ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ- ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12.000 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    coronavirus

     

    Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως σχετικά με το πως επηρρεάζει τη ζωή του κόσμου ο κορωνοϊός Covid-19. Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αρκετές χώρες παίρνουν νέα αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να “κόψουν” την αλυσίδα διάδοσής του. Μέσα σε όλα, συνεχίζονται και οι πιέσεις για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

    Περισσότεροι από 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο καλούνται από τις αρχές να μείνουν σπίτι, με βάση στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι περισσότεροι πολίτες υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό, όπως στη Γαλλία και την Ιταλία. Στους υπολοίπους έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, καραντίνα ή υπόκειται σε μέτρα μη αναγκαστικού χαρακτήρα να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Στις ΗΠΑ, το 30% του πληθυσμού έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, με διαφορετικού τύπου μέτρα, ιδίως στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο. Στη Λατινική Αμερική, η Κολομβία θα εφαρμόσει υποχρεωτικό περιορισμό από το βράδυ της Τρίτης, ενώ στη Βολιβία, όπου αναβλήθηκαν οι προεδρικές εκλογές, η κυβέρνηση έχει επιβάλει καραντίνα στην χώρα από την Κυριακή. Στη Βραζιλία, η πολιτεία του Σάο Πάολο θα βρίσκεται σε καραντίνα για δεκαπέντε ημέρες από την Τρίτη. Στην Αφρική, ο περιορισμός θα εφαρμοστεί σε όλο την Τυνησία, από σήμερα Κυριακή, το ίδιο και στη Ρουάντα.

    Πάνω από 12.000 θάνατοι παγκοσμίως

    Πάνω από 291.420 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 165 χώρες και περιοχές από την έναρξη της πανδημίας. Τουλάχιστον 12.725 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου έως χθες Σάββατο στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Στην Ιταλία έχουν πεθάνει 4.825 άνθρωποι σε 53.578 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η Κίνα έχει 81.008 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 3.255 θανάτων. Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους μετά την Ιταλία και την Κίνα είναι το Ιράν με 1.556 νεκρούς σε 20.610 κρούσματα, η Ισπανία με 1.326 θανάτους (24.926 κρούσματα), η Γαλλία με 562 θανάτους (14.459 κρούσματα) και οι ΗΠΑ με 278 νεκρούς (22.177 κρούσματα).

    Αυστηρότερα μέτρα

    Η Ιταλία διέκοψε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας και αυστηροποίησε τους κανόνες περιορισμού με το κλείσιμο όλων των χώρων πρασίνου. Στη Γαλλία τέθηκαν πρόσθετοι περιορισμοί μετακίνησης και απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις του νότου. Η Ελβετία απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων. Η Γεωργία και το Κιργιζιστάν κήρυξαν χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκαν στην Αϊτή, τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, την Ιορδανία, την Ρουμανία και την Μπουρκίνα Φάσο.

    Κλείσιμο συνόρων

    Από την Τρίτη τουρίστες θα ξεκινήσουν να φεύγουν από την Κούβα, που έκλεισε τα σύνορα της σε μη κατοίκους. Η Ακτή Ελεφαντοστού και η Μπουρκίνα Φάσο έκλεισαν τα σύνορά τους από αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως η Ρουάντα. Η Βραζιλία θα κλείσει από τη Δευτέρα τα σύνορά της σε υπηκόους από την Ευρώπη, την Αυστραλία και πολλές ασιατικές χώρες. Το Πακιστάν διέκοψε όλες τις διεθνείς πτήσεις. Η Ρουμανία απαγορεύει την είσοδο αλλοδαπών πολλών εθνικοτήτων στην επικράτειά της.

    Αιτήματα για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

    Πληθαίνουν τα αιτήματα για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου στο Τόκιο. Μετά τις ομοσπονδίες κολυμβήσεων των ΗΠΑ και Γαλλίας και την Νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι αθλητικές ομοσπονδίες των ΗΠΑ της Ισπανίας ζήτησαν και αυτές από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή την αναβολή των Αγώνων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Ο Π.Ο.Υ. ειναι για τον π@@τσο…
      Ο καθηγητης Τσιοδρας (τον οποιο δεν εχω κρυψει οτι συμπαθω-φαινεται καλοπροαιρετος ανθρωπος) εδωσε μια συνεντυξη τον Γεναρη στο iatronet.gr και ειπε οτι ο ιος δεν ειναι επικινδυνος και δεν υπαρχει πςριπτωση να ερθει στην Ελλαδα… βασιζομενος στα λεγομενα του Π.Ο.Υ.
      Δεν πιστεψε κανεις υπευθυνος ανα τον κοσμο τον οφθαλμιατρο της Γιουχαν που βγηκε στο internet και ειπε οτι αυτος ο ιος ειναι πολυ μεταδοτικος και πολυ φονικος.
      Καποιο ευθυνονται για αυτη την παγκοσμια τραγωδια.
      Δεν συμφωνειτε κ.Τσιοδρα;

    2. Εχει δίκιο η Ιταλίδα ιολόγος, είναι απίστευτο πως στην Κίνα με πληθυσμό δισεκατομμυρίων και την Γουχάν πολλών εκατομμυρίων, να σταματήσουν ξαφνικά ώς δια μαγείας και να μηδενιστούν κρούσματα και θύματα, όσο και άν πήραν σκληρά και αποφασιστικά μέτρα, ενώ στην Ιταλία συμβαίνει αυτή η καταστροφή!!! Είναι άραγε μετάλλαξη, ή συμβαίνει και κάτι άλλο εξίσου σοβαρό και στοχοποιούνται κάποιες χώρες, αλλά και ο ιός έχει απίστευτες και καταστροφικές ιδιότητες??!!!

    3. Εποικισμος και επιταξεις εν μεσω καραντινας (για ολους εκτος απο τους λαθρο, οι οποιοι απο ο’τι φαινεται εχουν “ανοσια” σε ολα τα λοιμωδη νοσηματα, το γιατι ψαξτε το). Η Νεα Ταξη Πραγματων που κυβερναει μας την εφερε μια χαρα. Μας εποικιζει και μας αφανιζει με μηδενικη αντισταση.

      1. Δεν πας σε κανενα ψυχιατρο να σε ψαξει αυτος καλυτερα;,αντε με τον κάθε αγραμματο βλακα ξερολα που βγαινει και λεει της μαλακιες του χωρις να ξερει καν τι του γινεται…δηλαδή βλακακο μου η ΝΤΠ αποφασισε να καταστρεψει την παγκοσμια οικονομια μαζι και τους ιδιους τους εαυτους τους σκοπιμα για να κουβαλησουν εδώ στην ελλαδα μια μικρη χωρα σαν κουστουλια σε εκταση λαθρο που εχουν ανοσια..για ναν μας αντικαταστησουν ε;; εδω βλακα μου τοσα χρονια με μνημονια και κρισεις τους κουβαλουσαν μια χαρα ,και ξαφνικα αποφασισαν να τα γαμησουν όλα; να καταστρεψουν και της πολυεθνικες δικες τους εταιριες για το χατηρι λαθρομεταναστών ;;;αντε κανε καμια βουτια στην θαλασσα ρε.

        1. Όσα επιχειρήματα κ να του προβάλλεις αυτοί οι τύποι δεν πείθονται.νομιζουν ότι αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια κ ότι οι άλλοι είναι πρόβατα.ειμαι σίγουρος ότι κοιτάζεται στον καθρέφτη κ αναρωτιέται ” μα πόσο έξυπνος είμαι? Κ πόσο βόδια οι άλλοι..φτου σου τζιμανι μου.” Κ ξέρεις είναι πολλοί.δεν ζουν ανάμεσα μας.ζουμε ανάμεσα τους.

    4. 1. ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ
      2. ΦΟΒΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
      3. ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
      *(Βλέπε π.χ πείραμα με Μαρέβα και μπαλκόνια)
      4. ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ
      5. ΕΞΟΙΚΙΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ
      6. ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΕΤΡΩΝ
      7. ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (ΚΑΡΤΕΣ κτλ.)
      8. ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (5G,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ)
      9. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ
      10. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ
      11. ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
      12. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
      13. ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
      14. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
      15. ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
      16. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…

      1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ; ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΝΙΤΗ!!!!ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ;ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ;;; ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΝ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!! ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ .

      2. Μένουμε σπίτι κ συνεχίζουμε την αντιψυχωσικη αγωγή μας.

    5. ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΚΛΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΠ Ο ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ Η 5G Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;

      ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ Δ.ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ-ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
      ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ

      1. Ζευς κοψε τον αυνανισμο παλικαρι μου αντε μπραβο!!!

    6. Αυτά να τα βλέπουν τα γίδια που αποφασίζουν να είναι τις Κυριακές τα μάρκετ ανοιχτά. Για να πάει το γίδι που ήταν ξαπλωμένο στον καναπέ του και έτρωγε τον αγλέορα όλη την εβδομάδα να αγοράσει πατατάκια γαριδάκια και κωλόχαρτα μη τυχόν και δεν του φτάσουν οι 30 οκτάδες που έχει πάρει.

    7. Σημερινό απο πολυ γνωστή εφημεριδα του Μιλάνου: Maria Rita Gismondo, διευθύντρια του εργαστηρίου κλινικής μικροβιολογίας, ιολογίας και διάγνωσης εκτάκτων αναγκών του νοσοκομείου Sacco στο Μιλάνο.
      “Στη Λομβαρδία υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνουμε. Οι θάνατοι της Κίνας έχουν ξεπεραστεί σε μια απείρως μικρότερη περιοχή και σε λιγότερο χρόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έλεγε ότι ο κορωνοιός θα ήταν λίγο πιο σοβαρός από μια γρίπη. Τώρα αντ ‘αυτού, μπροστά στους αριθμούς της Λομβαρδίας, μένουμε έκπληκτοι και θέλουμε να καταλάβουμε περισσότερα. Κάτι περίεργο συμβαίνει – προειδοποιεί η Gismondo – Στην Λομβαρδία υπάρχει μια επίθεση που δεν μπορεί να εξηγηθεί, ο ιός ίσως έχει μεταλλαχθεί”.
      ΚΑΙ κάτι σημερινό όσον αφορά τα supermarkets «Από το Palazzo Chigi (το αντίστοιχο Μαξίμου) έφθασε μόνο μία διευκρίνιση: “Τα σουπερμάρκετ, οι υπεραγορές και τα παντοπωλεία θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου”. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Giusepe Conte έχει αφήσει ελεύθερους τους περιφερειάρχες να αποφασίσουν».
      Να σας πω ότι εάν δεν άνοιγαν Κυριακή είχε πρόστιμο. Τώρα το υπουργείο υγείας το άλλαξε. Και το έριξε στις Περιφέρειες. Να αποφασίσουν εκείνες. Μάλλον για να μην έχει ευθύνη το υπουργείο. Από σήμερα σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα, οι Περιφερειάρχες μετα από οδηγίες των ιατρικών συλλόγων απαγόρευσαν το άνοιγμα τις Κυριακές (από σήμερα) και μειώνουν το ωράριο τις καθημερινές. Μελετούν το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση μεταξύ αύξησης κρουσμάτων και αγορών. Μόλις τη Τετάρτη ο οργανισμός υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο ιος ζει επάνω σε μεταλλικές και πλαστικές επιφάνειες έως και 3 μέρες.

      1. αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι όλο αυτό με τον ιό είναι παραμύθι και είναι όλοι στο κόλπο καθώς προκειται να αλλάξει όλο τον πλανήτη κοινωνικό-οικονομικά και να οδηγηθούμε στην παγκόσμια κυβέρνηση τρόμου που έλεγε η Μπενάκη στον Παπούλια το 2005.

        1. Το αποτέλεσμα του να βλέπεις matrix 24/7. Κάνε διάλειμμα κ ξεκινά κανένα Σειρηνάκη.

    Comments are closed.