“ΜΥΡΙΖΕΙ” ΑΝΑΦΛΕΞΗ, ΜΥΡΙΖΕΙ “ΜΠΑΡΟΥΤΙ”! ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΔΥΟ NAVTEX KONTA ΣΕ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ – ΓΙΑ “ΓΚΡΙΖΕΣ” ΖΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ – ΟΗΕ, ΕΕ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΔΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

    Κοινοποίηση:
    1

    Με ανανεωμένο θράσος μετά την πρωτοκόλληση της τουρκολιβυκής συμφωνίας από τον ΟΗΕ και την μη αντίδραση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και την μη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ, η Άγκυρα επιδιώκει να θέσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα την δική της ατζέντα με τις δικές της αναθεωρητικές απαιτήσεις όπως:

    • Η μη επέκταση στα 12 νμ
    • Το εύρος του εναέριου χώρου
    • Το ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης
    • Αποστρατικοποίηση νησιών που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

    Αυτό αποκαλύπτουν Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται και μάλιστα, θέτουν θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο Πέλαγος, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που η παραχώρησή τους στην Ελλάδα κατά αυτούς, δεν αναφέρεται ρητά σε Διεθνείς Συνθήκες.

    «Πώς θα συζητήσουμε το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας όταν θα έχουμε αμφιβολίες για την κυριαρχία πολλών νησιών και βραχονησίδων» λένε.

    Επιπλέον…..

    Την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο συντηρεί η Άγκυρα, η οποία εξέδωσε δύο νέες αντί-NAVΤΕΧ νότια από την Κρήτη και το Καστελλόριζο.

     

    Ούτε ένα 24ωρο από την ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν περίμενε η Τουρκία προκειμένου να επανέλθει στις προκλητικές της κινήσεις. H Τουρκία με τη μια αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο πρωτοκολλήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δέκα περίπου μήνες μετά την κατάθεσή του, ενώ με τη δεύτερη αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου.

     

    navtex3
    navtex1
    antinavtex2
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Καθηκια Μητσοτάκη γιατί αγοράζεις αεροπλάνα και πλοία και ξοδεύεις 8 δις ? Για να τα δείχνεις στις παρελάσεις? Που είναι ο στρατός ε? Έπρεπε να γίνει πραξικόπημα να αναλάβουν την ηγεσία γιατί η δημοκρατία που στήσανε τα ανθελληνικά σκουπίδια είναι μόνο για να πλουτίζουν …..ο Ερντογάν είναι πατριώτης για την χώρα του οι δικοί μας και η Ευρώπη είναι τα γιουσουφακια που τους γαμαει στα 4 και τους αρέσει κιόλας. Πουτανας γιε Μητσοτάκη θα το πληρώσεις μαζί με τους ΓΑΠ και Τσίπρα.

    2. Αυτό τον τύπο που έχουμε για πρωθυπουργό κακως τον βρίζετε, είναι ο υπάλληλος των ξένων συμφερόντων που εκτέλεσε με επθτυχια τηην δουλειά που του ανέθεσαν,βλέπετε δεν μπιρουσαν να αναθέσουν και αυτό στον προηγούμενο γιατι θσ τον έκαιγαν πολιτικα ενώ τώρα του δίνουν την δυνατότητα να παίζει κι αυτός και να ταΐζει σανό ακόμη κσποιους που τον θεωρούν πολιτικό,στο τώρα λοιπόν την συνέχεια έπρεπε να την αναλάβει ένας πολιτικά αδύναμος αλλά υπσκουος στις εντολες τους,και ρωτάω αυτοί που τον ψήφισαν και του έδωσαν την πλειοψηφία τι διαφορετικό περιμεναν;

    3. η κλασ@μπ@νιερα αντι να αποχωρησει απο την διασκεψη … ή εστω ..να μην δεχθει να υπογραψει ουτε μια κυρωση κατα της λευκοροσιας.. δλδ να μην περασουν τα θελω της μερκελ, δεν πηρε τπτ μονο γενικολογα και τα παρουσιαζουν και σαν μεγαλη επιτυχια.. οπως ο τσιπρας οταν πουλησε το ονομα της μακεδονιας το παρουσιαζε σαν την μεγαλυτερη επιτυχια…ειναι δυο σαπια φρουτα απο διαφορετικο δενδρο, ( δεν αποκλειεται ο πομπεο να επεβαλε τον μητσοτακη και την κυπρο να υπογραψουν για την λευκοροσια ).., μας πανε για μοιρασμα μισα μισα ισως μας παρουν τα 2/3 και νησια.. και δεν προκειται να ανοιξει μυτη… τα δινει ολα ο γερμανοτσολιας αρκει να μην στεναχωρηθει η μερκελ και οι αμερικλανοι.., ο μακρον παλι καλα και μας στηριζει λιγο.. κανονικα με την συμπεριφορα του μητσοτακη την αναξιοπιστη και προδοτικη επρεπε να τον τραβηξει μια π@ρδη στα μουτρα. ο μητσοτακης και η ελλαδα εχει ενα δυνατο χαρτι στα χερια του που δεν το αξιοποιησε καθολου…στην διασκεψη που ειναι τα εκατομμυρια των λαθροκατσιαπλαδων που εχουν κατσικωθει στο σβερκο των ελληνων…, με αυτο το δυνατο χαρτι οπως κανει η τουρκια [επρεπε ο μητσοτακης να απειλησει δημοσια την μαλτα , την ισπανια και την ιταλια, .. οτι ή υπογραφετε κυρωσεις κατα της τουρκιας ή αυριο το πρωι σας τους στελνω ολους συνοδεια πολεμικων πλοιων ..οπως κανει η τουρκια σε εμας… και οσουςαπο εδω και μετα στελνει η τουρκια θα σας τους στελνω σε εσας….., να δουμε θα υπεγραφαν κυρωσεις τα μουν@π@να ναι ..ή οχι…, μα αφου οι δικοι μας δεν αγαπανε την ελλαδα… πρεπει να το παρουμε αποφαση ….οι τσιπροπασοκονεοδημοκρατια ….δεν αγαπουν.. τα ελληνικα χρωματα.. απλα τα χρησιμοποιουν για να παιρνουν την εξουσια καθε φορα και μετα τα πετανε στον καλαθο των αχρηστων..

      1. πολυ σωστα ειναι κι αυτο μια λυση αλλα ποιος να το κανει αυτα τα ανδρεικελα.

    4. Πολλοι αναγνωστες γραφουν αυτο: “”που ειστε ωρε Ελληνες…”” …….”” που είστε ρε Έλληνες????”” ποιοι ??? οι νυχουδες, οι ξετσιποτες / ξεβρακοτες, οι ματακιδες, οι φραπεδακιδες, οι ΒΒς και οι χ α λ α ρ α……………………..ωχ βρε αδερφε?? oi πολιτικαντιδες και οι κατοικοι της απατεωνιας ?? …….Ματι, Μανδρα………με αυθαιρετα………….. και οτι αλλο σαπιο μπορει να χτιστει απο απατεωνες, ολοι αυτοι που εδω και 10ετιες πουλανε την ψηφο τους και εχουν διαλυσει την ιδια τους την πατριδα????
      Π Ο Ι Ο Ι Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ??? φτουυυυυυυυυυυ και παλι φτουυυυυυυυυυ σας αξιζει η τουρκοκρατια που θα σας ξαναφορεσουν με την σαρια μαζι, γιατι ο τουρκος ειναι ηγετης για την πατριδα του και την τσεπη του……. σας εχουν προδοσει πρωτα οι πολιτικοι των περασμενων 10ετιων μαζι με τους κατοικους της ελλαδας των περασμενων 10ετιων και του τωρα, στην τουρκια, εκει που ειναι και το συμφερον της γερμανιας…………… φτουυυυυυυ ουτε ζωα δεν αξιζετε να λεγεστε……….. Α Ι Θ Ε Ρ Ο Β Α Μ Ω Ν Ε Σ και Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ ………………….. ΟΛΟΙ ΣΑΣ……………………

    5. Ξεκοληστε λιγο με τις αναφλεξεις και τις εκρήξεις. Τίποτα δεν γίνετε. Οι περιοχές αυτές ανήκουν πια στην Τουρκία οπως σε λίγο καιρό θα ανηκουν και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον μισο Αιγαίο απο τον 25ο Μεσημβρινο και ανατολικά. Κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Όλοι ειναι μαζί τους. Το είδαμε άλλωστε ατην χθεσινή σύνοδο κορυφής. Δυστυχως και ο στρατός ειναι ανίκανος να εμποδίσει τον Τουρκικό στρατό. Ο στρατός ειναι δουλος των πολιτικών μας που με την σειρά τους ειναι δούλοι των Γερμανών. Ξυπνήστε πια . Ολα θα τα δεχτούμε. Αποστρατικοποίηση νησιών , παράδοση νησιων και νησίδων , Ανεξαρτητοποίηση Θρακης ισως και της Κρήτης. Τα ΠΑΝΤΑ.

      1. Δεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ προσωρινά παρηγοριέμαι που δεν έχουμε δώσει το FIR/Αθηνών ακόμη 🤬!

    6. Θυμόσαστε τι σας έλεγα πιο πριν ??

      Τουρκία -Αζέροι- Τζιχάντια -Ισραήλ αγκαλιά,
      χτυπούν την μόνη της Αρμενία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Για άλλη μια φορά ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑ

      Σύντομα οι ειδήσεις οι κακές έρχονται δυστυχώς

    7. Του Τραμπ του δίνουν μονοκλωνικά αντισώματα τα οποία είναι σε πειραματικό στάδιο και εχουν τρομερές παρενέργειες.
      Είναι 74 ετών και του δίνουν φάρμακα πολύ ισχυρά που δεν τ αντέχει το ανοσοποιητικό του. Αν τον δείτε να τα τινάζει μη σας φανεί
      περίεργο. Σίγουρα πάντως δε θα είναι από τον
      κορωνοϊό.

    8. Το Καστελόριζο γιατί δεν φαίνεται στον χάρτη?

    9. αργα η γρηγορα ερχετε το μπαμ με τουσ μογγολουσ [ μαλλον καποια μαλακια θα γινει με καποιο πλοιο , που μπορει και να μην ειναι και πολεμικο ] και θα αρχισει ………………………..

    10. Ναι, πραγματι…που ειστε ωρε Ελληνες…

      Μπειτε ρε, να δειτε, στα διεθνη και αρμενικα…μμε…
      τους Αρμενηδες Αδελφους… να πηγαινουν…κατα ΧΙΛΙΑΔΕΣ…στο μετωπο…
      με τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ…ΠΑΡΑΚΑΛΩ… Χιλιομετρα… το…μποτιλιαρισμα….
      Κατα…Χιλιαδες επιστρεφουν…στην Αρμενια…για το μετωπο…

      Εσεις φωναξτε το προδοταριο…να σας σωσει…

    11. Σήμερα ήμουν σε ένα λεωφορείο με 47 λαθρομετανάστες και πέντε Έλληνες. Μάλιστα είχα και τα τυχερά μου, μού την έπεσε ένας καταμαυρος!!Τι θα τους κάνουμε?
      Ο Κόσμος αδιαφορεί! Έχει πέσει σε κατάθλιψη
      και ειδικά οι νέοι. Καμάκι κάνουν οι λαθρο, οι
      δικοί μας κάθονται σαν γυναικούλες.

    12. καθαρμα, ρουφιανος, κρεμασμα για εσχατη προδοσια στο Συνταγμα μαζι με την Τσιπρετα
      ολους μας πουλησε , ακομα και τον Μακρον δεν διστασε να τον ξεφτιλισει γαι τα ματια του χονδου μπεκρη Πομπεο, ο οποιος θα βαλει την φωτια την χωρα ολακερι, Ξεχασετε τα Ραφαλ,ουτοσι αλλος δεν προκειται καν να χρειαστουν διοτι δεν μας επιτρεπεται να πεταξουμε πανω απο το Αιγαιο μας.
      Οι πολλες αμερικανικες βασεις ειναι ΚΑΚΟ σημαδι, συντομα θα γινουμε Συρια. Ψοφο στον ρουφιανο και την κωλοοικογενια ΟΛΟΙ , να τελειωνουμε με το δαιμνισμενο ΔΝΑ

    13. Κυρώσεις δεν έγιναν γιατί δεν ήθελαν οι υπόλοιποι οι οποίοι μας απειλούν οικονομικά.
      NAVTEX κάνει συνεχώς εδώ και τρεις μήνες.

    Comments are closed.