ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ; ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ – ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

    Κοινοποίηση:
    korwnoios-katanomh-attikh

    Σε ρυθμούς καραντίνας φέρεται να εισέρχονται τρεις δήμοι της Αττικής καθώς μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η επιστροφή και άλλων εκδρομέων από τα νησιά.

    Στους δήμους Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αλλά και στο δήμο Κηφισιάς κατά τους ειδικούς διαμένουν όσοι σπείρουν τον κορωνοιό στα νησιά οπότε δεν αποκλείεται να σύρουν το χορό του τοπικού lockdown στην Αττική.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στον δήμο Γλυφάδας εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορωνοϊού. Αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

    Στην Κηφισιά, ο δήμος καλεί όλους τους δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα για να μην προκαλέσουν πανδημία στην περιοχή.

    Τέλος, στη Βουλιαγμένη εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε μια μέρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος: «Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο πολιτικής προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

    Η κατάσταση στη Λέσβο 

    Tίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

    Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
    Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
    Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
    Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

    η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
    οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και
    οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Ζώα καλά σας κάνουν ξεσηκωθείτε επιτέλους και βγάλτε τις παρωπίδες πάρτε τα όπλα για να σωθείτε αλλιως θα σας πηδήξουν οι προδότες δεν βλέπετε σε όλοι την ευρώπη έχουν ξεσηκωθεί μόνο εσείς προβατα δεν κάνετε τίποτα φορέστε τις μάσκες σας και τα γαντάκια σας να μην πιάσετε κανένα κοροδοϊ και όπως βλέπω τη ζώα είστε και το ξερει ο κούλης εσάς θα τσιπαρουν πρώτα και θα τους πείτε και ευχαριστώ μόνο μαλακίες ξέρετε να γράφετε εδώ

    2. Δεν καταλαβαίνω στη Μυτιλήνη τα κρούσματα είναι Ιερής σε 3 Ναούς πέραν των ιερέων το μεγαλύτερος μέρος των ιχνηλατηθέντων ασθενών έχει σχέσεις με τους τρεις αυτούς ιερείς, Νεωκόροι, ψάλτες, επίτροποι και προσκυνητές περιλαμβάνονται στη λίστα των ασθενών γιατί κλείσανε τα κέντρα που δουλεύει κόσμος ?

    3. από το ολικό θα περάσουν στο μερικό lockdown,καλά να μας κάνουν γιατί τους ψηφίζουμε με χέρια και πόδια και κυρίως οι ηλικιωμένοι οι οποίοι φταίνε για πολλά!!

    4. Δεν είπαν ότι δεν θέλουν lockdown; Γιατί εσείς οι κακοί πολίτες τους αναγκάζετε,τέτοιοι καλοί άνθρωποι που είναι να κάνουν lockdown; Οι κυβερνώντες τα κάνουν όλα τέλεια,μας αγαπάνε πολύ.

    5. Σίγουρα τα μέτρα συνεχώς θα αυξάνουν. Στο τέλος θέλουν να τους παρακαλάει ο κόσμος για το εμβόλιο. Δε μας λένε όμως γιατί με το μέτρο των μασκών τα κρούσματα δεν μειώθηκαν.

      1. Tα μετρα αξιολογούνται 14 ημέρες από την εφαρμογή τους.Τέλος Αυγούστου, θα γίνει η πρωτη επιδημιολογική εκτίμηση στα νησιά που επεβλήθησαν τα πρωτα μετρα.

        1. Τα μέτρα επιβλήθηκαν πριν ένα μήνα. Οι δεκατέσσερις μέρες πέρασαν προ πολλού.

          1. Στην Πάρο- Αντίπαρο επεβλήθησαν στις 15/8, στη Μύκονο στις 19/8, το ίδιο κ στη Χαλκιδική.Στον Πόρο μόνο επεβλήθησαν στις 7/8.

    6. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ακούει ή θα ρίξει το φταίξιμο στους πιτσιρικάδες πάλι, κάνας έλεγχος θα γίνει γενικά ?

    7. Όπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει πρόβλημα. Στους τρεις αυτούς Δήμους διαμένουν νέοι, πολλοί από τους οποίους λόγω της οικονομικής τους επιφανειας πήγαν στα ”προβληματικά” νησιά, όπου συνωστίστηκαν σε beach- bars και κλαμπάκια, σε μέρη όπου η μουσική παίζεται δυνατά και μιλάς δίπλα στο αυτί του άλλου για να σε ακούσει, με αποτελεσμα τα σταγονίδια να διαχέονται. Στα μέρη αυτά συχνάζουν και νέοι από άλλα μέρη της Αθήνας. Η ατομική ανευθυνότητα επηρεάζει το σύνολο. Κρίμα για τους ιδιοκτητες των μαγαζιών στους Δήμους αυτούς και για τους εργαζόμενούς τους. Το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο πολύ.

      1. Στα νοσοκόμα όμως που είναι γιατροι μεγάλοι ηλικιακά και δεν φοράει κανένας μάσκα εκεί είναι υπεύθυνοι και δεν μεταδίδεται η απάτη που σας πουλάνε,εκεί ρε όλα νύχτα κλείσει όλα,αφού βρίσκει ζώα που τους πιστεύουν καλά κάνει,

    8. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ

    9. Δεν μου φαινεται παρξενο δεδομενου οτι οι κατοικοι αυτων των περιοχων ειναι οι φραγκατοι της Αττικης και πηγαινουν διακοπες στη Μυκονο και την Παρο.Εκει ζουν τα πλουσιοπαιδα που λικνιζονται στα μπιτσομπαρα.Ποιος θα πήγαινε ο ανεργος απο τη Δραπετσωνα η ο εργατης απο τη Νικαια;Αυτοι το πολυ πολυ να πανε διακοπες στο χωριο τους την ανω τραχανοπλαγια και να πιουν κανα καφε στον καφενε του μπαρμπα Μητσου.

    10. Εάν κάνουν τοπικές καραντίνες δήμων να δίνουν χρήματα στους δημότες για την διάρκεια της καραντίνας που δεν θα μπορούν να δουλεύουν και να πάρουν μεροκάματο.

      1. Φίλε ποιος κατέστρεψε αυτή τη χώρα με τις επιλογές του?οι λαθροπιθηκοι η οι ελληναράδες?Ποιος είναι κοτα και δν βγάζει κιχ για τπτ οι λαθρο η οι ελληναράδες?

      2. Επίσης να μην πληρώνουν κανονικό μισθό όσους δημόσιους κάθονται,μόνο 530 όπως του ιδιωτικού τομέα,χόρτασαν κατσιμο και χρήμα τα κομματόσκυλα ολα

    11. Κανενας δεν ξερει ποιος ειναι θετικος η οχι αναμεσα μας.ειδικα σε μια πολη σαν την αθηνα με 6 εκατομμυρια.να παρουν δειγματα απο ολη την ελλαδα των 11 εκατομμυριων ειναι απιθανο.εχεις καποιο προβλημα υγειας σοβαρο θα σε χτυπησει εκει ο κορονοιος.πολυ σπανια θα κανει ζημια η θανατο σε εναν υγειη ανθρωπο.να κλεισει το κρατος με καθολικο lockdown σημαινει ολοκληροτικη καταστροφη.να αρρωστησουν χιλιαδες και να μην υπαρχει κρεβατι σε μεθ και να πεθαινουν οι ανθρωποι κυριως μεγαλης ηλικιας παλι καταστροφη.

      1. Έχουν πεθάνει και υγιείς άνθρωποι, μεταξύ αυτών και αθλητικοί τύποι. Το πρόβλημα είναι να μην πάρει αρχικά κανείς μεγάλο ιικό φορτίο, δηλαδή να μην μολυνθεί εκτεταμένα αλλά λίγο ώστε να δοθεί στον οργανισμό του ο απαραίτητος χρόνος για να δημιουργήσει αντισώματα και ν’ ανταπεξέλθει στην καινούργια και δύσκολη κατάσταση.

    12. Αυτα ισχυουν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ .,.,.

      οι λαθροπιθηκοι που κανουν βολτα στην αγορα της Μυτιληνης ανα 20αδες χωρις το παραμικρο μετρο προστασιας ποιος τους ελεγχει ?
      Εκτος αν ανηκουν σε αλλο καθεστως .,.,.,.

    13. Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και Κηφισιά: Όλα τα νεόπλουτα παράσιτα του Κούλη και του Τσίπρα.

    14. Η Ελλάδα θα φτωχύνει πολύ. Οι δανειστές μας, δεν δέχονται ο Έλληνας να έχει την οποιαδήποτε ιδιοκτησία, όσο το κράτος χρωστάει. Δεν θα μείνει σπίτι, μαγαζί, αυτοκίνητο που να μην πάρουν….
      Το Ελληνικό κράτος συντελεί σε αυτήν την φτωχοποίηση….

      1. Ποιο ελληνικό κρατος ρε φιλε; Έχει παραχωρηθεί η κυριαρχία από το 1ο μνημόνιο. Το έχεις καταλάβει;

      1. Τι έχει στο ΜΕΝΊΔΙ ΡΕΕΕΕΕ.

        .

        ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

        1. Γύφτους, ρομάδες, τσιγγάνους, αθίγγανους (ντόπιους και εισαγωγής) – τι δε (θες να) καταλάβεις μαντάμ ;;

      2. Σιγά μην πάνε να κάνουν ελέγχους στα τζίπος….

    Comments are closed.