«ΚΟΛΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ. ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ… Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ. (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ios skai

    Την πεποίθηση πως τα κρούσματα κορωνοιού στην χώρα μας είναι στην πραγματικότητα κατά πολύ περισσότερα εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η καθηγήτρια επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης Αθηνά Λινού.

    «Μπορεί να είναι και 10 ή και 15.000» δήλωσε προσθέτοντας πως πράγματι υπάρχουν στατιστικά μοντέλα τα οποία χρησιμοποιούνται για να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, με ενδεικτικό παράδειγμα τον υπολογισμό των 2.000- 3.000 κρουσμάτων που έχει προκύψει από τα εργαστήρια στα οποία παλαιότερα υπηρετούσε ως διευθύντρια, εντούτοις η προσωπική της εκτίμηση είναι πως έχουμε να κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη από αυτά.

    « Είναι πολλοί οι συνάνθρωποι μας που νοσούν γιαυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι», υπογράμμισε.

    Σύμφωνα με την κα Λινού το σενάριο των 10.000 έως και 15.000 χιλιάδων κρουσμάτων ωστόσο είναι θετικό γιατί δείχνει ότι η πλειονότητα των νοσούτων αφενός περνάει ασυμπτωματικά την ασθένεια κι αφετέρου γρήγορα θα αποκτηθεί η ανοσία αγέλης, εφόσον ισχύει το ότι ο οργανισμός αποκτά ανοσία στον ιό μετά την νόσο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Έχουν ξεπεταχτεί στα ΜΜΕ σαν τα σαλιγκάρια τόσες καθηγήτριες και τόσοι καθηγητές που έχω φτάσει σε σημείο να απορώ που ήταν όλες και όλοι….. κρυμμένοι όλα αυτά τα χρόνια και δεν φρόντιζαν με την γνώση τους και μέσα από τις θέσεις που κατέχουν και βιοπορίζονται ναχουμε σαν λαός και εμείς μια αξιοπρεπή δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στην δυσκολία που μας βρήκε!!!!!!!!

    2. Ως καθηγητης μαθηματικος και φυσικος του ΕΚΠΑ, ΑΔΥΝΑΤΩ να πιστευσω τις διαφορες εικασιες της κ.Λινου και οποιασδηποτε αλλης κυριας.Οι αποψεις της κ. Λινου ειναι προιον εσωτερικης διαμαχης για δ/νσεις κ.λπ της Ιατρικης Σχολης του ΕΚΠΑ, για οποιον γνωριζει στοιχειωδως τα εσωτερικα του παν/μιου.Να ρωτησουν το Τμημα Στατιστικης και Πιθανοτητων του Μαθ. Τμηματος του ΕΚΠΑ.Εδω ΔΕΝ εχουν σοβαρη εκτιμηση τα μεγαλυτερα Παν/μια των ΗΠΑ για τον νοσουντα αμερικανικον πληθυσμον και ΕΧΕΙ η Νοσηλευτικη Σχολη.Παραβαλλε και τις αντικρουομενες αποψεις των διαφορων συναδελφων ,λοιμωξιολογων, πνευμολογων,επιδημιολογων,..Υπαρχει βασικη Επιτροπη. Οφειλουν να ευθυγραμμισθουν.Αν εχουν αλλες αποψεις ,να τις εκφρασουν αρμοδιως.Τους αρεσουν οι δημοσιες σχεσεις και το γυαλι!..Πρεπει να σεβομασθε τον Ελληνικον Λαον..

      1. Πολυ σωστή η αποψή σας οτι πρέπει να υπαρχει ευθυγράμιση για να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά. Αλλιως θα καταντησουν σαν τους σεισμολόγους που κάθε φορά που γίνεται σεισμός αυτο-γελειοποιούνται με τους δημόσιους καυγάδες τους.

    Comments are closed.