ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΥΠΕΡΑΝΩ;

    Κοινοποίηση:
    ΜΙΚΡΑΣΙΑ

    Μία προκλητική ανακοίνωση, εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής (16/9) το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

    Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η Ελλάδα λέει ψέματα για την Μικρασιατική Καταστροφή και ότι ήταν αυτή που έχει προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

    Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ξεκινά κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες» από τις ελληνικές αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

    «Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα», συνεχίζει η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιχειρεί να κάνει για άλλη μια φορά επιλεκτική ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία πολλάκις έχει διαστρεβλώσει, επικαλούμενο το άρθρο 59 στο οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο», κάνοντας λόγο για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία.

    «Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις», υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του.

    Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τους συνεχώς διαψευδόμενους ισχυρισμούς της Άγκυρας για το μεταναστευτικό, αναφέροντας ότι «όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

    «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Εκεί μας κατάντησαν τα συστημικά κόμματα της δουλοπρέπειας και της υποτέλειας και τα πουλημένα ΜΜΕ που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι μίζες που θα αρπάξουν. Έφτασε η Τουρκία που βαρύνεται με δεκάδες γενοκτονίες (η μία εξ αυτών, των Αρμενίων, είναι και αναγνωρισμένη απο τη διεθνή κοινότητα) όχι μόνο να αρνείται τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει και να μη ζητά ούτε ένα συγγνώμη από τα θύματα της, αλλά να κατηγορεί και την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!!!!!!!!!!!! Και έχουμε τους ανίκανους ( ή μήπως προδότες;) της κυβέρνησης αλλά,( σε μικρότερο,βέβαια, βαθμό), και της αντιπολίτευσης να αφήνουν τη διεθνή κοινή γνώμη έρμαιο της τουρκικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Ελεεινά τομάρια, μόνο για να παραπλανάτε τους Έλληνες πολίτες και να πουλάτε τα πειραματικά μπόλια ξέρετε να στήνετε δίκτυα προπαγάνδας… Βλέπετε εκεί οι μίζες είναι τεράστιες…

    2. Προβάλετε την ταινία “Ravished Armenia”, να μάθουν όλοι περί τίνος πρόκειται. Δείτε μήπως μπορεί να συνοδεύσει κάποιο τεύχος. Τα κτήνη πρέπει να ξεμπροστιαστούν διεθνώς…

    3. Όσο το υπεξ (μας) δεν επαναφέρει το ζήτημα της ποντιακής Γενοκτονίας και δεν εγείρει θέμα Ελληνικού Ολοκαυτώματος/Γενοκτονίας μαζί με τα Αρμενικό και Ασσυριακό, το #υπεξ_γαμιέται!

    4. Τοσα εκατομυρια σκοτώσαν γιατι δεν το παραδεχονται και η αρμενια τους κατηγορει για γενοκτονια αλλα αυτοι στη κοσμαρα τους.
      Φταιμε κι εμεις γιατι οταν κανεις μια δουλεια πρεπει να την κανεις σωστα κι οχι να αφηνεις τα στρατευματα στο ελεος του θεου.
      Υστερα επρεπε να συνενοηθουμε με τους ποντιους να μας βοηθησουν μιας και ηταν πισω στην ανατολη κι εμεις στα δυτικα μπορουσαμε να τους κλεισουμε ανετα

    5. Τι παίχτηκε στη δεθ με τον άχριστο τουρίστα κικίλια και τους ξενοδόχους;

    6. Πρέπει κάποτε να συμφιλιωθούμε με τη γείτονα χώρα και να σταματήσει αυτή η έχθρα.Να πάψουμε να ρίχνουμε εθνικιστικό λάδι στη φωτιά.
      Η παραδοχή εκ μέρους μας της Μικρασιατικής καταστροφής λόγω συνωστισμού ειναι ένα σημαντικό βήμα στη συμφιλίωση των δύο λαών.
      Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αληθινούς φίλους μας Οβριους που εργαζονται αδιάκοπα προς αυτόν τον συμφιλιωτική σκοπο.

    7. Ο/Η ΓΙΟΡΓΟΣ

      ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ Η ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΣΑ ΓΙΝΩΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΗΣΟΥΝΕ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΑ@ΗΣΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ο/Η

    8. Καπου δυστυχως η αληθεια ειναι στη μεση! Ρωτειστε τους μακαριστους Βενιζελικους και τους συμμαχους ημων! Σιγουρα υπηρξε πληρης εγκαταλειψις των Ποντιων απο τη μανα Ελλαδα εκεινη την εποχη!
      Κατα τ αλλα τιμειστε πραγματικους ηρωες οπως τον Κολοκοτρωνη, το Νικηταρα, τον Καραισκακη…..

    9. Καταρχας οι τουρκοι δεν ειναι ανθρωποι, ηταν με τους γερμανους στο Α παγκοσμιο βγαλανε κερδη ηταν ουδετεροι στο Β παγκοσμιο βγαλαν κερδη μετα με τον πρακτορα Μακκαριο και με τους βρετανους βγαλαν κερδη. Τους εχουν δωσει τον ελεγχο κωνσταντινουπολης και βοσπορου ολη
      την Μικρα Ασια και 6 μιλια απο την χωρα μας και μιλανε ακομα γιατι θελουν και τον βυθο. Υπαρχει κανενας να τους σταματησει;

    10. Κι η Ρεπούση η ΣΥΡΙΖΑΙΑ έλεγε πως έγινε συνωστισμός στην Σμύρνη.

    Comments are closed.