ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ»! – ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Κοινοποίηση:
    LXHA6PHLJJDHXJAWROEQCUKQPA

    Ταμείο με στόχο την άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού  συγκροτεί το νεοσυσταθείς φορέας με τίτλο: «Ταμείον Ελληνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ».

    Πρόκειται για μια προσπάθεια με εμπνευστή τον ευπατρίδη πρόεδρο του ομίλου εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος πρόσφατα είχε αποστείλει και επιστολή στη Βουλή  καλώντας τους 300 σε μια  νέα πανεθνική προσπάθεια για την χρηματοδότηση νέων φρεγατών για τον ελληνικό πολεμικό Στόλο.

    Ο Π.Εμφιετζόγλου, μετά από την επιστολή που έστειλε, δεν έμεινε στα λόγια: Έσπευσε να δημιουργήσει τον φορέα που θα ξεκινήσει την συγκέντρωση των χρημάτων για να μπορέσει να αγοραστεί η πρώτη φρεγάτα για το ΠΝ.

    Τις κρίσιμες αυτές ώρες που η Τουρκία προχωρά ανέξοδα στην καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και δημιουργεί de facto καταστάσεις κλοπής της ελληνικής δικαιοδοσίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Π.Εμφιετζόγλου, καλεί τους Έλληνες πολίτες και ειδικά τους οικονομικά επιφανείς, να κινητοποιηθούν για την στήριξη του Πολεμικού Ναυτικού.

    Όπως αναφέρεται στο καταστατικό του φορέα οικονομικής ενίσχυσης του ελληνικού Στόλου «Ταμείον Ελληνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ» οι τρεις βασικοί στόχοι της ίδρυσής του είναι:

    «Α. Η ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση όλου του Ελληνισμού, των  μελών  του  και  της  κοινωνίας γενικότερα, ώστε να συμβάλλουν, όσον δύνανται, στη δημιουργία Ταμείου, για την αγορά Υπερσύγχρονης Φρεγάτας ώστε να την δωρίσει στο Πολεμικό Ναυτικό της Χώρας.

    Επιπλέον στην συντήρηση, επισκευή, μεταλλαγή, εγκατάσταση νέων οπλικών συστημάτων στην αγορασθείσα Φρεγάτα, μεταγενέστερα.

    Β. Η  ανάπτυξη  δραστηριοτήτων  μη  κερδοσκοπικού  χαρακτήρα, προς υποστήριξη  και  ενίσχυση  της  δημιουργίας  κραταιού  πολεμικού  στόλου.

    Γ.  Η  δημιουργία  ενός « Ταμείου  του  Ελληνικού  Στόλου», δια  των  εισφορών, και  δωρεών  των  μελών  και  φίλων  του  σωματείου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου  να  συγκεντρωθούν  χρήματα  για  την  αγορά  εξοπλισμού  του  Πολεμικού  Ναυτικού  της  χώρας».

    Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία στους καιρούς που ζούμε, της αδιαφορίας απέναντι σε οτιδήποτε εθνικό, συνιστά ταυτόχρονα και μια πρόκληση για τον ελληνισμό γενικότερα, αφού απευθύνεται και σε Έλληνες του εξωτερικού, για να αποδειχθεί ότι αυτός ο τόπος έχει ακόμη αστείρευτες δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, αρκεί να υπάρχει κάποιος να αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή.

    Η ονομασία «Αβέρωφ ΙΙ» παραπέμπει βέβαια στην αγορά του πρώτου σκάφους του θωρηκτού «Αβέρωφ»  το 1911, με το κόστος τη αγοράς του να καλύπτεται κατά ένα 20% από την δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο «Ταμείο Εθνικού Στόλου» το 1899, 8.000.000 χρυσές δρχ. για τη ναυπήγηση ενός νέου πολεμικού πλοίου, με τη συνολική δαπάνη αγοράς του θωρηκτού να ανέρχεται στα 23.650.000 χρυσές δρχ.

    Έτσι το όνειρο της αγοράς μιας φρεγάτας από τις δωρεές των Ελλήνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ίσως γίνει πραγματικότητα και το σκάφος αυτό δικαίως θα πρέπει να λάβει το όνομα «Αβέρωφ ΙΙ».

    Εκτός όμως από την αγορά του σκάφους καθ’ αυτού, το σημαντικότερο όφελος για την πατρίδα από το εγχείρημα αυτό, θα είναι ότι οι Έλληνες εάν ενωθούν και στρατευόμουν σε ένα κοινό εθνικό σκοπό, μπορούν να τον πετύχουν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    32 Σχόλια

    1. Η θέληση λείπει από την πολιτική και άλλη ελιτ που κάνει τη κότα διότι σκέφτεται μόνο και μόνο τα κλεμμένα που δεν θα μπορέσει να υφαρπάξει ή που αδυνατεί να πει όχι στους ξένους που εδώ την εγκατέστησαν επάνω στον τράχηλο μας. Συνεπώς πιστεύω ότι η καλοπροαίρετη και πατριωτική ιδέα του Π. Εμφιετζόγλου και των λοιπών ιδρυτικών μελών να υλοποιήσουν μία τέτοια ιδέα τελικά στην βρωμερή πολιτική πραγματικότητα που ζούμε δεν είναι δυνατό να ευδοκιμήσει αφού αν γίνει πράξη τότε αυτοί οι συγκεκριμένοι ταγοί της ζέουσας πολιτικής ελιτ δεν θα έχουν καμία μα καμία δικαιολογία να μην αντιστέκονται στους προκλητικά θρασύτατους γείτονες. Αυτό που συμβαίνει στ΄ αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε αδύναμοι και ανέτοιμοι και έτσι δεν μπορούμε να αντισταθούμε, αλλά για να μη μπορούμε να αντισταθούμε συστηματικά μας κατέστησαν αδύναμους. Θα ήταν χρήσιμο το αβέρωφ ΙΙ αν δεν ήταν προϋπόθεση και απείρως χρησιμότερο να αποτινάξουμε όσους σάπιους ξενοκίνητους έχουν διαχρονικά καβαλήσει τον τράχηλο μας

    2. Συμφωνώ με την ιδέα της εθνικής φρεγάτας, αλλά όχι στο όνομα.Το όνομα Αβέρωφ είναι ιερό, το πλοίο πήγε και γάμησε μόνο του όλον τον τουρκικό στόλο,αν είναι να το ονομάσετε Αβέρωφ II τότε νά τό αφήσετε να τιμήσει τό ιερό ο όνομα του και όχι νά κάνει την κότα μπροστά στους βρωμοτουρκους!

      1. Συμφωνώ Άλεξ. Το όνομα Αβέρωφ στο πλοίο δεν είναι ταινία Ράμπο 1,2,3,κ.τ.λ όμως μην περιμένεις πλοίο από λεφτά Ελλήνων. Κι αυτό γιατί; Γιατί εκεί δεν θα υπάρξει μιζα

    3. Κάποτε ένας πατέρας φιλούσε τα χέρια του Σημίτη γιατί δεν έκανε πόλεμο με το Ίμια και ο γιος του ήταν φαντάρος τότε,( το είδαμε στην τηλεόραση). Σίγουρα ο γιός του θα φοράει μάσκα τώρα όχι για να μην κολλήσει ιό, αλλά από ντροπή μην τον γνωρίζουν για ότι είπε ο πατέρας του τοτε. Εσύ γερουλη μπορείς να λες ότι θες,τον γιο σου τον ρώτησες;

    4. Να του πείτε του ανθρώπου αυτού να αγοράσει μόνος του τη φρεγάτα ..με τη βοήθεια μας ασφαλώς και να απαιτήσει να μπει κυβερνήτης ένας ο οποίος έχει σίγουρα στέρηση βαθμου λόγω απείθειας .Μόνο ένας πατριώτης περιθωριοποιημένος πρέπει να τη κάνει κουμάντο.Ενα τέτοιο καράβι πρέπει να είναι ικανό να πάει να ανοίξει πόλεμο και να γυρίσει πανηγυρικά νικητής

    5. Ναι καλά τώρα …. Οι εποχές των εθνικών ευεργετών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ! Όλοι το πώς θα τα οικονομισουν κοιτάνε , είτε το πώς θα μαζέψουν ψήφους για τις εκλογές.

    6. ουτε σεντ δεν πεταγα στο ελλαδα.Συνεχισε με παρομοια αρθρα μακελειο,με αυτα γελαμε

      1. Φυσικά δε τα πετάς στο ελλαντα. Τα πετάς σε φόρους σε αυτούς που σε μάζεψαν.κι απορώ γιατί έχεις άποψη από κι που είσαι; Γιατί όχι μόνο ευρώ δε θα δώσεις για το ελλαντα,αλλά φυσικά ούτε την παρουσία σου όταν σε χρειαστεί το ελλαντα. Άστο μεγάλε θα φροντίσουμε εμείς για το ελλαντα.

    7. Σοuτζουκάκια θα γίνουν τα χρήματα!

    8. ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ

      ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ …ΠΡΟΤΟΥ ΧΑΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

    9. τα λεφτα να κατατιθενται σε λογαριασμο στο ονομα του πολεμικου ναυτικου με ρητρα.. να χρησιμοποιηθει για αγορα φρεγατας με τον εξοπλισμο της…, οποτε δεν μπορει να γινει καμια νοθεια ή αρπαχτη.. και ουτε θα μπορει το κρατος να τα χρησιμοποιησει για αλλο σκοπο…

      1. Θυμάσαι μήπως τι έγιναν τα λεφτά των πυρπληκτων του 07; αφάντα φίλε μου. Χαχα
        Ο μακρυχερης έχει πάντα το τρόπο του.

    10. παμε ξανα κα για τη
      ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΤΙΩΤΗ!

    11. Με τόσους εφοπλιστές πού έχει η χώρα 5 φρεγάτες έπρεπε να ήταν έτοιμες τώρα πού μιλάμε.

    12. Ποιός θα εγγυηθεί πώς θα διαχειριστούν τα χρήματα που θα,συγκεντρωθούν????
      Ο Εμφιετζόγλου χρωστάει σε όλη την Ελλάδα….. Είναι φερέγγυος???

    13. Μα ΔΕΝ υπάρχει καν ελευθερία για να πολεμήσει κανείς. Όλοι μαντρωμένοι και με τα φίμωτρα στη μούρη. Να πολεμήσετε εσείς !

    14. Ναι ραφαλ κ φρεγάτες για να μην τα χρησιμοποιεί ο ακαπνος στρατός, ξεσκατιστρα ισλομολαθροπιθηκων

    15. Καλή σκέψη. Όλοι οι Έλληνες θα βοηθήσουν. Όπως βοήθησαν τους πυροπληκτους και σεισμοπαθείς της Ηλείας. Τα εκατομμύρια μαζεύτηκαν με τούς τηλεμαραθώνιους και έκανε κουμάντο ο Μολυβιάτης. Αλήθεια που είναι αυτά τα λεφτά τώρα; Γιατί οι άνθρωποι δεν πήραν μια.

    16. Μπουρδες…με τους ελληνες / κυπριους εφοπλιστες που εχουν εδρα την Αγγλια και ΗΠΑ Αυστραλια κλπ κλπ το ποσο που ψαχνουν ειναι θεμα τυπικου τηλεφωνου…οποτε αστα σαπια για ταμεια και βλακιες και σοβαρευτειτε.

    17. Θεωρητικά επειδή γνωρίζω την εσωτερική αντίδραση σε τέτοιου είδους «παραλογες» τοποθετήσεις δεν έπρεπε να μπω στον πειρασμό, όμως «ο όφις με ηπατησε».

    18. «Ταμείον Ελληνικού Στόλου ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ». άλλη κονόμα τώρα!!

    19. Να ενωθούν όλοι οι Έλληνες ναι.
      Όλοι οι Ελληνόφωνοι με αναρχοάπλυτους λαθροόρκ με ελληνική ταυτότητα και προδότες ΟΧΙ.
      Η Εθνοκάθαρση έπεται άμεσα.

    20. Για ποιο λόγο να συνεισφέρουμε για το στόλο;; Εδώ η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι το σοβαρότερο μας πρόβλημα είναι ο Κορονοιος .
      Δεν είμαι πια της ηλικίας να πολεμήσω, αλλά και να ήμουν δεν θα πήγαινα. Να πολεμήσω εγώ η ο γυιος μου για ποιο λόγο; Για την ελευθερία της πατρίδας;, ποια ελευθερία ; Απαγόρευση της κυκλοφορίας και φίμωτρο ;; Αυτήν την ελευθερία ;
      Για τους γέρους που φοβούνται στα 80 φεύγα μην πεθάνουν, και θυσιάζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους για λίγους μήνες ζωής; (Γιατί το χρέος που βάζουμε τώρα για τους γέρους αυτά θα το πληρώσουν )
      Για αυτό 19 χρόνων παιδιά θα πρέπει να σκοτωθούν , με όλη τη ζωή τους μπροστά τους ενώ οι γεροβισβηκηδες τους απαγορεύουν να την χαρούν ;; ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ .
      Ο Ελληνικός λαός δεν αξίζει ελευθερία. Ούτε θέλει
      Ο σουλτάνος είναι αυτό που είναι. Δικτάτορας . Αλλά δικτάτορας με αρ@@@@ια. Και οι δικοί μας δικτάτορες είναι. Οι Τούρκοι φοβούνται ένα δικτάτορα με αρ@@@δια. Εμείς φοβόμαστε τον Χαρδαλιά. Ένα δικτάτορα που είναι αρ@@@δι.
      Ποιος αξίζει να κρατήσει και να μεγαλώσει την Πατρίδα του;
      Τους λέμε Μογγόλους. Οι Μογγόλοι ήταν τουλάχιστον γενναίοι.
      Εμείς τι είμαστε ; Θα πολεμήσουμε τους Τούρκους όταν ανεχόμαστε να μας κλείνει μέσα ένα αρ@@@ι;
      Άσε τώρα. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

      1. Η αλήθεια είναι πολύ πιο παράξενη απ’ την που νομίζουμε. Γι αυτό το μυαλό μας το εκπαίδευσαν ώστε να μην μπορεί να την αναγνωρίσει . Ο αιώνιος αγώνας τους αυτός είναι. Κι ευτυχώς για αυτούς τα κατάφεραν.

      2. δεν είμαι ακόμη 80 αλλά δεν χρειάζεται να είσαι φωστήρας για να καταλάβει κανείς ότι όλα (ή τουλάχιστον τα περισσότερα) δεινά που τραβάει η Ελλάδα σήμερα τα χρωστάει σε αυτούς που κρατούσαν την μοίρα της πατρίδος τις δεκαετίες 60,70,80 και 90… δηλαδή τους σημερινούς 80νταρηδες.

    21. XAXA… ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΠΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ , ΩΩΩ ΕΠΙΤΡΟΠΕς;;;
      ΜΑΣΑ ΚΛΠ…ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΜΕΛΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΝΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΜΕΛΙΑ? ΧΑΧΑΑΑ

    22. Να δώσουν πρώτα τις αποταμιεύσεις που κλέψανε από τους ομολογιούχους και κατόπιν να έχουνε μούτρα να ζητάνε την οποιαδήποτε συνεισφορά.

    23. Αν βάλουν χρήματα Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης έχουμε 3 φρεγάτες ΑΝΕΤΑ πιστεύω…ΑΝ….

    24. Μπράβο στόν κ. Εμφιετζόγλου !! Μακάρι νά πάει καλά η προσπάθειά του. Καί νά σκεφτεί κανείς ότι ο Ανθρωπος αυτός είναι παράλυτος πάνω σέ αναπηρικό καρότσι !!!…

    25. ΕΚΤΟΣ!!!!!!
      ΕΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ,ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΑ!!!
      ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ!!!!
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
      ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟΣΕΣ ΜΚΟ ΤΡΩΝΕ.ΤΟΣΑ ΕΣΠΑ ΕΧΕΙ.
      ΑΣ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΤΛ.
      ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
      ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ?

    26. Ε ναι, αντί να αγοράσει ο Κουλης δίνει τα λεφτά στους συνταξιούχους ψηφοφόρους του. Και τώρα φρεγατα με δωρεές;
      Και να το αποκτήσουμε πάλι στα 6 μίλια θα κάνουμε τουμπεκί.
      Μετά από Σημίτη, γαπ, Σαμαρα, Τσίπρα έχουμε ακόμα τέτοιου είδους πρωθυπουργό.
      Είμαστε ντροπή.

      1. Τι εννοείς συνταξιούχους ψηφοφόρους του; Ο πατέρας σου είναι συνταξιούχος; Αν ναι τι ψίχουλα παίρνει; Αν είναι εισοδήματιας έχε καλά. Γι αυτό έβγαλε τέτοιο κανακάρη,

    Comments are closed.