ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΡΕ “ΒΑΡΒΑΡΟΙ”; ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΠΑΘΑΝ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ – ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ – ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΓΑΛΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ EUNOMIA

    Κοινοποίηση:
    1

    Είναι οι καλύτεροι χειριστές στον κόσμο και το αποδεικνύουν καθημερινά – Μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή, προστατεύουν τα δίκαια της χώρας μας.

    Τον θαυμασμό των Γάλλων ιπταμένων που συμμετείχαν στην άσκηση Eunomia που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο, μετέφερε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας στον Έλληνα ομόλογό της, κατά τη χθεσινή τους επικοινωνία.

    Η Φλοράνς Παρλί εξέφρασε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο τις καλύτερες εντυπώσεις της και την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της άσκησης στην θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, στην οποία συμμετείχαν οι ελληνικές, οι γαλλικές, οι κυπριακές και οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις.
    Η ίδια τόνισε στον Έλληνα υπουργό πως εντυπωσιάστηκε τόσο η ίδια όσο και οι Γάλλοι πιλότοι φυσικά, από τον τρόπο που έδρασαν οι χειριστές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Με δημιουργική σκέψη, απόλυτη ακρίβεια στους ελιγμούς, επιθετικό πνεύμα και εξαιρετική απόδοση, οι Έλληνες χειριστές αντιμετώπισαν άψογα όλα τα σενάρια της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης.

    Είναι πολύ πιθανό μάλιστα οι Γάλλοι πιλότοι να ενημερώθηκαν και για τον τρόπο που έφτασαν στην Κύπρο τα συνολικά οχτώ ελληνικά μαχητικά αλλά και για τη «μάχη» που διεξήχθη ανατολικά του Καστελλόριζου κατά την επιστροφή τους, όταν τους έστησαν… καρτέρι οι Τούρκοι.

    Ήταν η απόλυτη ήττα τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε τακτικό επίπεδο για την τουρκική πολεμική αεροπορία, με τα μαχητικά των γειτόνων να αποχωρούν και την Πολεμικής μας Αεροπορία να ολοκληρώνει με επιτυχία την πιο δύσκολη και συμβολική αποστολή των τελευταίων ίσως δεκαετιών.

     

    Για τους Τούρκους Επιτελείς τα ελληνικά φτερά αποτελούν τον χειρότερο εφιάλτη τους. Όχι μόνο γιατί εδώ και δεκαετίες κυριαρχούν στον ουρανό του Αιγαίου, αλλά γιατί πλέον, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ κ. Γεωργίου Μπλιούμη, τα ελληνικά μαχητικά επιχειρούν σε όλη την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κύπρο μας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. παλι χασαμε το τρενο, παλι χασαμε το τρενο.. …. το ταξιδι θα ειναι για ΠΑΝΤΑ, γ’αυτο παντα ΕΤΟΙΜΟΙ για αμυνα. διαφορετικα καθε τοσο θα ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ενα κομματι γης ΜΑΣ , και καθε τοσο θα ΜΑΣ ξεφτιλιζουν.

    2. Οι πολιτικοί της Ελλάδας όμως είναι οι χειρότεροι στον κόσμο….

    3. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρεια να τους τελειώσουμε. 2 υποβρύχια και 4 πλοία τους ήταν τελειωμένα πριν το πάρουν χαμπάρι.Δεν λέω για τα αεροσκάφη τους που τα πιλοτάρουν τα πακι.
      Αυτά ούτε που θα προλάβαιναν να σηκωθούν.Κριμα.
      Θα τελείωναμε για 100 χρόνια με δαύτους.

    4. Αυτά τα λεβεντοπαιδα τι μισθό παίρνουν κύριοι υπουργοί;

    5. Τί θα πωλήσει η Γαλλία τελικά? Αυτά τα παπαράκια λένε ότι αν είναι τελευταίας γενιάς είναι εντάξει ! Μπορούν να μπούν όμως σε αερομαχίες με τα νέα Ρωσσικά MiG 35 που θα τους πουλήσουν οι παπαρόΡωσσοι ? Κάποιος να μας φωτίσει δεν υπάρχει.

    6. Και να φανταστεις οτι αυτα τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ που καθημερινα παιζουν τις ζωες τους κορωνα γραμματα για την πατριδα παιρνουν 1000 ευρω παραπανω μηνιαιως απο τους λαθροπιθηκους που εφερε η κυτατασα και το σκυλολοι της που ολη μερα λιαζονται και ξινουν τα @ρχιδι@ τους

    7. Kαι εγω αν είχα πελάτη να δώσω πράμα θα έλεγα τα καλύτερα…

    8. Μόνο και μόνο για αυτά τα ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ που μας φυλάνε μέρα και νύχτα χρειάζεται μια υπέρβαση, μια θυσία από όλους μας !!!!
      Έστω κι αν το σύστημα εξοπλισμών είναι περίπλοκο και πολλές φορές βρώμικο
      20 καινούργια μαχητικά τα καλύτερα που θα κρίνουν και θα μας δίνουν ξεκάθαρο και με διαφορά ελέγχου των αιθέρων!!!!

    9. Οι Τούρκοι αποχώρησαν, αλλά από που? Πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο που θεωρούν τουρκικό εναέριο χώρο. Το λένε όλοι. Εάν δεν παρεμβουν οι πολιτικοί και οι ένοπλες δυνάμεις χτυπήσουν εκεί που αυτοί ξέρουν, θα την λιώσουμε την τουρκια. Τρέχει τώρα ο μογγολος και παρακαλάει την μερκελ να πείσει τον Μητσοτάκη να πάει σε διάλογο με τουρκικά πλοία να αλωνίζουν. Πρώτα από όλα δεν θα μπορεί να σταθεί μετά πουθενά.

    Comments are closed.