ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΣΟΚ: Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ! ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ! «ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΩΡΑ…». ΉΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    ανδρεας

    Επίκαιρο όσο ποτέ!

    Για το μυστικό που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, πήρε μαζί του στον τάφο του είχε μιλήσει ο στενός του φίλος, ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος.

    Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη φιλία του με τον Ανδρέα καθώς και για το τι θα έκανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά και για τον γιο του Γιώργο. Παράλληλα, περιέγραψε όσα θα έλεγε στον πρωθυπουργό αν τον έβρισκε μπροστά του, και μίλησε για τους «κομμουνιστές» που μας κυβερνάνε σήμερα.

    «Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Νομίζω ότι ο Ανδρέας δεν πέθανε. Αυτοκτόνησε…» Και συνέχισε:  «Όταν είδε ότι οι επίγονοί του οδηγούνταν στον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ, κατευθυνόμενοι από κάποια άλλα κέντρα, που δεν μπορούσε να τα ελέγξει, επέλεξε ο ίδιος τον θάνατό του. Είπε «πριν το δω αυτό, καλύτερα ας φύγω». Κάτι που έχει συμβεί και με άλλες μεγάλες προσωπικότητες που αυτοκτόνησαν την κατάλληλη στιγμή, για να μη δουν τα χειρότερα και πονέσουν περισσότερο».

    Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει τι θα έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εάν ζούσε, για τον Άκη Τσοχατζόπουλο:

    «Θα… τον πλάκωνε στο ξύλο και θα τον διέγραφε. Πιστεύω ότι, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ζούσε λίγα χρόνια ακόμη, δεν θα ήταν τα πράγματα όπως είναι σήμερα».

    Όσο για το τι θα έλεγε στον γιο του, Γιώργο: «Δυστυχώς, δεν υπήρξες αντάξιός μου.

    Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

    Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι κομμουνιστές, είπε:

    «Όχι. Το παίζουν πρώην αδικημένοι και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι πολύ σκληρό αυτό που λέω, αλλά το λέω με όλη μου την ψυχή και όλη την αγάπη που έχω στους ανθρώπους. Εκμεταλλεύονται τον παλαιό κομμουνισμό και λένε «αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι θα τα κάνουμε εμείς». Επικαλούνται την ιδεολογία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης των αδυνάμων, αλλά όλα αυτά είναι προσχήματα. Ο σκοπός τους είναι η εξουσία. Και αν οι δεξιοί που κυβερνούσαν πριν την Ελλάδα έκαναν μια φορά λάθος, οι αριστεροί που μας κυβερνάνε σήμερα κάνουν τα ίδια, και μάλιστα στο δεκαπλάσιο».

    Τι θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα ένα τον έβρισκε μπροστά του; «Ξεκαθάρισε τη θέση σου και μην κοροϊδεύεις τον κόσμο…»

    Τέλος μίλησε και για το πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας:

    «Ζοφερό! Θα περάσουν πάρα πολλά χρονιά για να ανακάμψει. Για αυτό χρειάζεται ένας νέος κυβερνήτης που θα ξεπηδήσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί θα γεννήσει η Ελλάδα ένα νέο πολιτικό τέκνο, το οποίο θα την κυβερνήσει για το καλό της ίδιας και των πολιτών της, και όχι για την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων» καταλήγει ο ηθοποιός.

    Από τι πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου – Ενα συγκλονιστικό άρθρο του Δημήτρη Κρεμαστινού

    Ενα αποκαλυπτικό άρθρο για την ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου που τελικώς τον οδήγησε στο θάνατο, γραμμένο από τον προσωπικό του  αείμνηστο γιατρό του Δημήτρη Κρεμαστινό, με ημερομηνία 2019 σας παρουσιάζουμε σήμερα.

    Περιλαμβάνεται στο βιβλίο που ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «100 χρόνια από τη γέννησή του – αναζητώντας τον Ανδρέα».

    Ο Δ. Κρεμαστινός θέλει να ξεκαθαρίσει πολλά και να απαντήσει σε όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς. Γράφει στο άρθρο του με τίτλο:«Η υγεία του Ανδρέα Παπανδρέου και οι επιπτώσεις της»

    Η συγκλονιστική ιστορία της Λέλας Καραγιάννη – Η ηρωϊδα της Εθνικής Αντίστασης

    Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

    «Σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο απέφυγα να μιλήσω όλα αυτά τα χρόνια για το ιατρικό πρόβλημα του Ανδρέα Παπανδρέου, που αναμφισβήτητα επηρέασε την πολιτική ζωή της Χώρας. Όμως επειδή έχουν γραφεί πάμπολλα και, εν πολλοίς, ανεύθυνα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 22 χρόνων, πιστεύω ότι έχω καθήκον να συμβάλω στην ορθή καταγραφή της Ιστορίας.

    Τέλη Αυγούστου του 1988 κλήθηκα από την ομάδα των ιατρών που παρακολουθούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου να τον εξετάσω καρδιολογικά. Το ιατρικό του πρόβλημα εθεωρείτο από τους θεράποντες γιατρούς του κατά βάση παθολογικό πρόβλημα και για τον λόγο αυτό υποβάλλετο μυστικά σε διάφορες εργαστηριακές εξετάσεις. Όταν μου εζητήθη να τον επισκεφθώ στο σπίτι του, αντιπρότεινα ότι θα πρέπει ο ίδιος να έλθει στο Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, στο οποίο ήμουν Διευθυντής και τούτο γιατί πίστευα ότι χρειαζόταν η απαραίτητη εργαστηριακή υποδομή προκειμένου να τεθεί η σωστή διάγνωση.

    Παρά τις αντίθετες συστάσεις του περιβάλλοντός του, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να έρθει και να εξεταστεί νύχτα στο νοσοκομείο.  Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης είχα εξομολογηθεί στους συνεργάτες μου ότι δεν είχα δει πλέον παραμελημένο καρδιολογικό άρρωστο σε όλη μου τη σταδιοδρομία.

    Η διάγνωση στη Γερμανία

    Πριν από μερικούς μήνες ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί και εξεταστεί στο Πανεπιστημιακό Κέντρο του Βισμπάντεν στην Γερμανία, όπου ετέθη η διάγνωση της περιοριστικής μυοκαρδιοπάθειας, δηλαδή μια διάγνωση που δεν άφηνε περιθώρια για καμία ουσιαστική θεραπεία, με προσδόκιμο επιβίωσης λίγων μηνών. Η διάγνωση αυτή κρατήθηκε ιατρικά απόρρητη γεγονός το οποίο άφησε ανοιχτά διάφορα σενάρια συνωμοσιολογίας. Δεν την εγνώριζε ούτε ο ίδιος. Όμως η πραγματική διάγνωση ήταν σοβαρού βαθμού στένωση της αορτής με ελάττωση της ελαστικότητας (διατασιμότητας) του μυοκαρδίου και καρδιακή κάμψη.

    Η παραμελημένη αντιμετώπιση της στένωσης της αορτής είχε οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια σχεδόν τελικού σταδίου, η οποία συγκάλυπτε την εικόνα της βαρύτητας της στένωσης της αορτής. Το γεγονός αυτό είχε οδηγήσει σε διαγνωστικό λάθος τους συναδέλφους στην Γερμανία, οι οποίοι υποεκτίμησαν την στένωση της αορτής. Η περαιτέρω διερεύνηση του ασθενούς με στεφανιογραφία, έδειξε την συνύπαρξη σιωπηρής στεφανιαίας νόσου, με πιθανό σιωπηρό έμφραγμα της δεξιάς κοιλίας, το οποίο ουδέποτε είχε αντιληφθεί ούτε ο ίδιος ο ασθενής. Η κάμψη της δεξιάς κοιλίας ήταν η πρόσθετη παράμετρος που είχε παραπλανήσει τους γιατρούς της Γερμανίας, οι οποίοι έθεσαν τη διάγνωση της μυοκαρδιοπάθειας.

    Το Χέρφιλντ

    Επακολούθησε άμεση μετάβαση στην Αγγλία, στην αρχή στο νοσοκομείο St. Thomas και εν συνεχεία στο Harefield όπου χειρουργήθηκε από τον Magdi Yacoub με αντικατάσταση της βαλβίδας της αορτής με ανθρώπινη βαλβίδα και παράλληλα bypass.

    Η προοδευτική αποκατάσταση της υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε μετεγχειρητικά εντυπωσιακή. Όμως το πρόβλημα της διάτασης και κάμψης της δεξιάς κοιλίας παρέμεινε μέχρι το τέλος.

    Όταν επανειλημμένα τόνιζα στον Πρωθυπουργό ότι η απομάκρυνση από την πολιτική θα του προσέφερε επιπλέον χρόνια ζωής, το απέρριπτε αμέσως, λέγοντας ότι προτιμούσε να είναι ενεργός έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Την ίδια απάντηση έδωσε και όταν του επαναλάμβανα ότι ο δρόμος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ήταν προτιμότερος για την υγεία και την ζωή του.

    Τα αλλεπάλληλα stress και η καθημερινότητα της πολιτικής ζωής με αποκορύφωμα το Ειδικό Δικαστήριο, ήταν οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου 3 φορές στην Εντατική Μονάδα, με κυριότερη αιτία τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και όχι την καρδιακή λειτουργία η οποία υποστηριζόταν με βηματοδότη. Βηματοδότη ο οποίος είχε τοποθετηθεί μυστικά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αγγλία.

    Στο Ωνάσειο

    Ήταν τέλη Νοεμβρίου του 1995. Ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εισήχθη αιφνιδίως στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Η σοβαρότητα της κατάστασής του επέβαλλε να διασωληνωθεί άμεσα. Δηλαδή δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον καθώς ευρίσκετο υπό νάρκωση.

    Ως γνωστόν, όταν ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του τον αναπληροί ο πρώτος τη τάξει υπουργός. Όμως, ο πρώτος τη τάξει υπουργός αδυνατούσε στην πράξη να αποφασίσει για μεγάλα εθνικά θέματα που προέκυψαν αιφνίδια και έθεσαν τη χώρα ακόμα και σε κίνδυνο πολέμου.

    Ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος επισκεπτόμενος επανειλημμένως τον Πρωθυπουργό στο νοσοκομείο προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί του για σοβαρά θέματα, διαπίστωνε ότι αυτό ήταν αδύνατον. Εζήτησε λοιπόν επιμόνως να γνωματεύσουν οι ιατροί ότι ο Πρωθυπουργός εξέλιπε προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει το Σύνταγμα όταν ο Πρωθυπουργός εκλείπει. Δηλαδή, να μπορέσει να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται για εκλιπόντα πρωθυπουργό. Οι γιατροί δήλωσαν εν σώματι ότι ήταν αδύνατον να δώσουν τέτοια γνωμάτευση αλλά και ότι ούτε καν μπορούν να γνωματεύσουν για προσωρινή αδυναμία διότι ισχυρίζονταν ότι δεν μπορούσαν να αναλάβουν τέτοια ευθύνη. Ότι, δηλαδή, σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός επανέλθει πλήρως θα είχε παυθεί από πρωθυπουργός, ουσιαστικά, με την γνωμάτευσή τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητούσε επίμονα την γνωμάτευση υποστηρίζοντας ότι ο, αναπληρωτής, πρώτος τη τάξει υπουργός δεν είναι συνταγματικός πρωθυπουργός και ότι ο ίδιος ο υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει τόσο μεγάλες ευθύνες, κατά συνέπεια αδυνατούσε να προχωρήσει την διαδικασία.

    Τα εθνικά θέματα χειροτέρευαν από μέρα σε μέρα. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούσε επιμόνως από τους γιατρούς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσουν σε κάποια διαδικασία προκειμένου να αντικατασταθεί ο Πρωθυπουργός. Ο Μιλτιάδης Έβερτ μου απεύθυνε προσωπικά επιστολή – έκκληση να αναλάβω εγώ την πρωτοβουλία ή οποία θα πρέπει να ευρίσκεται στο αρχείο της Νέας Δημοκρατίας.

    Τελικώς, μετά από έναν περίπου μήνα, πριν από την Πρωτοχρονιά του 1996, ο Πρωθυπουργός αποσωληνώθηκε και βγήκε από τη μονάδα. Είχε χάσει τελείως τον χρόνο και την επαφή με τα γεγονότα που είχαν συμβεί όλο αυτό το διάστημα. Επιπλέον, δεν είχε ούτε τη διαύγεια αλλά ούτε τη φυσική ικανότητα να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στον ρόλο του. Ευρίσκετο υπό τεχνητό νεφρό, τεχνητή αναπνοή, εξωτερική παρεντερική σίτιση πέραν του κύριου μεγάλου καρδιολογικού προβλήματος του.

    Η παραίτηση

    Όμως, θα έπρεπε να αποφασίσει τουλάχιστον να παραιτηθεί. Αλλά ούτε αυτό ήταν δυνατόν και κανένας δεν τολμούσε να του το υποδείξει.

    Τελικά υπήρξε η γραπτή παραίτηση από την θέση του Πρωθυπουργού και όχι από την θέση του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αργότερα το τηλεγράφημα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σημίτη.

    Η νοσηλεία στο Ωνάσειο υπήρξε ιδιαίτερο κεφάλαιο όπου εκρίθη  η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του πολιτικού κα ιατρικού κόσμου της Χώρας καθώς σχεδόν όλοι με τις καθημερινές επαφές τους με δημοσιογράφους, δημιούργησαν πέραν του μεγάλου πολιτικού προβλήματος, πρόβλημα επιτέλεσης ορθής ιατρικής που αναμφισβήτητα επηρέασε την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και καθόρισε αρνητικά την όλη εξέλιξη του.

     

    Βέβαια όλα αυτά που συνέβησαν στο Ωνάσειο θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση ενός μυθιστορήματος το οποίο όμως εκφεύγει από το κεφάλαιο της αμιγούς ιατρικής.

    Μετά το Ωνάσειο επακολούθησε ένα στάδιο ιατρικού Γολγοθά για τον ασθενή όπου οι πνεύμονες υποστηρίζονταν με αναπνευστήρα, η νεφρική λειτουργία από τεχνητό νεφρό, η καρδιακή λειτουργία από βηματοδότη και για μια περίοδο ετρέφετο και παρεντερικά. Έζησε μετά την έξοδο από το Ωνάσειο περίπου 6 μήνες, αφού προηγουμένως είχε παραιτηθεί από την πρωθυπουργία. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του και ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υφίστατο ένα διαρκές stress με το δίλημμα εάν θα πρέπει ή όχι να παραστεί στο συνέδριο. Το γεγονός αυτό πιθανόν να συνδέεται με την καρδιακή ανακοπή που υπέστη 4 ημέρες προ του συνεδρίου. Στη σταδιοδρομία μου, ουδέποτε αντιμετώπισα έναν άλλο άρρωστο με ανάλογα προβλήματα.

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου πίστευε ότι η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο είχε στόχο όχι μόνο τον πολιτικό αλλά και τον βιολογικό του θάνατο. Γι’ αυτούς άλλωστε τους λόγους υπήρξε η άρνηση του να παραιτηθεί της πολιτικής, παρά την πίεση που υφίστατο ακόμα και από την ίδια του την οικογένεια. Ήταν αφάνταστη η θέληση του για ζωή και η δυναμική του παρά τα τεράστια προβλήματα της υγείας του που αντιμετώπιζε. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές δεν έδωσε ποτέ εξωτερικά την εντύπωση του φοβισμένου αρρώστου που τρέμει μπροστά στην πιθανότητα του θανάτου».

    Οι τελευταίες ώρες της ζωής του Ανδρέα

    Κάποιοι άνθρωποι όταν πλησιάζει το τέλος τους συνηθίζουν να καλούν ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή. Το Σάββατο 22 Ιουνίου 1996 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου ξύπνησε κακόκεφος και κουρασμένος. «Θέλω να μου φωνάξεις τον Καραγάτση» θα πει στον αστυνομικό του. Ο Τάκης Καραγάτσης που ζητούσε να δει επίμονα ήταν ο παλιός πιστός του σωματοφύλακας και προσωπικός οδηγός, ο οποίος όμως είχε πεθάνει λίγα χρόνια πριν…

    Λίγες ώρες αργότερα θα τον επισκεφθεί στο σπίτι της Εκάλης ο φυσιοθεραπευτής Μάκης Καρπαθίου, ο οποίος του έκανε λογοθεραπεία προκειμένου να αποκατασταθεί η ομιλία του μετά την τραχειοστομία που είχε υποβληθεί προ μηνών στο Ωνάσειο. Ο πολύπειρος πολιτικός, αν και με δυσκολία στην άρθρωση, θα αρχίσει να του μιλάει για το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο Μήδης. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι ο Μήδης ήταν ο αγαπημένος φίλος του πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου, και πως ο «Γέρος της Δημοκρατίας» τον είχε συνεργάτη του από τότε που εκλεγόταν βουλευτής Λέσβου μέχρι και το 1963 που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, χωρίς ποτέ να ξεπεράσει τον χαμό του.

    Οι απογευματινές επισκέψεις

    Μέχρι αργά το μεσημέρι, η τελευταία ημέρα της ζωής του Ανδρέα Παπανδρέου κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Υποβλήθηκε στις απαιτούμενες θεραπείες που του είχαν συστήσει οι γιατροί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξεία καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, το μεσημέρι έφαγε λιτά και ακολούθως ξεκουράστηκε. Από το απόγευμα άρχισαν οι επισκέψεις, τις οποίες επιζητούσε και ο ίδιος, ενόψει μάλιστα και του επικείμενου συνεδρίου που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου, δηλαδή μόλις πέντε ημέρες αργότερα. Ολοι περίμεναν με αγωνία να μάθουν τις προθέσεις του. Θα πήγαινε έστω και σε αυτή την κατάσταση να μιλήσει, θα έστελνε κείμενο παρέμβασης ή θα άφηνε τα γεγονότα να εξελιχθούν χωρίς την παρέμβασή του;

    Ο πρώτος που τον επισκέφθηκε ήταν ο Αντώνης Λιβάνης, ο μακροβιότερος και πιο έμπιστος συνεργάτης του. Εμειναν μόνοι στο γραφείο του Παπανδρέου και αφού τα είπαν αποχώρησε. Τον επισκέφθηκαν επίσης οι καθηγητές Ιατρικής και φίλοι του Δημήτρης Κρεμαστινός και Κώστας Στεφανής, οι οποίοι επίσης κουβέντιασαν μαζί του σε ευδιάθετο κλίμα. Ακολούθως πέρασε ο γιος του, Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τη σύζυγό του Αντα και την κόρη τους Μαργαρίτα. Αφενός ήθελε να δει πώς πάει ο πατέρας του και αφετέρου να τον πείσει να μην παραστεί στις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

    Μέχρι τις 20.30 είχαν φύγει όλοι. Στο μεταξύ, όμως, είχαν έρθει ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Νίκος Αθανασάκης, προκειμένου να δουλέψουν το κείμενο της ομιλίας του προέδρου στο επικείμενο συνέδριο. «Για να είμαστε ειλικρινείς, μιλούσε λίγο και άκουγε περισσότερο» θα πει αργότερα ο Χυτήρης. Γύρω στις 21.00 ο Παπανδρέου αποκρίνεται: «Καθίστε να φάμε μαζί».

    Τρώγοντας ψάρι και σαλάτα, μαζί με τη Δήμητρα Λιάνη, τους γιατρούς και τη νοσηλεύτρια που κούραρε τον καταπονημένο πολιτικό, είδαν στην τηλεόραση τις ειδήσεις των εννέα και ακολούθως συζήτησαν για τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είχε πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Μετά η ατμόσφαιρα χαλάρωσε και οι συνδαιτυμόνες άρχισαν να λένε διάφορες ιστορίες. Ο Ανδρέας κυρίως άκουγε, πίνοντας κάνα δυο ποτηράκια λευκό κρασί. Κατά τις 22.30 σηκώθηκαν όλοι από το τραπέζι και κάθισαν στο σαλόνι.

    «Εμένα θα μου επιτρέψετε τώρα…»

    «Εμένα θα μου επιτρέψετε τώρα…» θα πει κάποια στιγμή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Ανδρέας ΠαπανδρέουΧυτήρης και Αθανασάκης σηκώθηκαν να φύγουν και αυτοί για τα σπίτια τους. «Να φεύγουμε και εμείς, πρόεδρε, είναι αργά». «Οχι, όχι, εσείς να κάτσετε. Εγώ πάω να ξαπλώσω» θα απαντήσει, αρχίζοντας, όπως έκανε πάντα, να χαιρετάει έναν έναν τους παριστάμενους διά χειραψίας. Οταν έφθασε στην πόρτα για να φύγει, ξαναγύρισε προς την παρέα και κούνησε το χέρι… παπανδρεϊκά. Ηταν το δικό του αντίο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    53 Σχόλια

    1. Ο Ανδρέας δεν ηταν Ελληνικής καταγωγής. Ηταν ενας πράκτορας που πηρε εκατό εκατομμυρια δολάρια για να …δημιουργήσει…το ΠΑΣΟΚ. Ηταν ενας άνθρωπος που κατέστρεψε την Ελλαδα. Μη ξεχνάμε πως αυτος ..μπορδελοποιησε…την Ελλαδα και έμαθε τον Έλληνα στο εύκολο χρήμα. Ηταν ενας πρωθυπουργός που είπε απο το βήμα της βουλης για υπουργό του που πιάστηκε να κλέβει …..είπαμε να κλέβουμε αλλα οχι και πεντακόσια εκατομμυρια….δηλαδη δεν τον ενοχλησε η πράξη, αλλα το μέγεθος του ποσού. Και μετα καποια ζωα πήγαν και τον ψήφισαν. Οςο για το οτι ηταν σκληρός με την Τουρκια, τετοιες εντολες είχε. Δεν είχε ερθει ακομα η ωρα για να παραδώσουν τα παντα στην Τουρκια. Μη ξεχνάμε πως προχωράνε βαςη σχεδίου. Το σχεδιο τους λοιπον ηταν διαφορετικό τοτε. Δεν το εκανε επειδη ηταν πατριώτης, αλλα γιατι ετςι επρεπ να κανει, βαςη εντολών. Έκλεισε και ξεπούλησε τοςες Ελληνικές επιχειρήσεις, αφου πρωτα εβαλε τα θεμέλια της καταστροφής ο γέρος Καραμανλής φυσικα.
      Θα μπορούσα να πω τόσα και τόσα, αλλα δυςτυχως ο Ελληνας δεν βάζει μυαλό και θεωρεί ολους τους ξενους πρακτορες και τους προδοτες, εθνοσωτήρες. Τοσο μυαλό εχει. Αν ειχαμε περισσότερο μυαλό, ποτε δεν θα φθάναμε στο σημείο που φθάσαμε.

    2. Σε ενα φορουμ σχολίων που δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα ,αλλά ειναι καπελωμενο απο ακροδεξιους , δεν περιμενεις να ακουσεις κατι διαφορετικο

      1. Ακροδεξιοί είναι όσοι λένε αλήθειες;;Έλα με την καραμέλα δε βαρέθηκες;;Τι θες να πούμε δηλαδή;;;να τον βγάλουμε Άγιο;;;Ναι ρε κατέστρεψε την Ελλάδα αυτός και ο άλλος και όλοι τους.. Βρωμιά,αλητεία..μια ζωή κλεπταποδόχοι..

    3. Δε μας γαμάτε με τα.λειψανα..Τι γνώμη δηλαδή να έχει κανένας για αυτόν;;Ο μεγάλος ηγέτης,ο εθνάρχης από την άλλη και τα αρχίδια μας κουνιούνται.. Μέγας Καταστροφέας ο σοσιαλιστής κατά τα αλλα..

    4. Η γενιά της παραμυθας του Πολυτεχνείου. Αυτή οι οικογένεια και οι άλλες δύο βρωμερες του ψευτοεθναρχη και του απεθαντου που έφεραν την βρώμα, συψη και παρακμή στη χώρα και οικονομική, και εθνοφυλετικη.

    5. ναι, ήταν μεγάλος ηγέτης, αλλά για να κάνει και να διδάσκει το ΚΑΚΟ!

    6. Α.Π. παρέλαβε χρέος 35% στο ΑΕΠ απο Καραμανλή και το εκτίναξε στο 95% σε μόνο μερικά χρόνια βάζοντας τα θεμέλια για την μελλοντική χρεοκοπία. Οποιοι το αμφισβητούν αυτό τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στην ΤτΕ και ΕΕ.

    7. Ο Αντρέας και το πασοκ του.
      Οι ολετήρες της Ελλάδας, τα τρωκτικά

    8. Μόρτζος . Ο ατάλαντος ηθοποιός που όταν του έκανε έλεγχο ο τροχονόμος είπε το γνωστό ..ξέρεις ποιος είμαι γω ρε ? Πριν το ΠΑΣΟΚ δεν τον ήξεραν μήτε στην γειτονιά του.
      Για τον Παπανδρέου τι να πει κανείς ? Και μόνο που ασχολούμαστε ακόμα μαζί του είναι ντροπή μας . Ο χειρότερος απατεώνας που πέρασε ποτέ απ την Ελλάδα . Έβαλε τις βάσεις για να καταστραφεί η χώρα .
      Στο μόνο που θα συμφωνήσω με την αταλαντη ποντικομαμη είναι ότι αν ζούσε σίγουρα δεν θα φτάναμε σ’ αυτήν την κατάντια , γιατί ..θα ήμασταν ακόμα χειρότερα απ’ ότι είμαστε !

    9. Παπατζης…. Ολετηρας… Κατάστρεψε την Ελλάς….

    10. Ρε τι λέτε ρε παιδιά, για τέτοιας εμβέλειας προσωπικότητα μιλάμε. Χάϊδεψε τις χειρότερες χορδές του Έλληνα με αποτέλεσμα να μη σέβεται ο ένας τον άλλο, Διάλυσε ενσυνείδητες με τα χρόνια σφυρηλατημένες αντιλήψεις για σεβασμό, αξιοπρέπεια, ευθιξία, ήθος και εντιμότητα και στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας που επικαλείτο αυτός και τα κοράκια που κουβαλούσε ρήμαξαν τη χώρα ως γνήσιοι αγωνιστές του .ώλου.

    11. οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια λεει ο πανσοφος λαος ..ο επαγγελματιας πολιτικος και ο χορτατος θα φαει γα παρτη του αλλα θα δωσει και 2 δραχμες στο λαο..αυτοι εδω οι ερασιτεχνες εκτος το οτι παιρνουν ξενο χρημα οχι δεν δινουν στο κοσμο αλλα τους τσονταρει και απο πανω ο κοσμος..εχουμε την νεα γενια πολιτικων στην Ελλαδα Μητσοτακης Τσιπρας και ο λιμοκοντορος ο Γιωργακης…αυτοι μας αξιζουν αυτους εχουμε..

    12. Καραμαν Αλης, Παπα Αντρεας:
      Προδοτες οσο κυβερνουσαν και Σκατοψυχοι!
      Δεμενοι στο μασονικο αρμα, ακολουθουσαν και εριχναν σταχτη στα ματια του κοσμακη!
      Αξεχαστες φρασεις:
      “Η Κυπρος κειται μακραν” & “οι Ελληνες ειναι περηφανος λαος, δε θελουν (γερμανικες) Αποζημιωσεις” του πρωτου, ” ΕΟΚ και Νατο το ιδιο Συνδικατο” & “Περηφανα Νιατα- Τιμημενα(αλλα ΜΑΤ-ο-δαρμενα) γηρατεια” απ τον δευτερο.
      Μετα θανατον μας αφησαν Τρεισχειροτερους Κληρονομους και Επιγονους, που μας οδηγησαν για ακομα 90 χρονια σε νεογερμανικη Κατοχη.
      Οταν μας βαρεθουν και οι γερμανοι, θα μας πασαρουν στους αγαπητους μας γειτονες, προκειμενου να αναβιωσει η Οθωμανικη Αυτοκρατορια.
      Η πουλημενη Πορνη Ιστορια, τους εδωσε ονοματα “Εθναρχης” και “Χαρισματικος” για να καλυψει τις πομπες τους.
      Χρεος των Πραγματικων Ελληνων Ιστορικων ειναι να τους ξεσκεπασουν!

    13. …πρακτορας των Ροτσιλντς…αυτοι δεν του έδωσαν 100 εκατομ δολαρια να ιδρύσει το πασοκ;

      1. οχι….τα δωσαν στον καραμανλη να τα δωσει στον παπανδρεου για να φτιαξει το πασοκ….. ο αλλος λεει τον παπαδοπουλο cia αλλα αγνοει οτι απο την μερα που ειμαστε στο νατο με το που γηνει καποιος συνταγματαρχης τον καλουν να περασει σχολειο στην cia οπως επισης αγνοει οτι ο παπανδρεου υπηρετησε στον αμερικανικο στρατο και οχι στον ελληνικο στρατο και ηταν πρακτορας στην cia

    14. Ατιμοι του μακελειο.τι σκαρφιστηκατε να ανεβασετε για αρθρο για να διχασετε τον κοσμο.αφου ξερετε οι πασοκοι τον βλεπουν σαν θεο και οι δεξιοι σαν διαβολο τον αντρεα.και κοβετε και σχολια φασιστες λογοκριτες.ποιος βρωμιαρης ειναι αυτος που “ελεγχει” και λογοκρινει τα σχολια;;;;;;;;τι φοβαστε;;;;;μην χασετε επισκεψιμοτητα αν ακουστουν ολες οι γνωμες του κοσμου τσαρλατανοι;;;;;;;θα σας “στολισω” σε αλλο σαιτ που μπαινει κοσμος.

    15. Όσο κακό έκανε στους Έλληνες αυτό το σόι, ηθικά, πνευματικά και υλικά, δεν τα έκανε η τουρκοκρατία 400 χρόνια. Ακόμα κι οι Μητσοτάκηδες δημιούργημα του ήταν, για όσους αντιδρούσαν κι ήθελαν να ξεφύγουν απ’το μαντρί (απλά έμπαιναν στο διπλανό).

    16. Για τα 400 εκκατομύρια που πήρε από τον Ρότσιλντ για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ δεν μας λες;

    17. ….ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!….ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ….

    18. Nαι για τους τρία πουλάκια κάθονταν ήταν ηγέτης,για τους υπόλοιπους σκέτη καταστροφή,αν δεν ήσουν στην κλαδική ούτε για νεοκόρο στο νευροκόπι δεν σε έπαιρναν,ασε που με τα δανεικά κατέστρεψε τις μελλοντικές γενειές και δίχασε τους Έλληνες με τις μαιμού συντάξεις της εθνικής αντίστασης.

    19. Ειναι απλό τότε με τα πακέτα ντελορ κ.α. καταχρέωσε την Ελλάδα δίχως σκέψη για το αύριο.

    20. O Ανδρέας Παπανδρέου έδειξε τό 1976 καί τό 1987 θάρρος καί φιλοπατρία όταν οι Τούρκοι απαιτούσαν έλεγχο στό Αιγαίο.Το 1976 οι Τούρκοι έστειλαν τό ωκεανογραφικό πλοίο “Χόρα”νά κάνει ερευνες στά ελληνικά χωρικά ύδατα.Ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε τήν ιστορική φράση:”Βυθίσατε τό Χόρα”.Οι Τούρκοι έφυγαν κακήν κακώς.
      Δεύτερη πρόκληση τών Τούρκων τό 1987.Αυτή τή φορά στέλνουν τό “Σισμικ”νά κάνει ερεύνα στά ελληνικά χωρικά ύδατα.Διάγγελμα τού Ανδρέα Παπανδρέου:”Εχετε τό ελεύθερο νά βαρέσετε πρώτοι”.Οι Τούρκοι βάλαν τήν ουρά τους στά σκέλια τους καί δέν ξαναβγήκαν από τά Δαρδανέλια.Ετσι μιλάει έλληνας ηγέτης πού τό λέει η περδικούλα του.Σήμερα οι Κούληδες καί οι άλλοι κιοτήδες ακούνε Τούρκο καί χέζονται απάνω τους.Ο μακαρίτης μάσ άφησε ενα σωρό αχρηστους επιγόνους.Τόν μέγα μιζαδόρο Τζοχατζόπουλο.Τόν γουρουνοκέφαλο Βενιζέλο καί άλλους.Ομως οι χειρότεροι από όλους ειναι ο Ααρον Αβουρί,ψευδώνυμο Σημίτης καί ο γιός του τό κωλόπαιδο ο Γιωργάκης μέ τό κόκκινο κασκόλ.Είναι ο ολετήρας τής Ελλάδας.Εβαλε τή χώρα μας στά μνημόνια καί έκανε τήν Ελλάδα έρμαιο τών τοκογλύφων τής Ευρώπης.Τό όνομα Σημίτης σημαίνει αυτό καθεαυτό “Εβραίος”.Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τό αποκάλυψε τό 2000 ότι τό πραγματικό του όνομα είναι Ααρόν Αβουρί.
      Αυτός διέγραψε από τίς ταυτότητες τίς λέξεις “Χριατιανός ορθόδοξος”γιατί τό διέταξαν οι εβραίοι.Ο Ανδρέας δέν τό έκανε.Τό 1981 γίνεται υπουργός Γεωργίας.Μέσα σέ τέσσερα χρόνια κατέστρεψε τήν ελληνική αγροτιά.Εφερε στήν Ελλάδα τό γερμανικό ευρώ καί ισοπέδωσε μια γιά πάντα τήν ελληνική οίκονομία.Πούλησε τά Ιμια στούς Τούρκους.Αυτό τό κάθαρμα έχει καταστρέψει τήν Ελλάδα καί δέν εχει ποτέ λογοδοτήσει στήν ελληνική δικαιοσύνη γιά εσχάτη προδοσία.
      Γιάννης Λάκων

      1. Και για αυτό να συμπληρώσω Γιάννη οι Τούρκοι κινήθηκαν στα Ίμια επειδή ήξεραν ότι ο Αντρέας ήταν στα τελευταία του. Από την άλλη έδωσε τεράστια χαρά στον κόσμο δίνοντας αβερτα χρήμα πράγμα που το πληρώνουμε εμείς τώρα. Ήταν και ηγέτης με α@@@@@α αλλά και λαοπλανος ηγέτης ώμος γιατί ξεγέλασε τον κόσμο με λεφτά αέρα πατέρα.

      2. Ο Ανδρεας μπορει να ηταν σκληρος με την τουρκια….Αλλα εφτειαξε ενα κρατικοδιαιτο “ΛΑΟ” , με ενα ΔΗΜΟΣΙΟ το “τσιφλικι του μπαμπα μου ” , με μοιζες , λαδωματα , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ κ υπερογκα δανεια….Σιγουρα σε σχεση με τους σημερινους πολιτικους μας ηταν ΓΙΓΑΝΤΑΣ μροστα τους ..Οσο για τον Σιμητη (ααρον αβουρης) δεν αλλαζει κατι και αυτος πολο-εβραιος ηταν Τσαν Μινεικο .

      3. Τα είπες όλα ! Ήταν ο μοναδικός ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που πέρασε από την Ελλάδα και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος.
        Σήμερα έχουμε γεμίσει αριστεροκεντροδεξιούς κλόουν. Είμαστε πλέον στο σημείο όπου ο μαυριδερός με τατουάζ σβάστικα το παίζει Έλληνας εθνικιστής …

      4. Κυβερνουσε το ’76 ο Αντρεας;Δεν το ηξερα!Κι εγω νομιζα οτι κυβερνουσε ο Καραμανλης!Και μετα το “θριαμβο” του ΄87 πηγε και υπεγραψε τη συμφωνια στο Νταβος με τον Οζαλ!Το ξεχασες αυτο.

      5. ακομα περναει αυτο το κολπο του ανδρεα απο οτι βλεπω ποιο στημενο απο το βυθησατε το χορα δεν εχει και αν νομιζεις οτι δεν ηταν εισαι γελασμενος αλλιως πως θα εδραιωνοταν οεο ως ηγετης ο παπανδρεου χαχαχα ενας λαοπλανος που πουλησε πατριωτισμο σε συνεργασια με τους τουρκους για να εδραιωθει ως ηγετης ψαξτο και θα δεις οτι εχω δικιο ΠΑΣΟΚ ΠΑΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τρις χειροτερος σκατοπροδοτης απο τον πατερα του….αλλα για τον γερο της δημοκρτιας (εδω γελενε χαχαχα ποτε δεν ψηφηστικε) και τον κομιτατζη βουλγαρο καραμανωφ γνωστο ως καραμανλη (αλλος ηγετης εθναρχης χαχαχα) και τους κομουνιστες που τους εκτελουσανε αβερτα ποτε κανεις δεν μηλαει ουτε ο Μεταξας εκτελεσε κανεναν ουτε ο Παπαδοπουλος εκτελεσε κανεναν κομουνιστη αυτα τα κανουν μονο οι δημοκρατες και τα ρηχνουν στους επαναστατες μιας και ο λαος πηστευει οτι του πουνε τα καναλια και οχι τα παλια βιβλια,,, ο λουντεμης αναφερει πολλα για οποιον θελέι μια αναφορα του ειναι οτι ο γερος της δημοκρατιας(χαχαχαχ) με μια υπογραφη του εφαγε 185 κομουνιστες ο καραμανλης με την ερε δεν προλαβαινε να εκτελει κομουνιστες αλλα αυτοι ηταν καλοι οι κακοι ηταν Μεταξας και Παπαδοπουλος που χωρης να στειλουν κανεναν στο εκτελεστικο αποσπασμα καναν μια Ελλαδα δυνατη σε χρονο μηδεν

    21. το οτι ηταν μεγαλος ηγετης δεν αναιρει οτι ηταν ο μεγαλυτερος προδοτης απο τους προδοτες μας κυβερνησαν τα τελευταια χρονια

      1. Πώς ακριβώς πρόδωσε την πατρίδα μας; Μήπως δεν ξέρεις ιστορία και πρέπει να μάθεις;

    22. γεμισε τον κοσμο δανεικα (κι αγυριστα) για να ξαναβγαινει, δημοσιους υπαλληλους, καταστραφηκε ολη η βιομηχανια της χωρας. Παραμυθι-ψεμματα, στρατιες απο λαμογια στο κομμα του (Ακης-Σημιτης κλπ). Ο Τσιπρας του 1980 σε πιο αντρουα εκδοση.

    23. Κωλοφαρα αυτος και ολο του το σοι …..ηγετης του κωλου.

    24. Ένας έφυγε, χίλιοι προδότες, χειρότεροι από αυτόν, παρέμειναν για να κυβερνήσουν τη χώρα.

    25. Και μόνο που είχε τα κακαλα να πει” βυθίσετε το Χορα “και να στριμώξει τους Τούρκους για μένα είναι ηγέτης. Από κει και πέρα μόνο κάμψεις κάνουμε στους Τούρκους και παίρνει τη σημαία ο αέρας. Αθάνατος.

    26. Oxι απλως προδοτης! ΠΡΟΔΟΤΑΡΟΣ! Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια! Η συμπαιγνια του με τον αλλο προδοταρο
      τον ψευτοεθναρχη Καραμανλη, θα μεινει για παντα στην ιστορρια την πραγματικη και οχι αυτη που δειχνουν στον
      κοσμο!!!

    27. ο ανθρωπος που κατέστρεψε την Ελλάδα με πρόγραμμα , μισούσε τους ελληνες γιατι ο ιδιος δεν ηταν 100% ελληνας.
      ηρθε για να περάσει καλα και άφησε πίσω του συντρίμμια
      Μετέτρεψε εναν λαο σε τεμπέληδες , ετσι μας εμαθε και γνώριζε πολυ καλα οτι οταν τα παιδιά σου τα μαθαίνεις στο καθισιό και στην καλοπέραση , μια μερα θα δυστυχήσουν Αυτο εκανε με την ελλαδα ο ΑΝΔΡΕΑΣ ολα βάσει προγράμματος ωστε να εξαφανισθεί το εθνος , μην βλέπετε αυτα που ελεγε αλλα αυτα που εκανε

    28. Μέγιστος προδότης και αρχικαταστροφέας της Ελλάδας μαζί με τον άλλον τον προδόταρο τον Καραμάν Αλή τον κουφό…Από δαύτους άρχισε το κατρακύλισμα της χώρας…

    29. Ναι…. Μεγάλος ηγέτης… Έκανε ότι έκανε με δανεικά κι αγύριστα, μάζεψε το κόσμο στη πρωτεύουσα κ νεκρωσε την επαρχία αα και το καλύτερο… Για ν βγαίνει κυβέρνηση γέμισε την Ελλάδα δημοσιους τεμπεληδες(δε μιλάω για όλους)… Πραγματικά μεγάλος ηγέτης αλλα για τα αφεντικά του.

    30. ΡΕ φιλε ,οταν ανεβαζεις γκάλοπ τετοιου ειδους ΜΗΝ λογοκρινεις τα σχόλια , ντροπή . Ειπαμε ηταν μεγαλος ηγετης ,αυτην ειναι η αληθεια .Εκανε φυσικα και λαθη , αλλά ηταν και ηγετης και Ελληνας.

    31. Μεγάλος ηγέτης ο Ανδρέας. Η CIA έστησε την χούντα στην Ελλάδα γιατί ο Παπανδρέου που θα γινόταν με μαθηματική ακρίβεια πρωθυπουργός θα έστρεφε την Ελλάδα στους αδέσμευτους ενώ παράλληλα τηρούσε σκληρή πατριωτική στάση και στο Κυπριακό. Ο προδότης Παπαδόπουλος απέσυρε την μεραρχία από την Κύπρο και ο έτερος προδότης Ιωαννίδης ολοκλήρωσε το έγκλημα.

      1. 1)H CIA δεν ηξερε τι της γινοταν το πρωϊ της 21ης Απριλιου.Δεν ηξερε ποιοι εκαναν το πραξικοπημα.Γι’αυτο και ξηλωθηκε ολο το κλιμακιο της CIA αμεσως μετα
        2)Ο Γεωργιος Παπανδρεου θα κερδιζε πιθανοτατα τις εκλογες,οχι ο Ανδρεας.Ο Ανδρεας ελεγε οτι αν κερδισει ο πατερας του,θα ορκιζε δικη του κυβερνηση στο Συνταγμα,εναντιον του ιδιου του πατερα του,και θα εφερνε πρωην ανταρτες του ΕΑΜ που ειχαν παει στα κομμουνιστικα κρατη,να κανει ενα δευτερο εμφυλιο.Αυτα σταματησε και προλαβε η 21η Απριλιου.
        3)Δεν απεσυρε τη μεραρχια (που δεν ηταν μεραρχια) ο Παπαδοπουλος.Την απεσυρε ο Κωνσταντινος και ο Πιπινελης.Αν δεν εμπιστευεσαι αλλες πηγες πχ βιβλια Μ.Χατζηδακη,δες το ντοκυμαντερ “χουντα ειναι θα περασει” της ΕΡΤ του 2011 που το λεει ξεκαθαρα,και που η ΕΡΤ ειδικα το 2011 μονο “χουντικη” δεν ειναι.
        4)Ο Ιωαννιδης ειναι αλλο μεγαλο κεφαλαιο.Συμφωνω στο προδοτης υπο προϋποθεσεις ομως.

    32. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ.
      Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ!
      ΚΑΚΟ ΨΩΦΟ! ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    33. ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ,τελος . Ανεπανάληπτη η δεκαετια του 80 ,αξέχαστα χρόνια ,αθάνατος .

    34. Ποιος ηταν ο μεγαλος ηγετης που αγαπησε την Ελλαδα;Ο Ανδρεας;Ο Ανδρεας καταχρεωσε την Ελλαδα,εκανε κανονα το ρουσφετι,το σκανδαλο,τη μιζα και τους διορισμους ημετερων σχετικων και ασχετων,εκλεισε ολες τις Ελληνικες βιομηχανιες-βιοτεχνιες,εμαθε τους Ελληνες να ειναι τεμπεληδες και να πληρωνονται γι’αυτο, και να σπαταλανε το χρημα σε γκομενες και ταξιδια.Το 70% οσων τραβαμε τα τελυταια 10 χρονια,οφειλονται στην 8ετια του Ανδρεα.Διελυσε καθε υγιη ιστο του κρατους.Σαν ηγετικη και πολιτικη φυσιογνωμια ηταν σαφως ανωτερος απο τους σημερινους πολιτικους τραχαναδες Κουληδες και Αλεξηδες(οπως ανωτεροι ηταν και ο γερο Καραμανλης και ο γερο Μητσοτακης) με περισσοτερη βαρυτητα στο εξωτερικο,αλλα αυτο δεν αναιρει την καταστροφη που εφερε.Φυσικα με τα σημερινα δεδομενα της παγκοσμιοποιησης,της ΝΤΠ και της παγκοσμιας αριστεριλας,θα μπορουσε να χαρακτηριστει και εθνικιστης ο Ανδρεας,αλλα παντα κρινοντας με τα δεδομενα της τοτε εποχης που κυβερνουσε ηταν ενας εθνικος ολετηρας.

      1. Την καλυτερη απαντηση εδωσες..Μπραβο!!
        Οι κυβερνησεις πασοκ ηταν ο προθαλαμος της χρεοκοπίας της χωρας

        1. Οι κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή και Γαπ έφεραν τη χώρα στα μνημόνια. Όχι όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου.

      2. Σ Ω Σ Τ Ο Τ Α Τ Ο Σ !!! διελυσε και την ελληνικη οικογενεια.

      3. Τα παραπάνω που λες, έγιναν κυρίως την περίοδο Σημίτη. Ο Ανδρέας ασφαλώς έκανε σφάλματα και χρησιμοποίησε λαϊκισμό, αλλά μην ξεχνάμε και τα θετικά που έγιναν.

        1. Αν το δεις ατομικα το θεμα Ανδρεας,ναι ειχε θετικα.πχ ενας αγραμματος εγινε ΔΥ με μισθο και επιδοματα που διπλασιαζαν το μισθο (επιδομα πλυσιματος χεριων!) Ειναι αυτο που λενε “εφαγε ο κοσμος ψωμακι”.Αλλα απο που “εφαγε ο κοσμος ψωμακι”;Εφαγε τα δανεικα με υπερβολικο τοκο,εφαγε απο τα ΜΟΠ και τα πακετα Ντελορ που ηταν για αναπτυξη,κι ετσι εγινε αρχοντας ο καθε κατσαπλιας απο το χωριο;Διοριστικε στο δημοσιο η καθε κυρα Κατινα αποφοιτη της Γ’Δημοτικου γιατι ηταν στην “κλαδικη” με τα δανεικα για υποδομες;Το ΑΕΠ επεσε ραγδαια,η ανεργια ανεβηκε ραγδαια,το χρεος ανεβηκε ραγδαια.Ηταν θετικο οτι κατεστρεψε την πρωτογενη παραγωγη και εφερε τους αγροτες να τους κανει δημοσιους υπαλληλους να ξυνουν τη μαϊμου,40 ατομα για να κρατανε ενα χαρτι;Ηταν θετικο οτι εκλεισε ολες τις μεγαλες Ελληνικες βιομηχανιες και εργοστασια,ακομα και αυτοκινητοβιομηχανιες, για να μπουν στο παιχνιδι οι ξενες;Η μηπως ηταν θετικο οτι θεριεψε τον αγριο ΠΑΣΟΚοσυνδικαλισμο που ετρωγε (και τρωει) με χρυσα κουταλια και ανεβοκατεβαζε διακοπτες και εκλεινε εργοστασια οποτε του καυλωνε;Και το “ψωμακι που εφαγε” ο κοσμος την 8ετια Ανδρεα,τελικα ηταν το ψωμι του παιδιου του που τωρα αναγκαζεται να παει μεταναστης στο εξωτερικο για να ζησει οπως οι παππουδες του το 50 και το 60.

    Comments are closed.