ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! “ΠΕΦΤΕΙ” ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΥΠΡΟΣ – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

    Κοινοποίηση:
    209350186

    Την τελική “επίθεση” για την  υφαρπαγή των κυπριακών κοιτασμάτων θα επιχειρήσει η Άγκυρα σε όλα τα διεθνή φόρα και την Ν.Υόρκη, αφού αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος της από το 1974 και μετά.

    Πριν από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu τόνισε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονται οι φυσικοί πόροι του νησιού, αποκαλύπτοντας τους τελικούς στόχους της Άγκυρας στην περιοχή.

    «Εάν στην Κύπρο καταφέρουμε να βρούμε έναν τρόπο να μοιραστούμε τα έσοδα (φυσικός πλούτος), τότε θα έχουμε λύσει το 50% του ζητήματος της ανατολικής Μεσογείου», είπε μετά από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη τουρκική βόρεια Κύπρο.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τατάρ, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε επίσης την υποστήριξη της Άγκυρας για μια λύση δύο κρατών, σε αντίθεση με μια δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση που αποτέλεσε τη βάση των διαπραγματεύσεων για την επανένωση του νησιού για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

    «Η ομοσπονδιακή λύση έχει συζητηθεί για 52 ολόκληρα χρόνια. Κάθε φορά οι διαπραγματεύσεις οδηγούνταν σε αποτυχία λόγω της στάσης των Ελληνοκυπρίων, όπως έγινε και στο σχέδιο Ανάν αλλά και σε άλλα σχέδια », είπε, προσθέτοντας,« Αυτό έχει πλέον εξαντληθεί ». «Οι διαπραγματεύσεις πρέπει τώρα να διεξαχθούν με αυτήν την λογική. Επομένως, εάν υπάρχει ίση κυριαρχία, τότε μπορεί να υπάρχουν δύο κυρίαρχα κράτη », είπε, αναφερόμενος σε μια« de facto »κατάσταση που επικρατεί στο νησί, μετά την τουρκική εισβολή το 1974.

    «Σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν δύο κοινότητες, δύο λαοί, δύο πολιτείες. Δηλαδή, υπάρχει μια de facto κατάσταση ακόμη και αν δεν την αναγνωρίζουν κάποιοι. Αυτό το γεγονός πρέπει να ληφθεί υπόψη », είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

    Ο Τατάρ δήλωσε ότι θα πάει σε συνομιλίες τον Μάρτιο στοχεύοντας « σε ισομερή κυριαρχία, δηλαδή, στην ύπαρξη δύο κρατών το ένα δίπλα στο άλλο», είπε.

    Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου κατά τις επαφές του στο Λονδίνο με τον ομόλογό του Ντομίνικ Ραμπ.

    Ο ίδιος τόνισε ότι συζήτησαν την επερχόμενη συνάντηση για το κυπριακό , δεδομένου ότι και οι δύο χώρες είναι εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου.

    “Η Ελλάδα αναμένει από το Ηνωμένο Βασίλειο να συμβάλει ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  με όλες τις δυνατότητές του,  στη δημιουργία στην Ανατολική Μεσόγειο ενός πλαισίου για την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το νόμο της θάλασσας (UNCLOS)”, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

    Σε πρόσφατο άρθρο μας, αναφέραμε ότι ο Τατάρ είχε δηλώσει στη συνεδρίαση με τον Γκουτιέρες  ότι “το ισότιμο καθεστώς των δύο πλευρών στην Κύπρο είναι ένα αποδεκτό ιστορικό γεγονός, και ότι το Κυπριακό κράτος  του 1960 που συγκροτήθηκε από Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους τελείωσε με υπαιτιότητα των Ελλήνων’.

    Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ” από το 1974 προέκυψαν δύο ξεχωριστές κυβερνήσεις στην Κύπρο με δικαστικά όργανα. Η συμμετοχή του Τούρκου προέδρου στις 30 Ιουλίου 1974 μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Έλληνα ΥΠΕΞ σε συνάντηση στη Γενεύη, την ίδια ημερομηνία αφορά ουσιαστικά  επιβεβαίωση  ότι η ύπαρξη δύο αυτόνομων κρατών ήταν γεγονός”.

    Οι εκτιμήσεις είναι όμως, ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν μόνο το 50% των εσόδων στην Κύπρο αλλά ολόκληρο το νησί με την μεταφορά των Τουρκοκυπρίων του εξωτερικού και εποίκων, ώστε το νησί να γίνει στο μέλλον τουρκικό έδαφος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. …..Ο πιο αναξιόπιστος ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ σύμμαχος της Κύπρου είναι η Ελλάδα . Αποδεδειγμενα απο τα γεγονότα. Οσο για τα χιλιάρικα που λεει ο πιο πάνω κόπανος ότι απολαμβάνουν οι Κυπραίοι ό
      πως τους λέει ….ας απευθυνθεί αλλού που τον κατάντησαν να μετρά τα…..σεντ του που κάποτε τα πετούσε … ειρήσθω εν παρόδω.

      1. Αν είμαστε οι Έλληνες αναξιόπιστος πολεμικός συμμαχος τότε είσαι αλλού και αλλού. 1500 στρατιώτες ΕΛΔΥΚ κα κατεβαίνουν στο νησί κάθε χρόνο ενώ ούτε μισός δεν έρχεται στην Ελλάδα. Αλήθεια θα αγοράσετε κανένα αεροπλάνο η πλοίο έστω ελικόπτερο για να κάνετε παρέλαση η όλα τσάμπα τα θέλετε; Τπ μαζί είμαστε και κακώς ξεχωρίζει ο ένας η ο άλλος το εμείς και εσείς. Είμαστε ένας λαός σε δύο χωρες

      2. ποιον βριζεις ρε @…σου εχει καμια υποχρεωση η ελλαδα να πολεμησει για σενα;;…

    2. στα τετοια μου οι κυπραιοι….με μεσο μισθο 2500 3000 ευρω το μηνα καλοπερνανε δινουν μηδεν ευρω για εξοπλισμους και τα περιμενουν ολα απο την ελλαδα

    3. Tα παντα εχουν συμφωνηθει εδω και μηνες με καθε λεπτομερεια.Απλα ποντο ποντο θελουν να το εμφανισουν γιανα το δεχθει ο @αλακας και ραγιας Ελληνικος λαος.Αυτοι μας το λενε στα ισα οτι θελουν να μας εξαφανισουν απο την Ελλαδα μας, εμεις τι κανουμε? Οι δομες που στηνονται σε λιγο καιρο θα φυτρωνουν επισημα πλεον σαν μανιταρια και δεν θα μπορει να τις πειραξει κανεις.Τυχαιο το γεγονος της προδοτικης αποφασεως του Εισαγγελεα του Αρειου Παγου νομιζω, οτι ολοι οι αλλοδαποι που διωκονται με δικαστικες αποφασεις και μη για κακουργηματικες πραξεις και οχι μονο, να αφεθουν ελευθεροι?Σημερα ειναι 100? Σε ενα χρονο θα γινουν 500! Ενω εμεις? Σημερα ειμαστε 100 σε ενα χρονο θαμαστε 10! Το γιατι ας το σκεφτει ο καθενας μονος του.
      Υ.Γ. 2040,00 ευρω το μηνα πληρωνει το κρατος μας και μη το τρωτε οτι πληρωνει η μασωνα Ε.Ε., για καθε λαθρομεταναστοπουλο.Αληθεια για καθε Ελληνοπουλο ποσα?

    4. Κουλη πουλα τώρα που γυρίζει εξ άλλου η Κύπρος κείται μακραν.

    5. ΜΠΡΑΒΟ στον Τούρκο. Είναι πολύ πιο έξυπνος και δραστήριος για την Τουρκία. Τώρα τελευταία μας χαρακτηρίζει το ΚΚΕ ρατσιστές, θρησκόλυπτους, φασίστες, πατριδοκάπηλους, που δεν υποστηρίζουμε τον ευάλωτο μουσουλμάνο “πρόσφυγα”, ο οποίος έφυγε από την χώρα του για μια καλύτερη ζωή (ενώ υπάρχουν πλούσιες μουσουλμανικές χώρες αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Την Ελλάδα θα την καταστρέψουν οι ΜΚΟ, οι υποτιθέμενοι “προοδευτικοί” και τα αριστερά κόμματα που δεν πιστεύουν στο θρησκεία,πατρίδα, οικογένεια. Προ 6ετίας πουλήθηκε η Ελλάδα από τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ. Τα μιάσματα της Νέας Ελληνικής Ιστορίας που κάθε σχολείο πρέπει να διδάξει.

    6. Οι πολιτικοί εάν ο ερντογαν τους δώσει λεφτά θα υπογράψουν στην παράδοση της μαρτυρικής Κύπρο μας. Πολιτικοί, ο καρκίνος της Ελλάδας.

    7. Απο το στομα σας… και στου θεου το αυτι. Μακαρι να γινοταν κατι τετοιο να απαλλαγούμε απο τον “ζυγο” της κωλοφ@ρ@ς…. να πηγαινουν τα παιδια μας να τους φυλαξουν…. και αυτοι οι βρωμι@ριδες τους φερονται,.σαν να ειναι σκουπιδια στα μαγαζια με το κολπο του “ρεζερβε”. Εχω προσωπικη αποψη 198….

    Comments are closed.