που μας προτείνουν, μερικά απο τον σορό δηλαδη, να τα κανουμε σε ολους αυτους και ειδικα στα παιδια τους και μετα βλεπουμε για εμας. Αλλα θα διαλέξουμε απο αυτα που εχουν για εμας, οχι τα αλλα τα ειδικα που κανουν αυτοι και μάλιστα σε κοινή θέα, οπως η τηλεόραση. Γιατι αυτοι δεν θα κανουν αυτα που θα ειναι για εμας. Απλως θα τα κανουν μπροστά στα ματια μας για να πειστούμε πως ολα ειναι εντάξει. Αυτοι ομως θα κανουν αλλα απο αυτα που θα εχουν για εμας.

      1. Για ποια εμβόλια μιλάς; Της ιλαράς, της ερυθράς, των μαγουλάδων, της φυματίωσης; Του κοροναιού; Δεν πρέπει να κάνουμε κανένα εμβόλιο; Θα πρέπει να κάνουμε κάποια, κανένα ή δεν θα πρέπει να κάνουμε του κοροναιού εάν αυτό βγει; Τα έχετε μπλέξει και τσουβαλιάσει όλα μέσα στο μυαλό σας. Εδω άλλοι λένε ότι το εμβόλιο φυματίωσης έσωσε την Ελλάδα από τον κοροναιό. Εσεις λέτε όχι; Πείτε μας τελικά τι θέλετε; Ένα, κανένα, όποιο μας αρέσει; Εγώ το έχω πεί . Το κράτος το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να κάνει τον εμβολιασμό προαιρετικό για να ησυχάσουμε. Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αρνηθεί την δωρεάν περίθαλψη ιατρική και φραμακευτική εάν κάποιος αρρωστήσει πχ από ιλαρά. Αυτή θα πρέπει να παρέχεται μόνο με τις τιμές των ιδιωτικών κλινικών, με είσπραξη από την εφορία. Επίσης, δεν θα πρέπει να αποζημιώνεται για τις ημέρες μη προσέλευσης στην εργασία του λογω ασθένειας. Κανένας δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να κάνει κανένα εμβόλιο εάν δεν θέλει , είναι επιλογή του, αλλά εάν κατι πάει στραβά θα πρέπει να είναι και αποκλειστικά υπεύθυνος και να αναλαμβάνει και τις συνέπειες της επιλογής του. Όχι δεν κάνω εμβόλια και στην πρώτη στραβή πάω στο νοσοκομείο για να με σώσουν τσάμπα, πληρώνομαι από το ΙΚΑ και κάθομαι σπίτι μεχρι να γίνω καλά με τα λεφτά και τις κρατήσεις των άλλων.

        1. ΕΙΣΑΙ ΤΡΙΦΤΗς !!!!!!!!!!!!!! ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑς ΚΑΙ ΤΙς ΠΑΠΑΡΙΕς ΠΕΡΙ ΕΥΘΗΝΗς !!!

          1. Πρώτον πήγαινε να τελειώσεις το δημοτικό για να μάθεις ορθογραφία. Δεύτερον, για πιο από ολα τα εμβόλια μιλάς; Γίνε σαφής!!!! Τρίτον, τι σε κόφτει εγώ τι θα κάνω; Μπορεί εγώ να μην θέλω να κάνω εμβόλια και να αναλάβω την “ευθήνη”. Δικό μου είναι το σώμα μου, δικά μου είναι τα λεφτά και θέλω να πληρώσω ρε φίλε. Το θέμα μου είναι εσύ που δεν θέλεις ούτε να κάνεις κάποιο εμβόλιο , αλλά και ούτε να αναλάβεις και την ευθύνη της επιλογής σου. Ξέρεις τι ωραίο είναι να ζεις και οι άλλοι να πληρώνουν για το σύστημα υγείας για να ζεις εσύ; Επαναλαμβάνω, και τέλος, ελεύθερη επιλογή για όλα τα εμβόλια , αλλά εάν κάτι πάει στραβά ανάληψη ευθύνης και πληρωμή από τη τσέπη του καθενός. Αυτό σημαίνει δημοκρατία. Ελεύθερη επιλογή , ανάληψη ευθύνης και υπευθυνότητα. Αλλιώς έχουμε το κάνω ότι γουστάρω, λογαριασμό δε δίνω και ζω σε βάρος των άλλων. Μάλλον, σε κόβω για οπαδό του δεύτερου….

            1. Συμφωνώ πως το σώμα σου ειναι δικο σου και το κανεις εσυ οτι θέλεις. Βλεπεις ομως καποιοι δεν το βλέπουν ετςι. Καποιοι θελουν με το ζόρι να μας κανουν το εμβόλιο που αυτοι θελουν και εκει κλωτσάμε καποιοι. Και σταματα να κανεις ηλίθιες ερωτήσεις με το ποια εμβολια συμφωνούμε και ποια οχι. Συμφωνούμε με τα απλα συνηθισμένα εμβολια, αν και εχουν λεχθεί πολλα και για αυτα. Πως εχουν πολλα αλλα πραγματα μεσα εκτος απο αυτα που θα επρεπε. Εςενα ομως τι μύγα σε τσίμπησε;;;; Εεεε;;;; Εγω απλως είπα πως πρεπει να τους δωςουμε να ..πιουν….και αυτοι το φάρμακο που προτείνουν για μας. Εσυ τι κόπτεσαι;;; Τοοοσο πολυ σε ενοχλησε που θα ήθελα να τους δώσω μια δόση απο το φάρμακο που προορίζουν για εμενα και τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς;;; Αντε μου στα τσακιδια λοιπον και συνέχισε εσυ να ενοχλείσαι οταν στρεφόμαστε εναντιον της ελιτ. Αντε στον γερό διάολο. Με έκανες και έχασα την υπομονή μου.

      2. Μην συγκρίνεις αλλοτινές εποχές. Πριν 50 χρόνια δεν υπήρχε η νανοτεχνολογία για να “πειράξουν” τα εμβόλια. Ούτε τα “ψηφιακά τατουάζ που αλλάζουν το DNA” μας κατά δήλωση του λεχρίτη Gates. Αν υπήρχαν να είσαι σίγουρος ότι τώρα δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση.

        Και για να σου φύγουν οι απορίες πάρε ένα εμβόλιο πχ γρίπης και διάβασε τα συστατικά του. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα γράφουν (με ψιλά γράμματα, βεβαίως). Και βγάλε μόνο σου συμπέρασμα με τα αλουμίνια, υδραργύρους, φορμαλδεϋδη κλπ.

        Εξ’ άλλου αν ΕΣΥ εμβολιαστείς γιατί φοβάσαι εμένα τον ανεμβολίαστο; ΟΕΟ;

        Γεμίσαμε “συμπτωσιολόγους” ξερόλες…

    18. ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ@Λ@ ΤΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΟ-ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΧΡΙΣΤΟΙ……

    19. Μάλλον στα μαθηματικά είστε όλοι στούρνοι και στα όρια της καθυστέρησης. Βέβαια εδώ ο υπουργός οικονομικών που ασχολείται με αριθμούς δεν ξέρει τί του γίνεται! Εδώ η Σουηδία με εστιατόρια και μπαρ ανοιχτά και πάει το πολύ για 4.000 άτομα. Βλάκα! Ε βλάκα! Η Νότια Ιταλία με 28.000.000 κατοίκους (με Ρώμη και Νάπολι μέσα) έχει 2-3.000 νεκρούς συνολικά σήμερα 13/05/2020 !

    20. Αυτός ο επικίνδυνος εβραίος διαδίδει επίτηδες διαστρεβλωμένες ειδήσεις γιά νά τρομοκρατήσει τόν ελληνικό λαό
      καί νά μή προβάλλει αντίσταση στά επικίνδυνα εμβόλια τού Μπίλ Γκαιτς.Αυτόν ακριβώς έκανε ο ανθέλλην γουρλο-
      μάτης εκπρόσωπο τής κυβέρνησης στούς διεθνείς οργανισμούς.Εβαλε έναν εβραίο λύκο νά φυλάει ελληνικά πρό-
      βατα.
      Γιάννης Λάκων

      1. Συμφωνώ απολύτως έτσι ακριβώς!!!!
        Ας έχουν υπόψιν τους οι συνελληνες όταν ακούνε London school of Economics, είναι το πανεπιστήμιο των Ρότσιλντ. Όσοι απόφοιτοι Κεραμεως Αλογοσκούφης Μοσιαλος Στουρνάρας κλπ πολλοί σπουδάζουν εκεί κ μετά καταλαμβάνουν θέσεις σε πολιτικά κόμματα έχουν ένα κοινό είναι όλοι Νεοταξιτες του θανατα!!! Προσέξτε τα βιογραφικά τους κ το ποιόν τους.!!!

    21. Για τους λαθρο που εισβάλλουν στην Ελλάδα, έχοντας κορονοϊο, ανησυχεί ή όχι?

      1. Οι Λαθρο, δεν εχουν μονον, κορωνοιο! Αλλα κουβαλουν και μυριες οσες, αλλες αρρωστιες! Χολερα, Φυματιωση, Aids, ειναι μερικες απ’ αυτες! Πολυ πιο επικινδυνες και θανατηφορες, απο τον “Κοροιδοιο”! Και δεν μιλαει, κανεις!

    Comments are closed.