ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ! ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ “30” ΚΑΙ ΜΑΖΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΜΑΚΕΛΕΙΟ LATHRO

    “Καζάνι που βράζει” είναι ο Εβρος καθώς μετά την αναστολή λειτουργίας του φυλακίου “30”, εκατοντάδες αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες μπαίνουν στην χώρα μας και από την… Βουλγαρία.

    Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που απεικονίζουν την εισβολή 26 γυμνών αλλοδαπών στο Ορμένιο. Διακινητές από τη Βουλγαρία αφού έγδυσαν στην κυριολεξία τους αλλοδαπούς, τους έστειλαν στην Ελλάδα.

    Όπως τους βλέπετε στις φωτογραφίες, περιμένουν Έλληνες συνοριοφύλακες για να τους μεταφέρουν στο κέντρο προσωρινής κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδας. Το πέρασμα στο συγκεκριμένο σημείο των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι χερσαίο και σε γενικές γραμμές πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να περάσεις το ποτάμι.

    “Και στο παρελθόν υπήρχαν ροές αλλά όχι όπως τις τελευταίες ημέρες” δηλώνει κάτοικος της περιοχής. Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε και “απελευθέρωσε” τα χέρια των Βουλγάρων διακινητών;

    Στην περιοχή μέχρι πριν από περίπου μια εβδομάδα λειτουργούσε το ελληνικό φυλάκιο “30” το οποίο πλέον έχει κλείσει.

    “Η λειτουργία του και η παρουσία στρατιωτών ήταν από μόνη της αποτρεπτική” τονίζουν κάτοικοι καθώς από τη στιγμή που έκλεισε οι “απέναντι” έχουν αποθρασυνθεί.

    Το ελληνικό φυλάκιο 30 παραμένει κλειστό ενώ εκφράζονται φόβοι για πιθανή λεηλάτηση και κατάληψη του στο μέλλον. Όταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον διοικητή της μονάδας που ανήκει το φυλάκιο η απάντηση που έλαβαν ήταν “εκτελούμε εντολές”.

    Οι άνθρωποι των φωτογραφιών είναι οι πρώτοι που μπήκαν στη χώρα μας μετά το λουκέτο στο φυλάκιο. Οι κάτοικοι είναι σίγουροι πως θα ακολουθήσουν και άλλοι καθώς όπως λένε… τα νέα μαθαίνονται γρήγορα!

    Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ορμενίου απέχει μόλις 500 μέτρα από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και 700 από το ομώνυμο χωριό. Ένα μέρος των συνόρων αποτελεί ο ποταμός Έβρος, ο οποίος στη συνέχεια ρέει στη Βουλγαρία, με την συνοριογραμμή να συνεχίζει σε χερσαίο έδαφος. Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά βρίσκεται το τριεθνές Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας.

    «Υπάρχουν περίπολοι της συνοριοφυλακής αλλά δεν φτάνουν. Το σύνορο είναι μεγάλο και τα περάσματα πολλά», τόνισε ο πρόεδρος του Ορμενίου.

    Γ.Πλακιωτάκης: Όλο το 2018 είχαν περάσει στα νησιά 33.000 αλλοδαποί, φέτος ήδη πέρασαν 31.000

    Στη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

    «Στο σύνολο της περσινής περιόδου ήταν περίπου 33.000, μέχρι τώρα είναι 31.000, οπότε σίγουρα υπάρχει μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι κάτι που προφανώς μας προβληματίζει« είπε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο».

    «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία διαχρονικά χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης, οφείλεται εν πολλοίς και στη νέα μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Ερντογάν, χιλιάδες κόσμος έχει εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη και οι περισσότεροι έχουν καταλύσει τα παράλια, άρα αυτό είναι ένα γεγονός που σίγουρα μας προβληματίζει» είπε ο υπ. Ναυτιλίας.

    Όπως τόνισε «πρέπει να δώσουμε μία ευρωπαϊκή διάσταση, αλλάζουν οι διαδικασίες παροχής ασύλου, από την άλλη το λιμενικό σώμα εξοπλίζεται με μέσα, ήδη προωθούμε το μεγάλο εθνικό πληροφοριακό σύστημα, αλλά και ένα εθνικό σχέδιο για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας, οπότε θα έχουμε real time εικόνα για ολόκληρο το Αιγαίο»

    61

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Ποια επαγρυπνηση ρε καραγκιοζη 24 ωρες το 24 ο, οταν οι λαθρο εισβαλουν απο παντου μεσα στη χωρα;;;;;;;;; Που ειναι , που θα κλεινατε τα συνορα;;;;;;;;;; Μας δουλευετε;;;;;;;; Προς το παρον συνεχιζετε να παιζετε το ιδιο βιολι με τον Συριζα στο σοβαροτατο θεμα της λαθροεισβολης!!!!!!!!!! Κλειστε επι τελους τα συνορα να μην παιρναει κουνουπι και απελαστε ολους τους παρανομους και πρωτα απο ολους τους παραβατικους να ξεβρομισει η χωρα!!!!!!!!

    2. Μου αρέσει που μας λένε για τον φοβερό στρατό που έχουμε στον Έβρο και οτι δεν περνάει κουνούπι και άλλες τέτοιες παπαριες!!!Εγώ ξέρω οτι τζάμπα πληρώνουμε τους καραβαναδες και οτι τζάμπα εκανα 18 μήνες θητεία.Δηλαδή πλέον δεν φυλαμε καθολου τα συνορα και μιλάμε κανονικά για Ελλάδισταν!!!Μπουρδέλο και μάλιστα μεγάλο!!!

    3. Όλοι τους ήταν και είναι προδότες (εκτος χρυσης αυγης) Αλήτες, προδότες, πολιτικοί

    4. Kαί οι σημερινοί κυβερνώντες τι κάνουν? Γιατί δεν κλείνουν τα σύνορα? Αρα είναι όλοι συνεννοημένοι…”Τι είχες Γιάννη ο,τι είχα πάντα”…….Επιβάλλεται να πάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας,δεν υπάρχει σωτηρία απο τους 301…Ολοι προδότες είναι….

    5. ΟΙ ΄΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ΄΄ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΟΜΩΣ, ΑΦΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΚΑΝΑ ΓΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΛΕΔΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΣΟ ΄΄ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ΄΄ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;

    6. Και επισήμως ο πόλεμος στη Συρία τελείωσε αυτό ανακοίνωσε ο Λαβρόφ.αρα δεν υπάρχουν πρόσφυγες υπάρχουν εισβολείς.αυτο το μπουρδέλο που έχουμε για κυβέρνηση τι κάνει?τι έχει συμφωνήσει πίσω από τη πλάτη μας? Κάνεις δε ξέρει ούτε θα μάθουμε ποτέ αυτό το αρχιδι ο καραβανας που αφήνει αφύλακτα τα σύνορα γιατί δε λέει ποιανού εντολές εκτελεί ο προδότης?ορκίστηκε κι όλας το αρχιδι υπακοοη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους πουσταρες καραβαναδες προδότες όπως οι πολιτικοί νενεκοι του κερατά.και αν θα γίνει τίποτε αυτοί θα υπερασπιστούν τη πατρίδα αυτοι θα την κοπανισουν πρωτμοι

      1. Αυτοί που βλέπεις στην φωτογραφία ΔΕΝ είναι Σύριοι. Είναι Αφγανοί. Τόσες δεκαετίες έχει πόλεμο εκεί, αυτές οι ορδές δεν ερχόντουσαν. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει ταξιδιωτικά ας το πούμε πρακτορεία που στις βιτρίνες τους διαφημίζουν πως θα πάνε τα αφγάνια στην ΑΘΗΝΑ…Κάποτε το Αφγανιστάν ήταν μια μοντέρνα χώρα με δυτικά πρότυπα. Μετά τους γύρισαν στην παλαιολιθική εποχή με ταλιμπάν (που σημαίνει στα αραβικά οι μαθητές) κτλ. Αμερικάνοι, Ρώσοι, Αγγλοι, Γαλλοι, Γερμανοι κτλ. και αυξήθηκε κατακόρυφα η παραγωγή του οπίου…Βγάλε συμπέρασμα…

    7. Σουρωτήρι εχουμε γινει. Ας βάλει καποιος και κόκκινα φωτάκια γύρω γύρω στα σύνορα μας, να δείχνουμε πως το μπορ@@@δελο λειτουργεί κανονικά.
      Αι σιχτιρ πια. Αν ειναι δυνατόν να αναστέλλεται λειτουργία φυλακίου σε τέτοιους καιρούς. Τυχαίο;;;; Αντι να ενισχύσουν την φύλαξη των συνόρων αυτοι τα καθιστούν πιο ανίσχυρα. Λογικο ειναι να μπαίνει μεσα ολη η σαβούρα απο παντου. Στο τελος τι θα γινει με εμας δεν ξερω. Που θα μας στείλουν;;; Αλλα αφου δεν ξεσηκωνόμαστε καλα μας κανουν. Σε λιγο θα τους βαζουν μεσα στα σπιτια μας. Κάπου διάβασα πως στην Σουηδια προσπαθουν να περάσουν νόμο ωςτε να ΒΑΛΟΥΝ τους λαθρο μεσα στα σπιτια των Σουηδών. Μαζι με τους Σουηδούς εννοείται. Παρέα, ολοι μαζι. Σουηδοί και λαθρο αντάμα. Σε λιγο και στα δικα μας. Κάντε υπομονή και καθίστε πιο αναπαυτικά στους καναπεδες σας.

    8. οπως ηταν μπρος πισω παλι στην βουλγαρια και αμολατε τους στην τυχη τους τι ειναι η ελλαδα παγκοσμιο μπουρδελο? δεν σας αρεσε η χα την σνομπαρατε στις εκλογες φατε τωρα δημοκρατικο τοξο και παπαριες .βαλανε τον βελο στην βουλη αλλα και αυτον σιγα σιγα τα μεσα θα τον κοψουν γιατι λεει πολλα για τους λαθρομεταναστες και θα εχει τη φιμωση οπως εκαναν τα κατακαθια τα δημοκρατικα με την χα μην μιλατε καθολου αυτους ψηφισατε μια αλλαγη καραμπινατη δεν κανατε για να ταρακουνηθουν οι προδοτες εκει με σκυμενο το κεφαλι και στα τεσσερα περιμενετε το καλυβιοτικο

    9. Αυτές τις φωτογραφίες βλέπουν οι Συριζαίοι και γενικά οι αριστεροί και τρίβουν τα χέρια τους. Έχουν ήδη πλύνει το κώλο τους, έχουν βάλει βαζελίνη και περιμένουν στα 4….

    10. ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΧΡΥΣΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

      1. ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΒΡΏΜΙΚΟΣ Ο ΤΌΠΟΣ, ΓΙ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ

    11. …..ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ…..

    Comments are closed.