ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” – ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠ΄ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ – ΓΥΑΛΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ – ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΦΑΜΙΛΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΣΟΥΦΡΩΝΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΣΕ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ

    Κοινοποίηση:
    Eγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β', στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2023. 
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

    Στη Μελίκη του νομού Ημαθίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου εγκαινίασε το αναστηλωμένο ανάκτορο του βασιλιά των Μακεδόνων Φιλίππου Β’ στις Αιγές. «Εχει πολιτιστικό και εθνικό χαρακτήρα διότι επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων» τόνισε αρχικά.

    Eγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β', στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
    Eγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β’, στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2023.
    (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

    «Καθώς ξημερώνει το 2024 πιστεύω ότι, μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο φως, με περισσότερο ήλιο, όπως ηλιόλουστη είναι και η σημερινή μέρα. Σε μία Ελλάδα, η οποία θα αναπτύσσεται, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με έναν αγροτικό κόσμο, που παρά τις δυσκολίες που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν, γνωρίζει πολύ καλά ότι απολαμβάνει τη στήριξης αυτής της κυβέρνησης και στα εύκολα και στα δύσκολα», είπε στον χαιρετισμό του στους κατοίκους της Μελίκης ο κ. Μητσοτάκης.

    Eγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β', στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
    Eγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β’, στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2023.
    (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

    6075133

    Αναφερόμενος στα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β‘, είπε πως «είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της πατρίδας μας» και σημείωσε: «Είναι μία κίνηση η οποία δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σας σε έναν πολιτιστικό πόλο, τολμώ να πω παγκόσμιας εμβέλειας».

    «Για μένα είναι μεγάλη τιμή που ως πρωθυπουργός της πατρίδας μας θα έχω την ευκαιρία να συνδέσω το δικό μου όνομα και το όνομα της κυβέρνησής μας με αυτά τα εμβληματικά έργα αναστήλωσης που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας», συμπλήρωσε.

    6075144

    Έτσι άρπαξε τα αρχαία της “συλλογής” του και τα… “δώρισε” στο Μουσείο Χανίων!

    Στο μουσείο των Χανίων, υπάρχει ειδική πτέρυγα με τα αρχαία της συλλογής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Μια υπόθεση για την οποία ούτε η οικογένεια Μητσοτάκη ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το σημερινό κράτος θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ υπερήφανοι… Κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα αρχαία αντικείμενα αποδείχτηκαν από αρχαιολόγους της Κρήτης ως προϊόντα αρχαιοκαπηλίας!

    Η αρχαιοκαπηλία

    Την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας αποκάλυψαν δυο Κρητικοί αρχαιολόγοι, η Μαρία Βλαζάκη, από τα Χανιά, πρώην ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού, και ο Αντώνης Βασιλάκης από το Ηράκλειο. Προφανώς και οι δυο στοχοποιήθηκαν από την οικογένεια Μητσοτάκη και τους ανθρώπους της… Μετά την αποκάλυψη ότι αντικείμενα της αρχαιολογικής συλλογής Μητσοτάκη προέρχονταν από αρχαιοκαπηλία, ο ίδιος ο Κων. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να “δωρίσει” στο ελληνικό δημόσιο τη συλλογή (…) κρατώντας μόνο μερικά ώστε να διατηρήσει την ιδιότητα… του συλλέκτη αρχαιοτήτων.

    Η συλλογή περιλαμβάνει 1.062 αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. Το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από την Κρήτη και έχει εξακριβωθεί ότι πολλά από τα αντικείμενα προέρχονται από λαθρανασκαφές του 1979 – 1980 στην περιοχή της Μονής Οδηγήτριας».

    Οι όροι της “δωρεάς”:

    Να εκτεθεί η συλλογή σε ιδιαίτερο χώρο του μουσείου Χανίων και να υπάρχει επιγραφή με το όνομα του. Το υπ. Πολιτισμού δαπάνησε τότε 40 εκατ. δρχ. για τη διαμόρφωση της πτέρυγας που φιλοξενεί πολλά από 1.062 αντικείμενα της συλλογής (από 4ος αιωνας πΧ – 3ο αιώνα μ.Χ).

    Οι επιστολές Βασιλάκη

    Την αποκάλυψη είχαν κάνει τότε, μετά την εξέταση στα αρχαία αντικείμενα, η κ. Βλαζάκη και ο Ηρακλειώτης αρχαιολόγος, Αντώνης Βασιλάκης. Μάλιστα ο κ. Βασιλάκης πρώτος εξέθεσε την οικογένεια Μητσοτάκη όταν, πριν καν συγκροτηθεί η επιτροπή με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακόμα από το 1991, είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για προϊόντα αρχαιοκαπηλίας!

    Ο ίδιος σε ένα άρθρο που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο (Ρωγμές) , αναφέρει, παρουσιάζοντας και φωτογραφία:

    Εικονα 7

    “Το 1979-1980 έγινε μεγάλη αρχαιοκαπηλία στο προανακτορικό νεκροταφείο (3000-1800 π.Χ.) της Μονής Οδηγήτριας στα Αστερούσια. Η υπηρεσία ξεκίνησε ανασκαφή μετά την αρχική σύληση, αλλά τη διέκοψε λόγω χειμώνα. Η λαθρανασκαφή επαναλήφθηκε το χειμώνα και την άνοιξη του 1980. Τον Ιούλιο επαναλήφθηκε η ανασκαφή. Τα αρχαία της αρχαιοκαπηλίας κατέληξαν στη Συλλογή του Μητσοτάκη στα Χανιά. Αργότερα «δωρίστηκαν» στο Μουσείο Χανίων. Στην εικόνα ο τάφος μετά τη λαθρανασκαφή.

    Την προέλευση των αρχαίων επιβεβαίωσαν επίσημα οι αρχαιοκάπηλοι-συλλέκτες το 1993. Ο φάκελος της υπόθεσης αρχειοθετήθηκε στο Εφετείο Χανίων το 1993.

    Μάλιστα στο βιβλίο του Ανδρέα Αποστολίδη «Αρχαιοκαπηλία και εμπόριο Αρχαιοτήτων», Άγρα 2005, σ. 234-235, επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Βασιλάκης ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε, και μάλιστα σε επίσημο έγγραφο, από το 1991 (με κυβέρνηση Μητσοτάκη) ότι τα αρχαία του τότε πρωθυπουργού προέρχονταν από απαρχαιοκαπηλία.

    Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

    “1. Επιστολή Ντόλλης Γουλανδρή, 17-5-1991

    «Ντόλλη Γουλανδρή

    Κύριο Χ. Κριτζά, Έφορο των Αρχαιοτήτων
    Διευθυντή Μουσείου Ηρακλείου

    Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προγραμματίζει το φθινόπωρο 1992 έκθεση της Συλλογής Κ. & Μ. Μητσοτάκη. Επειδή μεγάλος αριθμός των αντικειμένων της Συλλογής προέρχεται από το τάφο της Οδηγήτριας, η Οργανωτική Επιτροπή διατύπωσε την ευχή να συνεκτεθούν και όσα αντικείμενα προέρχονται από τον ίδιο τάφο και βρίσκονται στο Μουσείο Ηρακλείου.
    Θα παρακαλούσα να μας γνωρίσετε, αν συμφωνείτε, προκειμένου να προβούμε στις σύννομες ενέργειες για την πραγματοποίηση της εν λόγω έκθεσης.
    Επειδή τα αντικείμενα του Μουσείου Ηρακλείου δεν έχουν ακόμη δημοσιυθεί και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους, σε περίπτωση που αποδέχεσθε την πρόταση, παρακαλούμε να μας αποστείλετε σύντομο κατάλογο. Είναι αυτονόητο ότι τα λήμματα θα γραφούν απο τον ανασκαφέα ή τον υπεύθυνο για τη δημοσίευση του τάφου.

    Με εκτίμηση
    Ντόλλη Γουλανδρή»

    2. Επιστολή Αντώνη Βασιλάκη

    Από τον αρχαιολόγο που ανέσκαψε τον τάφο της Οδηγητρίας και τον έκλεψαν –και σύμφωνα με τον μείζονα αρχαιολογικό νόμο του ελληνικού κράτους του 1834, οτι οι αρχαιότητες στην Ελλάδα αποτελούν κρατική ιδιοκτησία, έκλεψαν το ελληνικό κράτος, η απάντηση ήταν:
    «Τον ακριβή αριθμό των αντικειμένων από την Οδηγήτρια που εχουν περιέλθει στη Συλλογή πρέπει εμείς να τον πληροφορηθούμε, αντι να διαρωτώνται ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των αντικειμένων απο την ίδια θέση που βρισκονται στο Μουσειο Ηρακλείου. Ακόμη διαρωτώμαι μήπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων αντί να απαντήσει απευθείας πρέπει να παραπέμψει το θέμα στην Κεντρική Υπηρεσία […] γιατί τα αντικείμενα που βρίσκονται στη Συλλογή είναι προϊόν λαθρανασκαφής και αρχαιοκαπηλίας στο ταφικό συγκρότημα, που έγιναν στο διάστημα Νοέμβριος 1979-Μαιος 1980, αλλά ίσως και πριν».

    Αντώνιος Βασιλάκης, Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄”

    Η κ. Βλαζάκη, όπως κι εγώ, σημειώνει τώρα ο κ. Βασιλάκης, ήμασταν μέλη της επιτροπής που πήγε στα Χανιά μετά την αλλαγή της κυβέρνησης το 1993 (πήγαμε τον Γενάρη του 1994). Και στη βίλα της οικογένειας Μητσοτάκη, στο Ακρωτήρι, ανοίξαμε τα κιβώτια με τα συσκευασμένα αρχαία από την έκθεση στο Μουσείο Γουλανδρή. Με εντολή της Μελίνας Μερκούρη, που είχε αναλάβει και πάλι υπουργός Πολιτισμού για μικρό διάστημα, μέχρι τον θάνατό της, και του Γενικού Γραμματέα ΥΠΠΟ το άνοιγμα των κιβωτίων έπρεπε να γίνει, όπως και έγινε, από επιτροπή. Τότε απέδειξα οριστικά και με αδιάσειστα στοιχεία την αρχαιοκαπηλική προέλευση πολλών αρχαίων της Συλλογής. Υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν ότι εγώ έπραττα πολιτικά και όχι επιστημονικά και υπηρεσιακά, όπως είχα υποχρέωση από το νόμο ως δημόσιος λειτουργός και ως ανασκαφέας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Ειναι απαραδεκτο ενα καινουργιο μουσειο οπως των Χανιων πουνε πληρωμενο απο τον ελληνα φορολογουμενο και την Ευρωπαικη Ενωση να χει εναν ολοκληρο οροφο με αναλογες μεγαλες ταμπελες που να γραφουν συλλογη Μητσοτακη τα δικα μας αρχαια ταχουν βαπτισει οι δουλοι του καθεστωτος Συλλογη Μητσοτακη αν ειναι δυνατον ποσο ξεφτιλα αρα νομιμοποιουν την αρχαιοκαπηλεια μονο οταν γινεται απο αυτους

    2. Κρατήστε τον κούλη μακριά από τα αρχαία.Τα κοίταζε περίεργα.Μάλλον θέλει να τα καβατζώσει για τη συλλογή του.Ξαναψηφίστε αρχαιοκάπηλους κρετίνους να σας σώσουν

    3. ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΕΡΝΑΝΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ….. ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΕ ΗΓΕΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΟΙΑΝΟΥΝ ΣΑΝ SOUVENIR ΤΑ ΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΙΤΕ ΤΑ ΒΡΕΙΣΚΑΝ ΣΤΙΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ SCUBA DIVING ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΟΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΛΑΘΡΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΚΑΘΟΣ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑΚΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ…..ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΗΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΛΕΙΟ ΛΙΜΑΝΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΔΗΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

      1. Ναι θα ειναι απο τα καταστηματα που οταν ερχεται αεροπλανοφορο στο παλειο λιμανη Χανιων βγαζουν ενα τσουβαλι λεφτα γι αυτο οι κραχτες τους και τα καμακια φωναζουν gad bless America…. ειχαν και σκαφοι τουριστηκα scuba diving αλλα φαινεται τα συκωσαν ολα τα αρχαια και το ριξαν μονο στον τομεα της σιτισης Κουλης μεχρι το τελος του κοσμου λοιπον οπως επι τουρκοκρατιας ο πασας οι αυλικοι τα γιουσουφακια

    4. Βγάλε τα χέρια από τις τσέπες ρε βρωμοερπετικο..αρχαιοκαπηλε του κέρατα..γλοιωδη τύπε..σαλιγκαρι χωρίς κέλυφος..ου να χαθείς να χάνεσαι ψοφίμι..σιχαμα

    5. Οι αρχαιότητες ήταν πάντα το ευγενές άθλημα του κάθε αγράμματου λεχριτη που νόμιζε ότι με τα φράγκα του θα αποκτούσε prestige. Υπάρχουν όμως και κάτι ρομαντικές “γάτες” που γνωρίζουν και τι νούμερο σανδάλι φορούσε ο Περικλής με το κολληταρι του τον Σοφοκλή. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι κοτσύφια.

    6. Όταν θα έρθει η ώρα για το μαντρωμα των αρχαιοκάπηλων θα ξηγηθουμε κερατάδες. Στην εξομολόγηση θα τα πείτε όλα και χωρίς ανάσα. Τότε θα δούμε ποιοι έχουν κλέψει τα λείψανα και τον οπλισμό των Μαραθωνομάχων, γλυπτά και πανοπλίες αρχαϊκές και άλλα πολλά. Να είμαι από μία μεριά μόνο στην ανάκριση των βρωμιαρηδων αλογοσουρτηδων με τις επιτυχίες, που έκαναν τον μεσολαβητή.

    7. Ο ….άνθρωπος….δεν πάει καλά. Από την μια παραδέχεται πως η Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική (και εννοείται πως δεν μπορεί να πει κάτι άλλο, με τις τοοοσες και τοσες αρχαιολογικες ανασκαφες που αποδεικνύουν την αλήθεια,) και από την αλλη δεν τον ενοχλεί που οι γύφτο Σκοπιανοί ονομάζονται λαθρα Μακεδόνες.
      Τι να πω!! Και αυτός είναι ανισόρροπος, αλλά και εμείς, όσοι τέλος πάντων, τον ψήφισαν. Τι να πω. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Δεν στέκει καλά. Και αυτός κυβερνάει την Ελλάδα και μετά αναρωτιόμαστε γιατί παμε κατά διόλου. Και αυτός βέβαια και οοολοι οι υπολοιποι. Ίδιοι είναι όλοι, αλλά και ο λαός δεν πάει πίσω δυστυχώς. Κι εμείς διεστραμμένοι ειμαστε. Στηρίζουμε και ψηφίζουμε τους δολοφόνους μας και τους δολοφόνους των παιδιών μας. Έχει αυτό κάποια λογική;;;

      1. το ότι δεν πάει καλά είναι σίγουρο αυτό φαίνεται σε κάθε δημόσια εμφάνιση του για όλα τα θέματα, όσο και να τον στηρίζουν τα μμε είναι ολοφάνερο, για το ζήτημα της Μακεδονίας δεν εχει κανένα πρόβλημα να πει αυτά που θέλουν να ακούσουν τα πρόβατα… οι ψηφοφόροι εντός , ενώ ξέρουμε ότι είναι ο πιο φανατικός οπαδός της προδοτικής συμφωνίας και κάνει ότι του πούνε οι ξένοι αφεντάδες πιστά , απλά δεν έχει φραγμό μας χλευάζει κατάμουτρα …μας θεωρεί κάφρους και υπανθρώπους

    8. Βουτα τα παντα ολα! Φαμιλια ΑΕ ειναι δαυτη! Ρε συ Κουλαρα δεν φοβασαι μηπως παρεξηγηθουνε απ τις δηλωσεις σου και τα φιλαρακια σου οι “Μακεδονες” των σκοπιων και… ακυρωθει σε βαρος μας η συμφωνια των Πρεσπων?
      Μακελειο παρακληση ψαξε και την απαγορευμενη για το κοινο… Μητσοτακικη περιοχη της Γροτας Ναξου! Ως εδω και μη παρεκει το δουλεμα!

    9. Οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ήταν και είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ και ΜΑΧΙΜΟΙ.
      Εσύ όμως ενα ανθελληνικό δουλοπρεπη υποκείμενο.
      Όπως άλλωστε και όλη η φαμίλια σου που κατέστρεψε και καταστρέφει την Ελλάδα.
      Τώρα δεν εχεις την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβεις……όταν έρθει η ώρα της κρίσεως όμως….

    10. Ο Τσίπρας χρηματιστικέ μαζί με τα υπόλοιπα προδοτικά κόμματα για το ξεπούλημα του ονόματος.

    11. Ο σκατόψυχος ήταν αρχαιοκάπηλος, όλοι το γνωρίζουν αυτό ακόμα και η σκατοοικογένεια του.

    Comments are closed.