ΞΕΠΕΡΑΣΕ… ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ! ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: “ΠΑΣΧΑ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ”

    Κοινοποίηση:
    ignatios1-770x439_c-1280x720

    Να μείνουμε σπίτι, μας καλεί ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό. Όπως υποστήριξε «δεν διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία. Άρα, μένουμε στο σπίτι και αυτή είναι η ευθύνη όλων μας»

    Επεσήμανε ότι, «όλοι θέλαμε αλλιώς να ζήσουμε την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα, που έρχεται, αλλά δεν θα την ζήσουμε έτσι.

    Διαισθάνομαι, όμως, ότι η πρόταση της Δ.Ι.Σ., που συνεδριάζει αύριο, θα είναι, τουλάχιστον ο Ιερέας και ο Ιεροψάλτης, να τελούν τις ακολουθίες, κεκλεισμένων των θυρών. Είναι και αυτό μια παρηγοριά, να γνωρίζει ο κάθε πιστός ότι ο Ιερέας του είναι εκεί και προσεύχεται για όλους…».

    Αναφερόμενος στον προβληματισμό που υπάρχει, σχετικά με τον κίνδυνο συνάξεως μεγάλου αριθμού πιστών έξωθεν των Ναών, κατά την τέλεση των ιερών Ακολουθιών, έχοντας υπόψιν την εμπειρία των κατοίκων του Πηλίου, τούτον τον καιρό, επεσήμανε ότι, «τηρούνται αυστηρότατα τα μέτρα από όλους τους κατοίκους.

    Οι άνθρωποι έχουν απόλυτη συνείδηση της κατάστασης, είναι υπεύθυνοι και θα προφυλάξουν τις κοινότητές τους. Δεν θα κινδυνεύσουμε απ’ αυτό. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, επίσης, ότι εμείς ως Εκκλησία, τηρήσαμε ό,τι η Πολιτεία μας ζήτησε, με θρησκευτική ευλάβεια και ακρίβεια.

    Νομίζω, λοιπόν, ότι ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος, εάν δοθεί η δυνατότητα, μέσα σε κλίμα απολύτου εμπιστοσύνης, με την ευθύνη των Ιεραρχών και όλων των Κληρικών της Ελλάδος, να κάνουμε τις Ακολουθίες με κλειστές θύρες, θα δώσει την δυνατότητα, να βρούμε ένα μέτρο που δεν θα επιτρέψει είτε τον «κρυπτοχριστιανισμό», είτε την εκμετάλλευση της κατάστασης από κάποιους άλλους, με σκοπό να προκαλέσουν γεγονότα, που θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες εξελίξεις. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τέτοια περιθώρια.

    Πρέπει όλοι με ευθύνη να λειτουργήσουμε και είναι σημαντικό ότι η αρμόδια Υπουργός Παιδείας έχει αντιληφθεί την ανάγκη και έχει πάρει πολύ καλή θέση.

    Εξαρτάται, λοιπόν, από όλους μας, να προχωρήσουμε και να γιορτάσουμε ένα Πάσχα, με μοναδικές συνθήκες, που δεν θα ξαναζήσουμε στο μέλλον, που, όμως, αν το χειριστούμε υπεύθυνα, θα έρθει η στιγμή για να γιορτάσουμε το αληθινό Πάσχα, που θα είναι το πέρασμα στην κανονικότητα».

    Ερωτηθείς, τι θα γίνει στην συνέχεια, αν η Κυβέρνηση δεν δεχθεί μια τέτοια λύση, παρατήρησε ότι «θα κάνουμε ό,τι μέχρι και τώρα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Επισημαίνω όμως, ότι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε περιθώρια να εκμεταλλευτούν κάποιοι μια ένταση, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα. Νομίζω, ότι θα κυριαρχήσει η σύνεση.

    Όλοι μας αγωνιζόμαστε τον κοινό αγώνα, για να είμαστε νικητές». Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα δεν διώκεται ο Χριστιανισμός, δεν διώκεται η Εκκλησία. Υπεύθυνη αντιμετώπιση μιας κρίσιμης κατάστασης γίνεται. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να συγκρίνουμε με άλλα καθεστώτα, ούτε να προκαλούμε εντάσεις, που θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Διατί κόπτεσθε υποκριταί τού makeleio;;;;; Υμείς δημοσιεύετε, προάγετε καί προωθείτε ό,τι τό αισχρό, ανήθικο καί αντιχριστιανικό, όπως τό ανώμαλο στοματικό sex καί κάθε άλλη αισχρότητα καί ανωμαλία, δηλητηριάζοντας τόν λαόν (ψυχή τε καί σώματι) απείρως περισσότερο από εκείνους οι οποίοι δηλητηρίασαν τούς σκύλους. Διατί λοιπόν, υποκριτικώς καί φαρισαϊκώς αναφέρετε περί τών πανομοιότυπων υμών φαρισαίων φιλοπαναιρετικών οικουμενιστών;;;;; Εξάγετε πρώτον τό δοκάρι εκ τών ιδίων υμετέρων οφθαλμών καί κατόπιν θά διαβλέψετε ορθώς νά μεριμνήσετε καί περί τών άλλων. Αναφέρεστε ελεγκτικώς περί τών ανθελλήνων κομμουνισταράδων αλλά από τήν άλλη ενεργείτε πρός καταστροφή τού λαού μέ τά ανήθικα καί πρόστυχα τά οποία προβάλετε πρός διαφθορά τών Πατριωτών μου.Διορθωθείτε διότι τό δρέπανο Τού Θεού μου αιωρείται επί τών ανοήτων κεφαλών υμών.

    2. Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε σκατοταλιμπάνια ντεμέκ χριστιανοί ..Πάτε να κολήσετε όλοι σκατόψυχοι κλεφτοκοτάδες..Μας ζαλίσατε με την μαλακία που σας δέρνει…

    3. Λέτε ότι ” Νομίζω, ότι θα κυριαρχήσει η σύνεση ” Δηλαδή ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός θα πάει ενωμένος, για να κάνει Ανάσταση και εσείς που είσαστε παπάς θα κάτσετε σπίτι σας ?

    4. Ακούστε τον Ιγνατίου..Ακούστε και τον Μορφου και βγάλτε το συμπέρασμα ποιός παπάς ειναι ..Ιερέας και Μύστης του Κυρίου μας. Και ποιός παπάς.. είναι κοσμικός με ράσα..

      1. Μαζί με τον Μόρφου, και τον Λεμεσού Αθανάσιο, πολύ ξεχωριστή μορφή, πραγματικός πνευματικός πατέρας…

    5. Που ναι οι παπαδες να μαχονται για την αναστασιμη ακολουθια????

    6. Ο ορισμος του αναξιου…καμια εκπληξη…προδοτης της ορθοδοξιας χρονια τωρα

    7. Ουστ τραγοπαπα.Προσκυνημενοι σαν εσένα αφορησαν τους επαναστάτες του 1821.Λίγοι οι πραγματικοί παπάδες…

    8. κλείστε τις εκκλησιές, ανοίξτε τα χοτσποτ να μας κολλήσουν ελεύθερα χολέρα τα αδέλφια μας οι τζιχαντιστές. αλλαχου ακμπαρ, σαλομ σαλομ είπεν ο κύριος…

    9. ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑΣ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΝΤΠ ΜΟΥΝΙ

    10. Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.

      ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας.

    11. Σεβασμιωτατε Μητροπολιτη Ιγνατιε καλα τα λετε … αλλα πολλοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι ηθελαν να ερθουν ποιο κοντα στον Αληθινο μας Τριαδικο Θεο. Σε παρακαλω παρακαλα και εσυ τον Υψιστο Κυριο μας Ιησου Χριστο να ληξει αυτό το Παρανοικο Πολεμικο Μετρο συντομα, χωρις να επιφερει αλλα Μεγιστα Δεινα….

    12. Στέφανε αν θες να σε γράψει η ιστορία ξύπνα τον Έλληνα πολίτη.Δεν υπάρχει κορωνοϊός.Πρόκειται για απάτη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Τελειώνει όπως βλέπεις η Πατρίδα.Πλέον πρέπει να δώσουμε μάχη με την Μασονία και τους Αντίχριστους.
      Έχω ρωτήσει πάνω από 10 γιατρούς επιστήμονες.Ο κορωνοϊός προϋπήρχε από το 1992 και πάντα υπήρχαν εποχικά θύματα.Απλά τώρα τα δείχνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιράσουν τον πανικό.Βοήθησε Στέφανε να σώσουμε τα Ελληνόπουλα που θα βιώνουν αιώνια το σκότος χωρίς να δούνε άσπρη μέρα.Δεν υπάρχει Πανδημία.Είναι όλα καλοστημένο σχέδιο.

    13. Και να μείνουμε ακοινώνητοι? Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο για τις αρρώστιες, είναι ζωή. Εμείς δε φοβόμαστε… Αυτοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων….

    14. Τώρα που ξέφυγε , ότι και να κάνουν δεν μπορούν να το σταματήσουν , θα κάνει τον κύκλο του και αν δεν τον κάνει τώρα θα το κάνει αργότερα . Πόσο ακόμη μπορούν να κλείνουν τον κόσμο μέσα ???
      Πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει η οικονομία ??

      Τελικά πιστεύω ότι είναι να γίνουν ΟΛΑ αυτά …και το μόνο που είναι στο χέρι μας είναι να γυρίσουμε στον δρόμο Του Κυρίου

    15. Δεν αγιάζουν οι αναμάρτητοι μα εκείνοι που άντεξαν να δουν τις αμαρτίες τους

      Χαράλαμπος Τσαβδαρίδης

      Αγιότητα είναι μια βαθιά ευαισθησία. Μια βαθιά ποιητική ματιά που μπορεί να μεταμορφώνει τα πάντα σε άγγιγμα ψυχής. Ο άγιος είναι ποιητής και ευαίσθητος. «Για να γίνει κανείς Χριστιανός, πρέπει να έχει ποιητική ψυχή, πρέπει να γίνει ποιητής. “Χοντρές” ψυχές κοντά Του ο Χριστός δεν θέλει» (άγ. Πορφύριος).

      Ο άγιος αγαπάει ακόμη κα τα μη αξιαγάπητα. Εκείνον που όλοι θα περιφρονούσαν με μεγάλη χαρά, η αγιότητα τον μαζεύει, τον αγκαλιάζει, τον φιλά με πάθος μέχρι να τον θεραπεύσει.

      Η αγιότητα μεταμορφώνει τα έρημα. Κυκλώνει τα διεσπαρμένα. Ενώνει τα διαιρεμένα. Μπορεί και αντέχει πάνω και πέρα από τις πληγές και τις καταστροφές. Κοιτάει εκεί που δεν κοιτάει κανείς άλλος. Δεν χωρίζει τα πράγματα σε καλά και κακά. Δεν τους βάζει ταμπέλες. Δεν κατηγοριοποιεί τη ζωή σε ανώτερη και κατώτερη. Δεν διχάζει, δεν μοιράζει, δεν αποσπά, ενώνει, συνενώνει, και δυναμώνει το αδύνατο να συμβεί και το όνειρο να πραγματωθεί.

      Η αγιότητα είναι μια βαθιά ποίηση που συντονίζει το σύμπαν στους στίχους του δημιουργού του. Είναι ο ίδιος ο Χριστός που μέσα από τον άγιο μιλάει ξανά για την αγάπη. Που μέσα από την ματιά του αγίου στέλνει το τρυφερό βλέμμα Του σε όλους τους κουρασμένους. Στους αποτυχημένους και τους κουρελιασμένους στις μάχες της ζωής. Μια τεράστια αγκαλιά να ξαποστάσουν πάντες.

      Η αγιότητα είναι μεταξένια αίσθηση της ζωής. Ευαισθησία που ξαναζωντανεύει εντός μας την ματιά του παραδείσου. Τότε που τα πάντα ήταν έκπληξη και θαυμασμός. Τότε που τίποτε δεν ήταν βαρετά το ίδιο ή επαναλαμβανόμενο. Η αγιότητα αναδεικνύει ξανά την ξεχασμένη μας παιδικότητα. Εκείνο το ξάφνιασμα μπροστά στο μυστήριο της ζωής.

      Η αγιότητα δεν είναι τελειότητα, μα αποδοχή της ασημαντότητας. Δεν είναι επιτυχία μα δώρο. Δεν είναι κατόρθωμα αλλά χάρισμα. Δεν είναι δύναμη μα κένωση και άδειασμα. Ταπείνωση και εκούσια απόσυρση από τα φώτα του ψεύτικου, πρόσκαιρου και μάταιου.

      Δεν αγιάζουν οι αναμάρτητοι μα εκείνοι που άντεξαν να δουν τις αμαρτίες τους. Να τις ακουμπήσουν δίχως να φοβούνται μη λερωθούν και χαλάσει το προφίλ τους. Είναι ανώτερος, λέει ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος, εκείνος που είδε τις αμαρτίες του από εκείνον που ανέστησε νεκρούς.

      Ο άγιος δεν ξέρει ότι είναι άγιος. Εάν το ήξερε, απλά δεν θα ήταν. Όπως ο αθώος δεν γνωρίζει την αθωότητά του. Πολλώ δε μάλλον δεν την προασπίζει. Αθωότητα που προασπίζεται είναι «ευγενής» ναρκισσισμός. Ο άγιος το μόνο που γνωρίζει είναι η έντονη παρουσία του Χριστού εντός του.

      Βιώνει μια εσωτερική αποδοχή του Θεού. Μια αγκαλιά που δεν τον κρίνει, παρά μονάχα τον καλύπτει από το ψύχος του κόσμου τούτου.

      Ο άγιος μονάχα αγαπά. Γιατί ο ίδιος έχει βιώσει την αγάπη του Θεού. Ξέρει από πάθη και οδύνη. Γνωρίζει τι σημαίνει υπαρξιακή αστοχία, λάθος, σφάλμα και πτώση, γιατί δεν γεννήθηκε άγιος, ούτε τέλειος, μα ούτε προνομιούχος. Πόνεσε, έπεσε, έπαθε, έμαθε. Έτσι μας καταλαβαίνει, μας κατανοεί και ποτέ δεν μας κρίνει. Μονάχα μας αγαπά. Παντού και πάντοτε.

      Ο άγιος δεν απορρίπτει. Αποδέχεται απόλυτα, διακρίνοντας την πράξη από το πρόσωπο. Την πράξη την επικρίνει, το ανθρώπινο πρόσωπο ποτέ. Το καταλαβαίνει και το συμπαθεί. Όχι ηθικά. Μα οντολογικά. Γνωρίζει ότι αυτός είναι ο άνθρωπος. Φοβισμένος, τραυματισμένος, χαμένος και πτωτικός.

      Εκφράζοντας το πνεύμα του Χριστού, συγχωρεί όχι μια πράξη, αλλά τον όλο άνθρωπο. Όπως το έκανε ο Χριστός. Δεν σώζει τον άνθρωπο από τις αμαρτίες του απλώς, αλλά μεταμορφώνει τη σύνολη φύση του.

      Η αγιότητα είναι ένα παράθυρο για να μπορούν εκείνοι που θέλουν και το επιθυμούν, να κοιτάζουν την βασιλεία του Θεού.

      1. ΕΣΥ ΜΩΡΗ ΛΟΥΓΚΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΣ; ΠΙΣΩΛΕΝΤΗΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΣ ΕΙΣΑΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ; ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΠΟΝ.

    16. Η Αγιοτητα και η Θεωση του ανθρωπου ειναι το ηπαρχειν του Χριστιανου που δεν γνωριζει το τί ειναι αυτο που”είναι” γιατι δεν γνωριζει το πνευμα του Εγω του φωτος της φυσης Του αλλα τον φωτισαν το σκοτος την πλανη για αληθεια και τους νομους του Αδη…γιατι Αλλο η Αγαπη Θεος και άλλο απο μόνος του ο ανθρωπος Θεος να κρινει αν ηπαχει Θεος η όχη…δυνωντας την καρδια του ανθρωπου το φως να ζεί μέσα στην δουλία του 666 ..και να αγαπανε με προσωπίο χριστιανου …την δοξα το χρημα και την απατη.
      Η Αγιοτητα της οικογενειας εγινε έρωτας σπερματοζωαριου με κοπρανα.
      Και πατερας και μητερα με παιδακια εραστες στο ιδιο το κρεβατι.

      Ο δικεφαλος αετος της βασιλείας των ουρανων εγινε πάτωμα να τον ποδοπατουν νόησης βασιλεις και τα προβατα τους…οι μαγοι του Λογου του Θεου που διδασκουν στο σωμα του Χριστου Ελληνισμου πως ο Χριστος και Θεος που ηρθε να ειναι βασιλευς στην καρδια και το συνταγμα των αιώνιων Ελληνων …εχασε το αυτεξουσιο του απο τους μαγους του Ηρωδη.
      Ελευθεριαζουσα η ιθηκη του βασιλια των ελληνων…βαπτιζει το ποιμνιο στο ονομα του αλφα και του ωμεγα …και ευλογει τον αλλαχ ως νομιμο σηζυγο να εχει στο κρεβατι του για παλακιδες του τον Χριστό και την Παναγία

    17. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΟΥΡΟΥΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ????ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΥΣ!!!!

    Comments are closed.