ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ..

    Κοινοποίηση:
    ragkousis_vila_xr

    Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό

    Αν ένας από τους μεγαλύτερους νεογεννίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος τα τελευταία χρόνια άλλαξε κομματική στέγη και εκεί που έβριζε τον Τσίπρα και το κόμμα του πήγε για να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα στην Κουμουνδούρου.

    Για αυτό και μετά το σάλο που ξέσπασε αναφορικά με την βίλα του στην Πάρο δεν έχει βγει κανένας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον υπερασπιστεί. Και μόνο ο ίδιος έκανε μία δήλωση και την τυπική ανακοίνωση ως κόμμα το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου. Και όχι μόνο δεν τον υποστηρίζει κανείς και όχι μόνο πολλοί τρίβουν τα χέρια τους ενώ και αυτοί που πιθανόν θα ήθελαν να τον υποστηρίξουν δεν το κάνουν γιατί πολύ απλά ο Γιαννάκης έχει τη φωλιά του λερωμένη.

    Και όταν λέμε λερωμένη δεν αναφερόμαστε στο τυπικό της υποθέσεως, στο γράμμα του νόμου, αλλά στην ουσία της υπόθεσης και τις ευρύτερες διαστάσεις που έχει δεδομένου ότι ήταν πολιτικό πρόσωπο και μάλιστα κορυφαίο και εκείνη την περίοδο με το δάνειο και την κατασκευή της βίλας.

    Εξάλλου ο ίδιος σε όλη του την πολιτική καριέρα απέναντι στους αντιπάλους του τόνιζε ότι άλλο το νόμιμο και άλλο είναι το ηθικό. Και σωστά. Τώρα όμως που το αγγούρι έχει μπει στον ίδιο επιλέγει να μιλάει για νόμιμο δάνειο παραγνωρίζοντας και υποβαθμίζοντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης…

    Η πλάκα μάλιστα είναι ότι ενώ τα βάζει με τη ΝΔ γιατί του επιτίθεται με αυτή την αφορμή ο Ραγκούσης, η πραγματικότητα είναι ότι αυτός που τον είχε ξετινάξει πρώτος για το σκάνδαλο της βίλας ήταν ένας άνθρωπος του …Τσίπρα. Ναι, ακριβώς.

    Κι αυτό είναι πιο σημαντικό ίσως από όλα τα άλλα γιατί «απαντάει» και στο ότι πρόκειται για …παλιά ιστορία και «ξαναζεσταμένη». Όντως, έρχεται από παλαιότερα, αλλά με …ποιο τρόπο;

    Το 2012 ο Ραγκούσης, που μέχρι τότε ήταν κηπουρός και κάτι παραπάνω του Γιωργάκη Παπανδρέου, τα έσπασε μαζί του με αφορμή τις ανακατατάξεις που έφερε ο σχηματισμός της κυβέρνησης του Παπαδήμου. Καθώς λοιπόν άρχισε τις επιθέσεις στον ΓΑΠ, η «απάντηση» ήρθε με ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα που ανήκε στον δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη που τότε ήταν κι αυτός κολλητός του Γιωργάκη ενώ η σύζυγός του ήταν διορισμένη ερωβουλευτής από τον ΓΑΠ.

    Ο Φελέκης έβγαλε πρώτος το σκάνδαλο, του απάντησε προσωπικά και με …μηνύσεις ο Ραγκούσης που την περίοδο εκείνη ετοίμαζε το …δικό του κόμμα. Μάλιστα τότε οι ΣΥΡΙΖαιοι αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα του Φελέκη εναντίον του Ραγκούση που τους έβριζε άγρια. Ο καιρός πέρασε, ο Ραγκούσης έγινε ….ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο μεταξύ κα ο δημοσιογράφος Φελέκης είχε μπει στον στενό κύκλο του Τσίπρα, κάνοντας μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα και τα μυστικά τραπέζια με τον Γιωργάκη Παπανδρέου για να τα βρουν και να φτιάξουν την ….προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

    Ενώ λοιπόν ο Ραγκούσης τα βρίσκει όλα νόμιμα, ποντάροντας στις «λεπτομέρειες», τον ….ταπώνει ο ίδιος ο Φελέκης από τότε θέτοντας ερωτήματα για το εάν οι «τυπικές προϋποθέσεις» για το δάνειο θα ίσχυαν εάν δεν ήταν και γνωστό πολιτικό πρόσωπο εκείνη την περίοδο. Δήμαρχος αρχικά, βουλευτής Επικρατείας και υπουργός του ΓΑΠ στη συνέχεια. Ερωτήματα και για το εάν η τότε γυναίκα του πληρούσε όντως το κριτήριο του ΟΕΚ για να δανειστεί ή ήταν …μαϊμού ως ασφαλισμένη στην επιχείρηση με fast food του συζύγου της. Ερωτήματα επίσης για την θεόρατη πισίνα που τότε ο Ραγκούσης έλεγε ότι …δεν υπάρχει αλλά προέκυψε στη συνέχεια. Και το ακόμη πιο σοβαρό, ότι η ρύθμιση την οποία έκανε, νομότυπα, για να πάρει το κούρεμα του 40% ήταν …εντελώς τυχαία από τις τελευταίες που έγιναν πριν καταργηθεί αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση για τους κοινούς θνητούς. Δηλαδή τους απλούς πολίτες…

    Η πρώτη αποκάλυψη είχε τον Φεβρουάριο του 2012 προκαλώντας μπαράζ αναδημοσιεύσεων. Όπως είχε αποκαλυφθεί ως τρίτεκνος ο κ. Ραγκούσης πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι με πισίνα και έτυχε έκπτωσης 40%, κίνηση που προκάλεσε πολιτικό, νομικό αλλά και ηθικό ζήτημα.

    Το αίτημα για το δάνειο έγινε στο όνομα της συζύγου του (Αικατερίνη Ρούσου) και στο συμβόλαιο εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και οι δυο με ποσοστό 50% έκαστος. Το δάνειο ενεκρίθη (αριθμό έγκρισης 08-274001) και το συμβόλαιο υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2007 όταν δηλαδή ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν ήδη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια για την έγκριση του δανείου προέβλεπαν ανέγερση κατοικίας 200 τ.μ. με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο, δεύτερο όροφο και πισίνα. Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι είναι η θέση Ψαρόγες Πάρου.

    Το πόσον του δανείου που ενεκρίθη ήταν 145.000. Από αυτά ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβαλε 85.448,96 ευρώ (είχε πληρώσει και δόσεις 3.870 ευρώ) ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε περίπου 56.000 ευρώ. Το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου 2011 και η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου 2011.

    Τα ερωτήματα π από την υπόθεση είναι σοβαρά και η τότε ηγεσία της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν υν να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν αποδέχονται τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα και οι πολίτες της δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και τις αυστηρές πολιτικές λιτότητας.
    Κατ’ αρχήν το μείζον ζήτημα σχετίζεται με την έγκριση ενός δανείου τα χρήματα του οποίου προέρχονται από εργατικές εισφορές και δόθηκαν για να ανεγερθεί μια κατοικία 199,80 τετραγωνικών μέτρων, η οποία μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το συμβόλαιο, περιέχει και πισίνα!

    Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που η πισίνα είναι νόμιμη και δηλωμένη, τίθεται ένα νομικό και ηθικό ερώτημα: επιτρέπεται ένα ποσό που προέρχεται από ένα τέτοιο οργανισμό να αξιοποιείται για ένα είδος πολυτελείας; Αν ναι υπάρχουν και άλλοι δικαιούχοι που τους έχει εγκριθεί δάνειο για να φτιάξουν πισίνα;

    Μια δεύτερη πτυχή του θέματος σχετίζεται με το γεγονός ότι η σύζυγος του υπουργού, η οποία και αιτήθηκε το δάνειο, εμφανίστηκε να ασκεί το επάγγελμα των οικιακών!. Με δεδομένο ότι δικαιούχοι επιδότησης είναι μόνο εκείνοι που εργάζονται, ο σύζυγος φρόντισε να εμφανίσει την αιτούσα ως ασφαλισμένη σε δική του επιχείρηση!
    Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει στο σημείο αυτό. Το δάνειο εγκρίθηκε στους ενδιαφερόμενους και εντάχθηκαν σε ρύθμιση που αφορά πολύτεκνους.

    Περίπου στα τέλη του 2007 το δάνειο των 145.000 ευρώ, εγκρίθηκε στους αιτούντες. Η πρώτη καταβολή αποπληρωμής ξεκίνησε στα μέσα του 2010. Αφού καταβλήθηκαν περίπου 4.000 ευρώ σε δόσεις, ένα δεκαήμερο πριν την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για τρίτεκνους το ζευγάρι προχώρησε, στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, στην εξόφληση όλου του ποσού.

    Ποιο είναι το ενδιαφέρον σ’ αυτή τη περίπτωση; Το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε η Υπουργική Απόφαση 50/165 (27/3/2000) σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν ότι σε περίπτωση καταβολής του συνόλου του δανείου μια σειρά από κατηγορίες πολιτών, όπως οι τρίτεκνοι και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και εξασφαλίζουν έκπτωση 40%.

    Με απλά μαθηματικά το ποσό που κατέβαλαν μετρητά ήταν της τάξεως των 85.000 ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστούν και οι 4.000 που είχαν πληρώσει με τη μορφή δόσεων το ποσό που καταβλήθηκε συνολικά ήταν 89.000 ευρώ και η έκπτωση έφτασε στις 56.000 ευρώ!

    Το όλο θέμα παρουσίαζε και το ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε ληφθεί η απόφαση κατάργησης του Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας. Ενός οργανισμού που μέχρι τώρα παρείχε επιδότηση ενοικίου σε 120.000 δικαιούχους και επιδότηση επιτοκίου σε 83.000 εργαζόμενους.

    Αυτά τα ερωτήματα συνοδεύουν ακόμη τον γενίτσαρο Ραγκούση, που δεν τα έχει απαντήσει ασφαλώς…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. Ένας ” Εισαγγελέας ” ρεεεεεεεεεεεε έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεέεέεέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!
      Υπάρχει ιιίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
      ιιίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι?????????
      ΕεεεεεεεεεέεεεεεεεΡεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!

    2. Ο Εβραίος ο Σαραγκούσης του κλεφτοπασόκ με την βιλάρα και πιθανόν τις οφ-σορ με τα μύρια.Πώς ξεπλήρωσες ρε λαμόγιο δάνειο εκατομμυρίων για την καταραμένη βίλα σου;

    3. Γνωρίζατε εσείς μέχρι σήμερα ότι υπάρχει σάιτ πολίτικαλ.γρ ; (!) Διαβάζω ότι εκδότης είναι ο …Νικόλαος Καραμανλής (λολ) και έχει γραφεία εκεί που ήταν τα γραφεία μαφίαςΝΔ στη συγγρού ! Μπεεεε

    4. Για αυτό λέμε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι καθάρματα, κατάλαβες τώρα Έλληνα της Γερμανίας;;; Ποτέ δεν έχω σιχαθεί τόσο μα τόσο πολύ την πολιτική ζωή στην πατρίδα μας, οποία πέτρα κ αν σηκώσεις πια βρίσκεις από κάτω σκ@τ@ και όπως είπε κ ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ όλα τα σκ@τα μαζεμένα μαζί κ αυτός μέσα. Βιλές, κότερα, πισίνες, offshore
      Υπερασπιστές του δικαίου, θέλουν να φτιάξουν κρατος δικαίου ποια τα λαμογια;θα φτιάξουν τα λαμογια κρατος;;

      1. Να ‘ σαι καλά αδερφέ. Ειδικά για τον πρεζεμπορα. Κάποιοι μέσα στο Μακελειό συχνά-πυκνά θίγονται με αυτό τελευταία.

    5. Ισως ο μοναδικος πολιτικος μετα τον αειμνηστο Πεπονη που εκανε πραγματικες μεταρυθμισεις στη χωρα αλλα οποιος παραγει σπιλωνεται.

      1. Ωραίο ανέκδοτο, δεν λέω, αλλά το άλλο με τον Τοτό είναι καλύτερο. Χαχαχαχαχα…

    6. Αν δεν κάνω λάθος και σε αυτή την βίλα, όπως και στου κολλητού του Σαραγκουση, του Λαζόπουλου δεν δούλευε λαθραία και ανασφάλιστος ο βρωμοκουραδης πακις, βιαστής της Μυρτώς; Αριστεροί με δεξιές τσέπες και εκατομμυριουχοι δεξιοί με αριστερά και καλά μυαλά. Το ίδιο κλέφτες, το ίδιο εκμεταλλευτες λαού και λαθρο, το ίδιο προδοτες, εθνομηδενιστες, πουστηδες και παιδεραστές.

    7. Πλάκα μας κάνεις; αφού ο φελέκης γράφει στο πρώτο ψέμα, νούδουλος είναι

    8. Να ψάξουμε και τα σπίτια των μελών του μπλε πασοκ, δηλαδή της μαφίαςΝΔ, για να δούμε πως τα απέκτησαν

    9. Έχετε δει ποτέ κανένα σοβαρό άνθρωπο να ανεβαίνει σε ένα μπαλκόνι νύχτα κατά προτίμηση που μειώνονται και οι αντιστάσεις όπως έγραφε μια Αυστριακή ψυχή και να λέει ότι θα σώσει όλα τα πρόβατα που τον ακούν από κάτω; Εδώ δεν μπορούμε καλά-καλά να σώσουμε την οικογένεια μας ενίοτε δε και το σαρκίο μας………

    10. Μπορεί να το πήρε με την άξια του ο άνθρωπος δεν αμφιβάλω! το πρόβλημα είναι όταν έχεις μια τέτοια περιουσία μπορείς να καταλάβεις έναν άνθρωπο που περνάει με 500 ευρό σύνταξη η έναν εργαζόμενο με 700 ευρό μισθό τον μηνά.
      Το 95% από αυτόν που είναι στην βουλή είναι πάμπλουτη.. δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο.

    11. Εβραιος δεν ειναι; Απο τους Σαραγκουση, Ισπανοεβραιους που ηρθαν απο την Σαραγκοσα της Ισπανιας τον 16ο αιωνα, και το εκαναν Ραγκουση, οπως η συζυγος του Νταλαρα.

    12. Για τα παιδιά μου ρε γαμώτο.

    13. Ε και? Αφού δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα ούτε εισαγγελείς να ασχοληθούν ας βγουν όσα σκάνδαλα θέλουν και κλοπή δημόσιου χρήματος από τους πολιτικούς. Τώρα θα παίξουν θέατρο, θα κάνουν πως μαλώνουμε μεταξύ τους σύριζα ΝΔ πασοκ για να τσιμπήσουν οι μ@λακες και να υπάρχει η λεγόμενη συσπείρωση. Όσοι ψηφίζετε ακόμη τα τρία κόμματα είσαστε μ@λακες και καραγκιόζηδες. Το κακό είναι ότι παίρνετε στον λαιμό σας και τους ανθρώπους που έχουν μυαλό και σκέφτονται.

    14. Ο Γιαννάκης είναι της σχολής Τσοχατζόπουλου, όπως η Εύα, και διάφορα άλλα κλεφτόπουλα του ΠΑΣΟΚ.
      Όσοι δεν ακούστηκαν φοίτησαν στην σχολή Λαλιώτη.

    15. Το δάνειο για τη “βίλα Ραγκούση” που παίζει από το 2012 κάθε φορά που η ΝΔ είναι στριμωγμένη δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα.
      Ήταν από την πρώην σύζυγό του.
      Ήταν χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
      Αποπληρώθηκε.
      Τα έσοδα, δε, από την ενοικίασή του, δηλώνονται κανονικά.
      Έψαξαν για Πάτσηδες και Παπαθανάσηδες, αλλά δεν τους βγήκε.

    16. Αυτός ξεπέρασε και τον γεωργιάδη που πήγε στη νέα μιζοκρατία που τους έβριζε. Ο υπουργός του τουρκόφιλου Γιωργάκη πήγε στον τσίπρα που τον έβριζε! Ρε τι γίνεται στο συνταγματικό τόξο με τις μίζες και τις βίλες…….

    17. αυτό το σπίτι κόστισε τουλάχιστον 1,5 μύρια…πόθεν έσχες ρε αίσχος ντολμά;

    18. Μεγάλο κάθαρμα ο Ραγκούσης. Είναι δυνατόν να πήρε δάνειο από τον οργανισμό εργατικής κατοικίας και μάλιστα όταν είχε καταργηθεί οργανισμός; Και μπήκε στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Είναι αυτός ή η γυναίκα του παράλυτοι;

    19. Αυτό θέλει η κουτοπόνηρη ΝΔ να ασχολούμαστε με ανύπαρκτα “σκάνδαλα” για να μην ασχολούμαστε με τα υπαρκτά όπως του Παπαθανάση που κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές και τα 32 εκατ του Χατζηνικολάου.

    20. Αυτοί που πήραν δάνεια και δεν τα πλήρωσαν κι αυτοί που βρέθηκαν με «αδιευκρίνιστα» στους λογαριασμούς τους ζητούν τον λόγο από εκείνους που πήραν δάνειο και το αποπλήρωσαν πριν την ώρα του και δεν χρωστούν πουθενά και σε κανέναν.

    21. Αντιπερισπασμός της ΝΔ για τα δάνεια του Παπαθανάση που έγινε κούρεμα 97%.
      Για χρέος στην τράπεζα 1,8 εκατ πλήρωσε 50.000 ευρώ.
      Οπότε
      Γιατί να μην σηκώσει η ΝΔ ως θέμα το δάνειο της συζύγου του Ραγκούση που αποπληρώθηκε το 2011, το κόμμα που χρωστά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν θα τα αποπληρώσει ποτέ; Εδώ ο Μητσοτάκης κουνούσε το δάχτυλο στη Βουλή ότι ο Τσίπρας έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια.

    Comments are closed.