(ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ) ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Κοινοποίηση:
1

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η τράπεζα Alpha Bank ενημέρωσε τους πελάτες της τι συνέβη με τα μαζικά sms που δέχθηκαν αρκετοί για το e-banking τους.

 

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:
«Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται  από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν».

 

Σημειώνεται ότι χθες αναστατώθηκαν εκατοντάδες πελάτες της τράπεζας Alpha Bank οι οποίοι έλαβαν το βράδυ της Παρασκευής sms να αλλάξουν τους κωδικούς τους στο e-banking.

Το μήνυμα που έλαβαν χρήστες του ebanking της Alpha Bank
«myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’», ήταν το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους χρήστες του ebanking της Alpha Bank.

Στελέχη Alpha Bank: Δεν υπάρχει κίνδυνος για καταθέσεις, αστοχία του λογισμικού που στέλνει τα sms

 

Διαβάστε αναλυτικά το χθεσινό ρεπορτάζ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ! ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK -ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ SMS ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕΣΩ E-BANKING

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Εγω απεσυρα τις καταθεσεις μου απο Ωμεγα μπανκ και τις εβαλα σε αξιοπιστα Γερμανικα τραπεζικα ιδρυματα .Μεγαλυτερο επιτοκιο καταθεσεων και αξιοπιστια χαρακτηριζουν τους Γερμανικους τραπεζικους ομιλους. Κανεις και μια εισαγωγη κινεζικων προϊοντων (με το κιλο) στην Ρουμανια και εισαι πρωτος. Οι Κινεζοι μολις ακουγαν Ελληνικες τραπεζες δεν ηθελαν ευρω αλλα τωρα μολις πληρωνω μεσω DEUTSCHE ΒΑΝΚ κανουν φιφες.

  2. αμα πας για kobinen και δεν σου βγαίνει στη ζούλα και τελικά το παίρνουν όλοι χαμπάρι, είναι ρε παιδί μου ….εύλογη η….αναστάτωση….λογικό.
    Και ….σούπερ η ασφάλεια των συστημάτων στην alpha bank. “….δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας…”,….
    μόνο που δεν ξέρουμε τι sms φεύγουνε και πάνε μόνα τους … βόλτα.
    Δεν έγινε και τίποτα, την επόμενη φορά θα βγούνε να πάρουνε αέρα και τα προσωπικά στοιχεία με τους κωδικούς…..
    ρε ρεζιλίκια ποιόν κοροϊδεύετε; ασφάλεια το λέτε όταν δεν ελέγχετε ούτε καν τις κομπινες σας;

  3. Eiναι απαραδεκτοι . Και εγω ελαβα sms και μετά οταν πηγα να μπω στο web banking δεν μου ερχόταν νεο sms εισοδου ( extra pin ) ,ειχε κολλησει .Το χειροτερο ,το απαραδεκτο ειναι πως το τηλέφωνο της alpha bank ,το γνωστο ,δεν λειτουργουσε , οχι απλα δεν λειτουργουσε ,αλλά ελεγε πως ο αριθμος που καλεσατε δεν αντιστοιχει σε συνδρομητη , ειναι ευλογο να δημιουργηθει αναστατωση

    1. Η παρένθεση υπήρχε και από πριν δεν την ανακάλυψα εγώ!

Comments are closed.