ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΠΑΜ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ – «ΤΥΦΛΩΣΑΝ» ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ SUPER PUMA ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ – ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    super

    Σοβαρή διπλή πρόκληση τα ξημερώματα στη Χάλκη με τουρκική ακταιωρό! Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν δύο πολύ σοβαρά περιστατικά.

    Αρχικά τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ αλλά και δημιουργώντας θόρυβο προσπάθησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί. Ο ναυτικός είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε στη διάσωση λαθρ@μεταναστών στο σημείο.

    Στη συνέχεια έγινε και προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

    Το διπλό επεισόδιο αξιολογείται ως σοβαρό και ως προσπάθεια της Άγκυρας να αμφισβητήσει το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή ευθύνης της.

    Το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό, από χθες το απόγευμα πραγματοποιεί στην περιοχή, ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης λ@θροεισβολέων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από την επιχείρηση διασώθηκαν 96 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε Ρόδο και Κάρπαθο.

    Συγκεκριμένα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού σώματος, ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης.

    Στην περιοχή, προς εντοπισμό των λ@θρων, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέγει σώοι ενενήντα έξι αλλοδαποί.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

    Στην θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες με ανέμους εντάσεων μεταξύ 4 με 5 μποφόρ.

    xalki-1

    xalki-2

    xalki-3

    xalki-4

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    39 Σχόλια

    1. Τον ήπιαμε πάλι καλά, έέέ; Συνηθισμένοι είμαστε άλλωστε…

    2. Και γιατί οι τούρκικες ακταιωροί δεν βρίσκονται στον πάτο του Αιγαίου;;; Κατευθύνονταν λέει οι τούρκοι δουλέμποροι στην ιταλία, συμπτωματικά δε όλως εξαναγκάστηκε σε “διάσωση” το ελληνικό λιμενικό (του @ώλου;). Μάς άρπαξαν λέει επίσης οι σκατότουρκοι και μερικούς από δαύτους και θρηνούμε τώρα την απώλεια. Απελάσεις και γαμωεπαναπροωθήσεις. Η βρωμομάλτα στο παρελθόν το ξεπέρασε αβρόχοις ποσί. Να τη μιμηθούμε…

    3. Το κοστολόγιο παρακαλώ της όλης επιχειρήσεως (καύσιμα, μισθοί, φθορά υλικών κλπ), πόσο πήγε ;; Ναι, η ανθρώπινη ζωή σαφώς δεν κοστολογείται, αλλά η σκοπιμότητα της παράνομης & εν κρυπτώ μετακινήσεως και της προκλήσεως του τεχνητού ναυαγίου των λ@θρων, δείχνει ότι κάποιοι δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να παίξουν το παιχνίδι τους.

      1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ14 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΙΚΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΩΝΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΠΟΛΩΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΕΑΙΟΙΕΧΩΒΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΟΝΟΥΔΟΜΙΝΕΙΚΩΝ…….
        ΚΥΡΙΕ ΠΛΑΚΑ —-ΚΗ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΡΙΟ ΕΙΣΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;;ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΚΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΕΦΤΙΛΕΣ…

    4. Ko Ko Ko (λαθρ@μεταναστών) δεν τολμάς να το γράψεις σωστά ,,, κατά τα άλλα μέγας και τρανός… χαχαχαχαχα

    5. Εύγε εύγε γρήγορα φέρτε τους στην πλατεία Βικτωρίας να ψηφοφόροι που παραπονιέστε ότι ο Έλληνας θα σας γυρίσει την πλάτη. Θέλουμε θέλουμε και άλλους σας ικετεύουμε κυβερνήτες μας παρακαλούμε για όλη την Ασία και την Αφρική. Μόλις τους ανεβάζετε στα σκάφη να τους κάνετε και ένα σουσέλ γιατί έτσι και παραπονεθούν στον οργανισμό μετανάστευσης αλλοίμονο μας. Γρήγορα όλο το ναυτικό, το λιμενικό, η αεροπορία, οι ψαράδες, τα καράβια φέρτε φέρτε είμαστε τόσο λίγοι χωράμε πολλούς φέρτε και άλλους φέρτε γαλώ το σπιτάκι σας γαλώ.

    6. χρησιμοποιούν οι μπαμπέσηδες Τούρκοι τα λαθροπιθήκια ως τυράκι για να προκαλέσουν επεισόδιο

    7. “”ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΠΑΜ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ””” ποια ανασα?? υβριδικος πολεμος

    8. Ποιος κυβερνούσε το πλοίο και το βύθισε, χώστε τον μέσα μέχρι το θάνατο του, υπάρχει σωρεία τελεσθέντων κακουργηματικών αδικημάτων. Μην τους χαϊδεύετε, ακόμα και αν άφησαν οι Τούρκοι διακινητές σε λάθρο το τιμόνι, πιάστε ως συνεργό και υπεύθυνο του ναυαγίου αυτόν.

    9. Δεν υπάρχει super puma του πολεμικού Ναυτικού , τέτοιο ελικόπτερο έχει η πυροσβεστική και η ΠΑ.Το ΠΝ έχει άλλο τύπο.

    10. OTI ΚΑΝΟΥΝ τα domuz dolma sultan ecc, ecc ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ.προσοχη στις ΖΩΕΣ και στα ΜΕΣΑ.

      1. ke ti ehis kani esi glitsa fasoulada giaour hadjiavat na to provlepsis ke na to anatrepsis?

    11. Οι Τουρκοι ,οταν μπηκε ρωσικο ελικοπτερο λιγα μετρα μεσα σε Τουρκικο εδαφος,το ριξανε.Και ο Πουτιν ,ο π@παρας εκει που ελεγε οτι θα τους τιμωρησει,θα το πληρωσουνε,θα δουνε τι θα παθουνε και αλλα τετοια νταηλικια,στη συνεχεια εκατσε στα αβγα του σαν κοτα.Τελειωσε δεν υπαρχουν πια ηγετες με προσωπικοτητα σε ολοκληρο τον κοσμο.Μονο θλιβερα ανθρωπαρια.

      1. Τι νομίζεις, ότι δεν μπορούσε δηλαδή; Απλώς ήθελε λόγω θέσης (γεωγραφικής) να τον βάλει χοντρά στο χέρι, χώρια που ο 💩τουρκος σύρθηκε κιόλας…

    12. Περιμένω εναγωνίως σήμερα να δω τον Baby
      Herman στο ΑΡΤ .Καλού κακού ας βάλει και κανένα σκορδακι στην τσέπη του πριν βγει
      Μη τρέχουμε σε ξεματιάστρες μετά. Δώστε του κι ένα φιλάκι στα μούσια!
      Ο Roger Rabbit είναι χοντρόπετσος δε πρόκειται να απαντήσει, οι image makers
      που έχει δίπλα του, δεν αφήνουν “τον αετό να
      ασχοληθεί με τις μύγες και τις ακαθαρσίες που αφήνει”.

    13. περιμενουμε Delivery προφανως. πρεπει να φαμε πρωτα. ΔΕΝ εξηγειται αλλιως

    14. Λαθρομεταναστες ηταν και αντι να τους αφησουμε να τους σωσουνε και να τους παρουνε πισω,
      καθομαστε και κανουμε διασωσης.

      θα γεμισουμε την πλατεια βικτωριας….

      1. Οι Τούρκοι τους έσωσαν και τους πήραν πίσω. Λες ομως να το εκαναν απο την καλη τους την καρδια;;; Οχι βεβαια. Δικαιωμα διάσωσης εχεις μονο στα δικα σου χωρικά ύδατα. Αρα οι Τούρκοι μπήκαν στα δικα μας και εκαναν την διάσωση, που σημαίνει πως ειναι Τουρκικά ΧΥ στην χειροτερη περιπτωςη και στην καλυτερη αμφισβητούμενα. Αυτο ήθελαν να δηλώσουν με την διάσωση.

        1. Σιγά μωρέ μην τα κατοχύρωσαν κιόλας. Φασαρία στον τύφλακα την εε νομίζω ότι θέλουν να κάνουν, κι αν τους πετύχαινε κι η καταδρομή διπλό όφελος…

    15. Μια είναι η λύση…. Πραγματικά πυρά στη θάλασσα και στους μογγολους και στους λαθρο… Να μπουν τα πράγματα σε ταξη

    16. Μόνο έτσι μπορούνε ρε παιδια, ύπουλα και πουστικ@. Όπου πήγανε στα ίσα φάγανε π@υτσα. Λήμνος? Υποβρύχιο τους που παραδόθηκε? Αεροσκάφος τους που πήγε να πέσει? Και πολλά ακόμη που δεν έχουν γίνει γνωστά. Για αυτό έχει σαλτάρει ο μ@λακας ο είδωλολάτρης ερντογαν. Αντε ρε βλακα μογγολε, στα ίσα φοβάσαι? Tavuk…

    17. να ξυπνησουμε…….., ολη η φαση ηταν στημενη , και σχεδιασμενη …,

    18. Έρευνα και διάσωση λέει…. Των λαθρομεταναστών μωρέ?? Το push back που μας είχατε ζαλίσει τα @@ δεν παίζει ε???Είναι δυνατόν να διακινδυνεύουν την ζωή τους ‘Ελληνες που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας για να σώζουν τους λαθρομετανάστες??
      Είστε ΚΟΤΕΣ κύριοι της κυβέρνησης, όλοι σας. Και εσείς και όλοι όσοι ‘κυβερνούσατε’ από το 1974 και μετά. ΚΟΤΕΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
      Υ.Γ. Για τα μογγόλια δεν έχω να πω κάτι…Βρίσκουν τους μαλάκες και τα κάνουν!!! Θα έρθει η ώρα όμως που το οθωμανικό θα πάει σύννεφο…

    19. Ισλαμοφασιστες καμία ευαισθησία για την ανθρώπινη ζωή,εδώ κρατάνε τις γυναίκες με Μπουργκα κ Ματσούκι ακόμα

    20. να ξυπνησουμε.., οι τουρκοι το εστειλαν και καποιος απο τους επιβατες το βουλιαξε επιτηδες, για να τρεξουμε σε βοηθεια, και ειχαν ετοιμο σχεδιο με προβολεις , λειζερ κλπ μεσα, για να ριξουν και το ελικοπτερο και να βουλιαξουν το σκαφος του λιμενικου, και δεν αποκλειεται οι μισοι λαθρομεταναστες να εχουν κορονοιο, σταλμενοι επιτηδες , δλδ ηταν στημενη πολεμικη επιχειρηση,

    21. ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.
      ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ…
      ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???

    22. Τα παλικάρια μας έσωζαν λαθρομεταναστες και ύπουλα οι μογγολοι προσπάθησαν να τους δολοφονησουν. Τελικά θέλουνε πολύ γ@μησι οι μογγολο, εάν έρθει η ώρα καμία λύπηση κανένα συναίσθημα στα μ@υνοπανα. Εάν δεν εξοντώσεις τον μογγολο στο πεδίο θα σε εξοντώσει αυτός. Όποιος έχει συναίσθημα την ώρα μιας μάχης, είναι σίγουρο πως θα πέσει νεκρός αφήνοντας ορφανά τα παιδιά του και μια μάνα να σπαραζει. Για αυτό όταν έρθει η ώρα….. NO MERCY!!!

    23. Σωσαμε τους δηθεν προσφυγες,λαθρο βεβαιως,με τετοιο κοστος,με κινδυνο της ζωης των στρατευμενων παιδιων μας,που μας εστειλαν για πολλοστι φορα τα μογγολα & αντι να τους σπρωξουμε προς Τουρκια μερηα,τους φεραμε στα νησια μας.Αλητες,προδοτες πολιτικοι, αυτοι θα μας επιτεθουν απο μεσα & ηγγικεν η ωρα.Που βρεθηκαν τοσοι προδοτες στην Ελλαδα μας;

    24. Καιρός να απαντήσουμε με πραγματικά πυρά. Οσο δεν απαντάμε, τόσο οι τουρκόγυφτοι θα αποθρασύνονται. Πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα για να σταματήσει ο εξευτελισμός;

    25. Συνεχίζουν να έρχονται λαθρομετανάστες, τα ΜΜΕ έπαψαν να μας ενημερώνουν για να μην απηυδήσουμε και εναντιωθούμε προς τον Κούλη.

    26. ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ Ε.Ε ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΑΡΑΞΙΑ, ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗς Ε.Ε ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙΟΠΛΑ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΙΑΝΕΙΣ.
      ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ.
      ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ;
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ;

      1. Δικοι μας ποιοι αδερφε?οι Εβραιοι και τα ξεπουληταρια?κανεις τους δεν ειναι Ελληνας

      2. Αισθάνονται κοντά μόνο σε ό,τι τους αγγίζει κατασάρκα, στην τσέπη…

    27. Και στην Ρόδο τα ίδια ένα super puma οργώνει τις ακτές για κάποιο λόγο.Μάλλον για μετανάστες είναι .

    28. Ποια επιχείρηση διάσωσης;Μάζευαν λαθρομετανάστες,.Έτσι κατάντησε το ναυτικό μας,υπηρέτης των λάθρο εισβολέων.

    Comments are closed.