ΝΕΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ!! ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ – 25 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Ο ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Κοινοποίηση:
    ragdaies ekselikseis

    Ξέφυγε η κατάσταση στο Κόσοβο, με τους Σέρβους να αντεπιτίθενται στους σχεδιασμούς των Κοσοβάρων και να συγκρούονται με στρατεύματα της KFOR, υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, καθώς προσπαθούσαν να καταλάβουν τα γραφεία ενός από τους δήμους όπου οι Αλβανοί δήμαρχοι ανέλαβαν τις θέσεις τους την περασμένη εβδομάδα, με τη βοήθεια των αρχών του Κοσόβου.

    Οι Σέρβοι άρχισαν να συγκρούονται με την αστυνομία το πρωί στον δήμο Ζβετσάν, 45 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Πρίστινα. Το απόγευμα, στρατιώτες της KFOR κάλεσαν τους Σέρβους να ανοίξουν το δρόμο για δύο οχήματα από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του Κοσόβου.

    Στη συνέχεια, οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να προστατεύσουν τους Κοσοβάρους αξιωματικούς στα οχήματα και να διαλύσουν τους διαδηλωτές, σύμφωνα με μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

     

    Οι συγκεντρωμένοι Σέρβοι απάντησαν πετώντας πέτρες και αντικείμενα, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Ένα όχημα κάηκε και υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες ΝΑΤΟϊκούς τραυματίες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΝΑΤΟ οι τραυματίες στρατιώτες είναι 25, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 41, ανάμεσά τους και 11 Ιταλοί.

    Οι αρχές του Κοσόβου στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «δεκάδες» ΝΑΤΟϊκούς τραυματίες και πέντε συλλήψεις και προσθέτουν ότι η ένταση παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή.

     

    Την ίδια ώρα τα τελευταία λεπτά υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταφέρονται σερβικά στρατεύματα στο Κόσοβο, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας Α.Βούτσιτς θα απευθύνει διάγγελμα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ….ΘΕΡΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    2. Βρωμερό συρρικνώνετε την Σερβία, αλλά δεν θα σας περάσει.!!! Οι Σέρβοι είναι μαχητές.!!!

    3. Κρύβουν τα αίτια του ξεσηκωμου των Σέρβων οι π@υτανες στα δυτικά μμε και θα πουν όπως και με την Ρωσία, είδατε οι κακοι οι Σέρβοι που επιτέθηκαν στους κακόμοιρους Αλβανούς? Η αλήθεια είναι πως στις δημοτικές εκλογές για 4 δήμους που υπάρχει σερβικός πλυθησμος, απαγορεύθηκε να ψηφίσουν οι Σέρβοι και έφεραν από άλλες περιοχές αλβανούς να ψηφίσουν. Έτσι πήραν τους δήμους οι Αλβανοί. Άρα, ποιος έχει την ευθύνη για τις συγκρούσεις?

    4. Αυτα ειναι τα κατωρθωματα του ΝΑΤΟ! Πηραν οι ελεεινοι με το ετσι θελω ολοκληρη Σερβικη επαρχια , το Κοσοβο , και την εκαναν αναιξαρτητο Κρατος , για χατιρι των βρομοαλβανων!! Οι μεθοδευσεις αυτες οι αθλιες θα βαλουν καποια στιγμη φωτια σε ολα τα Βαλκανια!! Κατα τα αλλα κοπτονται για τους διεφθαρμενους Ουκρανους και πανε φιρι φιρι για Γ’ παγκοσμιο πολεμο οι αλητες!!!

    5. Ωρα η Σερβία να βάλει τάξη και στην θέση του τον κάθε ψευτόμαγκα.

    6. αυτός αυτοί που νομίζουν ότι μπορεί να ζούνε Σέρβοι με Αλβανούς μαζί είμαι βλάκες και επικίνδυνοι! Είναι σαν να θες να επιβιώσει μια μέλισσα με μια σφίγγα μαζί σε μια κυψέλη, μάντεψε ποια είναι η σφίγγα.

      1. Ούτε και εμείς οι Έλληνες μπορούμε να ζήσουμε με Αλβανούς τηγανοκέφαλους και ας το επιθυμούν οι προδότες των πολιτικών κομμάτων της βουλής.

    7. Αδερφια Σερβοι…. χωρις σαλιο! Εχουμε μαθει KFOR κι αλβανεζικα σκατα!

    Comments are closed.