ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 150.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ “ΥΠΟΓΡΑΦΗ” ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ …ΚΛΑΙΝΕ

    Κοινοποίηση:
    dendias-oukrania3

    Κροκοδείλια δάκρυα είναι αυτά που χύνει η ελληνική κυβέρνηση για τους Έλληνες στην Ουκρανία με αφορμή τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή αλλά και τη χθεσινή δολοφονία των δύο ομογενών στο χωριό Γράνιτνα  από πυρά του ουκρανικού Στρατού στις τάξεις του οποίου βρίσκονται πολλοί νεοναζιστές οπαδοί του Στέπαν Μπαντέρα του περιβόητου «Δεξιού Τομέα»…

    Γιατί πρόκειται για κροκοδείλια δάκρυα; Όχι διότι απλώς η ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της μέχρι τώρα από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανομένης δυστυχώς και της σημερινής- αλλά γιατί υπάρχει και κάτι πολύ χειρότερο: Η κυβέρνηση -ανδρείκελο των ΝΑΤΟικών στο Κίεβο προχώρησε πριν από λίγο καιρό στην “εξαφάνιση” της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία. Έπαψε δηλαδή να την αναγνωρίζει ύστερα από πολλές δεκαετίες και την θεωρεί πια ανύπαρκτη. Έτσι ακριβώς. Κι ενώ συνέβη αυτό που αποτελεί έγκλημα με εθνικές προεκτάσεις σε βάρος της χώρας μας τόσο ο Κούλης ως πρωθυπουργός όσο και ο Ν. Δένδιας που παριστάνει τον …πατριώτη υπουργό Εξωτερικών, το κατάπιαν και το έχουν αποδεχτεί χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Όταν λοιπόν έχουν διαπράξει άλλη μια πολύ σοβαρή υποχώρηση και μάλιστα έχουν φροντίσει και να “θαφτεί” -από τα ελεγχόμενα και καλοπληρωμένα μέσα μαζικής εξαπάτησης και παραπληροφόρησης στην χώρα μας- το να τους πιάνει ο καημός όψιμα για τους Έλληνες στην Ουκρανία και αυτός ο αστείος κυβερνητικός εκπρόσωπος να υπόσχεται ότι “θα κάνουμε ο,τι πρέπει”, δεν είναι παρά μια ακόμη κοροϊδία και υποκρισία του αισχίστου είδους…

    Αυτή η ύπουλη και ανθελληνική απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης σε τι οφείλεται;

    Κατ’ αρχάς στο γεγονός ότι  η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας τάσσονται υπέρ των ρωσικών θέσεων απέναντι στο Κίεβο. Γι’ αυτό και υπερασπίστηκαν ανοικτά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και στήριξαν την επανάσταση στην νότιο ανατολική Ουκρανία η οποία είχε οδηγήσει στην ανεξαρτητοποίηση των περιοχών του Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.

    Επίσης, οι Έλληνες ομογενείς μαζικά έχουν σταθεί απέναντι στην απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να αναγνωρίσει το “αυτοκέφαλο” της ουκρανικής Εκκλησίας, όπως ζήτησε και επέβαλε η Δύση για να εμπλέξει και τον εκκλησιαστικό παράγοντα -παίζοντας με τη φωτιά- στα διπλωματικά και στρατιωτικά της σχέδια. Οι Έλληνες ομογενείς, βαθύτατα θρησκευόμενοι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τάχθηκαν υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η κυβέρνηση του Κιέβου επιθυμεί την πλήρη εξόντωσή τους. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ύστερα και από τη χθεσινή δολοφονία των δύο ομογενών το κλίμα εκφοβισμού και διώξεων σε βάρος του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή θα ενταθεί ακόμη περισσότερο!
    Και ποιος είναι ο λόγος που η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί αυτή την απόφαση που έχει “διαρκή” χαρακτήρα σε βάρος της εκεί ομογένειάς μας; Διότι τόσο ο Κούλης όσο και ο …πατριώτης Δένδιας είναι πιόνια και υποχείρια των δυτικών και στην προκειμένη περίπτωση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πώς να …τολμήσουν επομένως να πάνε κόντρα σε μια τέτοια μαζική “δολοφονία” της ελληνικής μειονότητας η οποία εξυπηρετεί τις αμερικανικές επιδιώξεις κατά της Μόσχας; Κι αυτή η μαζική “δολοφονία” προηγήθηκε της χθεσινής δολοφονίας των δύο Ελλήνων στο χωριό Γράνιτνα…

    —————————–

    Η απόφαση για την εξαφάνιση της ελληνικής ομογένειας ελήφθη από το Κίεβο πριν από επτά περίπου μήνες, στις αρχές του περσινού καλοκαιριού. Με ένα προκλητικό νομοσχέδιο επαναπροσδιορίστηκαν οι “ομογένειες” που αναγνωρίζονται στην Ουκρανία. Και σε αυτό το νέο πλαίσιο δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά στην ελληνική μειονότητα και όχι μόνο. Έπαψαν να χαρακτηρίζονται ως “επίσημες γηγενείς μειονότητες” εκτός από τους Έλληνες, οι Ρώσοι, οι Ούγγροι και οι Λευκορώσοι. Με αυτό το …μαγικό νόμισαν ότι …εξαφανίζονται και τα εκατομμύρια των Ρώσων κυρίως της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι υπολογίζονται στην πραγματικότητα σχεδόν στον μισό πληθυσμό της χώρας. Έπαψαν επίσης να αναγνωρίζονται ακόμα και οι Έλληνες της Κριμαίας, την οποία η Ουκρανία θεωρεί ουκρανικό έδαφος, ενώ το πιο εξοργιστικό και επικίνδυνο είναι ότι ο ίδιος νόμος που τέθηκε σε ισχύ αναγνωρίζει τους τουρκογενείς Τατάρους ως γηγενή μειονότητα στην Ουκρανία. Αυτό ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι η χώρα μετατράπηκε σε δορυφόρο της Τουρκίας έπειτα και από τις σκανδαλώδεις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία που είχε υπογράψει το καθεστώς του δυτικόδουλου προέδρου Ζελένσκι με τον Ερντογάν.

    Μάλιστα λίγο αργότερα, στις αρχές Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Ουκρανία. Στο Κίεβο έγινε ι δεκτός από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ντμίτρο Ραζούμκοβ και τονυπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κούλεμπα. Αλλά για την “εξαφάνιση” της ελληνικής ομογένειας δεν είπε κουβέντα. Τη νομιμοποίησε με τη σιωπή και την απαράδεκτη ανοχή του…

    ————————

    Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, οι Ελληνες της Ουκρανίας ανέρχονταν σε 93.000. Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, πάνω και από 150.000. Επί σταλινισμού αρκετοί Ελληνες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα επίθετά τους ή να τα εκρωσίσουν, για να αποφύγουν διωγμούς και κακή μεταχείριση.  Εκτός από την περιφέρεια της Μαριούπολης, ελληνικές κοινότητες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την έκταση της χώρας: από την Οδησσό μέχρι το Χάρκοβο βορειοανατολικά και το Λβοφ. Οι πρώτοι Ελληνες βρέθηκαν στην Αζοφική και ίδρυσαν αποικία από την αρχαιότητα. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι Ελληνες δεν έπαψαν να έρχονται στην ευρύτερη περιοχή και να στήνουν κοινότητες στις οποίες δεσπόζουν εκκλησίες, σχολεία, ακόμα και πανεπιστήμια. Μέχρι σήμερα η Ομογένεια διατηρεί την ενότητά της με ενεργούς συλλόγους, κυριακάτικα σχολεία, χορωδίες και χορευτικές ομάδες, αλλά και με το πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, όπου τοποθετήθηκε Ουκρανός πρύτανης, ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά.

    Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Φέρτε στην Ελλάδα τους 150.000 Ομογενείς και διώξτε 150.000 παράνομους Πακιστανούς. Δώστε τα δωρεάν διαμερίσματα και δωρεάν χρήματα κλπ. Δύο προβλήματα λύθηκαν χωρίς κόστος.

    2. Μόνο ο Λιάκος Κασιδιάρης ειναι πατριώτης και σκεπτεται την Ελλάδα και τους γνήσιους Έλληνες !!! Όλοι οι άλλοι προδότες του έθνους

    3. Απειλεί ξανά ο Ερντογάν και ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο
      16 Φεβρουαρίου, 2022
      2:16 μμ
      ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
      Θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών έθεσε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν,
      δηλώνοντας ότι χώρα του “δεν θα μείνει σιωπηλή” απέναντι στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται.

      Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, σε σημερινή του δήλωση σε δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από τα Αραβικά Εμιράτα ο Ερντογάν ανέφερε:

      «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα».

      Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι “ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί”.

      Καταλήγοντας δε, υποστήριξε ότι:

      «όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα.

      Για το λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

    4. «Να σταματήσουμε να ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ και να ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ» – ΣΑΛΟΣ με την δήλωση σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ εφημερίδα
      16 Φεβρουαρίου, 2022
      8:25 πμ
      ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
      Τι άλλο πρέπει να μας πουν δηλαδή…
      «Σε 30 χρόνια από τώρα θα εμβολια-ζόμαστε ακόμα για τον κορωνοϊό», υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Κουάμεν, από το Μπόουζμαν της Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου διαμένει. Ο… πολυβραβευμένος 74χρονος διεθνιστής συγγραφέας μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ξεδιπλώνοντας ουσιαστικά την πολιτική της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων και της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για το αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην δήθεν κλιματική αλλαγή και τις πανδημίες, απάντησε, κατηγορώντας τον ανθρώπινο πληθυσμό για καταναλωτική μανία, την οποία οι διεθνιστές θέλουν να μειώσουν στο ελάχιστο, ακόμα και αν πρέπει να πεθάνουν 7 δις άνθρωποι, όπως είχε ειπωθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – ΕΔΩ: «Σίγουρα υπάρχει μια σύνδεση, αλλά δεν θα βιαστώ να πω ότι οι πανδημίες προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή. Σήμερα όλα αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή. Φυσικά είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και συμφωνώ με αυτό που λέει η ταινία «Don’t look up», ότι ο κόσμος είναι απρόθυμος να ενδιαφερθεί. Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε τρία τεράστια προβλήματα, τα οποία διαπλέκονται και για τα οποία έχουμε εμείς την ευθύνη: είναι η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες και η απώλεια της βιοποικιλότητας. Τα σκέφτομαι σαν τρία μεγάλα ποτάμια προβλημάτων τα οποία κυλούν παράλληλα, αλλά όλα τους ξεκινούν από το ίδιο μεγάλο βουνό. Ξεκινούν από το λιώσιμο του πάγου σε αυτό το βουνό. Αυτό που προκαλεί την καταστροφή είναι το μέγεθος του ανθρώπινου πληθυσμού και η κατανάλωσή μας.

      Και τι πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Κουάμεν ;;;

      «Να σταματήσουμε να κάνουμε παιδιά, να σταματήσουμε τα αεροπορικά ταξίδια και να σταματήσουμε να τρώμε κρέας».

      Ποιοι άλλοι τα λένε αυτά;;;

    5. Μισελληνες πτωματοφαγοι και μισάνθρωποι,τέρατα του εξωποδω που μαθήτευσαν σε λαγουμια μυστικών απάνθρωπων εταιρειών.

    6. Εδώ εκτελούν γενοκτονία στην Ελλάδα από το 2011 με οικονομικά μέτρα, και με φυσικά εδώ και 2 χρόνια. Και το λένε και παραδέχονται!

      Και τους έχουμε να μας χλευάζουν και από πάνω όπως ο Άδωνις χτες με το σχόλιο ότι δεν μπορεί να γίνει ξανθός ο ίδιος, γιατί να μπορεί ο άλλος να κάνει παιδί. Ή ο Σκρέκας που είπε αν θέλουμε μείωση των λογαριασμών να αγοράσουμε νέες συσκευές, όταν οι λογαριασμοί είναι 400% (ρεύμα) και 600% (αέριο) επάνω.

    7. Δολοφόνε, δεν ξεπλένει το αίμα των αδικοχαμένων τις αμαρτίες σας, μόνο το αίμα του Χριστού σώζει!

    8. Εδω εξαφανιζουν τους Ελληνες απο την Ελλαδα, κατοπιν εντολων και θα αναγνωρισουν τους ομογενεις Ελληνες στην Ουκρανια και οχι μονο? Σσσ ησυχια, ο Ελληνας κοιμαται!Κι οταν δεν κοιμαται, ασχολειται με την
      μασκα και οχι μονο, αφηνοντας τους προδοτες να ισοπεδωνουν την πατριδα του!

    9. Ο/Η Πάντα οι Έλληνες θα πληρώνουν τη νύφη για τις ιδιοτροπίες των "μεγάλων"; λέει:

      Όταν με το καλό πάρετε την εξουσία με τον Κασιδιάρη θα πρέπει να οργανώσετε ένα σχέδιο επιστροφής στα πάτρια εδάφη όλων των ομογενών ανά τον κόσμο όταν ζουν σε καθεστώς επικείμενου πολέμου. Τις δομές που μένουν οι ξένοι, όσες είναι σε καλή κατάσταση δεν θα πρέπει να τις καταστρέψετε, να τους βάζετε εκεί πρόχειρα μέχρι να τους δώσετε σπίτια.

    10. ουτε στα ξενα δεν θα ειμαστε ελληνες και ακομα κιμομαστε μια χαρα

    Comments are closed.