ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΣΤΗΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ ΒΙΚΟΥ – ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ – ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΙΝΟΚΙΟ

    Κοινοποίηση:
    ΚΟΥΛΗΣ

    Όλα για τον Παύλο, τον οποίο παρουσίασε ο Μητσοτάκης στη «συζήτηση» με τους νέους στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Γιάννενα, ένα συμπαθητικό παιδί που δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι γύρισε στην Ελλάδα για να προλάβει το τρένο της ανάπτυξης, που τρέχει αφηνιασμένο από το 2020 και μετά!

    Το μόνο που δεν μας είπαν στην online παρουσίαση είναι ότι ο Παύλος είναι γιος ενός από τους πιο επιτυχημένους Γιαννιώτες βιομηχάνους στην Ελλάδα, του κυρίου Σεπετά, του ιδιοκτήτη εμφιαλώσεως νερού της ΒΙΚΟΣ ΑΕ. Αυτό, το να γυρίσει ο γιος για να δουλέψει στη βιομηχανία του πατέρα του, παρουσιάστηκε ως απόδειξη γιανα στηριχθεί το αφήγημα ότι, η οικονομία πάει «σφαίρα» τώρα με τον Κούλη και γι’ αυτό οι νέοι επιστήμονες επιστρέφουν στην πατρίδα… Είναι φανερό ότι ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ μας θεωρούν ηλίθιους. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβερνητική προπαγάνδα έπιασε πάτο! Εξάλλου, ποιο φτωχό παιδί θα είχε τη δυνατότητα να πάει και να σπουδάσει στην Ατλάντα στο ξακουστό
    Georgia Tech;

    Κούλης: «Εγώ, ο μεγάλος οραματιστής που ανοίγει ευκαιρίες»

    Στο πάνελ βρίσκονταν νέα παιδιά, ο Κ.Μητσοτάκης και η συντονίστρια της εκ-
    δήλωσης, που παρουσιάζοντας τελευταίο τον Παύλο, είπε ότι «έφυγε στα 18 του για σπουδές στην Αμερική και επέστρεψε για να δουλέψει στον τόπο καταγωγής του, είναι κάτι πολύ ελπιδοφόρο». Ο Κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Παύλο είπε ότι «επέλεξε να γυρίσει», επειδή είδε ότι πια μπορεί να έχει«τις ευκαιρίες που του αξίζουν» και οι εταιρείες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να προσλαμβάνουν νέα παιδιά που «πολλές φορές καλά-καλά δεν καταλαβαίνουν». Τι όμως δεν είπε; Ότι ο Παύλος δεν είναι το παιδί ενός απλού Νεοδημοκράτη, αλλά γιος του Πέτρου Σεπετά και εγγονός του Κώστα Σεπετά, ιδρυτών
    της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως «Βίκος».

    Ο βιομήχανος το… πρόλαβε το τρένο

    Κατά τον Κ. Μητσοτάκη όμως, ο Παύλος επέλεξε, αφού σπούδασε στο εξωτερικό στο Georgia Tech, από τα καλύτερα.

    Εμφάνισε τον υιό του μεγαλοβιομήχανου ως ένα από τα ξενιτεμένα παιδιά που επέστρεψαν στην Ελλάδα επειδή η εθνική οικονομία και η ανάπτυξη πάνε… σφαίρα επί των ημερών του!
    Απατεώνας και με τη σφραγίδα των εμφιαλωμένων νερών «Βίκος» ο Κούλης
    τεχνολογικά πανεπιστήμια στον κόσμο, να γυρίσει στον τόπο του, επειδή φοβήθηκε μήπως χάσει το τρένο μιας χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. «Είναι το… καλύτερο παράδειγμα νέων παιδιών που αντιλαμβάνονται πια ότι στη χώρα τους μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν και επιλέγει να γυρίσει στην Ελλάδα επειδή βλέπει μέλλον στην Ελλάδα και βλέπει και προσωπική ευκαιρία για ατομική προκοπή…».
    Μάλιστα ο Κούλης συνέχισε απτόητος λέγοντας πως «οι επιχειρήσεις μας πια αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάνε σε ένα βαθμό εξειδίκευσης και απόκτησης στελεχών με γνώσεις τόσο προχωρημένες για να επιβιώσουν και να διακριθούν. Είναι δύσκολο για τη δικιά μας γενιά να προσλαμβάνει νέα παιδιά
    που μπορεί πολλές φορές καλά-καλά να μην τα καταλαβαίνουμε. Συγχαρητήρια πραγματικά γι’ αυτά τα οποία κάνεις», είπε απευθυνόμενος στον νεαρό ο πρωθυπουργός. Το μόνο που δεν μας είπε ο πρωθυπουργός ήταν πως και ο ίδιος ως Αμερικανοσπουδαγμένος τα βρήκε μπαστούνια όταν γύρισε στην Ελλάδα για να πιάσει δουλειά! Και πώς να το πει αφού τοποθετήθηκε ως σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα με μηνιάτικο καμία τριάντα πενταριά χιλιάδες.

    Με αδελφό «λεζαντιάρη» ο Παύλος
    Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία ΒΙΚΟΣ, έγινε θέμα αρνητικών σχολίων αφού ο αδελφός του Παύλου, Κώστας, αγνοώντας τους κανόνες αποφυγής, κόλλησε με κορωνοϊό και τον έφεραν σηκωτό απ’ τη Μύκονο όπου διασκέδαζε, στον «Ευαγγελισμό». Ο απόγονος της οικογένειας Σεπετά φαίνεται πως δεν διδάχτηκε τίποτε απ’ την τραγική ιστορία της συντοπίτισσάς του Αλε-
    ξάνδρας Σιώζου που μόλις στις αρχές Ιουλίου έχασε στα Γιάννενα τη ζωή της, όπως και ο πατέρας της, από τον θανατηφόρο ιό. Μάλιστα, «φορέας» του κορωνοϊού υπήρξε άθελά του κατά τρα-
    γική ειρωνεία ο σύζυγός της που είναι υπάλληλος της εταιρείας «Βίκος». Η ιστορία της 40χρονης συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
    Η δραματική ιστορία της Ιωάννας
    Η Αλεξάνδρα Σιώζου έδινε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο του πατέρα της από τον ίδιο φονικό ιό. Πριν από δύο μήνες ο πατέρας της 40χρονης, πρώην τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα Μαρμάρων του Δήμου Ιωαννιτών, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του βρέθηκε θετική και η κόρη του, Αλεξάνδρα. Η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, καθώς πρόσφατα είχε περάσει μια σοβαρή περιπέτεια. Η 40χρονη και ο πατέρας της νοσηλεύτηκαν και πάλεψαν για τη ζωή τους στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο πατέρας της, μάλιστα, δεν έμαθε ποτέ ότι η κόρη του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η Αλεξάνδρα Σιώζου «έφυγε» τελικά από τη ζωή στις 6 Ιουλίου, λίγες εβδομάδες μετά τον πατέρα της, παρά την τεράστια μάχη που έδωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή.

    ρεπορτάζ: Γιάννης Γιαννόπουλος

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Γουρλομάτη απαγόρευσε διά νόμου τήν φτώχεια στήν Ελλάδα καί θά περάσεις στήν ιστορία ώς νέος
      Σόλωνας.
      Γιάννης Λάκων

    2. με συνέντευξη την πήρε τη δουλειά ‘παιδί βιομήχανου’; Πού κάνουν αίτηση;

    3. ΠΡΑΓΜΑΤΙ.εμεις αλλο νιωθουμε στο πετσι μας. συνεχης κριση , ΠΤΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΥΠΕΡφορολογηση. ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

    4. Πότε θα απελευθερωθεί η χώρα απ’ αυτό το ζαβό δεν ξέρω καθόλου. Αυτό ναι,είναι χούντα, της επταετίας δεν μου φαίνεται και τόσο από διηγήσεις που ακούω (ακόμη κι από συνειδητοποιημένους αριστερούς που έβλεπαν τα πράγματα ολοκάθαρα)

    5. Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά με πρωθυπουργό τον μητσοτάκη έχουν αρχίσει να πετάνε και οι γαΐδαροι

    6. της ΒΙΚΟΣ δεν ηταν και ο καγκουρας με το ελικοπτερο που το προσγειωσε στην παραλια στη Μυκονο?
      Φιλαράκια του Κουλη.
      Ευχομαι μονο να εχουν κανει το πραγματικο μπολι και όχι placebo.

      Η Θεία Δίκη θα αναλάβει τα υπολοιπα.

    7. Το ίδιο θα συμβεί και με τον υιό του κυρ Κούλη, ο οποίος εφόσον θα σπουδάσει εις την αλλοδαπή, θα επιστρέψει πτυχιούχος, πιθανότατα για να αναλάβει διευθυντής στην ίδια εταιρεία που είναι διευθυντής τώρα και ο πατέρας του, στην ΕΛΛΑΣ ΑΕ.

    8. Σαφώς και θα γυρίσει πίσω, τον περιμένει μια ολόκληρη βιομηχανία στα πόδια του. Όλοι γυρνάνε όταν ζυγίζουν τα πράματα. Ενας junior υπάλληλος σε μια IT εταιρεία λαμβάνει μισθό 60-80Κ max στην καλύτερη και οι ευθύνες είναι άπειρες, τώρα απ’την άλλη μεριά δεν θέλετε να γνωρίζετε πόσα βγάζει ένας βιομήχανος. Πέρα από αυτό, έχει άπειρες επιλογές να κάνει το οτιδήποτε, θα τον προωθήσουν όλοι ως γιος βιομηχάνου με σπουδές στην Αμερική. Στην Ελλάδα είναι θεός στην Αμερική ένας ακόμη υπάλληλος όπως καταλάβατε.

    9. Υπάρχει κάτι που δεν είναι στημένο γι αυτόν? όπως η όλως τυχαία τάχα μου συνάντηση του καβαλάρη ως άλλου
      Clint Eastwood εκεί στα χωράφια. Ε ρε δούλεμα που πέφτει.. Αλλά δεν φταίει αυτός. Αυτός είναι ζαβό και ότι του λένε κάνει.. Εμείς που τα τρώμε σαν τα χάπατα φταίμε.

    Comments are closed.