ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΙΤΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΤΙ, ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κοινοποίηση:
poros

Η Πολιτική Προστασία μετά τον εντοπισμό 13 κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί του Αργοσαρωνικού ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα – Απαγορεύθηκε και η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης –

Αναλυτικά τα μέτρα
Μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται αύριο το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί μας και δεδομένων των οδηγιών που έχουν απευθυνθεί από τους αρμόδιους φορείς σε όλους τους Δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση της αυξημένης επικινδυνότητας διάδοσης της νόσου την τρέχουσα περίοδο, ενημερώνουμε ότι με κατεπείγουσα Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία σήμερα το μεσημέρι, επικαιροποιήθηκαν τα ειδικά τοπικά μέτρα που έχει καθορίσει με πρωτοβουλία του ο Δήμος μας προς αποφυγή διάδοσης της νόσου:

Α. Λειτουργία Δήμου: Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται μόνο ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το διοικητικό προσωπικό του Δήμου θα εργάζεται με καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ το προσωπικό των τεχνικών και κοινωνικών υπηρεσιών θα εργάζεται μόνο εκτός κτηρίων, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές οδηγίες των αρμόδιων αιρετών.

Β. Επισκεψιμότητα δημοτικών κτηρίων και χώρων: Απαγορεύεται η είσοδος κοινού σε όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά κτήρια, στις Παιδικές Χαρές και στις δημοτικές τουαλέτες.

Γ. Διενέργεια ελέγχων: Το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου θα συνεχίσει να διενεργεί περιοδικούς ελέγχους αναφορικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να βεβαιώνεται η τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων και αντίστοιχο αίτημα απευθύνεται στις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Δ. Συνάθροιση κοινού: Προς αποφυγήν συνάθροισης κοινού, α) ανακαλούνται όλες οι άδειες παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά τις 11:00μμ σε καφέ-μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία και β) απαγορεύεται η διενέργεια λιτανειών και λατρευτικών εκδηλώσεων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

Ε. Οι διαδικασίες διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων, καθώς και κάθε οδηγία και επικοινωνιακή δράση που αφορά στην χρήση μέσων ατομικής προστασίας, σε απολυμάνσεις και γενικότερα στην τήρηση μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, εξακολουθούν να ισχύουν όπως περιγράφονται στις Αποφάσεις Δ.Σ. 39/19.3.2020 και 61/2.6.2020.

Δείτε την ανάρτηση

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. ΔΝΕ είναι τυχαίο και το πιστεύαμε ότι θα γίνει και τώρα και ακόμα χειρότερα και τα Χριστούγεννα
    Ο χριστιανισμός και ειδικότερα η ορθοδοξία έχυσε ποταμούς αίματος για μαστε ακόμα εδώ

  2. Βαρετό πλέον ν ασχολούμαστε με τα βδελυγματα.Καποια στιγμή θα έχουν την τύχη
    του μουεζίνη της Αγίας Σοφιας.
    Δυστυχώς μας κυβερνούν οι πανηλίθιοι που
    πήραν τη θέση των απλως ηλίθιων .Τους ξεπέρασαν κατά πολύ!!Οι δεύτεροι πρέπει να
    επανορθώσουν για ν αποκαταστήσουν τη φήμη τους.Παρακαλω βλήματα δώστε τους μια ακόμα ευκαιρία!!!!!

  3. ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΝ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

  4. Τώρα έχουμε κορωνοσύνταγμα. Το προηγούμενο σύνταγμα καταργήθηκε.

  5. Ελατε στο ΚΕΠ και στο ΕΛΤΑ Κιατου να δειτε τι γινεται με τους γυφτους.

  6. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ? ΜΙΑ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΝΕ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΧΤΗΤΕ! Ο ΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΕ ή ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ? ΣΕ ΠΟΟΙΟΥΣ ΤΑ ΠΠΟΥΛΑΤΕ ΡΕ ΑΥΤΑ? ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!

  7. Πόσο πιο ξεκάθαρα να μας πουν ότι για την ολοκλήρωση της γενοκτονίας μας απαιτείται η κατάργηση της Πίστεως μας; Όλοι της Παναγίας στην Εκκλησία. Ακόμα κι αν δεν πάει ο παπάς.

  8. Εγω εχω μια ερωτηση. Απαγορευουν τις συναθροισεις στον Πορο. Οι …υπευθυνοι εχουν περασει βραδυ απο την ομονοια να δουν τον συνωστισμο των λαθρομεταναστων η μονο ασχολουνται με τον Πορο; Λεγανε οτι το καλοκαιρι με υψηλες θερμοκρασιες δεν θα υπαρχει προβλημα. Και τωρα λιγο πριν τον δεκαπενταυγουστο μιλανε για έξαρση! Και εχουν ανοιχτα τα συνορα και οποιος γουσταρει μπαινει μεσα! Δεν το πιστευα αλλα ειναι φανερο οτι δεν θελουν να γιορτασουμε την Παναγια! Ελληνες, να ματαιωσουμε τα σχεδια τους! Ειναι φανερο οτι χτυπανε την πιστη μας!

  9. Στόχος η αποκοπή του λαού από την Θεομήτωρ, το τσάκισμα της Ορθοδοξίας.
    Οι αλήτες της νουδούλας ,οι κίναιδοι,οι παιδεραστές,οι εθνομηδενιστές της πειραιώς
    ,όλο το βρωμερό σκυλολόι
    του “κερατούκλη” κούλη έχουν σαν στόχο μετά την κατάργηση του Πάσχα και την
    κατάργηση της εορτής της Παναγιάς, έπονται τα μέτρα απαγόρευσης κ των Χριστουγέννων.
    Συγχρόνως ισλαμοποιούν την χώρα με τα λεφούσια των λαθροκαλεσμένων τους ,
    τα γκέτο που πληθαίνουν ραγδαίως και τον βοτανικό τους.
    Ποτέ πάλι ψήφο στο ανθελληνικό κόμμα της λαθροlover νουδούλας.

  10. Έρχεται η ωρα σας ρε παρταλια , θα γεμισει το σύνταγμα κρεμαλες

  11. Τι χαζή που ήταν η χούντα…αγνά χρόνια τότε….που να βλέπαν οι στρατηγοί πως γίνεται η δουλειά σήμερα όμορφα…..πιο όμορφα από ποτε…..

  12. Πρώτα θέλουν σκότωμα οι πολιτικοί κ μετά αυτοί στα σκατοκαναλα.ψοφος κ καρκίνος στους πουλημενπυς

  13. Εντωμεταξύ στα σούπερ μάρκετ γίνεται της π@υτανας αλλά ούτε τεστ ούτε τίποτα. Πιάνουν όλοι τις συσκευασίες μετά πάει ο άλλος την πιάνει αλλά ούτε τεστ ούτε καν αναφορά. Τα πιάσανε οι μαφιόζοι ως συνήθως όπως φαίνεται. Τέλος καμία αναφορά δεν έχει γίνει στα ΑΤΜ που πάνε όλοι και χτυπάνε τα κουμπιά. Ούτε εκεί τεστ, ούτε τίποτα. Στον γάμο λέει κόλλησαν όλοι από μια κοπέλα. Αυτή που κολησε? Ή σε σούπερ μάρκετ ή σε ΑΤΜ. Εκεί είναι ο κίνδυνος αλλά το κρύβουν. 50 άτομα στον γάμο γιατί μπορεί να κολησεις τον ιό, χιλιάδες στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες αλλά εκεί δεν τρέχει τίποτα!!

    1. Στα διόδια έχεις δει τι γίνεται; Χιλιάδες χέρια έρχονται σε επαφή καθημερινά.

  14. Πολύ έξυπνο! Θα αδειάσει το νησί όλο ως αύριο και θα μεταφερθούν τα κρούσματα σε όλη την Αττική. Ή κάνεις lockdown απρόοπτα και άμεσα ή δεν λες τίποτα

    1. ξυπνα το επομενο θα ειναι η παρος και μετα τηνος κατσε και σκεψου γιατι

        1. Αν δεν εισαι σε θεση να σκεφτεις ΜΗ ΜΙΛΑΣ.Γρηγορα στη γυαλα σου μεχρι το 2023 κ βλεπουμε.!.

Comments are closed.