ΝΕΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ, ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΦΕΣΙ! ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ! ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

    Κοινοποίηση:
    ΕΛΙΑΜΕΠ

    Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι μας περιμένει στα ελληνοτουρκικά, έρχεται και το ΕΛΙΑΜΕΠ, το αγαπημένο ίδρυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να επιβεβαιώσει όσους ανησυχούν για τα σχέδια της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

    Σε κείμενο του ΕΛΙΑΜΕΠ που υπογράφουν οι Ανδρέας Στεργίου, Θεόδωρος Τσίκας, Κωνσταντίνος Τσιστελίκης και Αλέξης Ηρακλειδής ,αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

    «Ο συνεχιζόμενος ανταγωνισμός και η έλλειψη προσέγγισης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις φαντάζει ως η φυσική κατάσταση των πραγμάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δηλαδή, το ότι η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τα θαλάσσια σύνορα στα ανοιχτά της Ευβοίας, χαρακτηρίζεται από το ΕΛΙΑΜΕΠ ως «ανταγωνισμός»!

    • Η Τουρκία έχει εγείρει μια σειρά από προκλήσεις σε διάφορες πτυχές της ελληνικής κυριαρχίας, μερικές φορές υποστηριζόμενες από λεκτικές απειλές, ενώ η Ελλάδα επιμένει να προβάλλει μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς αμφίβολης νομιμότητας σε ζώνες κυριαρχίας. Όσον αφορά το κυπριακό αίνιγμα, πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο έχει σπαταληθεί από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004.

    • Ταυτόχρονα, οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές απειλές για τη βιοποικιλότητα και τις αλιευτικές δραστηριότητες, καθώς και προκλήσεις για την ασφάλεια του κλίματος και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με κοινή διασυνοριακή δράση. Ενόψει των τρομακτικών προκλήσεων που σχετίζονται με το κλίμα και αναμένεται να πλήξουν ιδιαίτερα έντονα την Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία δεν είναι θέμα επιλογής αλλά αναγκαιότητας και επιβίωσης.

    Μάλλον στο ΕΛΙΑΜΕΠ δεν έχουν κατανοήσει ότι το Ακούγιου είναι τουρκικό και όχι ελληνικό δημιούργημα…

    Στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι μια πολύ καθυστερημένη και γόνιμη συζήτηση για διάφορα θέματα που έχουν τραυματίσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ουσιαστικό διάλογο είναι να παραμεριστούν όλα όσα δηλητηρίασαν τις διμερείς τους σχέσεις, όλα όσα απείλησαν την ειρήνη και την ασφάλεια, καθιστώντας τη χρήση των φυσικών πόρων αναποτελεσματική και θέτοντας σε κίνδυνο την ευημερία των πολιτών τους».

    Χρειάζονται κάποια σχόλια ή κάποιες προβλέψεις για το τι έρχεται στα ελληνοτουρκικά;

    Το κείμενο δημοσιοποιείται δύο 24ωρα πριν από τη συνάντηση που θα έχουν Μητσοτάκης και Ερντογάν στο Βίλνιους. Με τι διαθέσεις ,τι σχέδια και τι προετοιμασία πηγαίνει σε αυτό το ραντεβού ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι άγνωστο αλλά οι προσδοκίες όσων προσπαθούν να δουν την πραγματικότητα δεν είναι πολλές.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Ο Γεραπετρίτης έκανε προσφάτως νέα δήλωση όπου ανέφερε πως η εθνική μας κυριαρχία βρίσκεται στα 6 μίλια.
      Μην σας κάνει εντύπωση αν σύντομα ακούσετε πως η κυριαρχία μας στον εναέριο χώρο, μειώνεται από τα 10 ναυτικά μίλια, στα 6. Έτσι θα έβγαζε και νόημα η δήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, περί μαξιμαλισμού αμφίβολης νομιμότητας της Ελλάδας.

    2. Ουτε δρακοι υπαρχουν,ουτε εκπληξεις.Και οι θεσεις του Γεραπετριτη,τις Ντορας του Κυριακου,ηταν πασιδηλες,και το ΕΛΙΑΜΠΕΠειναι γνωστο για τον ανθελληνισμο του,καθοσον η προδοσια της πατριδας δεν ειναι ταμπου γι’αυτους,το κερδος να βγαινει,τα αφεντικα να ειναι ευχαριστημενα.Προς τί λοιπον οι σχολιασμοι και οι καταρες;Να ξεθυμανουμε εδω,αντι να βγουμε στους δρομους;Το ειπαν καθαρα:Ηρθαμε για το λεφτα μονο,θα τ’αρπαξουμε με οποιονδηποτε τροπο,ολα τα αλλα[πατριδα,κοινωνια,υγεια κλπ]ειναι και τριχες κατσαρες και δεν ειμαστε αρμοδιοι.

    3. 5η φάλαγγα τα κρατικοδίαιτα κοπριταριά του ελιαμεπ

    4. ”ενώ η Ελλάδα επιμένει να προβάλλει μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς αμφίβολης νομιμότητας σε ζώνες κυριαρχίας.”!!!

      Δηλαδή το Μογγολικό ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ ,φιλοτουρκικό και μητσοτακικό ”ίδρυμα ευρωπαικής και Εξωτερικής πολιτικής” προβάλλει το αυτονόητο επιχείρημα της Ελλάδος ως ”μαξιμαλιστικό ισχυρισμό” επισημως!!!

      Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, έχουμε να κάνουμε με προδότες πολιτικούς που είναι έτοιμοι να καταπιούν το τουρκικό αφήγημα και να παραχωρήσουν οικειοθελώς τη διαχείριση τμημάτων της χώρας μας στους Τούρκους.

      Βρισκόμαστε ενώπιον μίας προσχεδιασμένης προδοσίας μεγαλύτερη από των Πρεσπών!!!

      Υ.Γ. Στις προηγούμενες εκλογές, έγινε σαφής η μοίρα των προδοτών.Καλή διάλυση ΚΑΙ στη ΝΔ.

    5. Αυτό το ίδρυμα από πού πληρώνεται;Από τον Σόρος ή τον Ρότσιλντ;Όλες οι δήθεν επιστημονικές απόψεις του είναι ανθελληνικές και προδοτικές με έναν μανδύα ψευτοσοβαρότητας.Όταν πέσει το ψευτορωμαίϊκο,όλοι αυτοί πρέπει να απελαθούν ή να μπουν φυλακή για εσχάτη προδοσία και συνεργασία με τους εχθρούς της Ελλάδος

    6. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΄ΛΟΥΓΚΡΕΣ / ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ/ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΩΡΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΑΠΗ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ!!!
      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ 100 ΣΩΣΤΑ.

    7. Πες στον ψωλοβρόντη να βγει σε κανένα τουρκοκάναλο και να κάνει ανάλυση της π…..ς. Ξέρει απ’ αυτά. Εμείς όμως ξέρουμε από τ’ άλλα. Όλη την ώρα παπαρολογίες και ουσία μηδέν. Τα δε χάπατα από κάτω κοιτάζουν σαν χάνοι.

    8. Το ανθελληνικό τόξο προσπάθησε να ξεσηκώσει τους λαθρομετανάστες για τον θάνατο του Σύριου που αντί να ήταν φυλακή κυκλοφορούσε ελεύθερος! Όλοι δίπλα στους Σπαρτιάτες και τον Ηλία γιατί είναι η μοναδική αντίσταση. Ας ελπίσουμε και ο Νατσιός να πει για λαθρομετανάστες και απελάσεις, δεν μπορεί να λέει μόνο για ταυτότητες!

    9. Mοκο και κολυμπηστε στα σκ@τα τωρα…..

      1. 20% και με νοθεία πήραν και όμως επειδή είστε ραγιαδες και ξεφτιλισμένοι τον νομιμοποιησατε λαμβάνοντας μέρος στο θέατρο των εκλογών των 300 ολιγαρχών .
        Χωνέψατε δε και αμάσητο το περιβόητο μετά την απομάκρυση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !
        Άρες μαρες κουκουνάρες .
        Που είναι γραμμένο μωρέ ότι ο κάθε διανοητικος ανάπηρος που τοποθετουν οι αποικιοκράτες (που μετρούν τους ψηφους ) να παριστάνει τον πορδηπουργο , έχει το δικαίωμα να παραδίδει Μακεδονία , Αιγαίο , Ήπειρο , Κύπρο , Θράκη και να εποικίζει το υπόλοιπο της Πατριδος ;
        Ξυπνάτε γιατί τα παιδιά σας θα τα περάσουν στην σούβλα και εσάς θα σας θάψουν ζωντανούς .
        Η μήπως νομίζετε ότι αυτούς που έβαλαν στο κ(Υ)νοβουλιο οι πορωμένοι μπατριωτες και οι θεούσες θα σας σώσουν ;

        1. Eιρωνικα το εγραψα βλακάκο Λυκουργο…..Αλλά που μυαλο να ξεχωρισεις την ειρωνια …..

    10. Το ΕΛΙΑΜΕΠ ιδρύθηκε από γραικύλους για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα.
      Δεν εκφράζουν επιστημονικές απόψεις αλλά πολιτικές προδοτικές θέσεις.

    11. ΣΤΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΔΑΦΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ [ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ] απο την ΤΟΥΡΚΙΑ ειναι ΑΙΝΙΓΜΑ ?

    12. Στεργίου -> ελληνικό, πολύ generic, τόσο που το έχουν λάβει και αλλοδαπής καταγωγής
      Τσίκας -> αλβανικό δισύλλαβο (Cika)
      Τσιτσελικης -> τουρκικό (Cicelik)
      Ηρακλείδης -> κλασική περίπτωση ελληνοποιημένου τουρκόφωνου ή βουλγαρόφωνου που του έδωσαν πολύ ελληνικό επώνυμο όταν πέρασαν οι πρόγονοι του στην Ελλάδα

    Comments are closed.