ΝΕΑ ΦΑΠΑ ΑΠΟ POLITICO ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ»! ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΕΜΙΡΗΣ… ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ ΤΗΣ ΝΔ!

    Κοινοποίηση:
    ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

    «Εξαφάνιση χωρίς ίχνη». Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε το σημερινό Brussel’s Playbook του Politico στον σχολιασμό για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, σημειώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται περί… ελληνικής μαγείας (Greek magic).

    «Η ΕΥΠ κατέστρεψε τα αρχεία που αναγράφουν τις λεπτομέρεις της παρακολουθήσης του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως φέρεται να ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής την Τρίτη», σημειώνεται μεταξύ άλλων από το Politico.

    «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ράμμος ανέφερε ότι ο Κοντολέων διέταξε την καταστροφή των αρχειών την ημέρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε την παρακολούθησή του. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ορισμένα ρεπορτάζ που αναφέρθηκαν στο “άδειασμα” των αρχείων που αφορούν τις υποθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη».

    Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Ράμμος «φέρεται να ανέφερε ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, επέδειξε άρνηση συνεργασίας, τονίζοντας ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να ευαγγελίζεται το απόρρητο σε αυτή την υπόθεση».

    Από την πλευρά του, ο Δεμίρης «φέρεται να σημείωσε στην Επιτροπή ότι δεν θα παρουσιάσει τα έγγραφα ή τα στοιχεία, ακολουθώντας την γραμμή της κυβέρνησης, ενώ παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που προΐσταται της ΕΥΠ, μπορεί να άρει το απόρρητο», τονίζει το Politico κλείνοντας την ενότητα των τελευταίων γεγονότων στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

    Αυτοεξευτελισμός Δεμίρη

    Σε δηλώσεις του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: “Ο κύριος Δεμίρης ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ πιστός στην στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Και στην σημερινή του εξέταση συνέχισε να αντιτάσσει στην εξεταστική επιτροπή το απόρρητο. Και σε ό,τι αφορά στην υποχρέωση μαρτυρίας του αλλά και σε ό,τι αφορά την αποστολή που έχει αιτηθεί εξεταστική επιτροπή των σχετικών εγγράφων από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν πρόκειται να αποστείλει κανένα από τα έγγραφα που το είχε ζητήσει εξεταστική επιτροπή και υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και στην πραγματικότητα αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλύπτει υπόθεση και να προστατευθεί ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος έχει και την απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα”.

    Απόλυτη κοροϊδία

    Από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε: “Η απόλυτη δικαίωση του κ. Ανδρουλάκη, σήμερα, καθώς ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης γκρέμισε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο με το οποίο να μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να πάει στην ΕΥΠ για να ενημερωθεί, αλλά πρόκειται για μια «καινοτομία». Δηλαδή, στην ουσία μια «πατέντα» του κ. Μητσοτάκη. Περαιτέρω, δε, για τον ουσιαστικό λόγο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν θα μπορούσε και εάν του επιτρέπετε να πει τον αναφέρει.. Η απόλυτη κοροϊδία”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. η ξαφνικίτιδα θερίζει (γυναίκα 24 και άντρας 23 τα τελευταία θύματα) και εσείς ασχολείστε με υποκλοπές…

      1. Η ξαφνικήτιδα έρχεται από πολιτικά ταξιδιωτικά αεροσκάφη.Το είπε καθαρά έτσι στα ίσια Άγγλος σε εκπομπή σε δορυφορικό κανάλι.

    Comments are closed.